tereyağını çok seviyorsanız...

[B]Margarin tüketiminin, plastik tüketiminden farkının ne olduğunu biliyor musunuz? Bu farkı öğrendiğiniz zaman hayli şaşıracak ve mutfağınızdaki margarini kullanıp kullanmama konusundaki kararınızı gözden geçirmek zorunda kalacaksınız...

BİR KİMYACININ ULUSA SESLENİŞİ!

Diploma tezimi Türkiye'nin ünlü margarin fabrikasında hazırladım...

Kokusuzlastırılmış ve arıtılmış SIVI pamuk çekirdeği yağını HİDROJENE EDEREK DOYURMANIN
ve de vucud ısısına son derece tehlikeli şekilde yaklaştırmanın nesinin akla uygun oldugunu ne ben çözebildim;
ne de bu konuda benden çok daha bu konuyu bilmesi gerekenlere tüm ugraşmalarıma rağmen ÇÖZDÜREBİLDİM…

Stajımı ve tezimi başarıyla bitirdim, hocama teslim ettim O gün bugündür ağzıma margarin koymamaya kesin karar verdim ve uyguladım …

Margarin ambalajlarına, kesinlikle, sigara ambalajlarina getirilen zorunluk getirilmelidir.

Margarin sağlığa ÇOK ZARARLIDIR yazılmalıdır !

İŞTE EN İLGİNÇ KISMI !

Margarin plastikten yalnızca 1 molekul farklıdır.

İşte bu gerçek beni hayatım boyunca bir daha margarin ve diger hidrojene yiyecekleri yemekten alıkoymuştur.

Hidrojene demek molekuler yapısına hidrojen eklenmiş demektir.

Kendiniz de deneyebilirsiniz:

Bir paket margarine alın ve gölge bir yere koyun. İki gün içinde şunları gözlemleyeceksiniz…

Üzerinde bir tane bile sinek yok!
Bu size birşeyler anlatmalı...

Çürümemiş ve kötü kokmamıştır.
Çünkü hiçbir besin değeri yoktur ve üzerinde hiçbir şey gelişmez.

Hatta mikro organizmalar bile yerleşmez. Neden ?
Çünkü nerdeyse plastiktir.

Evdeki plastik kablonuzu eritip de tostunuza sürer misiniz ?

İsterseniz sürmeye devam edin ama en azından gelecek nesillere çocuklarınıza bu vicdansızlığı yapmayın.

Sağlıklı günler…[/B]

Alıntı...

Bu haberi yıllar önce okuduğum için evime hiç margarin sokmadım,ve margarin içeren

hamur işleri de hiç yapmam,tereyağ en sağlıklısı,

Teşekkürler Talin,

Arkadaşın da dediği gibi madem onu da sağlıklı şekliyle kullanabiliyoruz,ne güzel işte...
kaydirigubbakcemile5

Tereyağının suyunu çıkarmakmış aslında burada anlatılan. Yani bi nevi nemini aldığımız için ömrünü uzatıyoruz, nemli ortamda yaşayıp tereyağını bozan bakteriler yaşayamıyor.NTV'de cumartesi pazar günleri 12.30da yayınlanan Sıcak VE taze isimli programda da anlatıldı bu geçen hafta.Hatta bu işlem yapıldıktan sonra buzdolabına koymaya da gerek kalmıyormuş.Paylaşan arkadaşa teşekkür ederim.

okuyup deneyimlerinizi paylaştığınız için ben de teşekkür ederim arkadaşlar:)

katı yağ neredeyse hiç kullanmıyorum ama bu da aklımda olsun. birgün ben de çoluğa çocuğa karışıp kiloyla tereyağı alırsam yapıcamyerimseniben

sıvı yağların rafinasyonu hakkında ben de bilgi vereyim. ayçiçek, mısırözü, fındık gibi sıvıyağların en iyisinden en kötüsüne kadar tamamı rafine edilerek üretilir. şişe üzerinde de rafine yazar. bu yağların elde edilme yöntemi budur yani yapacak bir şey yok. markalarda da kalite açısından fark olur. hepsi aynı diyemem ama hepsi rafine. rafine edilmeden elde edilebilen tek yemeklik yağ zeytinyağı. yalnız onun da çeşitleri var. şişenin üzerinde yazar. doğal sızma, natural sızma, ege sızması vb. yazanlar iyileridir. en iyi kalitenin ingilizce adı extra virgin. bazı şişelerde bu yazar. bilinen markalarda litre fiyatı 10 tl civarında gezer. egede birçok şehirde markasız satılanlar da bunlardandır çok büyük ihtimalle. onların fiyatı 5-8 civarı olmalı. örneğin bu yıl bizim yağımız 5 buçuk-6 tl arasından satıldı. ucuz olmasından korkmayın kalitede bir sorun yoktur tüm üreticiler böyle satıyor. zaten 5-6 kilo zeytinden 1 kilo yağ çıkar. zeytin fiyatı üzerinden hesaplanıyor yağ fiyatı. yani tatile gittiğinizde alıp kullanabilirsiniz. yalnız tadına bakmanızı tavsiye ederim. toplanan zeytin zamanında fabrikaya gitmezse kalite düşer.
neyse gelelim ikinci tip olan rafinasyonla üretilene. rafine veya riviera olarak adlandırılır. genelde tadı acı, kötü olan zeytinyağının acılığı ve çirkin kokusu rafinasyon yoluyla uzaklaştırılır. bu arada geriye pek de yararı olmayan tatsız kokusuz bir yağ kalır. bu yağa birazcık sızma zeytinyağı karıştırırlar. tadı kokusu benzesin diye. sonra da şişeleyip üstüne riviera yazıp size satarlar. tavsiyem bunlardan almayın. 5 kilo tenekede uygun fiyata oluyor ama gidin 1 litre alın sızmasından alın. birçok faydası var ekmeğinizi banıp yiyin, çocuğunuza yedirin. çiğ olarak tüketmenizi tavsiye ederim.

Çok güzel bilgiler vermişsin, sağol. Benim bir sorum olacak. Sızma zeytinyağını da yemeklerde kullanabilir miyiz ? O biraz daha ağır oluyor hani, senin de dediğin gibi kokusu tadı yerinde olduğu için ısınınca kokusu ağırlaşıyor sanki. CADIARZU Ben daha önceden hep yemeklerde kullanacaksam riviera, çiğ tüketeceksem veya salataya koyacaksam sızma kullanmanın doğru olduğu şeklinde biliyordum.

ben yumurta pişirirken bile sızma kullanıyorum. hatta annem keke bile koyuyor evde ayçiçek olmayınca. çocukluğumdan beri öyle alıştım, bana garip gelmiyor. zeytinyağı kokusunu da çok severim. mesela yemeğimi yağsız pişirdikten sonra içine çiğ zeytinyağı koyarım kokusu ve lezzeti gelsin diye. haklısın alışkın olmayan için kokuyor ama sağlıklı olanı sızmadır. riviera normal tüketilince beğenilmeyeceği için yemeklik diye yazılıyor ambalajına. imkanınız varsa sızma tüketmek en lezzetlisi, en sağlıklısı. bilgisine çok güvendiğim bir hocam var zeytinyağı üzerine de çalışıyor. o da sızma tüketilmesi gerektiğini söylemişti.

Yemeği nasıl yağsız pişiriyorsun ? Soğanı neyle kavuruyorsun mesela yağsız pişirirken?

annemde her zaman böyle yapar ama adının ghee olduğunu bilmiyorduk:)

Yemeği nasıl yağsız pişiriyorsun ? Soğanı neyle kavuruyorsun mesela yağsız pişirirken?

kavurmadan yapıyorum. hepsini koyuyorum üstüne de su ekliyorum pişiriyorum işte normalde pişirdiğim gibi. pişme sürelerine göre sırayla koyuyorum sebzeleri. en son yağını ekleyip karıştırıp altını kapatıyorum. özellikle teflon tencerede hiç sorun olmuyor. ille de kavurmak istiyorsanız bir kaşık yağla kavurun 1-2 dakika. ben hemen hemen her yemekte bunu uyguluyorum. çok da memnunum. tadına bakanlar bunun tadı farklı demedi.
yağ ısıtılınca zararlı olabiliyor. yağın belirli bir sıcaklığın üstüne çıkmaması gerekiyor. sızma zeytinyağında bu sıcaklık düşük. o yüzden yemekte riviera deniyor ama onun da çok yüksek değil. fındık ayçiçek vb. yağların bu sıcaklık derecesi daha yüksek. o yüzden onlarla kızartma yapılıyor. yani şimdi nasıl anlatsam bilemedim teknik kalacak birazbilmiyorumkismile ben besin değerini ve size ağır gelen o aromayı korumak için böyle yapıyorum. herkese de tavsiye ederim.
bu da bir tercih aslında bir çok ünlü usta var ama hepsinin tercihi farklı.
konuyu da çok dağıtmak istemiyorum

Yok yok teknik olmadı, hepsini anladım Zaten biliyorum da ayçiçek ve mısır yağının kaynama derecesinin daha yüksek olmasından mütevellit yemeklerde onların kullanıldığını. Ama bu sadece suyla yemek yapma yöntemini öğrendiğim iyi oldu, bunu araştırıyım bakıyım azcık. Ben senelerce önce yağ konur, ısınınca soğanlar çevrilir diye bildiğimden, hiç yağsız denemedim hiç. Ama dediğin gibi deneyim, mesela en basitinden mercimek deneyim bakalım nasıl olacak. Sağolasın verdiğimn bilgiler için kaydirigubbakcemile5

bu bilgi için teşekkür ederim. bende tereyağını çok kullanıyorum bayılıyorum ... zaten tereyağını

bölüp cam kavanoza koyuyordum bu yöntem daha kolay olur.

tereyağ aklandı ama ya don yağ denilen inek yağ felan. annem tereyağda uygulanan işlemi onda uygular özellikle kurbandan sonra ama ben hiç sevmem. kullandırmayızda zamanla kadında bıraktı yapmayı. acaba o yağda tereyağ kadar saf mı. yoksa gerçekten tehlikeli mi.
ayrıca eskiden yapılan tereyağlar ne güzel kokardı mis gibi. köyde evlerin içnde yayık olurdu. yayıktan çıkarıldığı anda yayılan o mis gibi koku yu bir daha duyamamak ne acı.

anneme kızardım hep birazda hazır alalım yiyelim diye. al işte şimdi paket paket ala ala olduk bizde bir paket.

paylaşımın için sağol canım bende yemekleri yaparken deneyecem. ama önce saf tereyağ bulmam lazım.

hiç duymamıştım sayenizde öğrenmiş oldum bnm kolestrolüm olduğu için gönül rahatlığıyla bu şekilde kullanabilirim

Kızlar bu yöntemi denedim fakat üzerine cıkan köpügü tam alamadım.alırken kaşıktan kayıyor ya da yağın yarısı gidiyor.köpügü almak için daha pratik bir yönteminiz var mı?

hakiki tereyağ zaten damarları tıkamaz,aksine çok çok faydalıdır.Yani emin olduğunuz tereyağda böyle bir işleme gerek yok

Hanımlarrr tereyağ, margarin, sağlıklı sağlıksız kargaşası beni de bunaltmıştı. Ama ben çaresini buldum. Bir çoğunuz kullanıyordur zaten ama bilmeyenler ya da denemeyenler için söyleyeyim: Teremyağ!! Ülker'in bi ürünü. Ben böyle bir lezzet görmedim. ekmeğe sürüp yerken bi bakıyorum 1 ekmek bitmiş. pilava, yemeğe de harika bir tat katıyor. Bildiğin tereyağı margarin birleşimi. Teremyağ'dan önce oturup böyle bi şeyin fikri kimin aklıma gelirdi ki:))) Benim içim rahat, damak tadım mutlu. size de tavsiye ederim

Daha önce hiç duymamıştım ama güzel bi fikirmiş denemek lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…