- Konu Sahibi Cilekli Turtam
-
Ülkenin güney sınırında bir ilCİK çok küçük olduğu için haber yapma gereği bile duymuyordu bazı kanallar insanlar artık gazeteye ilan verdi oluyoruz haberiniz var mı diyeNerden bahsediyorsunuz( ay sizin isiniz daha zor anlattiklarinizs bskilirsa
Ülkenin güney sınırında bir ilCİK çok küçük olduğu için haber yapma gereği bile duymuyordu bazı kanallar insanlar artık gazeteye ilan verdi oluyoruz haberiniz var mı diye
Hayatımda ılk defa 15 temmuz gecesı sabaha karsı uyumaya calısırken cıkan seslerden dolayı ınsanlar savas bolgelerınde nasıl hayatlarına devam ettı dıye o kadar tedırgın uyudum kı ardından ıstanbuldan gıttık , cevremızdekı herkes korktugumuz ıcın bızı sucladı ama malesef sahalara donmem uzun surdu neredeyse agustos sonu dıyebılırımAl benden de o kadar bütün gece bombalardan kaçtım, savaşlarla uğraştım yine. Ki ben tv açmıyorum, haber izlemiyorum neredeyse son bir senedir. Hepimiz etkileniyoruz maalesef.
Hayatımda ılk defa 15 temmuz gecesı sabaha karsı uyumaya calısırken cıkan seslerden dolayı ınsanlar savas bolgelerınde nasıl hayatlarına devam ettı dıye o kadar tedırgın uyudum kı ardından ıstanbuldan gıttık , cevremızdekı herkes korktugumuz ıcın bızı sucladı ama malesef sahalara donmem uzun surdu neredeyse agustos sonu dıyebılırım
Suriyeliler kadar sansli degiliz.Çok normal, suçlanacak bişey yok.
Da bu kaos ülkenin her köşesine yavaş yavaş yayılırken nereye kaçacağız acaba?
Doğrusu "suriyeliler gibi olamayız" olmalıydı bence.Suriyeliler kadar sansli degiliz.
Suriyelilere kucak acti ya ulkemiz bize kucak acan olmucak demek istedim.Doğrusu "suriyeliler gibi olamayız" olmalıydı bence.
Böyle bi durumda bizi kabul edecek tek bir ülke bile yok..Suriyeliler kadar sansli degiliz.
Bılmıyorum ama aklımda köylük bölgeler var gıdecegımız yok ama hayal olarak yasıyor pekı ya bunlardan kacarken kırsalda katıllerın avı olmayacagımız ne malumÇok normal, suçlanacak bişey yok.
Da bu kaos ülkenin her köşesine yavaş yavaş yayılırken nereye kaçacağız acaba?
Normal bir psikolojiyle devam etmiyor maalesef emzirmeye kalkiyordum ev sallanıyor top atışıyla huzur dolmami gereken bir anda stres sarıyor beni sürekli ambulans sesleri falan çok kotu ...Hayatımda ılk defa 15 temmuz gecesı sabaha karsı uyumaya calısırken cıkan seslerden dolayı ınsanlar savas bolgelerınde nasıl hayatlarına devam ettı dıye o kadar tedırgın uyudum kı ardından ıstanbuldan gıttık , cevremızdekı herkes korktugumuz ıcın bızı sucladı ama malesef sahalara donmem uzun surdu neredeyse agustos sonu dıyebılırım
Aminvalla hepimizin ruh sağlığı bozulmuş durumda. gece dışardan bir ses duysam birşey mi oldu olay mı çıktı patlama mı oldu polis arabası geçse yine içim bir tuhaf oluyor bi olay çıktı zannediyorum... sosyal hayatımızı da etkiledi tabiki kafe restorant tarzı yerlere gitmek istemiyorum sanki biri gelip tarayacakmış gibi geliyoAllah sonumuzu hayır etsin, ülkemizi korusun
sabaha kadar savaş uçaklarının beni vurmaya çalışmasından kaçıyorum binaların tepelerine bomba yağıyor herkes kacisiyor her yerde terörist insanları tarıyor biyerde canlı bomba patlıyor biyerde araba patlıyor her gece yaa her gece durum böyle uyumaya korkar oldum artık yaa lanet olsun bu terore yaabenim de psikolojim bozuldu.her gece rüyamda canlı bomba ya da elinde taramalı tüfek olan terörist görüyorum.üstelik bu rüyalar yılbaşından da önceyditüm türkiye paranoyak olduk artık
Aynen bende öyleyim geçen otobusteyken kadının birini öyle bi canlı bombami acaba diye taktimki polisi arayacaktım paranoya başladı çok zor zamanlar geçiriyoruz resmi olmasada savaş başlatmak istiyorlar resmenBu olaylardan sonra psikolojisi bozulmayan yoktur .
Ben kendimde paranoya başlangıcından suhpeleniyorum. Elinde büyük çanta yada cok kalın montlu birini görünce direk aklıma canlı bomba ihtimali geliyor .
Ama korkunun ecele faydası yok .
Şu zor günlerde sağlam psikoloji ile durmak cok zor ama durmalıyız.
Brn kendim böyleyken o şehit ailelerini düşünemiyorum .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?