- 11 Haziran 2018
- 17.081
- 96.792
- 598
- 31
- Konu Sahibi CaresizMutsuzCicek
-
damacanaya hallenip hastanelik olan birinin haberi geldi aklimaamacın zihniyeti kötü erkeklerin hallenmesini engellemek ise bırak tesettürü, damacana olmaya karar versen farketmez. zihniyet değişmedikçe senin ne yaptığın ne giydiğin ne olduğun farketmez. Kapanacaksan Allah için kapan.
Neyden soğumuş insanlar?Sizin için en önemli şey dış görünüş malum, geçenki konudan biliyorum. "herkes benim peşimde" sendromu da varmış sizde.
Sizin gibiler yüzünden insanlar çoğu şeyden soğudu en çok ona üzülüyorum.
Günayydınnnnn Merhaba ablalarım,canlarımGruba sayenizde çok alıştım her ne kadar acı tatlı atışmalarımız olsa da :) Neyse konuya girmek istiyorum ben daha 19 yaşındayım Eylülde 20 olucam dün biraz hava serin olduğu için ben de değerlendireyim hem de biraz spor olsun diye yürümek istedim MASKEMİ TAKTIM tabi işte yolda yürürken bir ATM nin önünden geçiyorum bir tane benim yaşlarda bir erkek bana "bakar mısın?" dedi ben de gözlerim ve başımla "hayır"" işareti yaptıım ve yoluma devam etmek istedim o hala konuşmaya devam etti xx bank dedi ama ben uzaklaştığım için gerisini duymadım.Yani canlarım bu benim en sevmediğim şey.Bana bakar mısın diyor senli benli konuşuyor yani.Ben her şeyden önce "yetişkin bir kadınım" yani ben karşı cinsle nasıl ki arama mesafe koyuyorum onların da benimle aynı şekilde mesafe koymasını istiyorum.Ayrıca erkeklerle konuşmayı hiç sevmem.Bir de şöyle bir şey var ben daha önceden biri durdursa illa ki konuşmak zorunda hissediyordum kendimi ve duruyordum böyle bildiğiniz bir CESARET geldi içime.Yani şimdi düşünmüyordum ama acaba tesettüre mi girsem diyorum?Gerçi kınamayın ama ben 5 vakit namaz da kılmıyorum oruç da çok sektire sektire oluyor ama ben inançlı biriyım tesettürün beni koruyacağına inanıyorum sizce ne düşünüyorsunuz tesettüre girsem mi hem ben açık giyinmem öyle yani dün de uzun kolluydum dışarıda bu olay yaşanırken evde kısa kollu giyiyorum fikrinizi almak istiyorum sevgiler.
İnsanların inançları gereği yapması gerekenleri sizin gibi inanç dışı amaçlarla yapanlar yüzünden kimsenin kimseye saygısı kalmadı. Çocuk oyuncağı değil bazı şeyler.Neyden soğumuş insanlar?
Evet öyle affedersinizKonuyu okudum şimdi yorumları okuyup çıkıcam.
Ayrıca grup derken ?
KK den bahsediyorsun anlaşılan
“Ya Esma, bir kadın ''''buluğ çağına erince'''' —yüzünü ve ellerini göstererek—bunlardan başka bir tarafının görünmesi sahih olmaz.” (Ebu Davud, Libas 31)
Pardon da ne paylaşayım ben şu mayoyu mu bikiniyi mi giyeyim desem mutlu olur muydunuz?19 yaşındaki bir genç kızın ahlaki ilkelere göre yaşaması başkalarından akıl alması niye zorunuza gidiyor?
Ben tesettürlüyüm, bir gün işe giderken bir adam bana "p. yıldızlarına benziyorsun" dedi. O kadar üzüldüm ki. Yani o halde bile zihni pis insan lafını söylüyor. Gelgelelim evet tesettür bir nebze daha koruyor. Zaten Kuran'da da Allah öyle soyluyor. İncitilmememiz için ortunmemizi, kalbinde hastalık bulunanlar kötüye cekmesin diye erkeklerle ciddi şekilde konuşmamızı söylüyor.
Evet pis zihniyetli erkek açık kapalı ayirmiyor ama şunu bizzat duydum. Açık bayanlar için "bakalım diye öyle giyiniyor" kafasindalar ahlaksizlar.
Ben 23 yaşımda falan kendi isteğimle ortundum. Sebebi sadece Allah'ın emri olmasıydı. Hani cahiliye devrinde içkiyle ilgili yasak ayeti geldiğinde hazirlikladiklari içki sofrasina oturmayip tüm ficilari sokağa boşaltan grup vardı ya... Onun gibi.
hadisler dini bir kaynak değildir. üstelik kadınları aşağılayan, erkeğe köle olmasını söyleyen onlarca hadis var. bu hadislere göre sokağa çıkman da yasak, burada yazman da doğru değil. işimize geleni alıp işimize gelmeyeni yok sayamayız. dinin tek kaynağı kuran'dır.
Ya aklıyla alay etmek değil?Bunu neden yapayım?Ben daha bu yaşadığım iğrençliği annneme bile anlatamamışken sizden abla yerine koyarak tavsiye istemişim.Kardeşinize de böyle mi davranırdınız?Yani sonuç olarak karşınızda genç bir insan var ve tavrınıza bakın.Bir insanı kırmak bu kadar kolay olmamalı ağlayacak gibiyim şu an o maskenin beni koruduğunu düşünüyorum,cesaret verdiğini düşünüyorum,erkeklerle de konuşmak zorunda değilim,muhattap olmak da zorunda değilim.Sadece inşallah kardeşlerinize daha anlayışlı davranıyorsunuzdur diyorum.Konuya anket koysaydınız tesettüre girin veya girmeyin diye işaretlerdik ne güzel.
İnsanların aklıyla alay etmek için açılmış konu besbelli. Kendinize eğlenecek farklı şeyler bulun
Tesettür dilinize dolanacak sırf erkekler laf atmasın diye uygulanacak bir iş değil. Kaldı ki sadece adres sormak için durdurulmuş olabilirsiniz.
Biz tesettürlü kadınlar erkeklerden öcü gibi kaçmıyoruz. Örtünmemize dikkat ediyoruz sosyal hayatta karşılaştığımız konuştuğumuz, iş yaptığımız erkekler oluyor yani. Kaçmayın bu kadar.Cam fanuslara kapatamaz kimseler sizi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?