Tesettüre girsem mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence girmesen daha iyi çünkü diğer konun tesettürden çıksam mi olacak gibi .
Laf attı denilen kişi de büyük ihtimalle anket yapmaya çalışan ya da broşür vs tanıtım yapan gençlerdendir. Genel özellikleri kadınların önüne atlayıp yılışıkça konuşmaya çalışmak. Ama bu yüzden hiç hayatımı belki tamamen değiştirecek bir karar almaya kalkmadım.

damacanaya hallenip hastanelik olan birinin haberi geldi aklima

Neyden soğumuş insanlar?

Bence tesetturlu kadinlar da cok fazla tacize ugruyor... Arada cok bir fark oldugunu sanmiyorum. Ama hissiyatiniz o yondeyse istek duyuyorsaniz girin tabi ki burda kim nasil akil verebilir ki cok kisisel bir sey...

Neyden soğumuş insanlar?
İnsanların inançları gereği yapması gerekenleri sizin gibi inanç dışı amaçlarla yapanlar yüzünden kimsenin kimseye saygısı kalmadı. Çocuk oyuncağı değil bazı şeyler.
Dini yorum yapmak istemiyorum ama önce işin özünü kavramak gerek. Siz daha insanları fiziksel özelliklerine göre kategorize etmemeyi bile bilmiyorsunuz, dinin temeli denen ibadetler yok ve biri bakar mısın dedi diye örtünmek istiyorsunuz bu durum bu yolu seçmiş ve hakkını vererek yapanlara hakarettir.

Ben tesettürlüyüm, bir gün işe giderken bir adam bana "p. yıldızlarına benziyorsun" dedi. O kadar üzüldüm ki. Yani o halde bile zihni pis insan lafını söylüyor. Gelgelelim evet tesettür bir nebze daha koruyor. Zaten Kuran'da da Allah öyle soyluyor. İncitilmememiz için ortunmemizi, kalbinde hastalık bulunanlar kötüye cekmesin diye erkeklerle ciddi şekilde konuşmamızı söylüyor.
Evet pis zihniyetli erkek açık kapalı ayirmiyor ama şunu bizzat duydum. Açık bayanlar için "bakalım diye öyle giyiniyor" kafasindalar ahlaksizlar.
Ben 23 yaşımda falan kendi isteğimle ortundum. Sebebi sadece Allah'ın emri olmasıydı. Hani cahiliye devrinde içkiyle ilgili yasak ayeti geldiğinde hazirlikladiklari içki sofrasina oturmayip tüm ficilari sokağa boşaltan grup vardı ya... Onun gibi.

“Ya Esma, bir kadın ''''buluğ çağına erince'''' —yüzünü ve ellerini göstererek—bunlardan başka bir tarafının görünmesi sahih olmaz.” (Ebu Davud, Libas 31)

hadisler dini bir kaynak değildir. üstelik kadınları aşağılayan, erkeğe köle olmasını söyleyen onlarca hadis var. bu hadislere göre sokağa çıkman da yasak, burada yazman da doğru değil. işimize geleni alıp işimize gelmeyeni yok sayamayız. dinin tek kaynağı kuran'dır.

Pardon da ne paylaşayım ben şu mayoyu mu bikiniyi mi giyeyim desem mutlu olur muydunuz?19 yaşındaki bir genç kızın ahlaki ilkelere göre yaşaması başkalarından akıl alması niye zorunuza gidiyor?

Ahlaki ilkelere göre yaşamak farklı dini konular farklı mayo bikini giyenler ahlaksız mı oluyor ahlaki ilkelere göre yaşaması tesettüre mi bağlı.

Konuya anket koysaydınız tesettüre girin veya girmeyin diye işaretlerdik ne güzel.

İnsanların aklıyla alay etmek için açılmış konu besbelli. Kendinize eğlenecek farklı şeyler bulun
Tesettür dilinize dolanacak sırf erkekler laf atmasın diye uygulanacak bir iş değil. Kaldı ki sadece adres sormak için durdurulmuş olabilirsiniz.
Biz tesettürlü kadınlar erkeklerden öcü gibi kaçmıyoruz. Örtünmemize dikkat ediyoruz sosyal hayatta karşılaştığımız konuştuğumuz, iş yaptığımız erkekler oluyor yani. Kaçmayın bu kadar.Cam fanuslara kapatamaz kimseler sizi.

alakası yok. zihniyeti pis tipler için ne giydiğinin önemi yok onlar hep bir bahane bulurlar.
sen kalbinde hastalık olanlar için başka şekilde giyinmek zorunda olduğunu düşündükçe o hastalıklı tipler ehilleşmiyor aksine daha da azıtıyor çünkü sorumluluğu doğrudan kendi üstüne alıyorsun aaa ben böyle giyindim ondan oluyo diye mesaj veriyorsun halbuki giyimle alakalı bişey değil bu..
erkek kendini düzeltecek. nasıl mağazada bişey gördüğünde camı kırıp hemen o an onu almayı düşünmüyorsa kadın ne giyerse giysin aynı şekilde duracak.
sen ben şöyle böyle giyinmeliyim dedikçe o tipler daha da azıtıyor. düşüncen çok yanlış yani.

bazı ülkelerde çıplaklar kampları var normalde kan gövdeyi götürmesi lazımken bişey olmuyor. bir düşün niye?

dinimiz akıl mantık dinidir. erkekler püfür püfür gezerken kadınların bu sıcakta pardesüyle gezmesini istemez dinimiz.
ayrıca tesettür kadını korusaydı kadınlar tesettürün yoğun olduğu ülkelerden batı ülkelerine kaçmak için can atmazdı. korusa o ülkelerde kadınlar korunudu..

inanç olarak giyebilirsin tabii saygı duyarız ama koruma vs olayı doğru değil maalesef.

Son düzenleme:

ben de bunu anlayamıyorum, her kafadan bir ses. tabii en güzeli kendin araştırmak. kur'an'da tesettür ifadesi geçiyor mu? iman tahtını kapatın sözünü biliyorum ama başınızı örtün diye geçiyor mu bilmiyorum

Ya aklıyla alay etmek değil?Bunu neden yapayım?Ben daha bu yaşadığım iğrençliği annneme bile anlatamamışken sizden abla yerine koyarak tavsiye istemişim.Kardeşinize de böyle mi davranırdınız?Yani sonuç olarak karşınızda genç bir insan var ve tavrınıza bakın.Bir insanı kırmak bu kadar kolay olmamalı ağlayacak gibiyim şu an o maskenin beni koruduğunu düşünüyorum,cesaret verdiğini düşünüyorum,erkeklerle de konuşmak zorunda değilim,muhattap olmak da zorunda değilim.Sadece inşallah kardeşlerinize daha anlayışlı davranıyorsunuzdur diyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…