Tesettüre girsem mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

akıl almak ve fikir istişaresi güzel bişey kuzum, ama tesettür gibi bir konu basit konu değil asla. ve özellikle ibadetlerini tam tamına yapmıyorsan, tam tamına olması ilk aşamada zor ama en başta yarısını bile yerine getiremiyorsan.. bu ancak ve ancak kendi iraden ve hür kararındır. bizim fikrimiz sınırlıdır sana karşı kuzucum

hiçbir ayette ''başınızı örtün'' ifadesi geçmez. ayetlerin yorumu zaman içinde kültürel kodlarla birleşince bizim gibi toplmlarda dini kural gibi algılanmaya başladı.

hiçbir ayette ''başınızı örtün'' ifadesi geçmez. ayetlerin yorumu zaman içinde kültürel kodlarla birleşince bizim gibi toplmlarda dini kural gibi algılanmaya başladı.

ben de bu şekilde biliyorum. bazı şeyler zaman içinde çok çarpıtıldı. e ortada kanıt olmayınca sorgusuz sualsiz kabul edilmeye başlandı. o şekilde davranmayana ''perdesiz ev'' dahi denildi.

ben de bu şekilde biliyorum. bazı şeyler zaman içinde çok çarpıtıldı. e ortada kanıt olmayınca sorgusuz sualsiz kabul edilmeye başlandı. o şekilde davranmayana ''perdesiz ev'' dahi denildi.

maalesef.
erkekler hep diyecek bişey bulur perdesiz ev de der kabuklu fıstık da der.. erkeklerin pis zihniyetlerinin giyimle alakası yok yani.

Merak etmeyin kardeşlerimle gayet iyi bir ilişkim var.
Yaşadığınız iğrençlik nedir? Kusura bakmayın ama iğrençlik görmemiş olabilir misiniz? Görmeyin de..
En basit lafı yemek bile bir kadın için incitici, anlıyorum, el ayak titremesi, sinir boşalması yaşıyor insan.. Ama siz belli ki sosyal fobi oluşturmuşsunuz kendinize. Abartmışsınız belki biraz.
Tesettürün bununla ilgisi yok.
Bazı erkekler yalan değil tesettürlü kişiye bakmıyor ama sapık olan da her türlü sapık olabiliyor
Ben tesettürlüyüm,baya pardesü, ferace giyen..
İki çocuğumla yürürken bir inşaat işcisinin lafına maruz kaldım. Hem tesettürlü hem çocuklu!! Olabildi işte...
Tesettür inandığımız dinin emri. Siz yerine getirmek isterseniz buna sizi tanımayan biri olarak bile sevinebilirim.
Ama gerçekten isteyerek yapın, neden yaptığınızı bilerek.
Sahiden bilerek....

inandığımız dinin emirleri bellidir hanımefendi. namaz, oruç, iyi huy, adalet...
tesettür bu emirler içinde yer almaz. siz inanıyorsanız giymekte özgürsünüz ama emir diyerek başkalarına dayatma hakkınız yok.

Ben kendimden ve hayatimdan emin oldugum icin,baskasi yüzünden ne dış görünüsümü nede düsünme seklimi degistiririm. Sizin aslinda neden böyle düsündügünüzü anladim da,ama bence her eglemin dogru motivasyondan Dogmasi gerekir,aksi takdirde arkasini getiremezsiniz cünkü.bu her alan icin gecerli

Siz böyle yazınca aklıma şey geldi. Taciz gören kişiler kadın gibi görünmemek için görüntüsü değiştirirler. Özellikle kilo alarak kadınsı hatlardan kurtulunca tacize uğramayacağını düşünürler ama zihniyet pis olunca hiç bir şeyden kaçılmıyor

Beni alıntılamayın sizinle polemiğe girmem.
Ben dini yorunm yapmıyorum. Kimseye birşey dayatmıyorum.
Sizin dininiz size benim dinim bana.

19 yaşında olduğunuza emin misiniz? Tesettür sizi dış dünyadan korumaz, siz bu kafa yapısıyla evden çıkmayı bence. Sanki tacize uğramış gibi bir tavır içindesiniz yaşıtınız bir erkek sadece size bakar mısın demiş adam belki yol soracak bile olabilir, herkese potansiyel sapık muamelesi yapmanıza gerek yok. Yıl 2020 erkek-kadın hayatın her alanında iç içeler siz diyorsunuz erkeklerle konuşmayı sevmiyorum. Evden çıkmayın bence net çözüm.

Beni alıntılamayın sizinle polemiğe girmem.
Ben dini yorunm yapmıyorum. Kimseye birşey dayatmıyorum.
Sizin dininiz size benim dinim bana.

o zaman emir olmayan şeyler için ''emir'' diyerek kesin konuşmamakla işe başlayabilirsiniz polemiğe girmek istemiyorsanız.
aynı dine inanıyoruz sanki başka dindenmişiz gibi algı yapmayın.

Herkes kendinden sorumlu işte.. Sapık zihniyet damacanaya da halleniyor afedersiniz.
İster kilolu ister fit ister minili ister pardesülü bazısına farketmiyor.

Bak bilale anlatir gibi anlatiyorum
Burasi BDV
senin konun dini bagladigi icin
Forumun dinle alakali olan kisminda acacaksin.
Burada bu tarz konular acmak YASAK
Bilale anlatır gibi
En en en sevdigim ironilerden cok yaşayın

Ayetlerin üzerine kendime ait bir görüş belirtemem, ne söylüyorsa kabulümdür. Aksini söylemek çok başka bir duruma girer.
Çıplaklar kampı vs yerlere ise sosyolojik açıdan bakıyorum. İnsan bir şeyden ne kadar uzak tutulursa (mantigi açıklanmadan) ona daha çok yaklaşıyor. Mesela tatil yöresinde markette bikinili birini görüyorum kimse fazla bakmıyor. Cunku alışılmış bir goruntu. Ama başka bir yerde sarı ayakkabı giyen arkadaşımın arkasindan el kol işareti yaptıklarını gördüm. Ya da aynı tatil yoresinde tam tesettürlü biri, diğer insanların incitici bakışlarına maruz kalıyor. Yani açık kapalidan ziyade insanlarin kalp, zihin ve vicdanının kiri ve sığlığı diye düşünüyorum

Kapanın yada kapanmayın sizin hayatınız sizin tercihiniz. Ama bikini mayo mu sorayım, ahlaklı gençler rahatsız ediyor cümlesini kurmayın. Kimsenin ahlakını bilemezsiniz, ahlak polisi de değilsiniz. Bikini giyenin ahlakını bilemezsiniz.
İnsanların ahlakına laf söylemek de inandığınız dine göre günah.

o zaman emir olmayan şeyler için ''emir'' diyerek kesin konuşmamakla işe başlayabilirsiniz polemiğe girmek istemiyorsanız.
aynı dine inanıyoruz sanki başka dindenmişiz gibi algı yapmayın.
Çok kesin konuşuyorum Benim inancımda emir.Elhamdulillah inandığım dinin emirlerine vakıfım.
Sizin dininizi bilemem hanımefendi. Algı değil bu samimiyetle söylüyorum. Sizin dininiz beni ilgilendirmiyor.
Neden uzatıyorsunuz?

Ben konu sahibi ile diyalog kurdum ve din bunun ayrıntısındaydı. Siz konuyu ısrarla buraya kaydırıyorsunuz.
Dini konudan ban yemek istemiyorum.
Beni bir daha alıntılarsanız öğretmene şikayet eden çocuk misali muneyi etiketleyeceğim.

31﴿
Mümin kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar ve iffetlerini korusunlar. Açıkta kalanlardan başka süslerini göstermesinler. Başörtülerini yakalarının üzerinden bağlasınlar. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kadınları, hizmetlerinde bulunan köleleri ve câriyeleri, cinsel arzusu bulunmayan erkek hizmetçiler, kadınların cinselliklerinin farkında olmayan çocuklar dışında kimseye süslerini göstermesinler. Yürürken, gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah’a tövbe edin, umulur ki kurtuluşa erersiniz! Nasıl yok Kuran'da nur ve nisa surelerine bakabilirsiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…