- 1 Haziran 2018
- 5.328
- 16.341
- 248
- Konu Sahibi CaresizMutsuzCicek
-
Ya aklıyla alay etmek değil?Bunu neden yapayım?Ben daha bu yaşadığım iğrençliği annneme bile anlatamamışken sizden abla yerine koyarak tavsiye istemişim.Kardeşinize de böyle mi davranırdınız?Yani sonuç olarak karşınızda genç bir insan var ve tavrınıza bakın.Bir insanı kırmak bu kadar kolay olmamalı ağlayacak gibiyim şu an o maskenin beni koruduğunu düşünüyorum,cesaret verdiğini düşünüyorum,erkeklerle de konuşmak zorunda değilim,muhattap olmak da zorunda değilim.Sadece inşallah kardeşlerinize daha anlayışlı davranıyorsunuzdur diyorum.
ben de bunu anlayamıyorum, her kafadan bir ses. tabii en güzeli kendin araştırmak. kur'an'da tesettür ifadesi geçiyor mu? iman tahtını kapatın sözünü biliyorum ama başınızı örtün diye geçiyor mu bilmiyorum
hiçbir ayette ''başınızı örtün'' ifadesi geçmez. ayetlerin yorumu zaman içinde kültürel kodlarla birleşince bizim gibi toplmlarda dini kural gibi algılanmaya başladı.
ben de bu şekilde biliyorum. bazı şeyler zaman içinde çok çarpıtıldı. e ortada kanıt olmayınca sorgusuz sualsiz kabul edilmeye başlandı. o şekilde davranmayana ''perdesiz ev'' dahi denildi.
Merak etmeyin kardeşlerimle gayet iyi bir ilişkim var.Ya aklıyla alay etmek değil?Bunu neden yapayım?Ben daha bu yaşadığım iğrençliği annneme bile anlatamamışken sizden abla yerine koyarak tavsiye istemişim.Kardeşinize de böyle mi davranırdınız?Yani sonuç olarak karşınızda genç bir insan var ve tavrınıza bakın.Bir insanı kırmak bu kadar kolay olmamalı ağlayacak gibiyim şu an o maskenin beni koruduğunu düşünüyorum,cesaret verdiğini düşünüyorum,erkeklerle de konuşmak zorunda değilim,muhattap olmak da zorunda değilim.Sadece inşallah kardeşlerinize daha anlayışlı davranıyorsunuzdur diyorum.
Merak etmeyin kardeşlerimle gayet iyi bir ilişkim var.
Yaşadığınız iğrençlik nedir? Kusura bakmayın ama iğrençlik görmemiş olabilir misiniz? Görmeyin de..
En basit lafı yemek bile bir kadın için incitici, anlıyorum, el ayak titremesi, sinir boşalması yaşıyor insan.. Ama siz belli ki sosyal fobi oluşturmuşsunuz kendinize. Abartmışsınız belki biraz.
Tesettürün bununla ilgisi yok.
Bazı erkekler yalan değil tesettürlü kişiye bakmıyor ama sapık olan da her türlü sapık olabiliyor
Ben tesettürlüyüm,baya pardesü, ferace giyen..
İki çocuğumla yürürken bir inşaat işcisinin lafına maruz kaldım. Hem tesettürlü hem çocuklu!! Olabildi işte...
Tesettür inandığımız dinin emri. Siz yerine getirmek isterseniz buna sizi tanımayan biri olarak bile sevinebilirim.
Ama gerçekten isteyerek yapın, neden yaptığınızı bilerek.
Sahiden bilerek....
Siz böyle yazınca aklıma şey geldi. Taciz gören kişiler kadın gibi görünmemek için görüntüsü değiştirirler. Özellikle kilo alarak kadınsı hatlardan kurtulunca tacize uğramayacağını düşünürler ama zihniyet pis olunca hiç bir şeyden kaçılmıyorMerak etmeyin kardeşlerimle gayet iyi bir ilişkim var.
Yaşadığınız iğrençlik nedir? Kusura bakmayın ama iğrençlik görmemiş olabilir misiniz? Görmeyin de..
En basit lafı yemek bile bir kadın için incitici, anlıyorum, el ayak titremesi, sinir boşalması yaşıyor insan.. Ama siz belli ki sosyal fobi oluşturmuşsunuz kendinize. Abartmışsınız belki biraz.
Tesettürün bununla ilgisi yok.
Bazı erkekler yalan değil tesettürlü kişiye bakmıyor ama sapık olan da her türlü sapık olabiliyor
Ben tesettürlüyüm,baya pardesü, ferace giyen..
İki çocuğumla yürürken bir inşaat işcisinin lafına maruz kaldım. Hem tesettürlü hem çocuklu!! Olabildi işte...
Tesettür inandığımız dinin emri. Siz yerine getirmek isterseniz buna sizi tanımayan biri olarak bile sevinebilirim.
Ama gerçekten isteyerek yapın, neden yaptığınızı bilerek.
Sahiden bilerek....
Beni alıntılamayın sizinle polemiğe girmem.inandığımız dinin emirleri bellidir hanımefendi. namaz, oruç, iyi huy, adalet...
tesettür bu emirler içinde yer almaz. siz inanıyorsanız giymekte özgürsünüz ama emir diyerek başkalarına dayatma hakkınız yok.
Beni alıntılamayın sizinle polemiğe girmem.
Ben dini yorunm yapmıyorum. Kimseye birşey dayatmıyorum.
Sizin dininiz size benim dinim bana.
Herkes kendinden sorumlu işte.. Sapık zihniyet damacanaya da halleniyor afedersiniz.Siz böyle yazınca aklıma şey geldi. Taciz gören kişiler kadın gibi görünmemek için görüntüsü değiştirirler. Özellikle kilo alarak kadınsı hatlardan kurtulunca tacize uğramayacağını düşünürler ama zihniyet pis olunca hiç bir şeyden kaçılmıyor
Bilale anlatır gibiBak bilale anlatir gibi anlatiyorum
Burasi BDV
senin konun dini bagladigi icin
Forumun dinle alakali olan kisminda acacaksin.
Burada bu tarz konular acmak YASAK
Ayetlerin üzerine kendime ait bir görüş belirtemem, ne söylüyorsa kabulümdür. Aksini söylemek çok başka bir duruma girer.alakası yok. zihniyeti pis tipler için ne giydiğinin önemi yok onlar hep bir bahane bulurlar.
sen kalbinde hastalık olanlar için başka şekilde giyinmek zorunda olduğunu düşündükçe o hastalıklı tipler ehilleşmiyor aksine daha da azıtıyor çünkü sorumluluğu doğrudan kendi üstüne alıyorsun aaa ben böyle giyindim ondan oluyo diye mesaj veriyorsun halbuki giyimle alakalı bişey değil bu..
erkek kendini düzeltecek. nasıl mağazada bişey gördüğünde camı kırıp hemen o an onu almayı düşünmüyorsa kadın ne giyerse giysin aynı şekilde duracak.
sen ben şöyle böyle giyinmeliyim dedikçe o tipler daha da azıtıyor. düşüncen çok yanlış yani.
bazı ülkelerde çıplaklar kampları var normalde kan gövdeyi götürmesi lazımken bişey olmuyor. bir düşün niye?
dinimiz akıl mantık dinidir. erkekler püfür püfür gezerken kadınların bu sıcakta pardesüyle gezmesini istemez dinimiz.
ayrıca tesettür kadını korusaydı kadınlar tesettürün yoğun olduğu ülkelerden batı ülkelerine kaçmak için can atmazdı. korusa o ülkelerde kadınlar korunudu..
19 değil 9 yaşındasın bence20 değil 19 henüz
Çok kesin konuşuyorumo zaman emir olmayan şeyler için ''emir'' diyerek kesin konuşmamakla işe başlayabilirsiniz polemiğe girmek istemiyorsanız.
aynı dine inanıyoruz sanki başka dindenmişiz gibi algı yapmayın.
31﴿hiçbir ayette ''başınızı örtün'' ifadesi geçmez. ayetlerin yorumu zaman içinde kültürel kodlarla birleşince bizim gibi toplmlarda dini kural gibi algılanmaya başladı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?