- 10 Nisan 2016
- 8.541
- 12.620
- 248
- 36
- Konu Sahibi CaresizMutsuzCicek
-
31﴿
Mümin kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar ve iffetlerini korusunlar. Açıkta kalanlardan başka süslerini göstermesinler. Başörtülerini yakalarının üzerinden bağlasınlar. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kadınları, hizmetlerinde bulunan köleleri ve câriyeleri, cinsel arzusu bulunmayan erkek hizmetçiler, kadınların cinselliklerinin farkında olmayan çocuklar dışında kimseye süslerini göstermesinler. Yürürken, gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah’a tövbe edin, umulur ki kurtuluşa erersiniz! Nasıl yok Kuran'da nur ve nisa surelerine bakabilirsiniz
Ben iç içe olmak istemiyorum zaten mümkün olduğunca çıkmıyorum yol soracaksa gitsin hemcinsine sorsun sokak kalabalıktı yani. Rahatsız olmaktan ziyade bu üslubunu beğenmedim yani ben okulda bile erkeklerle konuşmayı sevmediğim için yanımda 2 hemcinsim vardı yürüyorduk ve erkekleri görünce bizimkiler 3 ümüz yalnız kalmayalım falan dediler erkeklerin yanına gitmeye karar verdiler ben de arkadaşlar özür dilerim lavaboya gitmem gerek deyip bahane uydurarak ayrıldım mecburen.Yani erkekler yüzünden arkadaş bile edinemiyorken siz onları savunuyorsunuz resmen nefes alamıyorum şu an ya19 yaşında olduğunuza emin misiniz? Tesettür sizi dış dünyadan korumaz, siz bu kafa yapısıyla evden çıkmayı bence. Sanki tacize uğramış gibi bir tavır içindesiniz yaşıtınız bir erkek sadece size bakar mısın demiş adam belki yol soracak bile olabilir, herkese potansiyel sapık muamelesi yapmanıza gerek yok. Yıl 2020 erkek-kadın hayatın her alanında iç içeler siz diyorsunuz erkeklerle konuşmayı sevmiyorum. Evden çıkmayın bence net çözüm.
Ya aklıyla alay etmek değil?Bunu neden yapayım?Ben daha bu yaşadığım iğrençliği annneme bile anlatamamışken sizden abla yerine koyarak tavsiye istemişim.Kardeşinize de böyle mi davranırdınız?Yani sonuç olarak karşınızda genç bir insan var ve tavrınıza bakın.Bir insanı kırmak bu kadar kolay olmamalı ağlayacak gibiyim şu an o maskenin beni koruduğunu düşünüyorum,cesaret verdiğini düşünüyorum,erkeklerle de konuşmak zorunda değilim,muhattap olmak da zorunda değilim.Sadece inşallah kardeşlerinize daha anlayışlı davranıyorsunuzdur diyorum.
QUOTE="kalplerbirsedunyaguzel, post: 64516380, member: 727135"]
hadisler dini bir kaynak değildir. üstelik kadınları aşağılayan, erkeğe köle olmasını söyleyen onlarca hadis var. bu hadislere göre sokağa çıkman da yasak, burada yazman da doğru değil. işimize geleni alıp işimize gelmeyeni yok sayamayız. dinin tek kaynağı kuran'dır.
Ben iç içe olmak istemiyorum zaten mümkün olduğunca çıkmıyorum yol soracaksa gitsin hemcinsine sorsun sokak kalabalıktı yani. Rahatsız olmaktan ziyade bu üslubunu beğenmedim yani ben okulda bile erkeklerle konuşmayı sevmediğim için yanımda 2 hemcinsim vardı yürüyorduk ve erkekleri görünce bizimkiler 3 ümüz yalnız kalmayalım falan dediler erkeklerin yanına gitmeye karar verdiler ben de arkadaşlar özür dilerim lavaboya gitmem gerek deyip bahane uydurarak ayrıldım mecburen.Yani erkekler yüzünden arkadaş bile edinemiyorken siz onları savunuyorsunuz resmen nefes alamıyorum şu an ya
Erkekler sizi yiyecek mi? Amma saçma sapan tavırlarınız var. Sokaktaki adam size yol soruyorsa medeniyetsizlik edip sapık muamelesi edemezsiniz. Çok ayıp yaptığınız. Sınıf arkadaşlarınızla sohbet etmek arkadaşlarınız normal. Siz anormalsiniz.Ben iç içe olmak istemiyorum zaten mümkün olduğunca çıkmıyorum yol soracaksa gitsin hemcinsine sorsun sokak kalabalıktı yani. Rahatsız olmaktan ziyade bu üslubunu beğenmedim yani ben okulda bile erkeklerle konuşmayı sevmediğim için yanımda 2 hemcinsim vardı yürüyorduk ve erkekleri görünce bizimkiler 3 ümüz yalnız kalmayalım falan dediler erkeklerin yanına gitmeye karar verdiler ben de arkadaşlar özür dilerim lavaboya gitmem gerek deyip bahane uydurarak ayrıldım mecburen.Yani erkekler yüzünden arkadaş bile edinemiyorken siz onları savunuyorsunuz resmen nefes alamıyorum şu an ya
Mayo bikini giyenlere ahlaksiz mi dedin sen ?Pardon da ne paylaşayım ben şu mayoyu mu bikiniyi mi giyeyim desem mutlu olur muydunuz?19 yaşındaki bir genç kızın ahlaki ilkelere göre yaşaması başkalarından akıl alması niye zorunuza gidiyor?
Ben daha bu yaşadığım iğrençliği annneme bile anlatamamışken sizden abla yerine koyarak tavsiye istemişim.
Eee bu coğrafyada taciz edilen kadına "mini etek giymeseymiş o zaman, gülmeseymiş o da" diyen bir zihniyet var malum.Kapanın yada kapanmayın sizin hayatınız sizin tercihiniz. Ama bikini mayo mu sorayım, ahlaklı gençler rahatsız ediyor cümlesini kurmayın. Kimsenin ahlakını bilemezsiniz, ahlak polisi de değilsiniz. Bikini giyenin ahlakını bilemezsiniz.
İnsanların ahlakına laf söylemek de inandığınız dine göre günah.
Ben iç içe olmak istemiyorum zaten mümkün olduğunca çıkmıyorum yol soracaksa gitsin hemcinsine sorsun sokak kalabalıktı yani. Rahatsız olmaktan ziyade bu üslubunu beğenmedim yani ben okulda bile erkeklerle konuşmayı sevmediğim için yanımda 2 hemcinsim vardı yürüyorduk ve erkekleri görünce bizimkiler 3 ümüz yalnız kalmayalım falan dediler erkeklerin yanına gitmeye karar verdiler ben de arkadaşlar özür dilerim lavaboya gitmem gerek deyip bahane uydurarak ayrıldım mecburen.Yani erkekler yüzünden arkadaş bile edinemiyorken siz onları savunuyorsunuz resmen nefes alamıyorum şu an ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?