Tesettüre girsem mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
[

Evet bende bu şekilde giyiniyorum..peceliyim..ve evet yinede peşimden koşan saçma saçma önümü kesenler oldu .. yapacak birşey yok dedikleri gibi zihniyet pisse sen çuvalda giysen
adam mayolu halini düşüncek.. ben elimden geleni ALLAH ricası için yaparimm gerisi beni IRGALAMAZ..

belki 40 kere açıkladım bunu. bu ayetin neresinde bugünkü tesettür var?
dönemin şartlarına göre bir tavsiye var burada. süslerini göstermesinler derken hangi süs mesela? saç süs müdür?
ayrıca bu çeviri çok zorlama olmuş, doğru bir çeviri değil. ayetin orjinalindeki hımar kelimesini bir incelemeni öneririm.
dinimi çoğunuzdan çok daha iyi bilirim ve asıl size kurtuluş diliyorum. amin.

Ben iç içe olmak istemiyorum zaten mümkün olduğunca çıkmıyorum yol soracaksa gitsin hemcinsine sorsun sokak kalabalıktı yani. Rahatsız olmaktan ziyade bu üslubunu beğenmedim yani ben okulda bile erkeklerle konuşmayı sevmediğim için yanımda 2 hemcinsim vardı yürüyorduk ve erkekleri görünce bizimkiler 3 ümüz yalnız kalmayalım falan dediler erkeklerin yanına gitmeye karar verdiler ben de arkadaşlar özür dilerim lavaboya gitmem gerek deyip bahane uydurarak ayrıldım mecburen.Yani erkekler yüzünden arkadaş bile edinemiyorken siz onları savunuyorsunuz resmen nefes alamıyorum şu an ya

Sizi anlamaya çalışıyorum ama gerçekten çok zor.

Ifadeleriniz tuhaf. Daha 19 yaşındayım cümlesi mesela. "Daha" kelimesine ne gerek var ki?. Yani 19san 19sundur. Kendinizi küçültmeye mi çalışıyorsunuz? Her yaş görecelidir zaten.

Diğer konu iğrençlik meselesi. Adam size adres soracaktı büyük ihtimalle, siz adama sapık muamelesi yapmışsınız. Başkalarından mesafe, saygı beklerken sizin bu yaptığınız baya baya kabalık, görgüsüzlük.

Tanımasak da kendimizden küçüklere sen şeklinde hitap etmek gayet normal. Adam da sizi belki kendisinden küçük olarak görmüştür ve zaten baksana dememis bakar misin demis. Adamı dinleyip bilmiyorum demek sizi ahlaksiz biri yapmaz, direkt laf atsaydi yürüyüp gitmeniz anlaşılırdı ama bu durumda iğrencliği yapan sizsiniz. Birine iftira atmanın da dine aykırı olduğunu biliyorsunuzdur herhalde.

Bu algı ve düşünce yapısıyla bence tesetture girseniz bile bir sure sonra vazgeçme ihtimaliniz var. Çünkü mantığı anlayamamışsınız.

Dini konuyu dalgaya alanları hoş bulmuyorum öncelikle.
Sizin mantıgınızda ayrı bir garip. Erkek erkektir sonucta tesettürlüyede, açıgada her türlü pislik yapabiliyorlar malesef. Ha ben basımı örteyim düzgün giyineyim laf atmasınlar diyerek kapanmanında bi anlamı yok cunku öyle birinede yapıyorlar.
İçinizden gerçekten geldigi içinse tabiki bunu yapabilirsiniz. Ama iyi düsünün derim . Gerektigince yaşayabilecekmisiniz? (Oruc , namaz yazılarınıza ithafen.)
Çocuk masum muydu degil miydi orasını bilemem cunku bazıları bilincli secebiliyorlar soru sorarken bile. Bu kararınızı dusuncenizide kimse yargılayamaz. Sevmiyorsanız ,sevmiyorsunuzdur.

Bu aynı şeye benzemiş, çokta dalga geçerim o durumlarla, hani erkek kıza selam yazıyor kız sapık tacizci diye boy boy ifşa ediyor. Bu devirde kadın olmak zor, ama böylelerine karşı erkek olmakta zor.
Tesettur seni tacizden korumaz, bu olaydan bağımsız olarak soyluyorum. Çünkü bu olay gayet medeni sınırlar içerisinde gibi görünüyor.

Ha son olarak ablacım, yanlış anlama ama aklı melekelerini yerinde olmayana hicbir ibadet, dini sorumluluk farz değil.

Tesettüre girseniz de bir erkek size adres sorabilir ya da tanıdıksa selam verebilir. Allah’ın yarattığı erkek cinsiyle konuşmak neden bu kadar kötü?

Kapansanız dahi erkek sesi, suratı, bedeni vb görme tehlikesine karşı evden sakın çıkmayın. Tek kalıcı çözüm bu.

QUOTE="kalplerbirsedunyaguzel, post: 64516380, member: 727135"]
hadisler dini bir kaynak değildir. üstelik kadınları aşağılayan, erkeğe köle olmasını söyleyen onlarca hadis var. bu hadislere göre sokağa çıkman da yasak, burada yazman da doğru değil. işimize geleni alıp işimize gelmeyeni yok sayamayız. dinin tek kaynağı kuran'dır.
[/QUOTE]

Zavallısınız.. gercekten.. saçma sacma şeyler yazıp kafa karıştırmaya hakkınız yok sizin.. Ben peceliyim ama acik olan birsuru namazinda insan tanıyorum ben bu kişilere bile sizin konuştuğunuz gibi konuşmuyorum.. herkes istediğini yapar siz din şöyle din böyle diye konuşamazsınız yasak olmasaydı baska .. burda dini tartışma yapma yasak.. Mune

Zavallısınız.. gercekten.. saçma sacma şeyler yazıp kafa karıştırmaya hakkınız yok sizin.. Ben peceliyim ama acik olan birsuru namazinda insan tanıyorum ben bu kişilere bile sizin konuştuğunuz gibi konuşmuyorum.. herkes istediğini yapar siz din şöyle din böyle diye konuşamazsınız yasak olmasaydı baska .. burda dini tartışma yapma yasak.. Mune
[/QUOTE]

zavallı sizsiniz. hakaret etmedim ben kimseye siz de etmeyin.
neresi saçma?
yok mu bu hadisler? en eski hadis kitaplarında geçiyor hepsi. siz de bal gibi biliyorsunuz. ben diyorum ki doğru kaynaklarla konuşalım. neyinden rahatsız oldunuz???

Düşündüğünüz bir şeyler var ama bu düşüncelerinizin birbiriyle hiçbir alakası yok.
Erkeklerle konuşmayı sevmiyor olabilirsiniz ama kadınla da erkekle de konuşmak sosyal bir ihtiyaç.
Sizi hiç tanımayan birinin senli benli konuşması doğru değil ama bu sizin açık/kapalı olmanızla alakası yok. Karşınızdaki kişinin bilgisizliği veya o an dalgınlığıyla ilgili. Ben açık biriyim, bu benim “sen benimle senli benli konuşabilirsin“ demeye getirmiyor.
Buradada kimse kimseyi tanımıyor, madem mesafeyi istiyorsunuz neden “ablalarımmm, canlarımmmm” Diyorsunuz? Di mi ama?
Ne sanıyorsunuz kapandığınız zaman herkes size sizin istediğiniz gibi mi yaklaşacak? Kapalısı da açığı da aynı şeyi yaşıyor.
İnsanı Allah korur tesettür değil.
Bir abla tavsiyesi, vasıflarını ve emirlerini kaldırabileceğiniz zaman kararınızı verin. O zaman ne yaşarsanız yaşayın hiçbir şey sizi vazgeçiremez.

Bunun atında başka şeyler var, psikoloğa gidin. Ormanda yaşayıp kimseyle muhatap olmama gibi hedefiniz yoksa bu durumu aşmanız lazım. İstersen beğenmezsin ama ben hala iyi niyetimle tavsiye vericem.

Erkekler sizi yiyecek mi? Amma saçma sapan tavırlarınız var. Sokaktaki adam size yol soruyorsa medeniyetsizlik edip sapık muamelesi edemezsiniz. Çok ayıp yaptığınız. Sınıf arkadaşlarınızla sohbet etmek arkadaşlarınız normal. Siz anormalsiniz.

Pardon da ne paylaşayım ben şu mayoyu mu bikiniyi mi giyeyim desem mutlu olur muydunuz?19 yaşındaki bir genç kızın ahlaki ilkelere göre yaşaması başkalarından akıl alması niye zorunuza gidiyor?
Mayo bikini giyenlere ahlaksiz mi dedin sen ?

Ben daha bu yaşadığım iğrençliği annneme bile anlatamamışken sizden abla yerine koyarak tavsiye istemişim.

kapanıp kapanmama sana kalmış da bu hislerin artıyorsa sosyal fobi yönünden bir uzman ile görüş

yol ya da bir yer sorulması iğrençlik hissi mi yaratıyor sizde

erkeklerle konuşmayı sevmem diyorsunuz mesela

erkek kadın yok insan var

ya da erkek çocuklarla konuşmayı hangi aşamada bıraktınız

mesela 10 yaşındaki çocuk da sizde erkek hissi yaratıyor mu liseliler mi konuşulmayacak erkek grubu

tesettürlü tanıdığım kızlara da yol soran var yol kesip eline broşür tutuşturan var

şehrinizin üniversite semti varsa gidin işlek bir yere oturun ve gelen geçeni inceleyin

bakan ya da rahatsız eden kişilerin tesettür ayrımı gözetmediği ortada

bir sonraki nesli bilinçli yetiştirerek daha güzel günlere ulaşabiliriz

Eee bu coğrafyada taciz edilen kadına "mini etek giymeseymiş o zaman, gülmeseymiş o da" diyen bir zihniyet var malum.
İşin dini kısmı falan yok bu konuda bence, başka mesajda da dedim kendisi dinin özünü kavrayamamış ki daha. Hoşgörü yok, insanların fiziksel özelliklerine göre ayırt etmenin ne kadar günah olduğunu bilmek yok..

Cocukken tacize mi ugradiniz?
Zira Allah'ın yarattigi erkek cinsinden bu kadar tiksinmeniz normal degil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…