• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tesettürlüye is yok !!!

Bu kisilerle ilgili bir durum. Turbana kafanda ki bez parcasi diyende var, sortunla buraya giremezsin diyende var. Bunu devlete yorarak yada genelleme yaparak cozemeyiz. Siz kisisel gelisiminiz.icin daha cok caba sarfedin. Bi kapi mutlaka acilir.

Benim arkadaşım da bas örtülü bir mühendis. Kıza kac kere yüzüne söylendi başörtülü almadıkları. Ancak küçük çaplı işletmelerde küçük paralarla çalışabilir. Direndi o da ama en sonunda küçük ücretle bir ise girdi.

Ne yazıkki bazı sektörlerde öncü firmalar bu konuda oldukça katılar. Öğretmenlikte bu kadar olmaz diye düşünüyorum ama belki şuanda fetöden işsiz kalanlar nedeniyle egitim kurumlarında zorluk yaşıyor olabilirsiniz.

Evet böyle şeyler var sizler demekki aşırı sol zihniyetteki yerlere başvuruyorsunuz, o zaman daha sağ olan yerlere başvurun.
Keşke böyle şeyler olmasa ama maalesef var. Açık için de kapalı için de . Her iki taraf da ayrımcılık yapıyor.
Bu çok çirkin, keşke olmasa.

Evet tesetturlu calisanlar var tesetturlu olmayan insanlardan daha az. Inanin ki benim akrabamin etut merkezi, acilirsan is var dedi. Is veren kisiler cok az. Algıda secicilikten dolayi tesettur kelimesi dikkatinizi cekmis olabilir ama is ilanlarinda yok denilecek kadar azdir

Evet tesetturlu calisanlar var tesetturlu olmayan insanlardan daha az. Inanin ki benim akrabamin etut merkezi, acilirsan is var dedi. Is veren kisiler cok az. Algıda secicilikten dolayi tesettur kelimesi dikkatinizi cekmis olabilir ama is ilanlarinda yok denilecek kadar azdir
Valla akrabanızdan başlayalım değiştirmeye o zaman. Akraba böyleyse yabancıya çok şaşırmamak lazım diyorum ben.

Benim arkadaşım da bas örtülü bir mühendis. Kıza kac kere yüzüne söylendi başörtülü almadıkları. Ancak küçük çaplı işletmelerde küçük paralarla çalışabilir. Direndi o da ama en sonunda küçük ücretle bir ise girdi.

Ne yazıkki bazı sektörlerde öncü firmalar bu konuda oldukça katılar. Öğretmenlikte bu kadar olmaz diye düşünüyorum ama belki şuanda fetöden işsiz kalanlar nedeniyle egitim kurumlarında zorluk yaşıyor olabilirsiniz.
Doğru soyluyosun buyuk ihtimal fetodendir. Bi cv de esinizin adi yaziyodu.nedenini sordugumda feto dediler.yazik oldu

Nasıl yok yahu? Habercilikte bile varken siz öğretmen olarak iş bulamıyorsunuz? Hiç de böyle bir ayırım yapılmıyor şuan türkiyede.

Merhaba kizlar.Evliyim ogretmenim ve 1yasinda oglum var. Yeni kapandım sayılır.1yil kadar oldu.kapanmadan once isler benim ayagima gelirken kapandiktan sonra bi kapidan kovulmadigim kaldi. Bi is gorusmesi olayimi anlatayim size;
Cv birakmaya bi dersaneye gittim. Yanimda arkadasim vardi ve dış gorunus olarak birbirimize cok zit olan bir arkadasim. Adam geldi arkadasima merhaba hosgeldiniz nasilsiniz hangi brans diye sordu. Ben mal gibi kaldim oyle. Sonra bu sorulari ben cevaplayinca adamin surati dustu ve biz sizi aricaz diyip gonderdi.
Bunun gibi cok olayim var. Calismaya alismis bi kadin olarak bu benim psikolojimi cok etkiledi. Evde oturmak zoruma gidiyo. Kendimi sömürücü gibi hissediyorum.
Bundan sonra ömrüm evde oturarak gecicek galiba. Fikirlerinize ihtiyacim var.
Okudugunuz icin tesekkur ederim.
Başı açıklara iş yağıyor gökten sanki..

Evet böyle şeyler var sizler demekki aşırı sol zihniyetteki yerlere başvuruyorsunuz, o zaman daha sağ olan yerlere başvurun.
Keşke böyle şeyler olmasa ama maalesef var. Açık için de kapalı için de . Her iki taraf da ayrımcılık yapıyor.
Bu çok çirkin, keşke olmasa.

Acik icinde kapali icinde zor ama boyle bir olay acikken hic yasamadigimda garipsedim. Sag sol bilmem ama basvurdugum butun yerler mermer kafalardan ibaretmis

Şu an evime yakın iki hatta üç okul var

Birinde tesettürlü çalışan yok birinde açık çalışan yok biri karma

Benim çocuğum ise hiçbirine gitmiyor

Arayın bulursunuz

Lakin kapandınız diye ezik hissetmeyin kendinizi bu duruşunuza yansır ve işverene güven vermezsiniz

Herkes istediği gibi giyinse ve herkes mutlu olsa çok mu zor ya..! İster kapalı ister açık... Birbirine dayatmasa böyle şeyler.. Şimdi bir kadın açık ya da kapalı farketmez mesleğini icra edebilmesi neden buna bağlı...? Türbanlıya iş yok olayına katılmıyorum ama yine de söyleyeyim.. Çünkü okullarda, hastanelerde, mecliste, konsoloslukta ki bunu hepimiz biliyoruz var yani..

Merhaba kizlar.Evliyim ogretmenim ve 1yasinda oglum var. Yeni kapandım sayılır.1yil kadar oldu.kapanmadan once isler benim ayagima gelirken kapandiktan sonra bi kapidan kovulmadigim kaldi. Bi is gorusmesi olayimi anlatayim size;
Cv birakmaya bi dersaneye gittim. Yanimda arkadasim vardi ve dış gorunus olarak birbirimize cok zit olan bir arkadasim. Adam geldi arkadasima merhaba hosgeldiniz nasilsiniz hangi brans diye sordu. Ben mal gibi kaldim oyle. Sonra bu sorulari ben cevaplayinca adamin surati dustu ve biz sizi aricaz diyip gonderdi.
Bunun gibi cok olayim var. Calismaya alismis bi kadin olarak bu benim psikolojimi cok etkiledi. Evde oturmak zoruma gidiyo. Kendimi sömürücü gibi hissediyorum.
Bundan sonra ömrüm evde oturarak gecicek galiba. Fikirlerinize ihtiyacim var.
Okudugunuz icin tesekkur ederim.

lutfen yanlis anlamayin ama bir egitim yuvasinda dini sembollerin olmasi ne derece dogru?
evet artik yasal olarak turban kullanilabiliniyor resmi dairelerde ama siz - tarafsiz - bir nesil yetistirmek icin is saatlerinizde gorevinizin gerektirdigi gibi olamaz misiniz?

ben hem egitimci bir ailenin kiziyim, hem de esim profesor. mesleginize saygim cok derin. ve mesleginizin kutsalligina inancim da...

ben sizin yerinizde olsam gorev dahilinde basimi acik tutardim.

"bana bir harf ogretenin 40 yil kolesi olurum" diye emsallendirilmis bir inanca kalben bagli biri olarak size boylesini yakistirirdim.

konu hakkindaki yorumumu tesettur dusmani olarak almamaniz temennisiyle, saygilar.

Bir iki yerde denk gelmiş olabilirsiniz ama hele ki Ankara için böyle bir genelleme yapmak görünen köyü inkar etmek demektir. Neredeyse her eğitim kurumunda açığı da kapalısı da var artık.

Tesetturlu olupta is arayan birisi olarak ve kendi meslegim ogretmenligimi yapamadigimi soyluyorum. Tezgahtalik veya mimarlik baska mesleklerde durum nasildir bilmiyorum. Disardan bakinca tesetturluye is var gibi gozuksede yok arkadaslar. Ben kendimden karsilastirma yaptim konuyu aldiniz goturdunuz. Ben acikken sorun yasamadigimi kapaninca is bulamadigimi anlattigim halde inatla var diyorsunuz. 5yillik deneyimim var ve tek derste degil. Boyle bi cv yi acikken verdigimde adamlar orada sozlesme imzalatmak isterken kapandiktan sonra git gelme bakisi atiyolar. Lutfen biraz anlayisli olup beni yalanci durumuna dusurmeye calismak yerine anlamaya calisin lutfen

lutfen yanlis anlamayin ama bir egitim yuvasinda dini sembollerin olmasi ne derece dogru?
evet artik yasal olarak turban kullanilabiliniyor resmi dairelerde ama siz - tarafsiz - bir nesil yetistirmek icin is saatlerinizde gorevinizin gerektirdigi gibi olamaz misiniz?

ben hem egitimci bir ailenin kiziyim, hem de esim profesor. mesleginize saygim cok derin. ve mesleginizin kutsalligina inancim da...

ben sizin yerinizde olsam gorev dahilinde basimi acik tutardim.

"bana bir harf ogretenin 40 yil kolesi olurum" diye emsallendirilmis bir inanca kalben bagli biri olarak size boylesini yakistirirdim.

konu hakkindaki yorumumu tesettur dusmani olarak almamaniz temennisiyle, saygilar.

İş hayatı araçtır, amaç değil. Görevdeyken başını neden açsın ki?
Neden başörtüsü bir taraf olarak geliyor size? Öğrencilere ek bir yönlendirme yapmıyorsa sıkıntı olmamalı.

Back
X