• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tesettürlüyüm,eşim modern tesettürle giyinmemi istiyor.

Ne bileyim kısacık tunik daracık kot diye vurgulamışsınız ondan
:D :D
Başka nasıl anlatayım .. Dar bir pantalon ve kısa tunık olur , genış paça pantalon tunık olur , hatta şöyle şalın önundn bir tutam saç göstermece olur .. :D
Şimdiki nesilin modern anlayışı bu oldugu için bunu örnek verdim kimseyi yargılamak için değil :KK45:

Kelime dağarcığım buna yetti..:deli:

İyi de eşinizin nasıl giyinmenizi istediğinden bize ne?
Güzel parçalar satan tesettür mağazaları nerde var diye sorabilirdiniz. Polemiği siz başlatmışsınız.

Ferace güzel bende seviyorum. Ama açıkçası henüz bende giymedim. Benimde kendime göre bir tarzım var :) ama ferace rahatlıgı hiçbir şey de yoktur eminim. Altına tayt tshirt ne istersen giy, çek feraceyi çık :) çok şık feracelerde var şimdi. Ama bende şuan çok parçalı giyinmeyi seviyorum. Taşlı tuşlu incikli boncuklu giyinmem ama kesimi güzel şeyler tercih ederim. Gerçi bayagıdır bir şey tercih edemiyorum oglumdan dolayı :D
Ama sana şöyle bir şey söyleyeyim, ben 10 yldır kapalıyım hiç tesettür mağazalarından alışveriş yapmadm. Ceylan tugba armine gibi... Buralar bana çok pahali geliyor. Belki sizin durumunuz müsaittir siz alabilirsiniz ama bana aşırı pahalı geliyor. Sanki tesettür giyim olunca ne oluyorsa basiyorlar etiketi.. Ben yine uzun giyiniyorum, hatlarım belli olmayacak genişlikte giyiniyorum. Ama butiklerden alıyorum

Sizin baktıklarınız 45-50 yaş galiba.. zira benim giyindiğim mağazalar çok şık ve tesettüre uygun genelleme yapmayın lütfen..

Ne mutlu size aferin... De, herkesin kendi tarzı tabii... Ve evet genelliyorum yapacak birşey yok çünkü bana 40-50 gibi geliyor.

leş gibi kokan polyesterlere 300-400 istiyorlar şaşırdılar iyice.. neyse ki kriz var da sürünecekler..

Aynen sürünsünmer. Ayıp ya.

Tesettür kıyafetlerin çoğu neden oyuncak bebek giysileri gibi? Acaip acaip desenler, göz alıcı renkler, fiyonklar, fırfırlar, karpuz kollar, volanlar, pullar, taşlar, resmen oyuncak bebek giysileri gibi geliyor bana :110:

Doğru tesbit

Yani bende durumu musaitse dedim:KK70: gerçekten pahalı çünkü ben beğeniyorum bazı yerleri fakat okadar para vermeyi yüreğim kaldirmiyor:KK70: ümraniye çandır bu konuda
Aynen umraniye'nin gözünü seveyim.
Fatih'te kızıma geniş paça kot bakayim dedim o ara yanımda başka bir aile kızına elbise bakıyordu.
11 yaşındaki cocuga krep kumaştan hakikaten piyasada görmekten kusasim gelen büyük çiçekli işlemeli bir boydan bir elbise fiyatına 150 tl deyince eşime dedim ki buradan derhal kaçalım :D

Tesettürlüyüm,yeni evliyim 2 ayım dolmadı.Elimiz çok sıkışıktı alışveriş yapamadık evlenirken.Dün eşimle sohbet ederken modern giyinmemi istedi.Açılmamı değil tesettürde modern giyinmemi.Güzel bi boyum var topuklu giyince eşimden uzun oluyorum.Eşim pek uzun değil ama tatlı bi yüzü muhteşem bi kişiliği vardır.Yeni taşındım İstanbul'a.Sizce İstanbulda tarzıma uygun şık spor,modern tesettür nerden giyinebilirim?Yardım lütfen

Not:Mağaza önerisi istemiştim.Amacından çıkarmayın lütfen.
Ümraniye ve fatihte kapalılara göre her çeşit ürün bulabilirsin rahatlıkla. Özellikle bi mağaza istersen çok pahalı olur armine falan var mesela. Ama dediğim gibi ümraniye ya da fatihe git her yerde kapalılar için mağazalar var teker teker gezebilirsiniz

Tesettürlüyüm,yeni evliyim 2 ayım dolmadı.Elimiz çok sıkışıktı alışveriş yapamadık evlenirken.Dün eşimle sohbet ederken modern giyinmemi istedi.Açılmamı değil tesettürde modern giyinmemi.Güzel bi boyum var topuklu giyince eşimden uzun oluyorum.Eşim pek uzun değil ama tatlı bi yüzü muhteşem bi kişiliği vardır.Yeni taşındım İstanbul'a.Sizce İstanbulda tarzıma uygun şık spor,modern tesettür nerden giyinebilirim?Yardım lütfen

Not:Mağaza önerisi istemiştim.Amacından çıkarmayın lütfen.

Ben setrems in ürünlerini çok beğeniyorum, annem alışveriş için gittiğinde ben kapalı olmadığım halde oradaki kıyafetlere bayılıyorum, tarz ve farklı oluyor.

Benim zamanimda tesettur sade uzun bir pardesu,kapali ayakkabi ve boyun altinda baglanan basortuydu. Ne olduysa 2000 li yillari milenium yili olmasi dolayisi ile yeni moda akimiyla normal normlarda kapanmak yerine modern tesettur peydahlandi modacilar daha cok kazansin diye. Kadin heryerde oldugu gibi dine alet edilerekte hala kullanilmaya devam ediliyor.Allah biz kadinlarin sonunu hayir getirsin.

Bende kumaşta kaliteye önem veririm polyester yazıyorsa almam leş gibi koku yapar ter yapar yüzde yüz pamuk yaziyorsa alirim ama bulmak çok zorlaşti herkes naylon satıyo

Benim zamanimda tesettur sade uzun bir pardesu,kapali ayakkabi ve boyun altinda baglanan basortuydu. Ne olduysa 2000 li yillari milenium yili olmasi dolayisi ile yeni moda akimiyla normal normlarda kapanmak yerine modern tesettur peydahlandi modacilar daha cok kazansin diye. Kadin heryerde oldugu gibi dine alet edilerekte hala kullanilmaya devam ediliyor.Allah biz kadinlarin sonunu hayir getirsin.

Mesela pardüse de bir başkasına göre tesettür değil. O başkaları da tüh tüh bu pardüse peydah oldu feraceler çarşaflar unutuldu dedi. Bişey değişmemiş yani :D

Modern tesettür ne kadar tezat iki kelime.

O istediği tip kıyafetlerden bolca alın o zaman, harcayıp durun.

Mağaza ianı bilmiyorum çünkü modern tesettür nasıl olur kavrayamiyorum.

İstanbul'da giyim mağazası çok fazla,çoğu kadının kot ve tunik giydiğini göz önüne alırsak her mağazada birşeyler bulabilirsiniz.
Dert edilecek bir mevzu değil bence.

Ferace diyorsunuz da çoğu naylonumsu gibi iyi bir ferace alsa dünya para vermesi gerekir. Cesit çeşit ferace cuzdanin canına okur. Ferace tek tip bir giyinme şekli tesettürlü biri olarak tercih etmem ben. Uzun olanları da merdivenleri ve yerleri süpürüyor. Konuya eklenen resimli modeller cok güzel bence konu sahibi. Eşinin modern tesettur diye kastettigi de onlardır sanırım. Belki tek tip giyinme şeklini beğenmiyordur.

istanbulda mağaza bilmiyorum ama internette moda nisa, merve gibi mağazalar var. Burdan link vermek yasakmı bilemedim o yüden vermedim ama internetten daha çok çeşit bulabilirsin. Birde instangrama hastag bolumune tessettur kıyafet falan yazarsan sahene seyler cıkıyor

Herkes ne de cok biliyor başkasının nasıl giyinmesi gerektiğini! Ay yok dar pantolon giyiyormus yok dikkat çekiyormuş. Ne zaman öğreneceğiz başkasının kıyafetine karışmamayı. Mesela ne olmuş yani birazcık ayak bilekleri görünüyorsa ya da renkli giyinmişse? Gencecik insanlar tabiki renkli şıkır şıkır guzel giyinmek isteyecekler. Kapalılar diye kara çarşafı giyip çıksınlar mı yani? Herkesin tesettüru ibadeti kendisiyle allah arasındadır. Senin ibadetin kabul olmuyo demek kimseye düşmez.

Back
X