- 24 Temmuz 2025
- 4
- -17
- 1
- 30
- Konu Sahibi karamelinannesi
-
Şeker yüklemesini anlarımda. Tetanoz, topuk kanı aşı falan. Aşırı bağnaz düşünceler. Biz çocuklarımıza aşı vurduruyoruz sonra siz gibi vurdurmayan çocuklardan hastalık kapmasın diye işte.6 haftalık hamileyim, şeker yüklemesi tetanoz 2li 3lü taramalar doğum sonrası topuk kanı ve çocukluk aşıları, hiçbirini istemiyorum ve Ankara'da yaşıyorum. Benim gibi arkadaşlar hangi doktorlara gittiniz bazı doktorlar çok baskıcı oluyor, kararsızım. (Aşı ve ilaç sevicileri yorumlarını kendine saklasın lütfen)
Hiç bişey yaptırmayacaksan doktora niye gidiyorsun ki gitme otur evinde bekle doğumun gelmesini bir de ebe bul doğurtsun seni.6 haftalık hamileyim, şeker yüklemesi tetanoz 2li 3lü taramalar doğum sonrası topuk kanı ve çocukluk aşıları, hiçbirini istemiyorum ve Ankara'da yaşıyorum. Benim gibi arkadaşlar hangi doktorlara gittiniz bazı doktorlar çok baskıcı oluyor, kararsızım. (Aşı ve ilaç sevicileri yorumlarını kendine saklasın lütfen)
Ebeyi ne yapacak canım? Günümüz ebeleri modern tıptan yardım alıyor. Köyden babannelerimizin ebesini çağırırız. Eliini sokar çıkarır, kordonu da artık dişiyle falan koparır. Böyleleri hastaneye gidip boşuna randevu meşgul etmesin. Evinde yapsın ne yapacaksaHiç bişey yaptırmayacaksan doktora niye gidiyorsun ki gitme otur evinde bekle doğumun gelmesini bir de ebe bul doğurtsun seni.
Tahliye falan edilmediler. Ülkenin yüzkarası oksijen israfı azılı suçlular ile koskoca sağlık sistemini bir tutamazsınız. Sizin tarama mantığınıza göre insanların herhangi bir tahlil de yaptırmaması gerek çünkü onlar da güven aralığına göre hesaplanmış değerler. Aslında size risk verir ve ileri tetkiklerde kişide bir sorun yokmuş denebilir. Sistemi bilmiyorsunuz 3-5 tane örnek ile kalkıp mantık yürütüyorsunuz. İlaçların, tedavilerin, testlerin yan etkileri veya riskleri vardır ancak tüm bunlar her yönüyle değerlendirilir ve uygunluğuna karar verilir. Mesela her hastaya serklaj yapılmaz ama risk için bi cm belirlenir. Rahim ağzı o cm aralığından kısa birinin prematüre olmayan bebek dünyaya getirme ihtimali var mıdır? Vardır. O zaman hiçbir gebenin rahim ağzı uzunluğu ölçülmesin size göre.%100 doğruyu söyleyemiyolar. Sonra annin hamileliği rezil rüsva geçiyor bebek bi doğuyor maşallah cin gibi hiçbir hastalığı yok. Kaç kez böyle vaka yaşandı. Sorun etrafınızda bile en az bir kişinin başından geçmiştir böyle bir olay.
@mlzdmr o zaman yoldan geçerken başınıza saksı düşme ihtimali de var. Ya olursalarla mı ilerleyeceğiz. Peki olmazsa streil ortamda hastanede doğum gerçekleşirse ne olacak ? Niye olumsuz başıma gelirse ederse diye ben bu aşıyı vurulayım ki ? Ben detaylı ultrason yapılması taraftarıyım. Organlarına bakıyor doktor evet bi sorun varsa kalbi delik doğabiliyor çocuklar erken müdahale olabilir. Ama şeker yüklemesi ve tetanoz yarardan çok zararlı.
Yeni doğan çetesi skandalı bu ülkede yaşandı bunu unutmayın. Ve tahliye edildiler. Kim gönlü neye razıysa onu yapsın. Herkes fikrini paylaşıyor.
Çok geçmiş olsun. Olacak olanın önüne maalesef geçilemiyor.Tarama testi zaten. Doğruyu söylüyorlar çoğunlukla. Yanılma payı olduğu ifade ediliyor. Teyzemin bebeğinde Edward sendromu trizomi 18 bulunmuştu. Amniosentez yaptırmadı. Doğuracağını söyledi. 5. Ayda detaylı usg de zaten yaşama şansı olmadığı görüldü sonlandırmak zorunda kalmışlardı. Zamanında amniosentezlw doğrulasaydı daha acısız bir süreç olacaktı.
6 haftalık hamileyim, şeker yüklemesi tetanoz 2li 3lü taramalar doğum sonrası topuk kanı ve çocukluk aşıları, hiçbirini istemiyorum ve Ankara'da yaşıyorum. Benim gibi arkadaşlar hangi doktorlara gittiniz bazı doktorlar çok baskıcı oluyor, kararsızım. (Aşı ve ilaç sevicileri yorumlarını kendine saklasın lütfen)
Taramalar, özellikle ikili-üçlü testler, şeker yüklemesi, topuk kanı gibi şeyler bazı durumları erken fark etmek için faydalı olabiliyor. Şeker yüklemesi yerine glukoz almadan parmak ucundan düzenli ölçümle de takibini yapabilirsin (sabah açlık/tokluk gibi). Topuk kanı ise doğumdan sonra bazı metabolik hastalıkları erken teşhis etmek için önemli bence. Yani tamamen reddetmek yerine, hangilerini neden istemediğini bilerek ilerlersen hem senin içinin rahat etmesi hem de bebeğin için en sağlıklısı olur diye düşünüyorum.6 haftalık hamileyim, şeker yüklemesi tetanoz 2li 3lü taramalar doğum sonrası topuk kanı ve çocukluk aşıları, hiçbirini istemiyorum ve Ankara'da yaşıyorum. Benim gibi arkadaşlar hangi doktorlara gittiniz bazı doktorlar çok baskıcı oluyor, kararsızım. (Aşı ve ilaç sevicileri yorumlarını kendine saklasın lütfen)
Benim kızım annesinin karnındaki tetanoz aşısından itibaren tüm zorunlu ve özel (rota ve 2 farklı menenjit) aşılarını oldu. Üsyeleri hafif atlatır. Açılarında ateşlenmez. Büyüme gelişme iştahı yerinde. Toplumdan izole olmadığı için defalarca enfeksiyon geçirdi ve sadece 1 defa antibiyotik kullandı onda da belki kullanmasa olacaktı. Yaradana binlerce kez şükürler olsun ki sağlam kızımın bünyesi.İlk kizim 4 yaşında şu an. Şeker yuklemesi yerine sağlık ocağında açlık tokluk kanı verdim. Bu şekilde hallerdebilirsiniz. Tetanozu da doktorumla konuştum. Çünkü bir yakınım bebegi çok sağlıklıyken 20.haftada vurulduğu tetanoz yüzünden ölü doğum yapmıştı. Onun doktoru da tetanoz aşısının tetikleyebilecegini söylemiş. Doktorum bana dogumlarda kullanilan aletlerin steril olduğunu söyledi, tetanoz olmasan da olur dedi. Hemsire çağırdığı zaman ona doktorumdan onay aldığımı soyledim ve aşı olmadım. Tarama tesleri için de stres yasamak istemediğimi söyledim, saygi gösterdi. Demek ki bebek de bir sıkıntı görmedi ki sıkbogaz etmedi diyorum.
Topuk kanını verdik, 4 yaş aşısı disindaki aşıları yaptırdım. Onun için bir dayatma yok, zaten yasal hakmis bu. Size bir kağıt imzalatiyorlar.
Yakın arkadaşım hiçbir aşıyı yaptırmadi, topuk kani da vermedi. Kızı benim kızımdan daha sağlıklı. Ne antibiyotik kullandi ne ağrı kesici. Bizse şişe şişe bitirdik bunları. Aşının cidden böyle bir etkisi olabilir mi bilmiyorum açıkçası.
Merhaba ben de tetanoz aşısı olamadım , olmak istiyordum ama riskli gebelik sürecinden dolayı 32. Hafta yaparım diye düşündüm sağlık ocağı 30 dan sonra riskli olur tercih etmiyoruz dediler , yaptıramadım ben de kaldı öyle.
genelde yaptırmayanlar bi sorunla karşılaşmadık diyorlar, ben sezeryan olucam gibi duruyor. Dikkat edilmesi gereken bi şey var mı biliyor musunuz?
Çok sağ olun içim rahatlıyor böyle şeyleri okudukçaBenim doktorum köyde yaşamıyoruz, ameliyathanemiz çok steril zaten tetanoz aşısına gerek yok deyip yaptırmamıştı.
Sezaryen oldum ben de. Kızım 27 aylık oldu. Çok şükür hiçbir sorun yaşamadım. Doktorum profesör.
Ama Şeker yüklemesi, ikili ve dörtlü taramaları zorunlu kıldı. Kesin yaptıracaksın dedi onlar için.
Ben körü körüne aşı, ilaç karşıtı değilim. Doktorum da Türkiyenin en iyi doktorlarindandi. Guvenmesem zaten ona danışarak iş yapmazdim.Kaldı ki ben yaptirdim bebeklik aşılarını.Benim kızım annesinin karnındaki tetanoz aşısından itibaren tüm zorunlu ve özel (rota ve 2 farklı menenjit) aşılarını oldu. Üsyeleri hafif atlatır. Açılarında ateşlenmez. Büyüme gelişme iştahı yerinde. Toplumdan izole olmadığı için defalarca enfeksiyon geçirdi ve sadece 1 defa antibiyotik kullandı onda da belki kullanmasa olacaktı. Yaradana binlerce kez şükürler olsun ki sağlam kızımın bünyesi.
Bilimsel sonuçlara varmak için 3 örnek asla yeterli değildir ve yanlılığın önüne geçmek için de birçok önlem alınır. Hiç unutmuyorum bu doğalcılıkla övünen güruhun farklı bir sosyal medya platformunda bir kadın soru sormuş 39. Haftam açılma yok doktor 40 olduğunda gelmezse sezaryenle alalım dedi siz ne düşünüyorsunuz diye. Hayatında hiç doğum yapmamış kadınlar erkekler ya da kendi doğumu sıkıntılı bile olsa saçmalayan kadınlar dahil bir grup cahil demiş ki ki doktoru dinleme benim ıvırımın zıvırına da şöyle demişti .... Bir sürü böyle ahkam kesen yorumlar ve aralarında bir yorum: doktor ne diyorsa öyle yap, ben doktoru dinlemedim kendi doğmasını bekleyeceğim dedim 41. Hafta ölü yavrumu elime aldım.
Malesef halkımız cehalete meyyal. Halbuki doktorlar da bu halktan çıkıyor. Kendi kendilerini büyük bir oyunun içinde olduklarına inandırmak istiyorlar. Elbette doktor da yanılabilir ama buna da ancak başka uzman karar verir. Hiçbir kadın doğumcu "doktor 40 olunca alalım dedi, sence?" Sorusuna telefonda cevap vermez, onca bilgi ve tecrübesine rağmen, gel bi bakayım der. Çünkü tıpta hastalık yoktur hasta vardır. Benim kızım aşı olmasa da bünyesi sağlam olacaktı. Sadece aşıların koruduğu hastalıktan korumayacaktı. COVID aşıları ile ilgili haberler de aynı cehalet süzgecinden geçiyor. Hastalık bozuyor damarları, organları. Aşı hastalıktan daha riskli değil. Size tavsiyem doktorunuza güvenmiyorsanız doktor değiştirin cahillere kulak asmayın.
Doktoruma guvenmesem ona danışarak iş yapmazdım. Hiç pişmanlık duymuyorum.Benim kızım annesinin karnındaki tetanoz aşısından itibaren tüm zorunlu ve özel (rota ve 2 farklı menenjit) aşılarını oldu. Üsyeleri hafif atlatır. Açılarında ateşlenmez. Büyüme gelişme iştahı yerinde. Toplumdan izole olmadığı için defalarca enfeksiyon geçirdi ve sadece 1 defa antibiyotik kullandı onda da belki kullanmasa olacaktı. Yaradana binlerce kez şükürler olsun ki sağlam kızımın bünyesi.
Bilimsel sonuçlara varmak için 3 örnek asla yeterli değildir ve yanlılığın önüne geçmek için de birçok önlem alınır. Hiç unutmuyorum bu doğalcılıkla övünen güruhun farklı bir sosyal medya platformunda bir kadın soru sormuş 39. Haftam açılma yok doktor 40 olduğunda gelmezse sezaryenle alalım dedi siz ne düşünüyorsunuz diye. Hayatında hiç doğum yapmamış kadınlar erkekler ya da kendi doğumu sıkıntılı bile olsa saçmalayan kadınlar dahil bir grup cahil demiş ki ki doktoru dinleme benim ıvırımın zıvırına da şöyle demişti .... Bir sürü böyle ahkam kesen yorumlar ve aralarında bir yorum: doktor ne diyorsa öyle yap, ben doktoru dinlemedim kendi doğmasını bekleyeceğim dedim 41. Hafta ölü yavrumu elime aldım.
Malesef halkımız cehalete meyyal. Halbuki doktorlar da bu halktan çıkıyor. Kendi kendilerini büyük bir oyunun içinde olduklarına inandırmak istiyorlar. Elbette doktor da yanılabilir ama buna da ancak başka uzman karar verir. Hiçbir kadın doğumcu "doktor 40 olunca alalım dedi, sence?" Sorusuna telefonda cevap vermez, onca bilgi ve tecrübesine rağmen, gel bi bakayım der. Çünkü tıpta hastalık yoktur hasta vardır. Benim kızım aşı olmasa da bünyesi sağlam olacaktı. Sadece aşıların koruduğu hastalıktan korumayacaktı. COVID aşıları ile ilgili haberler de aynı cehalet süzgecinden geçiyor. Hastalık bozuyor damarları, organları. Aşı hastalıktan daha riskli değil. Size tavsiyem doktorunuza güvenmiyorsanız doktor değiştirin cahillere kulak asmayın.
Tetanozu bag-bahce paslı cividen bulaşıyor sanıyorlar ama doğumda ve ameliyatlarda kullanılan paslanmış olan/olma ihtimali olan yüzlerce alet var.Tetanoz asisi çoğunlukla bunun için yapılıyor gebelere.Dimyada pirince giderken evdeki bulgurdan olmaz inşallah,ne diyelim...Ameliyathane hemşiresiyim her şeye karşı olmanızı geçtim ameliyathane ortamında çalışıpta tetanoza nasıl karşı olabiliyorsunuz? Biz stajyerken bile staja gittiğim hastaneler tetanoz için aşı kartı isterlerdi o kadar önem gösteriyorlardı. Onca şeyi görüp nasıl o aşıya karşıt olabiliyorsunuz?
He bir de ameliyathane ortamında çalışanlar genelde neşter demez bisturi der anestezist demez anestezi teknikeri der. Bir dahakine güzel yalan bulun olur mu
Haberlerden daha bilimsel kaynaklardan takip ediyorum gündemiDoktoruma guvenmesem ona danışarak iş yapmazdım. Hiç pişmanlık duymuyorum.
covid aşıları faz çalışmaları tamamlanmamis, yani bilimselligi olmayan aşılardı. Biotench'e binlerce insan dava açtı. Haberlerde günlerce yayınlandı, hic gormediniz mi?
Sorgulamak iyidir. Sonrasinda insan aklına vicdanina ne yatiyorsa onu yapıyor zaten. Yada koyun gibi takılıp gidiyor çoğunlugun peşine
Kesinlikle. Sterilizasyonda çalıştığım zaman paslı aleti setin içinden çıkardım diye benimle kavga eden çalışma arkadaşım vardı. Aletler için olan pas sökücüden sıkıp atsaydin geri içine ne titizlik yapıyorsun diye papaz oldu benimle. Bazıları vicdanıyla iş yapmıyor parasıyla iş yapıyor. Bunları gördükçe gerçekten hayret ediyor insan.Tetanozu bag-bahce paslı cividen bulaşıyor sanıyorlar ama doğumda ve ameliyatlarda kullanılan paslanmış olan/olma ihtimali olan yüzlerce alet var.Tetanoz asisi çoğunlukla bunun için yapılıyor gebelere.Dimyada pirince giderken evdeki bulgurdan olmaz inşallah,ne diyelim...
Merhaba ben de tetanoz aşısı olamadım , olmak istiyordum ama riskli gebelik sürecinden dolayı 32. Hafta yaparım diye düşündüm sağlık ocağı 30 dan sonra riskli olur tercih etmiyoruz dediler , yaptıramadım ben de kaldı öyle.
genelde yaptırmayanlar bi sorunla karşılaşmadık diyorlar, ben sezeryan olucam gibi duruyor. Dikkat edilmesi gereken bi şey var mı biliyor musunuz?
Bebeğe zarar verir, biz sorumluluk almak istemiyoruz , kadın doğumcudan rapor getirirseniz yaparız dediler. Ama onlar öyle diyince ben hiç yaptırmak istemedim.Merhaba, 30'dan sonra neden riskli olur dediler acaba
Bebeğe zarar verir, biz sorumluluk almak istemiyoruz , kadın doğumcudan rapor getirirseniz yaparız dediler. Ama onlar öyle diyince ben hiç yaptırmak istemedim.
Bilmiyorum ki, 30 dan sonra yapıp sorun yaşamayan da çok kişi vardır illa ki. Bence onlar sorumluluk almak istemediler, siz korkutmayın kendinizi. Ben riskli gebelik süreci geçirdiğim için ısrarla yaptırmadım, riskli olmasaydı 32de yaptırırdımBenim aşılarım tam olduğu için boğmacalı olandan tek doz 28-36 arasında önermişti doktorum, bebeğe nasıl bi zarar verirmiş ben de korktum şimdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?