- 24 Temmuz 2025
- 4
- -24
- 1
- 30
- Konu Sahibi karamelinannesi
-
Bilmiyorum ki, 30 dan sonra yapıp sorun yaşamayan da çok kişi vardır illa ki. Bence onlar sorumluluk almak istemediler, siz korkutmayın kendinizi. Ben riskli gebelik süreci geçirdiğim için ısrarla yaptırmadım, riskli olmasaydı 32de yaptırırdım
Rica ederim ne demek :)Benim de 23. haftada bi erken doğum riskim olmuştu o yüzden kafam karışıyor, çok teşekkür ederim cevabınız için
Biz almanyada yasiyoruz. Hamilelere asla tetanoz aşısi yapilmiyor. Öyle bir rutin yok.Arkadaşlar ben de tetanoz konusunda kafası karışık olan annelerdenim , üşenmedim baştan beri bütün yorumları okudum . Sadece tetanoz için şu aklımı kurcalıyor , belirli bir haftada olması gerekiyor gebelik haftası büyüdükçe riskli olduğu söyleniyor neden riskli mesela? 30 hafta ve üzerinde tetanoz yapılması neden önerilmiyor ? Erken doğumu tetiklediği için mi ? O zaman 20-24.haftalarda aşı olup bebeğini kaybeden annelerin de bu kanıda tetanozla bağlantısı olabilir mi ? 30 da riskli olan 20-24üncü haftalarda aslında daha riskli değil midir ?Ameliyathanedeki aletlerden tetanoz bulaşabilir denerek yapılıyor ama hiç bir fıtık ,histerektomi , kalça platin ameliyatında tetanoz sorguladığımı hatırlamıyorum (Bende hemşireyim bu arada ) . Oysaki büyük bir ameliyattır ve neredeyse vücudun yarısına yabancı metal cisim yerleştirilir , onda da tetanoz olma ihtimali yok mudur mesela ? Tetanozla ilgili asla kendimi tatmin edecek bir bilgi bulamadım da , alamadım da hala ne yapacağımı bilemiyorum..
Ayyyy senin almanyadaki yaşam koşullarınla burası aynı mı sence? Almanlar zaten çocukken tetanoz aşısı olmuş oluyor bu yüzden de hamileyken gerek olmuyor. Ayrıca hastanelerin ve doğum yerlerinin sterile olması önemli ve avrupada böyle bi risk yok.Biz almanyada yasiyoruz. Hamilelere asla tetanoz aşısi yapilmiyor. Öyle bir rutin yok.
Hic gerek yok diye düsünüyorum.
Benim bildigim türkiye dekiler de uzun zamandan beri cocukken tetanoz oluyorlar.Ayyyy senin almanyadaki yaşam koşullarınla burası aynı mı sence? Almanlar zaten çocukken tetanoz aşısı olmuş oluyor bu yüzden de hamileyken gerek olmuyor. Ayrıca hastanelerin ve doğum yerlerinin sterile olması önemli ve avrupada böyle bi risk yok.
Yeni doğan aşılarını bile yaptırmayacakmış girdi sahibi baksanıza ya çok sinirlendim gerçekten küçücük çocuğuna yakında tabut bakacak haberi yok çok üzülüyorum bu ailelerde doğan çocuklaraBenim bildigim türkiye dekiler de uzun zamandan beri cocukken tetanoz oluyorlar.
Ben türkiye de cok kez opu ve ameliyat oldum.
Gayet steril ortamdi.
Sizin kaldiginiz ve yasadiginiz yerleri bilmiyorum.
Sizin icin riskliyse yaptirin mutlaka.
Ama benim önerim her anne adayi anne olmadan aşılarini tazelemesi lazim.
Ben öyle yapmistim.
Evt üzücü malesef.Yeni doğan aşılarını bile yaptırmayacakmış girdi sahibi baksanıza ya çok sinirlendim gerçekten küçücük çocuğuna yakında tabut bakacak haberi yok çok üzülüyorum bu ailelerde doğan
Mesela ikili tarama yaptırmıyor down sendromu ise aldırmayacağım bilmeme gerek yok diyorlar. İyi de ben de aldırmam muhtemelen ama hazırlıklı olmak isterim sürprizle karşılaşmak istemem bu devirde
Sanırım Tetanoz konusunda bende öyle düşünüyorum yaBiz almanyada yasiyoruz. Hamilelere asla tetanoz aşısi yapilmiyor. Öyle bir rutin yok.
Down sendromunun %30 u anne karnindayken yapilan tarama testlerin de dahi anlasilmiyormus. Bebek dogduktan sonra bebekten alinan kan ile anlasilabiliyormus.
Biz almanyada yasiyoruz. Hamilelere asla tetanoz aşısi yapilmiyor. Öyle bir rutin yok.
Arkadaşlar ben de tetanoz konusunda kafası karışık olan annelerdenim , üşenmedim baştan beri bütün yorumları okudum . Sadece tetanoz için şu aklımı kurcalıyor , belirli bir haftada olması gerekiyor gebelik haftası büyüdükçe riskli olduğu söyleniyor neden riskli mesela? 30 hafta ve üzerinde tetanoz yapılması neden önerilmiyor ? Erken doğumu tetiklediği için mi ? O zaman 20-24.haftalarda aşı olup bebeğini kaybeden annelerin de bu kanıda tetanozla bağlantısı olabilir mi ? 30 da riskli olan 20-24üncü haftalarda aslında daha riskli değil midir ?Ameliyathanedeki aletlerden tetanoz bulaşabilir denerek yapılıyor ama hiç bir fıtık ,histerektomi , kalça platin ameliyatında tetanoz sorguladığımı hatırlamıyorum (Bende hemşireyim bu arada ) . Oysaki büyük bir ameliyattır ve neredeyse vücudun yarısına yabancı metal cisim yerleştirilir , onda da tetanoz olma ihtimali yok mudur mesela ? Tetanozla ilgili asla kendimi tatmin edecek bir bilgi bulamadım da , alamadım da hala ne yapacağımı bilemiyorum..
Tarama testleri kesin tanı koymaz riski belirler.
İkili üçlü test %60-80 arası dediğiniz gibi
Dörtlü test %85 civarı
Fetal dna %99
Doğruluğa sahiptir ancak yine de yanılabilir.
Kesin tanı için amniyosentez yapılır bu bebeğin kromozomunu doğrudan incelediği için yanılmaz.
Bebek doğduktan sonra da tüm gen egzom testinde zaten her şeyine bakılabilir olur.
Aslında var bir iki tane ifadelerden anlaşılıyor da cesaret yok ifade edemiyorlar kendilerini. Çünkü mimliler her zaman yanlış tarafta durabilmek gibi bir özellikleri var.Burda öyle bir anne bulamazsınız sizin kafanızda olan...O yüzden başka bir platforma gidin..
biz kosa kosa corona asisi yapmasaydik bu hastalik gecer miydi?bu güruh koşa koşa corona aşısı yaptırıp sonra da bize zorla aşı yaptılar diyen güruh.
çünkü almanyada insanlar tum asilarini duzsnli olarak yaptiriyorlar, hatta asi defterlerini cantalarinda tasiyorlar. sizde zaten hamilelik cagindaki insanlar halihazirda aşili oldugu icin yapmıyor olabilirler mi?Biz almanyada yasiyoruz. Hamilelere asla tetanoz aşısi yapilmiyor. Öyle bir rutin yok.
Bilimsel araştırma nedir? Hangi yayınlar güvenilirdir? Çalışmanın kriterleri ne olmalıdır ve. Bunları bilmeden orda burda okudugunuz rastgele yorumlar, araştırmalarda şu çıkmış diyen insanların laflarını satmayın burada. Söylemleri bilimsellikten uzak olduğu için meslekten men edilmiş doktorları da örnek vermeyin bu bunu demiş diye. İlk önce araştırın diye söylediğiniz araştırmaların makalelerini paylaşında bizde aaa nasıl gözden kaçmış bilimsel doğruluğu kabul edilmiş bir araştırma diye toplu bilgilenelim.Kızamık aşısıyla kanseri bi araştırın bence, topuk kanı alınmayan dolayısıyla k vitamini yapilmayan ülkelerde sma oranını bi araştırın, ki siz de bir sağlıkçıysanız 2 dilim baklavayla şeker yüklemesi arasında müthiş bir fark olduğunu bilirsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?