6 haftalık hamileyim, şeker yüklemesi tetanoz 2li 3lü taramalar doğum sonrası topuk kanı ve çocukluk aşıları, hiçbirini istemiyorum ve Ankara'da yaşıyorum. Benim gibi arkadaşlar hangi doktorlara gittiniz bazı doktorlar çok baskıcı oluyor, kararsızım. (Aşı ve ilaç sevicileri yorumlarını kendine saklasın lütfen)
Bunun aşı ve ilaç sevmekle ne alakası var
Oturup bi tabak baklava,Waffle,pasta gömmeyi seversiniz gecenin bir yarısı canım çekti deyip de. Ama şeker yüklemesinin neyini korkunç buluyorsunuz anlamıyorum.
Doktor baskıcı olacak elbette. Sizin için doğru olan herşeyi yapmakla yükümlü. Yıl olmuş 2025. Herşeyin ön görülebildiği bir çağdayız.
İkili üçlü tarama size kalmış ona kimse karışamaz.
Tetanoz da elinizi cam dahi kesse risk taşıyorsunuz. Kaldı ki doğumda kullanılacak aletler de buna dahil. Her ne kadar steril olsa da 7 kat kesecekler veya normal doğum da olsa dikiş atılacak vs. Her zaman risk altındasınız %1 bile olsa. Tetanoz bu yüzden önemli.
Topuk kanı dediğiniz şey damla şeklinde kağıda damlatıyorlar,öyle tüpler dolusu alınmıyor ve tiroid dahil herşeyine bakılıyor hatta buna emin olmak için aile hekimleri de topuk kanı alıyor. Bu sayede öğrenilen birçok hastalık var sosyal medyada bizzat gördüm iyi ki aldırmışım diyeni de gördüm tabuları yıkıp.
Özel aşılar da mı olmayacak ?
Çocuğunuz rota ve menenjit kaparsa o zaman dizlerinizi döversinğz ah vah edip.
Etraf birsürü yabancı uyruklarla dolu. Kaldı ki çocuklarımız 9-10 sene sonra kimlerle sınıf arkadaşı olacak,kimlerle aynı restoranta yemek yiyecek bilmiyoruz. 80 yaşındaki bir insan bile menenjit olabiliyor haca umreye giderken. Kimden ne geleceğini bilmiyoruz.
Bana kalırsa aşı yaptırmak,keşke yaptırsaydım böyle olmazdı vicdan azabından çok daha kolay.
Yine de sizin çocuğunuz. Annesi babası siz olacaksınız.
Biz söyleyelim de (!)