Tetanoz ve şeker yüklemesi istemiyorum

karamelinannesi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2025
4
-17
1
30
6 haftalık hamileyim, şeker yüklemesi tetanoz 2li 3lü taramalar doğum sonrası topuk kanı ve çocukluk aşıları, hiçbirini istemiyorum ve Ankara'da yaşıyorum. Benim gibi arkadaşlar hangi doktorlara gittiniz bazı doktorlar çok baskıcı oluyor, kararsızım. (Aşı ve ilaç sevicileri yorumlarını kendine saklasın lütfen)

Yok neşter (anestezistim canım)
E niye kınadığın mesleği yaptın? Madem anestezistsin senin çevren hiç mi yok? Anestezi ilaçlarının zararlarından yan etkilerinden haberin yok mu? Neden bunc yıl hastalara zerk ettin? Absbskaala

Kesinlikle yalan söylüyorsunuz. Hadi şeker yüklemesi veya gebelikte aşıya karşı olun (yaptırdım bu gebeliğimde de yaptıracağım), ameliyathaneye girmiş biri topuk kanına karşı olamaz. Topuk kanına nasıl karşı olunur aklım almıyor. Gebeyken 2 dilim baklava yiyorsanız şeker yüklenmesine de karşı olmanız komik sadece. Gebelikte aşı olmak koşullara bağlı olarak bir nebze daha hafif kalabilir ki ben yaptırdım yine yaptıracağım kısmet olup haftam gelince. Çocuk felcinin ne da olduğunu duymadınız mı onca sene hastanede nasıl çocukluk aşılarına karşı olabilirsiniz. Gerçekten binlerce cahil kenar köşe gruplarda bir araya gelip 3-5 tane örnekle alternatif bilim geliştirdiğinizi falan sanıyorsunuz. İnşallah bu cehaletin bedelini masum yavrularınız ödemez. Ben bu işin içindeyim hastalıklarla savaştığımız gibi bi de cahil ebeveynlere savaşıyoruz.
Kızamık aşısıyla kanseri bi araştırın bence, topuk kanı alınmayan dolayısıyla k vitamini yapilmayan ülkelerde sma oranını bi araştırın, ki siz de bir sağlıkçıysanız 2 dilim baklavayla şeker yüklemesi arasında müthiş bir fark olduğunu bilirsiniz.

Herkes kendinden ve çocuğundan sorumludur, kimseyle kavga etmeye gelmedim, kimseyi de yıllardır dsö nün dayattığı sahte bilimden uzaklaştırmaya yemin etmedim, inanın evde doğum sağlayacak ebe varsa onu da isterim, sadece benim gibi düşünen insanlara yazdım, niye millet bu kadar kuduruyor anlamıyorum, sizin çocuğunuza mı bişey yaptım?

, sizin çocuğunuza mı bişey yaptım?
Çocuklar hepimizin çocuğu. Kendi çocuğum kimse karışamaz diye bir şey yok. Sen akçaağaç şurubu hastalığını bilir misin? Sadece topuk kanından çıkar. Bir gecede ölür çocuğun çünkü bilmezsin. Bi de sağlıkçıyım diyor ama bize soruyor he he..

Kızamık aşısıyla kanseri bi araştırın bence, topuk kanı alınmayan dolayısıyla k vitamini yapilmayan ülkelerde sma oranını bi araştırın, ki siz de bir sağlıkçıysanız 2 dilim baklavayla şeker yüklemesi arasında müthiş bir fark olduğunu bilirsiniz.

Herkes kendinden ve çocuğundan sorumludur, kimseyle kavga etmeye gelmedim, kimseyi de yıllardır dsö nün dayattığı sahte bilimden uzaklaştırmaya yemin etmedim, inanın evde doğum sağlayacak ebe varsa onu da isterim, sadece benim gibi düşünen insanlara yazdım, niye millet bu kadar kuduruyor anlamıyorum, sizin çocuğunuza mı bişey yaptım?
Sizi secmedigi halde sizden dünyaya gelecek yavrunuz için için çırpınıyoruz siz umrumuzda değilsiniz.
2 baklavada 50 gram şeker var madem bu işi önemsiyorsunuz önce onu öğrenin

Sma genetik bir hastalıktır bunu aşıya ya da başka herhangi bir şeye değil akraba evliliğine bağlayabilirsiniz

Aşıların kanserle ilişkisini gösteren hiçbir çalışma yok.

Öğrenmeye niyetiniz varsa araştırın. Önce karar verip sonra delil toplamaya çalışmayın. Neyin ne olduğunu, neye neden karşı olduğunuzu bile bilmiyorsunuz. Ananemin sağ kalan çocuk oranı %50, annemin %100 bu aradaki fark hastane ve sağlık imkanlarına erişim. Lütfen çocuğumun hakkına giriyor olabilir miyim diye düşünün ve saçma sapan komplo teorileri den uzaklaşın

Yok neşter (anestezistim canım)
Ameliyathane hemşiresiyim her şeye karşı olmanızı geçtim ameliyathane ortamında çalışıpta tetanoza nasıl karşı olabiliyorsunuz? Biz stajyerken bile staja gittiğim hastaneler tetanoz için aşı kartı isterlerdi o kadar önem gösteriyorlardı. Onca şeyi görüp nasıl o aşıya karşıt olabiliyorsunuz?
He bir de ameliyathane ortamında çalışanlar genelde neşter demez bisturi der anestezist demez anestezi teknikeri der. Bir dahakine güzel yalan bulun olur mu👉🏻👈🏻

Ameliyathane hemşiresiyim her şeye karşı olmanızı geçtim ameliyathane ortamında çalışıpta tetanoza nasıl karşı olabiliyorsunuz? Biz stajyerken bile staja gittiğim hastaneler tetanoz için aşı kartı isterlerdi o kadar önem gösteriyorlardı. Onca şeyi görüp nasıl o aşıya karşıt olabiliyorsunuz?
He bir de ameliyathane ortamında çalışanlar genelde neşter demez bisturi der anestezist demez anestezi teknikeri der. Bir dahakine güzel yalan bulun olur mu👉🏻👈🏻
Bende 10+ yıllık hemşireyim ve kendisine tekniker mi yoksa uzman mı olduğunu sorduğumda yanıt alamadım. Yani aslında her şey ortada

Bende 10+ yıllık hemşireyim ve kendisine tekniker mi yoksa uzman mı olduğunu sorduğumda yanıt alamadım. Yani aslında her şey ortada
Profilinde ön lisans yazıyor ondan yola çıkarak tekniker olduğunu düşündüm ben. Gerçi bu kafayla ön lisansla doktorda olabilir bu ablam. İlaca aşıya karşı olup 10 senede binlerce hastayı(!) ilaçla uyutup uyandırıpta kendine gelince feryat figan olması ayrı bir ironi.

Ya hepsini anlarım (hoş anlamak çok zor da), topuk kanı aldırınca ne oluyor ? Bunu zerre anlayamıyorum ya. Ha damar yolu açıp kan almışlar, ha topuktan kan almışlar. Ne fark ediyor? 2 damla kan ile hastalık tespit etmek dışında ne olabilir?
Yeni nesil ebeveynlik çok sıkıntılı gerçekten ya.

Tetanoz olmadım ilk gebeliğimde. Şeker yüklemesi yaptırmadım. Doktorumu özellikle bu doğrultuda seçmedim. Vajinal doğum oranı yüksek bir hekim tercih etmiştim sadece doktorum saygı duydu tercihime.
Şeker için şeker kontrollerimi doktorumla yürüttük şeker ölçüm cihazı aldım ve düzenli ölçtüm.
Ama mevzu oğlum Ve aşılar konu aynı değil.
Topuk kanı ne zararı var anlamıyorum. Erken teşhis edilebilen birçok genetik hastalık varken bunları 3 yaşında sürpriz bir şekilde mi karşılamak istersiniz mesela. Belki önlemi alınabilecekken.
Aşıların zararlarını biliyorsunuz da peki ya hastalıkların?
Oğlum karaciğer hastası doğuştan otoimmün hepatit. Karaciğer en hayati organımızmış. Ne yazık ki hepatit b yüzünden karaciğeri bitmiş çocuklar gördüm üniversitede. Diğer yanda aşı tamamen koruyucuyken kesin çözüm iken. Yok şu olabilir bu olabilir diye yaptırmamak özellikle sağlık sektöründe çalışan biri tarafından aklım mantığım almıyor.
Altında yatan başka bir şey var mı diye bütün metabolik hastalıklar araştırıldı oğlumda. Ve o süreçte üniversitede metabolizma bölümünde metabolik hastalıkları olan çocuklarla muhatap olduk topuk kanından teşhis edildi demişti bir anne.
Hipotiroidi mesela çocukta zeka geriliği yapıyor. Büyüme geriliği yapıyor. Türkiye’de yaygın hastalıklardan. Topuk kanından hemen tespit edilip ilaç başlanırsa önleniyor.
Bu arada aşı yaptırmamak tamamen tercih ama doktor olmayan birinin yaptığı araştırmanın güvenilirliğini sorgularım. Bana çocuk doktorum gelse dese ki ben şu şu aşıların çok gerekli olmadığını düşünüyorum sağlık bakanlığı yaptırıyor ama yan etkileri fazla araştırdım çok da gerekli değil ok derim. Ama sizin araştırmalarınız instagram gönderilerine dayanıyorsa orada bir durun.

Tetenoz ve şeker yüklemesi yaptırmadım. Tercih meselesi kendime göre sebeplerim var. Çok zorlu süreçlerden geçtim doktorlarin her söylediğini yapıp avuç avuç ilaçlar içtim iğneler yaptım kendime ve bunların sonunda senin çocuğun olmaz tüp bebek dediler yaptık tutmadı. Nasip işi tabi. Ama doktorlarw olan güvenim sarsıldı ister istemez. Gelelim Covid aşısına insanları mecbur kıldılar yıllar sonra yan etkilerini açıkladılar insanlar kısır oldu kalp krizinden ölür oldu.. ne tesadüf ki bende aşı oldum ve tam 5. Yıli Şubat'ta doldurdum. O ay hamile kaldım aşının etksi geçince. Güvenmiyorum kardeş. Ama çocuğumun topuk kanını ve aşılarını yaptıracağım gerisi size kalmış

Neden bu kadar ağır ithamlarda bulunduğunuzu anlayamadım. Bir soru sorulmuş. Bu kadar kaba cevaplar vermenize gerek yoktu. Yeni doğan çetesi gibi bir skandalla ülke sarsılmışken bu kadar net kesin yargılarda bulunmanız çok saçma. Ben de Ankaradayım arkadaşım. Şeker yüklemesi yaptırmadım. Saf glikoz ile iki dilim baklava içindeki şeker aynı değil. Daha pankreası gelişmemiş bir bebeğe plesanta yolu ile şeker yüklemesi yapılması yanlış. Bu konuda doktor olup araştırma yapan bir çok insan var. Araştırmanızı öneririm. Dsö ve ttb topuk kanı arkasından da bunlar çıkıyor. Yeni doğan bebeği topuk kanı ile strese sokmak da yanlış. Alişan yıldırım hocayı araştırabilirsin. Ümit aktaş ve canan karatay. Daha birçok isim var. Rabbim hepimizin kendisine bebeğine ailesine sağlık sıhhat afiyet versin. Biraz daha nazik olabiliriz birbirimize karşı.

Tetanoz olmadım ilk gebeliğimde. Şeker yüklemesi yaptırmadım. Doktorumu özellikle bu doğrultuda seçmedim. Vajinal doğum oranı yüksek bir hekim tercih etmiştim sadece doktorum saygı duydu tercihime.
Şeker için şeker kontrollerimi doktorumla yürüttük şeker ölçüm cihazı aldım ve düzenli ölçtüm.
Ama mevzu oğlum Ve aşılar konu aynı değil.
Topuk kanı ne zararı var anlamıyorum. Erken teşhis edilebilen birçok genetik hastalık varken bunları 3 yaşında sürpriz bir şekilde mi karşılamak istersiniz mesela. Belki önlemi alınabilecekken.
Aşıların zararlarını biliyorsunuz da peki ya hastalıkların?
Oğlum karaciğer hastası doğuştan otoimmün hepatit. Karaciğer en hayati organımızmış. Ne yazık ki hepatit b yüzünden karaciğeri bitmiş çocuklar gördüm üniversitede. Diğer yanda aşı tamamen koruyucuyken kesin çözüm iken. Yok şu olabilir bu olabilir diye yaptırmamak özellikle sağlık sektöründe çalışan biri tarafından aklım mantığım almıyor.
Altında yatan başka bir şey var mı diye bütün metabolik hastalıklar araştırıldı oğlumda. Ve o süreçte üniversitede metabolizma bölümünde metabolik hastalıkları olan çocuklarla muhatap olduk topuk kanından teşhis edildi demişti bir anne.
Hipotiroidi mesela çocukta zeka geriliği yapıyor. Büyüme geriliği yapıyor. Türkiye’de yaygın hastalıklardan. Topuk kanından hemen tespit edilip ilaç başlanırsa önleniyor.
Bu arada aşı yaptırmamak tamamen tercih ama doktor olmayan birinin yaptığı araştırmanın güvenilirliğini sorgularım. Bana çocuk doktorum gelse dese ki ben şu şu aşıların çok gerekli olmadığını düşünüyorum sağlık bakanlığı yaptırıyor ama yan etkileri fazla araştırdım çok da gerekli değil ok derim. Ama sizin araştırmalarınız instagram gönderilerine dayanıyorsa orada bir durun.
Merhaba ben de tetanoz aşısı olamadım , olmak istiyordum ama riskli gebelik sürecinden dolayı 32. Hafta yaparım diye düşündüm sağlık ocağı 30 dan sonra riskli olur tercih etmiyoruz dediler , yaptıramadım ben de kaldı öyle.
genelde yaptırmayanlar bi sorunla karşılaşmadık diyorlar, ben sezeryan olucam gibi duruyor. Dikkat edilmesi gereken bi şey var mı biliyor musunuz?

6 haftalık hamileyim, şeker yüklemesi tetanoz 2li 3lü taramalar doğum sonrası topuk kanı ve çocukluk aşıları, hiçbirini istemiyorum ve Ankara'da yaşıyorum. Benim gibi arkadaşlar hangi doktorlara gittiniz bazı doktorlar çok baskıcı oluyor, kararsızım. (Aşı ve ilaç sevicileri yorumlarını kendine saklasın lütfen)
Bunun aşı ve ilaç sevmekle ne alakası var
Oturup bi tabak baklava,Waffle,pasta gömmeyi seversiniz gecenin bir yarısı canım çekti deyip de. Ama şeker yüklemesinin neyini korkunç buluyorsunuz anlamıyorum.
Doktor baskıcı olacak elbette. Sizin için doğru olan herşeyi yapmakla yükümlü. Yıl olmuş 2025. Herşeyin ön görülebildiği bir çağdayız.
İkili üçlü tarama size kalmış ona kimse karışamaz.
Tetanoz da elinizi cam dahi kesse risk taşıyorsunuz. Kaldı ki doğumda kullanılacak aletler de buna dahil. Her ne kadar steril olsa da 7 kat kesecekler veya normal doğum da olsa dikiş atılacak vs. Her zaman risk altındasınız %1 bile olsa. Tetanoz bu yüzden önemli.
Topuk kanı dediğiniz şey damla şeklinde kağıda damlatıyorlar,öyle tüpler dolusu alınmıyor ve tiroid dahil herşeyine bakılıyor hatta buna emin olmak için aile hekimleri de topuk kanı alıyor. Bu sayede öğrenilen birçok hastalık var sosyal medyada bizzat gördüm iyi ki aldırmışım diyeni de gördüm tabuları yıkıp.
Özel aşılar da mı olmayacak ?
Çocuğunuz rota ve menenjit kaparsa o zaman dizlerinizi döversinğz ah vah edip.
Etraf birsürü yabancı uyruklarla dolu. Kaldı ki çocuklarımız 9-10 sene sonra kimlerle sınıf arkadaşı olacak,kimlerle aynı restoranta yemek yiyecek bilmiyoruz. 80 yaşındaki bir insan bile menenjit olabiliyor haca umreye giderken. Kimden ne geleceğini bilmiyoruz.
Bana kalırsa aşı yaptırmak,keşke yaptırsaydım böyle olmazdı vicdan azabından çok daha kolay.
Yine de sizin çocuğunuz. Annesi babası siz olacaksınız.
Biz söyleyelim de (!)

Ben tetanoz aşısı olamadım. Riskli bi gebelik süreci geçirdim hep yattım, bana sağlık ocağından 32. Haftaya kadar vuruyoruz dediler. Sonra gittiğimde 30dan sonra tehlikeli olur dediler, olamadım kaldı öyle. Sezeryan doğum durumum var. Dikkat etmem gereken bi şey var mı ya da bu saatten sonra ne yapabilirim

Back
X