teyze anne yarısıdır diye biliriz değil mi? :(

Icim acıdı okurken, cok büyük hakka girmişler. Bence göndermeyin ama düğünüde uzatmayın derim ben. Bir an once o ailenin yanindan kurtulsun, kendi evinde olsun. Ayrıca siz zaten maddi destek veriyormussunuz ama simdi biraz daha destek verin bence, hem giden esyalarini taksitle alsinlar hemde unutmayin, bu durum sizinde sınavınız, sonucta yetim bir kiz. Ama belli ki cok ilgili ve iyi bir ailesiniz, Allah sizden razi olsun, öyle bir aileden sizin ailenize düştüğü için cok sevindim.

ne kadar adi insanlarmış iyilik yapıyorsun madem çıkar peşine düşme Allahım biran önce onlardan kurtarsın sizii, tabii eşyalarla birlikteee

İnşallah bu kadarıyla kurtulur kız onlardan. Olmuyorsa da başının gözünün sadakası olsun bir daha yoluna çıkmasınlar yeter. Allah yardımcınız olsun bu süreçte hepinizin.

Dayisi madwm böyle bir öneride bulunmuş, gidip kendi kardeşiyle konuşup resmiyete dökmeliydi, sadece kıza söylemekle olmaz, gelininiz nasıl evden hisse isteyebilirdi ki, anladığım kadarıyla dayısı bayağı pasifmiş.

dedim ya canım ben geçmişle ilgili ne anlatılırsa onu bilirim
aile ilişkilerinin de tamamını bilemem
biz bu konuyla ilgili yorum yapmadığımız gibi, o zaman fazla soru da sormamıştık
dayısı pasif ya da kendini dinletememiş bilemiyorum artık

amin canım.
annemi kaybettiğimde 23 yaşındaydım.
iki ay sonra aradılar seni evlendirelim kötü yola düşme dediler.
şimdi 30 yaşındayım ve hala bekarım.
kötü yola düştüğüm felan da yok.
Kötü yola düşmek mi? Teyy Allah'ım ne şuursuz insanlar var kusura bakmayın.Bayılıyorum sizin gibi güçlü bayanlara.

öncelikle, konu bir ibret-i alem konusu gibi olmuş. okuyun bakın neler oluyor babında..

elle tutulur ve aslında yapılması gereken tek önerim: dava açmasıdır. evi sattırdıklarına ve kendisine pay vermediklerine (diyelim ki okul masraflarını düşsünler) dair iddia da bulunabilir.

diğer yandan, çeyizini bu kız illaki taksitle almış ödeme detayları da kendisinde var. yine asli makamlar vasitasıyla bunu tespit ettirebilir ve hakkını geri alabilir. tabii kullanılmış ceyiz isterse.

bu önerinin dışında yapıalcak her konuşma maalesef, hanımlar arasında kalacak beddua töreni niteliğinde olacak. bu gibi insanlar var ve var olacak. önemli olan namerde hak ettiği gibi davranmaktır.

çok fazla taksitle almadı
genelde tek çekim aldı, borçtan çok korkuyor
ama dediğin gibi ispat edebilir
yasal yollara başvurmayı düşünür ve isterse, elbette yapılabilecek çok şey var
biz de sonuna kadar arkasında oluruz
kararı kendisi vermeli ama
teşekkür ederim canım

şuan ben sok oldum..Rahmetli babasından annesınden kalan maasla bakmıslar kıza zaten..Onun babasının evını satıp ev alıp yedıgıne ıctıgıne say ne demek? hadı onuda gectım ne curretle kızın ceyızını karsı tarafa verırler yahu?? ben olsam ceyınız gıden kızla yanı kuzenımle konusurdum ve onu yerın dıbıne sokardım.Sessız kalmasın yahu ezık kaldıkca bu kızın basının ustune cıkarlar.
zaten cıkacakları kadar cıkmıslar.yazık gunah

ben de akşam ilk duyduğumda dondum kaldım
kıza nasıl teselli vereceğimi şaşırdım
şimdi burdaki yorumların sayesinde daha sakinim
olabiliyormuş diyorum
çok akıllıca davranmak lazım
ve mutlak güven sadece ve sadece Allah'a
artık buna daha bir inanıyorum

Ben de çok üzüldüm ve çok sinirlendim Terbiyesizler. Bugüne kadar yaptıkları yetmez mi daha? Yasal yoldan halledilebilir mi bilmiyorum ama bir araştırın bence. Dayısı bir şey demiyor mu? Tatile geldiğinde dayısında kalsın. Ama lütfen şu etraf ne der mantığın bir kurtulun. Herkes kendini bildikten sonra millet ne derse der.

etraf ne der mantığı mı?
bunu nerden çıkardınız canım?

okurken şok oldum ,bu nasıl teyze bu nasıl enişte .Yetim hakkı yemişler iflah olmazlar o ev onlara hayır getirmez,o çeyizde gelin olan kızlarına .Benim size önerim düğünü sırf çeyiz için ertelemeyin hatta olabildiğince öne alın onların yanından kurtarın gelininizi.Madem gelininizde kardeşinizde çalışıyor ufak ufak alırlar.

ne mutlu sizin gibi insanlara denk gelmesi ... allah yapılan iyiliği de kötülüğü de karşılıksız bırakmaz ... allah sizden razı olsun ne diyelim ... genede eşyaların kıza ait olduğunu bi şekilde duyurun kuzenin eşine kv falan ... eşyaları alnak istemese bile duyurun onlar bilsin nasıl bir aile ile katsı karsıya olduğunu ... yengesi falan görmüş eşyaları siz genede dayı ile konuşun derim ... allah yardımcınız olsun inşallah

kız zaten onların yanında kalmıyor
van'da görev yapıyor
tatil için gelecek, benim evimde kalacak
sonrasında yine tatile kadar van'da kalacak

Yukarda demişler ya sizde kalması doğru olmaz diye onu dedim. Kalsın sizde ne olur ki?
zaten bizde kalacak canım
ben evliyim, benim evimde yani
ama annemin evinde kalmasını biz de uygun görmeyiz
etraf ne der mantığıyla değil, uygun olmadığı için başka alternatif arardık

kız zaten onların yanında kalmıyor
van'da görev yapıyor
tatil için gelecek, benim evimde kalacak
sonrasında yine tatile kadar van'da kalacak
Tatlım anladım Van'da görevli kız. Tatilde annemlerde kalabilir ama erkek kardeşim orada etraf ne der demişler ya ben de onu diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…