teyzem ne yapmalı?

sovalyemm

SAVAŞÇI RUHUM...
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2011
858
0
96
Kocaeli
merhaba hanımlar bu konuyu teyzem için açıyorum,kendısı 10 yıllık evlı 9 yasında kızı var sorunu enıstemle alakalı ,enıstem turkıye standartlarının uzerınde bır ışte calısıyor, aylık yaklasık 2.500 lıra cıvarı bır gelırı var, fakat 10 yıllık evlı olmalarına ragmen herhangı bır mal edınemedıler,cunku enıstemın nereye gıttıgı bellı olmayan borçları cıkıyor teyzemde tam aksıne cok tutumludur,ve artık canına tak ettı, ben daha fazla enayı yerıne konmak ıstemıyorum suprız borçlardan bıktım dıyor ve ayrılmak ıstıyor ,bana bosanma surecını sormamı ıstedı enıstemden tazmınat nafaka ne varsa almak ıstıyor nasıl bır sureç izlemeli yardımlarınızı beklıyorum ..

merhaba hanımlar bu konuyu teyzem için açıyorum,kendısı 10 yıllık evlı 9 yasında kızı var sorunu enıstemle alakalı ,enıstem turkıye standartlarının uzerınde bır ışte calısıyor, aylık yaklasık 2.500 lıra cıvarı bır gelırı var, fakat 10 yıllık evlı olmalarına ragmen herhangı bır mal edınemedıler,cunku enıstemın nereye gıttıgı bellı olmayan borçları cıkıyor teyzemde tam aksıne cok tutumludur,ve artık canına tak ettı, ben daha fazla enayı yerıne konmak ıstemıyorum suprız borçlardan bıktım dıyor ve ayrılmak ıstıyor ,bana bosanma surecını sormamı ıstedı enıstemden tazmınat nafaka ne varsa almak ıstıyor nasıl bır sureç izlemeli yardımlarınızı beklıyorum ..

Boşanınca mı mal edinecek teyzen? Boşanmak yerine bir işe girip çalışsa o parayı biriktirse mal edinmek adına daha mantıklı olmaz mı acaba?2500 lira maaşlı adamın vereceği nafaka ne kadar olacak ki? O parayla mı mal edinecek teyzen?

2500 tl 3 kişilik bir aile için mal edinilebilecek bir maaş değil.Kira da veriyorlar belli ,adam tek maaşla evi zor döndürüyordur.Teyzenizin aklıne girmeyin bence,boşanmak için geçerli bir neden olduğunu düşünmüyorum.

"turkıye standartlarının uzerınde bır ışte calısıyor, aylık yaklasık 2.500 alıyor"

demişsiniz ama hani çok fazla bi para değilki bu ??? memur maasından bıraz fazla...hatta müdürlük makamındakı bir memur

bu maaştan daha fazlasını alıyor...teyzenızın ıhtıyacları karsılanıyorsa kendı de calısmıyor ise neyi problem ediyo

anlayamadım mal mülk edınmek önemli tabıı kı ama 2500 tl kazanan karısına cocuguna bakan kira ödeyen

fatura ödeyen bi adam neyle bırıkım yapsın Allah aşkınaa :31: bi de araba varsa gitti bitti para yanii

Boşanınca mı mal edinecek teyzen? Boşanmak yerine bir işe girip çalışsa o parayı biriktirse mal edinmek adına daha mantıklı olmaz mı acaba?2500 lira maaşlı adamın vereceği nafaka ne kadar olacak ki? O parayla mı mal edinecek teyzen?

bunu mal edınmek ıstıyor dıye demedımkı!!! enıstem babasının evınde oturuyor kıra derdı yok yasadıgımız yere gore cok ıyı bır para bu fakat enıstem elde tutmayı bılmıyor teyzeme herhangı bır acıklama yapmıyor suraya gıttı dıye eve yanlızca kagıtlar gelıyor sahıstan aldıkları paralarda cabası yanı devamlı borç teyzem zaten mal edınmek ıcın degıl dayanamadıgı ıcın ayrılmak ıstıyor bu para meselesı degıl hem psıkolojık hemde fızıksel sıdddet te goruyor ee ayrılırken kendı cektıklerının bırazınıda o yasasın ıstıyor bu sekılde

hem bi de yani birikim yapmadı diye boşanılırmıya Allah aşkına

teyzenizin başka derdi vardır size söyleyemıyro bunu bahane edıyrodur ancak bu sebep olamaz

aklım almıyo cidden....bu maaştan ne kadar nafaka alacak alsa adama ne kalacak Allah akıl fikir versin

2500 tl 3 kişilik bir aile için mal edinilebilecek bir maaş değil.Kira da veriyorlar belli ,adam tek maaşla evi zor döndürüyordur.Teyzenizin aklıne girmeyin bence,boşanmak için geçerli bir neden olduğunu düşünmüyorum.

ayrıca bız herzaman evlılık bırlıgınden yanayız hep devam etmesınde telkınde bulunduk fakat bellı aralıklarla devamlı borç çıkıyor ve nereye harcadın dıye sorunca sıddet goruyor sız olsanız ne yapardınız pekı..

şiddet varsa çok bile dayanmış gerçekten. şiddet gördüğü bi gun mutlaka karakola başvurup rapor alsın ki. alsın ki boşanma davasında tazminat talep ederken delil olarak göstersin. hukuki sorularınız varsa yardımcı olurum

teyzenizin başka derdi vardır size söyleyemıyro bunu bahane edıyrodur ancak bu sebep olamaz

aklım almıyo cidden....bu maaştan ne kadar nafaka alacak alsa adama ne kalacak Allah akıl fikir versin

hım sadece bırıkım meselesı degıl bu oyle olsa kımse kımseye bısey dıyemezz zaten teyzem herturlu sıkıntısını yasadı uzuntusunude hepımız bırlıkte yasadık

Bence bunlari nereye harcadin diye sormak yerine,davranisinin kendilerine verdigi zarar üzeinde durulmalidir.cocuklari varmis sonucta onun geleecgi önemli.bence teyzeniz bunun üzerinde durmali ve her seyi bikmadan güzelce anlatmaidir.

Bence bunlari nereye harcadin diye sormak yerine,davranisinin kendilerine verdigi zarar üzeinde durulmalidir.cocuklari varmis sonucta onun geleecgi önemli.bence teyzeniz bunun üzerinde durmali ve her seyi bikmadan güzelce anlatmaidir.

Arkadaşım konuyu açarken düşüncelerini gerektiği gibi açıklamazsan insanlar da okuduklarına göre yorum yaparlar.
Benim ilk mesajından anladığım "eniştem,2500 tl alıyor hala ev bark sahibi olamadılar,borçları var adam bu parayı ne yapıyor"
Sonra yorum yapanlara kızmışsın şiddet görüyor vs diye nereden bilebilir ki insanlar medyum değil ki kimse ?
2500 lira kira vermeyen ve anadolu da oturan bir aile için iyi bir para.
Borç nereye yapılmış para nereye gitmiş 10 yılda bunu takip edemediyse evin hanımı olarak yapacak birşey yok.
Kumar oynuyor belki ,belki sevgilisi var ,belki içiyor ne bileyim benzer birşey olabilir.
Ama netleştirmeden ben çekip gidiyorum falan ne bileyim çok iddialı.

aklım almıyo cidden....bu maaştan ne kadar nafaka alacak alsa adama ne kalacak Allah akıl fikir versin[/QUObırde
bırde teyzemın yasadıklarını yazarken ınanın yenıden yasıyorum sankı, oyuzden yazmak ıstemıyorum, sadece bırıkım meselesı degıl gercekten oyuzden eger bılıyorsanız fıkrınızı ıstedım yasal olarak nasıl bır sureç ızlemelı eger fıkrınız varsa almakısterım, fakat kaprıslı sımarık kadınlar gıbı aaa kocam az para getırdı napsak ayrılsakmı, dıyen kadın gurubuna sokarsanız gercekten uzulurum sadece mesele bukadar basıt bır mesele degıl bunu bılmenızı ıstedım

trılyon sefer aileler yanyana gelınıp anlatıldı yuz goz olundu zaten artık teyzemın pes demesı uzerıne buraya yazmaktayım yoksa o dayansa bız mutlu oluruz netıcede cocukları 9 yasında bır kız cocugu

Arkadaşım konuyu açarken düşüncelerini gerektiği gibi açıklamazsan insanlar da okuduklarına göre yorum yaparlar.
Benim ilk mesajından anladığım "eniştem,2500 tl alıyor hala ev bark sahibi olamadılar,borçları var adam bu parayı ne yapıyor"
Sonra yorum yapanlara kızmışsın şiddet görüyor vs diye nereden bilebilir ki insanlar medyum değil ki kimse ?
2500 lira kira vermeyen ve anadolu da oturan bir aile için iyi bir para.
Borç nereye yapılmış para nereye gitmiş 10 yılda bunu takip edemediyse evin hanımı olarak yapacak birşey yok.
Kumar oynuyor belki ,belki sevgilisi var ,belki içiyor ne bileyim benzer birşey olabilir.
Ama netleştirmeden ben çekip gidiyorum falan ne bileyim çok iddialı.

butun sulalem enıstemı takıp bıle ettık fakat o paranın nereye gıttıgını bır turlu cozemedık fakat devamlı borc hacız asamasına kadar geldıler teyzem herturlu denedı ıyılıkle sordu ,guzellıklle sordu,bır ara 3aylık ayrılık oldu fakat halen duzeldı gıbı gozuksede degısen bır sey olmadı

şiddet varsa çok bile dayanmış gerçekten. şiddet gördüğü bi gun mutlaka karakola başvurup rapor alsın ki. alsın ki boşanma davasında tazminat talep ederken delil olarak göstersin. hukuki sorularınız varsa yardımcı olurum

heh aradıgım ıste buydu teyzem hukukı olarak ogrenmek ıstıyor haklarını bu arada sunuda belırtmek ısterım teyzemın bır meslegı yok dedemınde pek ıyı durumu yok ee halıyle enıstemden nafaka tazmınat v.s almak ıstıyor

Canım valla gidin bir avukata öğrenin haklarınızı. Teyzene de işe girip ekonomik özgürlük kazanmasını telkin et. Çocuk bile bakabilir ama yeter ki çalışsın yarın birgün boşanınca ekonomik olarak güçlü olsun. Olmazsa boşanma davası açmadan önce bir evlilik terapisti bulabilirsin araştırıp bulunduğun şehirde. Belki enişten orda anlatır derdini tabi kabul ederse.

Son düzenleme:
Back
X