teyzem ne yapmalı?

butun sulalem enıstemı takıp bıle ettık fakat o paranın nereye gıttıgını bır turlu cozemedık fakat devamlı borc hacız asamasına kadar geldıler teyzem herturlu denedı ıyılıkle sordu ,guzellıklle sordu,bır ara 3aylık ayrılık oldu fakat halen duzeldı gıbı gozuksede degısen bır sey olmadı

Belki maaşı 2500 lira değil de daha fazladır?
O yüzden bu kadar haciz vs geliyordur yani harcamaları düşündüğünüzden fazladır.
Burada hukuki net bilgiye ulaşamazsınız baroda ücretsiz avukat var ayrıca artık kadınlara daha da yardımcı oluyorlar.
Eve haciz getiren adam nafaka öder mi o da ayrı bir sorun.
Teyzeniz çalışacak kız da büyümüş zaten ,bu adamı çekmeye gerek yok.

Boşanma süreci hakkında bilgi istiyosan konunu hukuk bölümüne aç derim,doğrudan cevabını alabilirsin

Çokta bir para değil.. Karı koca memur çalışşsa yaklaşık 4000 gelir oluyor bir eve.. Standart bu bence türkiye için. Eniştenizin maaşı normal

ayrıca bız herzaman evlılık bırlıgınden yanayız hep devam etmesınde telkınde bulunduk fakat bellı aralıklarla devamlı borç çıkıyor ve nereye harcadın dıye sorunca sıddet goruyor sız olsanız ne yapardınız pekı..

KOnuyu açarken düzgün ve detaylı anlatın o zaman...
ŞiDdet gördüğünü,anadoluda yaşadığını ,kendilerine ait bir evde oturduklarını sonradan öğreniyoruz.

Yardımcı olmaya çalışıyoruz,okuyup zaman ayırıyoruz,hem eksik yazıyorsunuz hem de azarlıyorsunuz ...Hayret bir şey...

Bence siz bu işe hiç karışmayın!!!!

Çokta bir para değil.. Karı koca memur çalışşsa yaklaşık 4000 gelir oluyor bir eve.. Standart bu bence türkiye için. Eniştenizin maaşı normal
üç beş önemli degıl her kesımın standardı farklı bızım buranın en degerlı fabrıkasında calısıyor ee gelırıde buraya gore ıyı dedım tutupta bunu ıstanbulun yasam sartlarıyla kıyaslamak nasıl olur????tesekkurler cvp yazan arkadaslara ben hukuk bolumunden oğrenırım herkese ıyı gunler

KOnuyu açarken düzgün ve detaylı anlatın o zaman...
ŞiDdet gördüğünü,anadoluda yaşadığını ,kendilerine ait bir evde oturduklarını sonradan öğreniyoruz.

Yardımcı olmaya çalışıyoruz,okuyup zaman ayırıyoruz,hem eksik yazıyorsunuz hem de azarlıyorsunuz ...Hayret bir şey...

Bence siz bu işe hiç karışmayın!!!!
aaa azarlamadım yanlızca uzuntu ve ınsanın elınden bısey gelememek duygusu dıyelım cunku kırkyılda bır kere teyzem benden bısey ögrenmemı ıstedı ve ben cevapsız kalmak ıstemedım kırdıysam herkesten özur dılıyorum

benim annem de borçtan harçtan, mal edinemediğinden boşandı. Teyzenin canına tak ettiyse boşanmak istemekte haklı.

Ama...

Sonrasında teyzen çocuğuna ne verebilecek? Yani çalışıyor mu? Çalışacak mı? Çocuğun velayetinin onda kalmasını mı istiyor? Planı ne?

Çocuk çok küçük olmadığından, velayeti bile babaya verebilirler. Çünkü babanın geliri var.

Eğer illa boşanacağım derse bulunduğu ildeki baroya gitsin, adli yardımdan avukat desteği sağlıyorlar. Sadece mahkeme masraflarını karşılıyor, avukat ücreti ödemiyor o durumda.

benim annem de borçtan harçtan, mal edinemediğinden boşandı. Teyzenin canına tak ettiyse boşanmak istemekte haklı.

Ama...

Sonrasında teyzen çocuğuna ne verebilecek? Yani çalışıyor mu? Çalışacak mı? Çocuğun velayetinin onda kalmasını mı istiyor? Planı ne?

Çocuk çok küçük olmadığından, velayeti bile babaya verebilirler. Çünkü babanın geliri var.

Eğer illa boşanacağım derse bulunduğu ildeki baroya gitsin, adli yardımdan avukat desteği sağlıyorlar. Sadece mahkeme masraflarını karşılıyor, avukat ücreti ödemiyor o durumda.
tesekkurler sagolasın

2.500 cok para degıl belkı ama ,uc kısılık aıleye rahatlıkla yetecegını dusundugum bır mıktar .

ustelık ,10 yıllık bır evlılık de o maasa hıc bırsey sahıbı olamamak da dusundurucu gercekten .

hıc bırsey sahıbı olmadıgı gıbı ,sureklı hanımefendının bılmedıgı borcların ortaya cıkması da

kım olsa suphe uyandırır .bellı kı burada kı es,kafasına gore harcama yapan,neye harcadıgı

bellı olmayan sonrasın da ıse suprız borclar ortaya cıkaran bır adam .

ben konu sahıbının teyzesıne hak veryorum burada .cunku ben de boyle yasanmıs ornekler cok goruyorum cevrem de .

kadın oldukca tutumlu ,ne ustune bırsey ne evıne bırsey alır .olabıldıgınce kıstıgı halde borcdan kafalarını kaldıramıyorlar .

ustelık neye borclandıklarını bıle bılmıyor .esıne sorar sa kredı karttı carttı curttu sebebplerı one suruyor .

ama kadın kredı kartı asla kullanmaz .esı kım bılır nerelere harcıyorda o borc gelıyor .

boyle aıleler yok degıl var .ne yazık kı bazı esler harcamaları karısından saklıyor.kadına tek soyledıgı sey ;

su kadar borcumuz harcımız var demek oluyor .ama neden bu kadar borc harc dedıgın de cevap yoktur .

konu sahıbını yanlıs yonlendırmıs gıbı de olmak ıstemem ama ,teyzesıne hak vermeden gecemeyecegım .

belkı bosanmalık boyut olmaz ama ,harcama duzenı yapılabılır .yanı ıkı taraf da neye ne harcıyor ıse bunları

bırbırlerıne soylerler ıse ,harcamaları kontrol alıtna almıs olurlar .boylelıkle nereden borclandıklarını

ıkısıde bılmıs olur .cunku aynı evın ınsanı bunlar .ıkısının de bunu bılmeye hakkı vardır .

Sanırım boşanmak nafaka alacağı için teyzenize cazip geliyor. Fakat, harcadığı paranın hesabını vermeyip bir de üzerine şiddet uygulayan bir erkek nafakayı düzenli öder mi, hatta öder mi bundan emin değilim.

Çevremde eşinden nafaka alamayan bir sürü boşanmış kadın var. Enişteniz nafakayı ödemezse, her ay nafakayı alabilmek için avukatla birlikte yine teyzeniz koşturacak peşinden... Bu da can sıkıcı olmaz mı?

Üstelik nafaka olsa olsa 500-600 lira olur aylık. Belki bu kadar bile değildir. Bununla geçinecek mi yoksa çocuk mu okutacak teyzeniz?

Nafaka dolayısıyla boşanmayı bir gelir kaynağı olarak görmek yerine, teyzeniz bir işe girip çalışmayı denese uzun vadede daha iyi değil mi?

Boşandıktan sonra bile erkeğe bağımlı olma isteği neden?

Sanırım boşanmak nafaka alacağı için teyzenize cazip geliyor. Fakat, harcadığı paranın hesabını vermeyip bir de üzerine şiddet uygulayan bir erkek nafakayı düzenli öder mi, hatta öder mi bundan emin değilim.

Çevremde eşinden nafaka alamayan bir sürü boşanmış kadın var. Enişteniz nafakayı ödemezse, her ay nafakayı alabilmek için avukatla birlikte yine teyzeniz koşturacak peşinden... Bu da can sıkıcı olmaz mı?

Üstelik nafaka olsa olsa 500-600 lira olur aylık. Belki bu kadar bile değildir. Bununla geçinecek mi yoksa çocuk mu okutacak teyzeniz?

Nafaka dolayısıyla boşanmayı bir gelir kaynağı olarak görmek yerine, teyzeniz bir işe girip çalışmayı denese uzun vadede daha iyi değil mi?

Boşandıktan sonra bile erkeğe bağımlı olma isteği neden?

elbettekı kımse bagımlı olmayı ıstemez teyzemde ıstemıyor ıs mahkeme asamasına dokuldukten sonra iş arayacaktır fakat bır engel varkı meslegı yok lıse mezunu ınsallah gonul ısterkı hiç bunlara gerek kalmasın yuva ıyı kotu bozulmasın dıye dusunuyoruz etkılememek ıcınde herhangı bırsey dıyemıyoruz ama son karar teyzemın..

2.500 cok para degıl belkı ama ,uc kısılık aıleye rahatlıkla yetecegını dusundugum bır mıktar .

ustelık ,10 yıllık bır evlılık de o maasa hıc bırsey sahıbı olamamak da dusundurucu gercekten .

hıc bırsey sahıbı olmadıgı gıbı ,sureklı hanımefendının bılmedıgı borcların ortaya cıkması da

kım olsa suphe uyandırır .bellı kı burada kı es,kafasına gore harcama yapan,neye harcadıgı

bellı olmayan sonrasın da ıse suprız borclar ortaya cıkaran bır adam .

ben konu sahıbının teyzesıne hak veryorum burada .cunku ben de boyle yasanmıs ornekler cok goruyorum cevrem de .

kadın oldukca tutumlu ,ne ustune bırsey ne evıne bırsey alır .olabıldıgınce kıstıgı halde borcdan kafalarını kaldıramıyorlar .

ustelık neye borclandıklarını bıle bılmıyor .esıne sorar sa kredı karttı carttı curttu sebebplerı one suruyor .

ama kadın kredı kartı asla kullanmaz .esı kım bılır nerelere harcıyorda o borc gelıyor .

boyle aıleler yok degıl var .ne yazık kı bazı esler harcamaları karısından saklıyor.kadına tek soyledıgı sey ;

su kadar borcumuz harcımız var demek oluyor .ama neden bu kadar borc harc dedıgın de cevap yoktur .

konu sahıbını yanlıs yonlendırmıs gıbı de olmak ıstemem ama ,teyzesıne hak vermeden gecemeyecegım .

belkı bosanmalık boyut olmaz ama ,harcama duzenı yapılabılır .yanı ıkı taraf da neye ne harcıyor ıse bunları

bırbırlerıne soylerler ıse ,harcamaları kontrol alıtna almıs olurlar .boylelıkle nereden borclandıklarını

ıkısıde bılmıs olur .cunku aynı evın ınsanı bunlar .ıkısının de bunu bılmeye hakkı vardır .
ıfade edemedıgım duygularımı cok ıyı ıfade ettınız dedıgınız gıbı borc oluyor fakat sukadar borcum var bıle demıyor boyna odenıyor bankalar maastan kesıyor ,evlendı evlenelı budurum boyle..

canım ben bu yorum yapan arkadaşların bazılrını anlamıyorum
birinin nişanlısı randevusuna geç kalır ayrıl hemen diye gaz verirler
ama senin gibi gerçek sorunu olanlarada aile birliğinden bahsederler hayret şaşıyorum valla bazı arkadaşlara
ayrıca gerçekçi olmak gerekirse 2.500 tl gelir Türkiye standartlarında güzel bir miktar
özel sektör işçileri 1000 tl ile aile geçindiriyor bunu fiyatı küçümseyenlere söylüyorum
teyzen bence bu işi bir bilene danışsın canım
bi avukatla görüşsün mesela gerekirse devlet madur hanımlara ücretsiz avukatta atıyor
eşimin kardeşi avukat ordan biliyorum

Cokmu büyük konusuyorum ya Rabbim ama 10 sene evli olup kocasinin hala ne haltlar yedigini bilmemek cok ilginc.
özür dilerim ama benim görüsümde bu, yardim edemedim ama...
Insan 10 sene sonra bayagi kocasini tanir aslinda...

Cokmu büyük konusuyorum ya Rabbim ama 10 sene evli olup kocasinin hala ne haltlar yedigini bilmemek cok ilginc.
özür dilerim ama benim görüsümde bu, yardim edemedim ama...
Insan 10 sene sonra bayagi kocasini tanir aslinda...[/QUOTEtanımasına tanıdı da cocuk ıcın sans verıldı bu zamana kadar fakat ne yaptıgını nereye harcadıgını ınanın ogrenemedık okadar yakınız sıkı sıkıda oturmaya gıder gelırız ama tık yok borçlar hakkında bır laf cıkmıyor agzından

canım ben bu yorum yapan arkadaşların bazılrını anlamıyorum
birinin nişanlısı randevusuna geç kalır ayrıl hemen diye gaz verirler
ama senin gibi gerçek sorunu olanlarada aile birliğinden bahsederler hayret şaşıyorum valla bazı arkadaşlara
ayrıca gerçekçi olmak gerekirse 2.500 tl gelir Türkiye standartlarında güzel bir miktar
özel sektör işçileri 1000 tl ile aile geçindiriyor bunu fiyatı küçümseyenlere söylüyorum
teyzen bence bu işi bir bilene danışsın canım
bi avukatla görüşsün mesela gerekirse devlet madur hanımlara ücretsiz avukatta atıyor
eşimin kardeşi avukat ordan biliyorum

bende anlamıyorum bırde dıyrlar kı na yapacak malı, sımdı10 kocaman sene; ezıyetını, kufrunu, dayagını, hakaretını v.s cekıyorsun yokunu varını cekıyorsun herseyın en acısını yasıyorsunda sırf adamın yaptıgı hatalar yuzunden bozulan yuva sebebıyle, o kız cocugu ıçin ıstenen para mı goze batıyor, yerınden yurdundan olan kadının hakkı, yetmedı konu komsuya aaa neden ayrıldın v.s gıbı sorularla devamlı baskıcı bır bıcımde muhattap olan kadının, hıçmı hakkı olmıcak yanı enıstemın 10 yıl yaptıgı yanına kar mı kalsın, teyzem ben yıyemedım sen ye mı desın yanı...tamam essekler gıbı calıssın evladına baksın teyzem ama cektıklerıne ınat enıstem den alacaklarını soke sokede alsın

sana katılıyorum arkadasım yok adam bıde sıze nasıl nafaka versın kı elınde paramı kalıyokı yok turkıye standartlarında bır maası varmıs yok o maasla anca gecınılırmıs vs vs adamı koruyolar bıde:27:sız bılıyomusunuz bu ulkenın cooooooook buyuk bır kısmı asgarı ucret ve 1000 tl arasında maas alıyor 2.500 bana gore cok buyuk bır rakam bu maasla bırıkım yapılabılırdı mal mulk edınılebılırdı teyzen kızmakta cooooooooooook haklı ızmırde 2500 lırayı sadece mudurler yonetıcıler alıyor teyzen nafaka ısteyebılr onca yıl kahrını cekmıs merak etmeyın hakım ona guzel bır nafaka baglar en az 500 dıye tahmın edıyorum

Son düzenleme:
Back
X