- 23 Haziran 2015
- 1.271
- 1.470
- 83
- 32
- Konu Sahibi Less-is-More
-
kizim 16 aylik ilk 6 ayi saymiyorum hic bisi yapmadim tam 9 ayda bu hale geldim.Peki ne kadar zamanla bu duruma geldiniz? 1 sene?
Tam porsiyon yemekte sorun yok ki.eşimin benden beklediği performans. bi gün bende böyle yiyebilecek miyim acaba :S
Yemek yerken bir lokmayi çok cigneyip oyle yutun çok faydali bende ayniydim blumiye olacaktim ustune birde çok yiyip rahatsiz olup hepsini kusuyordum ama cignemek gercekten ise yario ve benim tabagim hep kucuk olur bundan baska yemicem der oyle otururum sofrayaDerdim tam olarak bu. Her yemek sonrasi siskinlik hissi yasiyorum ama yine de tika basa yiyorum. Soyle yari ac sofradan kalkabilmeyi basaramiyorum. Boyum 1.60 kilo 64. Emziriyorum ve her emzirmeden sonra acikiyorum. Ara ogun de yapiyorum. Cok ac olmadan sofraya otursam da yine de tam porsiyon yiyorum her seyi. Gozum doymuyor. Bunu engellemek icin ne yapabilirim? Siz iradenizi nasil kontrol ediyorsunuz?
Porsiyon kucultmeye bugun basladim. Su zaten cok tuketiyorum emzirdigim icin. O beni biraz engelliyor. Abur cuburu da baya azalttim cunku bebegimin huzursuz oldugunu dusunuyorum abur cubur yedigim zaman, icindeki malzemelere tepki veriyor bagirsaklari sanirim.Yemek yerken bir lokmayi çok cigneyip oyle yutun çok faydali bende ayniydim blumiye olacaktim ustune birde çok yiyip rahatsiz olup hepsini kusuyordum ama cignemek gercekten ise yario ve benim tabagim hep kucuk olur bundan baska yemicem der oyle otururum sofraya
Dogru soyluyorsun aslinda. Oturup adam gibi yemek yemezsem ne bulsam agzima atiyorum. Kas yaparken goz cikariyorum yani. Dun acayip bir sekilde bir turlu doyamadim. Ivir zivir bir suru sey yedim. Oturup yemek yesem daha iyiydiBence porsiyon küçültmeyin, gözünüz dönüyorsa açsınızdır yani, ben de öyleyim çünkü. Öyle yarı aç falan sofradan kalkarsam çok geçmez sağda solda atıştırmaya başlıyorum o daha kötü. Yiyesin varsa ye yani ama ne yediğin önemli. Tencere yemeğini salatayı tabak tabak ye zararı değil çokça faydası olur hem, kilo da yapmaz. Ayrıca aşırı bir kilon yokmuş verirsin onları da zamanla. Emzirmenin etkisini bilemeyeceğim ama tek diyeceğim karnını iyi doyur o zaman yemek aklına gelmez :)
Bence porsiyon küçültmeyin, gözünüz dönüyorsa açsınızdır yani, ben de öyleyim çünkü. Öyle yarı aç falan sofradan kalkarsam çok geçmez sağda solda atıştırmaya başlıyorum o daha kötü. Yiyesin varsa ye yani ama ne yediğin önemli. Tencere yemeğini salatayı tabak tabak ye zararı değil çokça faydası olur hem, kilo da yapmaz. Ayrıca aşırı bir kilon yokmuş verirsin onları da zamanla. Emzirmenin etkisini bilemeyeceğim ama tek diyeceğim karnını iyi doyur o zaman yemek aklına gelmez :)
kesınlıkle katılıyorumNormal yemeği çok yemek kilo yapmıyor, çok geç vakitlere kalmamak şartıyla tabi. Ama şahsen ne zaman tatlıya abanırsam iki kilo falan alıyorum birkaç hafta içinde, diğer yediklerime dikkat etsem bile.
Tavsiyeniz icin tesekkur ederim ama o kadar ciddi bir durum oldugunu dusunmuyorum. Kendimi kontrol edebiliyorum aslinda, sadece emzirdigim icin biraz bosverdim. Bugun daha az yemeye basladim bile.Merhabalar. Ben diyetisyen Nur. (İnstagram @diyetisyenurrr)
Kesinlikle profesyonel destek almalısınız. Aksi taktirde çocuklarınız da bundan örnek alacak ve obezite riski artacak. Bu durum “tıkınırcasına yeme bozukluğu” olarak adlandırılmaktadır. Diyet & spor ikilisini deneyip yine de bunu düzene sokamıyorsanız psikiyatrik destek almanızı şiddetle öneriyorum.
Sevgiler.
Siz de hemen obez yaptınız konu sahibini, yeme bozukluğu falan. İnsanı önce hasta olduğuna inandırıp sonra tedavi eden doktorlar gibi oluyor bu yaptığınız, insta hesabınızı da sıkıştırmışsınız araya, lütfen yapmayın konu sahibi kötü hissedebilir kendini ortada bişey yokken hem de.Merhabalar. Ben diyetisyen Nur. (İnstagram @diyetisyenurrr)
Kesinlikle profesyonel destek almalısınız. Aksi taktirde çocuklarınız da bundan örnek alacak ve obezite riski artacak. Bu durum “tıkınırcasına yeme bozukluğu” olarak adlandırılmaktadır. Diyet & spor ikilisini deneyip yine de bunu düzene sokamıyorsanız psikiyatrik destek almanızı şiddetle öneriyorum.
Sevgiler.
Evet saglikli olan seyleri secersek fazla kilolalar bile gider. Ekmek, seker, paketli gidalar. Bunlar kilo aldiriyor. Tamamen hayatimizdan cikarabilmek onemli. Ben henuz bunu basaramadim. Evde kendim yapacak zamani da su an bulamiyorum.kesınlıkle katılıyorum
gunde ıkı ogun yıyorum bır sabah bır aksam
ve o kadar dolu dolu yıyorum kı yururken mıdemden lıkır lıkır sesler gelıyor
sabah 1-2 tabak dolusu aksam 2-3 tabak yıyorum
o yuzden arada hıc acıkmıyorum arada hıc bırsey yemıyorum
aksamları 1 tabak salata 1 corba 1 porsıyon yemek ve yogurtlu meze yemenız gerek
sabahta karısık salata peynır zeytın yumurta kuruyemıs yemenız gerek yanı zaten tabak tabak oluyor
bolca ama saglıklı yıyen kımse kılo almaz ve acıkmaz
Tesekkur ederim. Ben kendimin farkindayim, sagolun sagduyunuz icin. Doktorluk degilim cok sukurSiz de hemen obez yaptınız konu sahibini, yeme bozukluğu falan. İnsanı önce hasta olduğuna inandırıp sonra tedavi eden doktorlar gibi oluyor bu yaptığınız, insta hesabınızı da sıkıştırmışsınız araya, lütfen yapmayın konu sahibi kötü hissedebilir kendini ortada bişey yokken hem de.
Nisam geçenlerde yine (yine yine yinekesınlıkle katılıyorum
gunde ıkı ogun yıyorum bır sabah bır aksam
ve o kadar dolu dolu yıyorum kı yururken mıdemden lıkır lıkır sesler gelıyor
sabah 1-2 tabak dolusu aksam 2-3 tabak yıyorum
o yuzden arada hıc acıkmıyorum arada hıc bırsey yemıyorum
aksamları 1 tabak salata 1 corba 1 porsıyon yemek ve yogurtlu meze yemenız gerek
sabahta karısık salata peynır zeytın yumurta kuruyemıs yemenız gerek yanı zaten tabak tabak oluyor
bolca ama saglıklı yıyen kımse kılo almaz ve acıkmaz
Çok çiğnemek de önemli gerçektenYemek yerken bir lokmayi çok cigneyip oyle yutun çok faydali bende ayniydim blumiye olacaktim ustune birde çok yiyip rahatsiz olup hepsini kusuyordum ama cignemek gercekten ise yario ve benim tabagim hep kucuk olur bundan baska yemicem der oyle otururum sofraya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?