Tika basa yemeden sofradan kalkamiyorum!

eşimin benden beklediği performans. bi gün bende böyle yiyebilecek miyim acaba :S
Tam porsiyon yemekte sorun yok ki.
Abur cubur yemiyorsanız, şekerli ve unlu şeyler çok tüketmiyorsan sağlıklı şeyleri zaten kuş kadar yememiz gerekmiyor.

Yemek yerken bir lokmayi çok cigneyip oyle yutun çok faydali bende ayniydim blumiye olacaktim ustune birde çok yiyip rahatsiz olup hepsini kusuyordum ama cignemek gercekten ise yario ve benim tabagim hep kucuk olur bundan baska yemicem der oyle otururum sofraya

Yemekten önce iki bardak su için . Ve olabildiğince küçük lokmalar alın yavaş yavaş yiyin. Tabağınız bitmeden doyarsiniz.

Porsiyon kucultmeye bugun basladim. Su zaten cok tuketiyorum emzirdigim icin. O beni biraz engelliyor. Abur cuburu da baya azalttim cunku bebegimin huzursuz oldugunu dusunuyorum abur cubur yedigim zaman, icindeki malzemelere tepki veriyor bagirsaklari sanirim.

Bence porsiyon küçültmeyin, gözünüz dönüyorsa açsınızdır yani, ben de öyleyim çünkü. Öyle yarı aç falan sofradan kalkarsam çok geçmez sağda solda atıştırmaya başlıyorum o daha kötü. Yiyesin varsa ye yani ama ne yediğin önemli. Tencere yemeğini salatayı tabak tabak ye zararı değil çokça faydası olur hem, kilo da yapmaz. Ayrıca aşırı bir kilon yokmuş verirsin onları da zamanla. Emzirmenin etkisini bilemeyeceğim ama tek diyeceğim karnını iyi doyur o zaman yemek aklına gelmez :)

Normal yemeği çok yemek kilo yapmıyor, çok geç vakitlere kalmamak şartıyla tabi. Ama şahsen ne zaman tatlıya abanırsam iki kilo falan alıyorum birkaç hafta içinde, diğer yediklerime dikkat etsem bile.

Dogru soyluyorsun aslinda. Oturup adam gibi yemek yemezsem ne bulsam agzima atiyorum. Kas yaparken goz cikariyorum yani. Dun acayip bir sekilde bir turlu doyamadim. Ivir zivir bir suru sey yedim. Oturup yemek yesem daha iyiydi

Merhabalar. Ben diyetisyen Nur. (İnstagram @diyetisyenurrr)
Kesinlikle profesyonel destek almalısınız. Aksi taktirde çocuklarınız da bundan örnek alacak ve obezite riski artacak. Bu durum “tıkınırcasına yeme bozukluğu” olarak adlandırılmaktadır. Diyet & spor ikilisini deneyip yine de bunu düzene sokamıyorsanız psikiyatrik destek almanızı şiddetle öneriyorum.
Sevgiler.

Normal yemeği çok yemek kilo yapmıyor, çok geç vakitlere kalmamak şartıyla tabi. Ama şahsen ne zaman tatlıya abanırsam iki kilo falan alıyorum birkaç hafta içinde, diğer yediklerime dikkat etsem bile.
kesınlıkle katılıyorum

gunde ıkı ogun yıyorum bır sabah bır aksam
ve o kadar dolu dolu yıyorum kı yururken mıdemden lıkır lıkır sesler gelıyor

sabah 1-2 tabak dolusu aksam 2-3 tabak yıyorum

o yuzden arada hıc acıkmıyorum arada hıc bırsey yemıyorum

aksamları 1 tabak salata 1 corba 1 porsıyon yemek ve yogurtlu meze yemenız gerek
sabahta karısık salata peynır zeytın yumurta kuruyemıs yemenız gerek yanı zaten tabak tabak oluyor

bolca ama saglıklı yıyen kımse kılo almaz ve acıkmaz

Tavsiyeniz icin tesekkur ederim ama o kadar ciddi bir durum oldugunu dusunmuyorum. Kendimi kontrol edebiliyorum aslinda, sadece emzirdigim icin biraz bosverdim. Bugun daha az yemeye basladim bile.

Siz de hemen obez yaptınız konu sahibini, yeme bozukluğu falan. İnsanı önce hasta olduğuna inandırıp sonra tedavi eden doktorlar gibi oluyor bu yaptığınız, insta hesabınızı da sıkıştırmışsınız araya, lütfen yapmayın konu sahibi kötü hissedebilir kendini ortada bişey yokken hem de.

Evet saglikli olan seyleri secersek fazla kilolalar bile gider. Ekmek, seker, paketli gidalar. Bunlar kilo aldiriyor. Tamamen hayatimizdan cikarabilmek onemli. Ben henuz bunu basaramadim. Evde kendim yapacak zamani da su an bulamiyorum.

Tesekkur ederim. Ben kendimin farkindayim, sagolun sagduyunuz icin. Doktorluk degilim cok sukur

Nisam geçenlerde yine (yine yine yine ) aldığım bir iki kiloyu aynen böyle verdim. Öncesinde de böyle vermiştim, ondan öncesinde de :)) güzel yiyince insanın zaten atıştırası gelmiyor.

Çok çiğnemek de önemli gerçekten

Yemekten önce bol su. 2 bardak.
Birde ben bu ara iki öğün besleniyorum ve her öğün öncesi 1 bardak suda beklettiğim 2 tam ceviz(içindeki zarla bekletiyorum) ve onun suyunu içiyorum,baya tok hissettiriyor bana.
2 öğün yapamazsınız muhtemelen emzirirken gerek te yok ama ara ögünleri meyve/kuru meyve süt,kuruyemis süt,yulaf ,yoğurt ,ayran vb sağlıklı atıştırmalıklarla geçirirseniz acıkma süresi uzar.
Tatlı yerine tarçınlı süt yada balkabagını şekersiz fırınlayıp üzerine tahin cevizle tüketebilirsiniz. Bu püre şeklinde de olur,buharda pişirip ezip tahinle karıştırmak,baya besleyici ve doyurucu oluyor.
Bende karatay yapıyorum bu ara. Genel anlamda bu şekilde besleniyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…