Karşı taraf durumunu kabul edip tedaviyi kabul etse keşke ama.deveye hendek atlatmak çok daha kolay aşırı inat insan bunu yapan işimiz çok zor .. odaları ayirmakla çözüm buldum ortamına girmemeye çalışıyorum aynı sofraya iki yıldır aynı anda oturmuyorum
Elbette zaten psikolojisi düzgün olmayan bir kişiyi ikna etmek zordur sabır ister gayret ister. Psikolojisi bozuk insanın bunu kabul etmesi çoğunlukla kendi isteği ile değil, uzun süreli sabırlı ikna çabaları iledir. Evet tedaviyi kabul etmeden tıbben tedavi yapılamaz, hemen hemen türlü hastalıkta hastanın bilinci yerindeyse, (yani baygın ve koma halinde değilse) tedaviyi ret etme seçeneği vardır. Ama düşünün ki insanlar madde bağımlılığı, alkolizm durumlarında, halüsinasyonlu ve sanrılı ağır şizofren vakalarında bile tedaviye ikna edilebiliyorlar
Ödülle mi sevgiyle mi uzun çabalarla mı ikna edilir o konuları öneride bulunabilecek kadar iyi bilmiyorum ama eğer gerçekten bu durumundan kurtulsun istiyorsanız siz ya da anneniz çok iyi bir uzmanla önce kendiniz konuşup, kardeşinizi ne şekilde ikna edebileceğinize dair öneriler almalısınız
Kendimizce haklısınız durum mide bulandırıcı olduğu gibi sizler için de hat safhada sinir bozucudur (geçmişte benzeri bir duruma maruz kalmışlığım var). Oda ayırmak yemeğe oturmamak isteğinizi çok iyi anlıyorum. Ama ;
Lütfen buradan sonra yazacaklarımdan rahatsız olmayın. Size hak verdiğim için yardımcı olmak için bu kadar ayrıntıya giriyorum. Biraz önce bu konunun çoğu kez genetik olabildiğini de okudum bir sağlık sitesinde. Belli bir yaştan sonra aniden sizde veya çocuklarınızda aynı durum ortaya çıksa? Oda ayırmakla çözüm bulamayacağınız malum. Çocuklarınızın dışlanıp " pis, inat, iğrenç, ayrı yesin yemeğini" gibi dışlanmasını, ya da size çocuklarınızın böyle davranmasını tercih etmeyeceğinizi biliyorum
Size ille de alın götürün tedavi ettirin demiyorum ama lütfen kardeşinizin dışlanmak yerine bu durumundan ve varsa diğer psikolojik sorunlarından kurtulup sosyal, normal bir birey olmaya ihtiyacı olduğunu anlayın ve aile bireylerinizi bu konuda ayrıntılı bilgilendirin. Siz uzak durmakla kendinizi kötü hissetmekten kurtulmayı seçebilirsiniz elbette ama anneniz evladını bu durumdan kurtarmak için uzun süreli ve sabırlı bir şekilde çaba göstermeli
Önerilirse belki terapiyle ve tedaviyle birlikte epilasyona da götürür anneniz. Ruhsal durumu düzeldikçe eline de tüy gelmeyince bir şey koparma ihtiyacı kalmayacaktır