Tiksinme Durumların..

ben oncekı yorumları okumadımda
nasıl yanı bır ınsanın pis olusu genıyle mı alakalı ?
annanem ve dedem cok tıtız temız ınsanlardı annem olabıldıgıne dagınık gamsız rahat pıslıkten rahatsız olmaz
kayınvalıdemın annesı babası tıtızlıgıyle meshur ama kayınvalıdem tuvaletden sonra elını bıle yıkamıyor anormal ozensız dıkkatsız

o yuzden merak ettım nasıl oluyor dedıgınız sey
Ne ilgisi var, yazdıklarımdan bu çıkarımı nasıl yaptınız gerçekten çok ilginç!

Konu sahibinin kardeşinin durumunun trikotillomani olabileceği, eğer öyle ise bu durumun genetik + çevresel+ ruhsal etkilerin toplamı ile ortaya çıkabilen ve bir an önce kontrol altına alınıp tedavi edilmesi gereken bir psikiyatrik hastalık olduğu bilgilerini konuşuyoruz

Ve kişinin "genetik olduğuna inanmıyorum, öyle ise bende neden yok" gibi yanlış algısını düzeltmek için ilave bilgi aktarıyorum

İnsanların temizlik alışkanlığının veya sizin kv nizin el yıkamama tercihinin benim yazdıklarımla hiç bir ilgisi yoktur

Ne ilgisi var, yazdıklarımdan bu çıkarımı nasıl yaptınız gerçekten çok ilginç!

Konu sahibinin kardeşinin durumunun trikotillomani olabileceği, eğer öyle ise bu durumun genetik + çevresel+ ruhsal etkilerin toplamı ile ortaya çıkabilen ve bir an önce kontrol altına alınıp tedavi edilmesi gereken bir psikiyatrik hastalık olduğu bilgilerini konuşuyoruz

Ve kişinin "genetik olduğuna inanmıyorum, öyle ise bende neden yok" gibi yanlış algısını düzeltmek için ilave bilgi aktarıyorum

İnsanların temizlik alışkanlığının veya sizin kv nizin el yıkamama tercihinin benim yazdıklarımla hiç bir ilgisi yoktur
hayırdır ? bugun sıkıntılı bır gun mu gecırdınız ?

genetık bılımle alakalı dedınız bende nasıl genle alakalı merak ettım benım annem boyle kayınvalıdem boyle ama annelerınde babalarında bırsey yok o yuzden merak ettım acıklar mısınız dedım sız tutmus benı azarlıyorsunuz
ınsan soru sordugu merak ettıgı ıcınde azar ısıtır mı :D
bundan sonra sıze kazayla bıle soru sormamak ıcın goz ardı edıyorum. ıletısım kurabılecegımızı dusunmuyorum
sıze ıyı forumlar.

muayyen gununde falan sanırım allah allah ya aksam aksam soru sordugumuza pısman ettı

neyse

gercekten demın goz ardı ettıgım uyenın dedıklerı hakkında bılgısı olan var mı bu konudan bende muzdarıbımde ogrenmek ıstıyorum benı azarlamadan bılgısını paylasmak ısteyen olursa sevınırım :D
konu sahıbıde faydalanır hem
gen men bırseyler denılıyor ılk defa duyuyorum nedır ısın aslı ?

Psikolojik hastalığı varmiş tanı konulmuş tedaviler görmüş .
kişiler özellikle bu sekildr davranış bozukluğu olanlar bu dürtüleri engelleyemez dogru yanlisı ayıramaz mantıklı olanı yapamaz dürtüleri ile hareket eder mesela hırsızlık yapma hastalığı ya da sac yiyenler butun midesi sac yumağı dolup ameliyat olmak zorunda kalanlar ya da keyfi yaptığı görünen hırsızlık sonucu hapse düşenler kim bunu severek yapar sac yemek kılları yutmak ne iğrenç değil mi ? Ama olabiliyor bence tam araştırıp ya da şahit olmadan burada siz saçmalamayın komik oluyor.

Ayrica, ona bu sekilde bagirilip uyarildigi icin tepki olarak bu hareketine devam ediyor farkında olarak ya da olmayarak çünkü zaten bu yaptigi hareket psikolojisinde ki bir yardim çığlığı altında yatan gerçek sebebin bir sonucu . Konu sahibi adeta dışlıyor tiksiniyor bunu ona belli ediyor bu çözüm olmadigi gibi aksine onu alevlendiriyor.
benım annemde bır ara kaşlarını yoldu
tv karsısında bıle elıyle yolup duruyordu koparıyordu
aşırı sinirli bırıdır dagınık umursamaz bırıdır . ınsanların kısısel alanlarına saygı duymaz falan... hepsı bır butun halınde oldugu ıcın doktora gıtmesını soyledıgımde kendısıne hakaret ettım sanıp bana agır konusmustu

sankı hepsının tıpık ozellıklerı ortak gıbı

Bu eylemde bulunan kişinin eğitim durumunu sormuştu arkadaş ..yine yanlış anlayarak cevap verdiğin bir kısım .. neden bu kadar alingansin .. ?? Sıkıntıların olabilir mi özel hayatında da
Senin kadar sıkıntım olmadigi kesin canim 🤣🤣🤣

Kil yolmaninda Bi zamani vardir😐😂 bana gore bu sabah hazirlanmadan oncedir. Alirsin kilini tuyunu dusunuda alirsin ustune mis. Tirnak pis normal degil zaten yani sen bence normalsin ama etrafindakiler normal degil. Acaba cok mu takmis yuzundekileri? Insan yorulur yani surekli surekli

Çalışmıyor kpss duurmlari var hazırlanıyor evde bütün gün anlayacağıniz .. dışarda yapmaya başladı ev aldık yakınlarda emlakcilari geziyoruz malum o da geliyor ...girip çıkıyoruz birsuru yere emlakçıların yanında kıl.aliyor .. bazıları tuhaf tuhaf yüzümüze bakıyor millet anlam.veremiyor her yerde alışverişte bir yere gidelim cımbızla geziyor utanıyorum ben ...
Kardesin kesin rahatsiz bu mesajinda anladim.. hadi evde neyse ama disarda bile cimbizla ugrasmak
Asla normal degil

Mrb arkadaşlar midem çok hassas uzun zamandır.. tırnaktan içi pis tırnaktan ,bazı durumlardan çok kötü iğreniyorum.. akrabalardan birinin tırnakları hep uzun ve çok pisti ..ilk zamanlar gormemezlige veriyordum.. sonradan açıkça söyledim başlarda ters tepti ama sonradan düzeltti kendini..kendi için de çevresi için de iyi oldu bence.. günlerdir yıkanmayan kokan bir arkadaşım vardı arada bir bir araya gelme durumumuz vardı yemek yiyemez oldum söyledim kibarca bir daha hiç görmedim öyle bir durum şuan çok daha zor bir durumdayım ne yapacağım hiç bilmiyorum .. aile iicnden birisi haftada 1-2 kez gördüğüm aynı sofraya oturmak durumunda olduğum çoğu zaman ..sürekli elinde cımbız yüz tüylerini alıyor .. yemek yerken sofradan daha kalkmadan cimbizi çıkartır oldu TV izlerken bir ortamda birsuru insan otururken misafir varken, hepberaber çay içerken sürekli elinde kıl alıyor ve sonrasında asla el yıkama bir temizlenme durumu yok devam ediyor .. sürekli eli killarinda yüzünde .. anneme söyledim uyarsın o ksiiyi diye birkaç kez uyardık yemekte yapmadı.. biz yemekteyiz kendi yemek bitsin karsimozda cımbızla devam ediyor .. annem bağırdı çağırdı kıyamet koptu evde .. bir gün düzeltiyor ikinci gün aynı .. midem artık kalkmıyor yuuzne bakmamaya çalışıyorum ben bile cımbızla isim olsa iki üç günde bir aynamla odamda yaparım işimi banyodan önce yaparım mesela .. ne yapacağım artık bilmiyorum mecburmusum gibi geliyor katlanmaya dayanamıyorum .. ne yapmalıyım
Yapam kişi kim.. siz kendiniz söleyin anneniz söylemiş siz de uyarın

çok kıllı demişsiniz bir lazer epilasyona götürsenize belli ki kafaya taka taka iyice takıntı yapmış psikolojisi bozulmuş. Ben de bunu hiç anlamıyorum gözünüzle görüyorsunuz çok kıllı olduğunu ama bir çözüm bulmuyorsunuz. Çocuğumun kardeşimin dişi eğri olsa tel taktırırım, kıllı olsa lazere yollarım vs vs.

Anlamadim tam konuyu ama anladigim kadariyla evlisiniz ve farkli yerde yasiyorsunuz. Bu kadar rahatsiz oluyorsaniz gitmeyim her gun annenizi cagirin eve. Yani oyle bir bahsetmissiniz ki. Kardesinize kardesim bile demiyorsunuz evde bir var demissiniz. Gitmeyin o eve ve kardesinizin hastaligi var daha once de gitmis normal biri degil. Ruhsal hastaliklar yapma etme diyince gececek bir sey degil. Bu yuruyemeyen adam hadi hadi yurusune yuruseneee ya demek gibi bir sey. Tedavi ettirin, igneli lazere ya da normal lazere goturun. Online psikologdan randevu alin. Hicbirini yapamayacaksaniz eve gitmeyin asiri tiksiniyorsunuz ne yapalim hep birlikte kardesinizi burada lincleyelim mi linclesek de duzelmeyecek

hayırdır ? bugun sıkıntılı bır gun mu gecırdınız ?

genetık bılımle alakalı dedınız bende nasıl genle alakalı merak ettım benım annem boyle kayınvalıdem boyle ama annelerınde babalarında bırsey yok o yuzden merak ettım acıklar mısınız dedım sız tutmus benı azarlıyorsunuz
ınsan soru sordugu merak ettıgı ıcınde azar ısıtır mı :KK70:
bundan sonra sıze kazayla bıle soru sormamak ıcın goz ardı edıyorum. ıletısım kurabılecegımızı dusunmuyorum
sıze ıyı forumlar.
Hayır çok keyifli bir gün geçirdim. Size cevabım bir azarlama değildi, bilimsel bir konudan bahsederken alakasızca ve yanlış bir üslupla, neden bahsettiğimi bile okumadan kendi kv nizin temizlik anlayışını hiç iddia edilmemiş bir saçmalıkla genetiğe bağlamanıza verilebilecek en uygun yanıttı. Soru sormak değildi yaptığınız. Cevabımda hiç bir kaba ve amiyane ifade olmadığı gibi bu alakasız ve imalı çıkarımınıza bir hayret ifadesi ve konunun sizin kv nizle hiç bir ilgisi olmadığına dair açıklama var

Sanırım hayatta çok fazla azarlanıyor ve kendinizi savunmak için haddinizi aşmak zorunda kalıyorsunuz ki alışkanlık yapmış.
Üzüldüm adınıza

muayyen gununde falan sanırım allah allah ya aksam aksam soru sordugumuza pısman ettı

neyse

gercekten demın goz ardı ettıgım uyenın dedıklerı hakkında bılgısı olan var mı bu konudan bende muzdarıbımde ogrenmek ıstıyorum benı azarlamadan bılgısını paylasmak ısteyen olursa sevınırım :KK70:
konu sahıbıde faydalanır hem
gen men bırseyler denılıyor ılk defa duyuyorum nedır ısın aslı ?
İnsanın haklı ve hak ettiğiniz kibar bir tepkisini muayyen gününe bağlamak 😊

Bu haliniz ve üslubunuz ortada. Üslup ve seviye farkı da ortada Lütfen göz ardı edin beni. Etmezseniz hiç öyle özel gününüzle filan bağdaştırma çirkinliklerine girmem bildiğiniz küserim size. 😊😊 Lütfen göz ardı edin

Son düzenleme:
Sevgili arkadaşlar bu açıklama kişiye özel bir açıklama değildir verdiğim bilgiyi halen ısrarla yanlış algılayıp sizlerden sorgulamak suretiyle gerçekte var olmayan bir yanlışla devam edilmemesi içindir

Temizlik alışkanlığı, diğer bir deyişle kirlilik, pasaklılık ve konuyla alakasız olarak bazı kv lerin el yıkakaması gibi durumlar genetik değildir, genlerle alakalı değildir

Konu sahibinin aktardığı kardeşi ile ilgili durumun vb durumların ise psikiyatrik bir hastalıktan kaynaklanıyor olabilme ihtimali yüksektir. Hastalık ve yapılması gerekenler hakkında uzun uzun açıklama ve yorum yapmaya çalıştım bu nedenle tekrar ayrıntılamıyorum

Ve konuda defalarca değindiğim bu hastalığın genetik aktarımı da söz konusudur. Genetik olabilen bu hastalıktır. İnsanların temizlik anlayışının ve genel temizlik alışkanlıklarının genetikle hiç bir alakası yoktur

ben oncekı yorumları okumadımda
nasıl yanı bır ınsanın pis olusu genıyle mı alakalı ?
annanem ve dedem cok tıtız temız ınsanlardı annem olabıldıgıne dagınık gamsız rahat pıslıkten rahatsız olmaz
kayınvalıdemın annesı babası tıtızlıgıyle meshur ama kayınvalıdem tuvaletden sonra elını bıle yıkamıyor anormal ozensız dıkkatsız

o yuzden merak ettım nasıl oluyor dedıgınız sey
Temizligin pisliğin genetikle.ne alakası var ben de anlayamadım bizde de o şekilde sizinki gibi .. ben aşırı titizim annem kardeşim tam tersidir .. şeker hastalığı ,göz rahatsızlığı,kalp rahatsızlığı,tansiyon mu ki bu .. tamamen insanın kendi elinde.rahat geliyor o şekilde devam ettiriyorlar

benım annemde bır ara kaşlarını yoldu
tv karsısında bıle elıyle yolup duruyordu koparıyordu
aşırı sinirli bırıdır dagınık umursamaz bırıdır . ınsanların kısısel alanlarına saygı duymaz falan... hepsı bır butun halınde oldugu ıcın doktora gıtmesını soyledıgımde kendısıne hakaret ettım sanıp bana agır konusmustu

sankı hepsının tıpık ozellıklerı ortak gıbı
Ayni bizimki gibi

Allah yardımcın olsun ne diyeyim çünkü benimde koku hassasiyetim var.. ter kokusuna falan gelemem 🤦‍♂️
Keşke sorun o olsaydı .. ben de gelemem .. kalabalık ortamlara ten kokusu olanları özellikle ne yaparlarsa yapsınlar bazen elinde olmuyor bazı kişiler gerçekten kokuyor.. hemen alıyorum kokuyu .. .kullanmayanlara öğrettim rollon kullanmayı yakın çevremde .. gerçekten kesen ilaçlar var .. bu çok farklı bir saat önce geldiler yine yaptı uyardım yapma dedim kendine günah değil mi dedim .. yapmıyorum yapmıyorum ki diye geçiştirdi . Beş dakika sonra tekrar eli gtti ortam kalabalıktı çekti hemen elini

Back
X