- 28 Temmuz 2018
- 1.897
- 2.402
- 133
28 yaşındayım ve 3 aylık bir oğlum var. Oğluma 5 aylık hamile iken ihraç oldum. İhraç sebebimle alakalı devam eden bir de davam var. ( lütfen bunlarla alakalı yorum yapmayın. Ben içinde bulunduğum durumu anlatmak adına bu bilgileri verdim)
Zor geçen bu süreç içerisinde oğlum doğdu. Normal doğum yaptım. İlk 1 hafta bir gram sütüm gelmedi. Sütüm geldiğinde de oğlumda meme reddi oldu. Ne yaptıysam emziremedim. Sonrasında da sağsam da sütüm tamamen kesildi. Oğlum 3 aydır özellikle akşam 18:00 ve gece 03:00 aralığında aralıksız ağlıyor. Ağlamaktan sesi kısılıyor. Gündüz de uykusu yok denecek kadar az. Ağlak ve huzursuz bi bebek. Doktora defalarca gittik hiç bir problem yok sadece kolik bİr bebek diyor gaz damlası verip yolluyor.
Alt komşum bebeğin sesinden rahatsız oluyormuş ve son 2 aydır ya kapıma gelerek ya telefondan sürekli uyuyamıyorz diye bizi darlıyor. Dün gece yine mesaj atmış. Bende ne yapayım el kadar bebek yastık mı basıyım ağzına dedim. O da yok yastık basma da büyüyene kadar biraz anneanne yada babaannede mi kalsanız yazmış
Rahatsız olmasınlar diye yatak odası taraflarına hiç geçmemeye gayret ediyorum. Oğlum zaten beni perişan ettine emiyor ne uyuyor bi taraftanda komşu kafayı yemek üzereyim.
Yetersizlik duygusu(iyi anne değilim) pişmanlık (keşke doğurmasaydım) çaresizlik... ve ben delirmek üzereyim. Ne yapmalıyım bu süreci nasıl atlatmalıyım hiç bilemiyorum
Benim kızım da kolikti ama Allah razı olsun komsum hiç şikayet etmedi. Hatta beni teselli bile etti. O komşunun psikiyatriye ihtiyacı var sanırım. Demiş ya anneanne veya babaannede kalsın diye. Siz de deyin ki rahatsız oluyorsanız size güle güle. Bir de şunu anladım. Siz ne kadar darlanırsanız bebek o kadar ağlıyor siz ne kadar sakın olursanız bebek de sakinleşiyor. Zavallı kızımı ben o hale getirmişim. Eninde sonunda büyüyecek Inşallah. Geçecek hepsi. Ama Tercih sizin ya bu dönemi stresli atlatacaksınız boşu boşuna sinirlerinizi yıpratacaksınız ya da sakinleşmeye bakıp rahat atlatacaksınız. Ikinci çocuğum da kolikti bu taktiği uyguladım. Elhamdülillah geçiyor.28 yaşındayım ve 3 aylık bir oğlum var. Oğluma 5 aylık hamile iken ihraç oldum. İhraç sebebimle alakalı devam eden bir de davam var. ( lütfen bunlarla alakalı yorum yapmayın. Ben içinde bulunduğum durumu anlatmak adına bu bilgileri verdim)
Zor geçen bu süreç içerisinde oğlum doğdu. Normal doğum yaptım. İlk 1 hafta bir gram sütüm gelmedi. Sütüm geldiğinde de oğlumda meme reddi oldu. Ne yaptıysam emziremedim. Sonrasında da sağsam da sütüm tamamen kesildi. Oğlum 3 aydır özellikle akşam 18:00 ve gece 03:00 aralığında aralıksız ağlıyor. Ağlamaktan sesi kısılıyor. Gündüz de uykusu yok denecek kadar az. Ağlak ve huzursuz bi bebek. Doktora defalarca gittik hiç bir problem yok sadece kolik bİr bebek diyor gaz damlası verip yolluyor.
Alt komşum bebeğin sesinden rahatsız oluyormuş ve son 2 aydır ya kapıma gelerek ya telefondan sürekli uyuyamıyorz diye bizi darlıyor. Dün gece yine mesaj atmış. Bende ne yapayım el kadar bebek yastık mı basıyım ağzına dedim. O da yok yastık basma da büyüyene kadar biraz anneanne yada babaannede mi kalsanız yazmış
Rahatsız olmasınlar diye yatak odası taraflarına hiç geçmemeye gayret ediyorum. Oğlum zaten beni perişan ettine emiyor ne uyuyor bi taraftanda komşu kafayı yemek üzereyim.
Yetersizlik duygusu(iyi anne değilim) pişmanlık (keşke doğurmasaydım) çaresizlik... ve ben delirmek üzereyim. Ne yapmalıyım bu süreci nasıl atlatmalıyım hiç bilemiyorum
Onlara kulak tipasi hediye edin sizde bir psikiyatri ste gidin emzirmedigunize göre ilaç desteği alabilirsiniz geçecek bugünlerde28 yaşındayım ve 3 aylık bir oğlum var. Oğluma 5 aylık hamile iken ihraç oldum. İhraç sebebimle alakalı devam eden bir de davam var. ( lütfen bunlarla alakalı yorum yapmayın. Ben içinde bulunduğum durumu anlatmak adına bu bilgileri verdim)
Ne küçük çocuğu ya,3 aylık bebekten bahsediyoruz.Laf geçirmek iyiymiş gerçekten...Sizinki ayrı bir mevzu ayrıca,konuyla alakası yok.ya tamam küçük çocuğa laf geçirmek zor tabi de kimse sabah 3 e 4 e kadar çocuk çığlığı dinlemek zorunda değil ki. Komşu eçimlidir geçimsizdir bilemem orasını önceki oturduğum evde özellikle sınav haftalarımda komşumun kızı gelirdi ikiz bebekleriyle zaten yaygaracılar misafirleri de kesilmez televizyon sesi bebek sesi evde topuklu terlik sesleri çıldırıyordum gün boyu ders çalışmışım iki saat uyuyayım diyorum sınavdan önce tam o anda zır zır başlıyordu çocuklar polis çağırıyordum artık konuşmaya gittiğimde terbiyesiz kadın iyice üste çıktığı için. sinir hastası olurdum daha taşınmasam oradan.
Sana ne ki?Ne küçük çocuğu ya,3 aylık bebekten bahsediyoruz.Laf geçirmek iyiymiş gerçekten...Sizinki ayrı bir mevzu ayrıca,konuyla alakası yok.
Fön makinesini komşunun tavrından dolayı kullanamıyoruz yoksa o çok iyi geliyordu. Kaç kez denedim ten tene temas olursa emer diye ama kesinlikle emmiyor beni ittiriyor. Her şey o kadar üst üste geldi ki benim gerginliğim yüzünden oğlumda böyle olduBenim 2. Bebeğimde öyleydi gerçi hala ağlak 8 aylık..
Çok zordur bilirim üstelik kızım doğduğunda oğlum daha 14 aylık bebekti düşünün..
Telefondan veya varsa evde fön makinası açın.
Sütünüz şuan azda olsa varsa üst kıyafetinizi sütyen dahil çıkarıp bebeğinizi kucağınıza alıp ikinizin üzerine bir battaniye güzelce uzanın.
Meme teklifi bu şekilde edebilirsiniz.
Zaten ten teması rahatlatır diye umuyorum..
Şuan çok çok ufak zaten bunlar normal.
Gaz için verdiğiniz bişey var mı?
Ben bilmeden günde 1 kez kullanırdım meğer 3 kez kullanmak gerekiyormuş.
Ayak altına ve karnına bebek vazelini veya zeytin yağı sürebilirsiniz.
Eviniz ısı açıcından müsaitse 2 güne bir yıkayabilirsiniz bebeğinizi.
Ben sürekli göğsüme alıp masaj yaptım ufak ufak karnına masaj gibi az bastırırdım.
Fön Makinesi sesini biraz deneyin derim.
Ayrıca kolik bebeklerde ayakta sallama olayı iyi oluyor diyorlardı bende çok salladım faydasını gördüm.
He bide bide şey var kundak ayy oda çok faydasını görmüştüm ya.
İnşallah faydalı bilgiler vermişimdir..
Allah yardımcın olsun.
Peki tam olarak tavsiyeniz nedir? Oğlumu kaldırıp camdan atsam uygun olur mu?ya tamam küçük çocuğa laf geçirmek zor tabi de kimse sabah 3 e 4 e kadar çocuk çığlığı dinlemek zorunda değil ki. Komşu eçimlidir geçimsizdir bilemem orasını önceki oturduğum evde özellikle sınav haftalarımda komşumun kızı gelirdi ikiz bebekleriyle zaten yaygaracılar misafirleri de kesilmez televizyon sesi bebek sesi evde topuklu terlik sesleri çıldırıyordum gün boyu ders çalışmışım iki saat uyuyayım diyorum sınavdan önce tam o anda zır zır başlıyordu çocuklar polis çağırıyordum artık konuşmaya gittiğimde terbiyesiz kadın iyice üste çıktığı için. sinir hastası olurdum daha taşınmasam oradan.
Evet ben rahat değilim olamıyorum. Sanırım ben gerildikçe oğlumda daha çok ağlıyor hatta çoğu zaman bende onunla ağlıyorumBenim kızım da kolikti ama Allah razı olsun komsum hiç şikayet etmedi. Hatta beni teselli bile etti. O komşunun psikiyatriye ihtiyacı var sanırım. Demiş ya anneanne veya babaannede kalsın diye. Siz de deyin ki rahatsız oluyorsanız size güle güle. Bir de şunu anladım. Siz ne kadar darlanırsanız bebek o kadar ağlıyor siz ne kadar sakın olursanız bebek de sakinleşiyor. Zavallı kızımı ben o hale getirmişim. Eninde sonunda büyüyecek Inşallah. Geçecek hepsi. Ama Tercih sizin ya bu dönemi stresli atlatacaksınız boşu boşuna sinirlerinizi yıpratacaksınız ya da sakinleşmeye bakıp rahat atlatacaksınız. Ikinci çocuğum da kolikti bu taktiği uyguladım. Elhamdülillah geçiyor.
bu arada dediğiniz gibi çok sık olmasa da onlar da inanılmaz kavga ederler karı koca. Adam karısını döver evde kırılmadık bi şey kalmaz. Şimdi kalkmış bebeğin sesine kafayı takmışlarAnneminde böyle bir alt komşusu var adam bayramda gelen misafir sesinden yan komşusunun çıkardığı matkap sesinden rahatsız olan biri bir türlü anlam veremedik çocukları oldu aylarca ağladı susmadı birgün birkişi şikayet etmedi iki kez eşini evde evire çevire dövdü evi yıkıp dökerek üçüncü olursa annem polisi arayacak tam karaktersiz.
kendi arabamız yok ama bazen çok çaresiz kalınca babamları çağırıyorum. Onların arabasıyla çıkıyoruz. Arabada da uykuya Dalan’a kadar sürekli bir huzursuzluk hali. Araba da bile zor uykuya dalıyor yaniyatma saatlerinde arabanız varsa gezdirseniz biraz ,
özelliklede taşlık yollardan gidip ,iyi geldiğini okumuştum bir yerde ,
Biz de yatak odalarının bulunduğu tarafa hiç geçmiyoruz dediğiniz gibi. Elimizden başka da bişey gelmiyorBenim de oglum boyle zordu araliksiz saatlerce aglardi bir de 3 yasina kadar surdu bu aglamali geceler ama komsularimiz hep uzulduler hasta mi diye sordular ilgilendiler .ama su da var biz de kendimizce cozumler bulmaya calistik.mesela aglamaya baslayinca asla yatak odasinda ya da yatak odasina yakin yerlerde durmuyorduk.aglamaya basladigi gibi salona dis kapiya yakin yerlere gidiyorduk.aslinda canimiz cikiyordu her seferinde oraya goturup orda ugrasmaktan ama komuslarin yattigi yerde de surekli aglatmak biraz da haksizlik oluyor.boyle en azindan daha az rahatsiz olurlar diye dusunuyorduk .cok zor biliyorum allah sabir versin insallah gecer gider rahatlarsin.hayattaki diger sikintilarini da atlatirsin insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?