Nazlanmayi pohpohlanmayi istiyorlar canim o yuzden ananem de ayni ama allahim kimseye muhtac etmesin onlari insallahBabaannemde bazen gelir kes tirnagimi diye.
Igrenirim ya.
Yasli tamam ama kesebiliyor.
Hosunami gidiyor baskasina muhtac olmak anlamiyorumki?
Kalk bana su getir der, ben zaten kis vakti, kemiklerin paslandi resmen, kendin al derim. Kuser.
Bi seferde takma dislerimi getir dedi.
Her sene bi diger oglunda kaliyor.
Bize geldignde abdest almak icin bi irbigini bile dolduramazdi. Biz anlata anlata kndisi yapiyor artik. Doktor 14 senedir hic bi kdr iyi olmamisti tansiyonu ve sekeri diyor.
Babaannemde bazen gelir kes tirnagimi diye.
Igrenirim ya.
Yasli tamam ama kesebiliyor.
Hosunami gidiyor baskasina muhtac olmak anlamiyorumki?
Kalk bana su getir der, ben zaten kis vakti, kemiklerin paslandi resmen, kendin al derim. Kuser.
Bi seferde takma dislerimi getir dedi.
Her sene bi diger oglunda kaliyor.
Bize geldignde abdest almak icin bi irbigini bile dolduramazdi. Biz anlata anlata kndisi yapiyor artik. Doktor 14 senedir hic bi kdr iyi olmamisti tansiyonu ve sekeri diyor.
Nazlanmayi pohpohlanmayi istiyorlar canim o yuzden ananem de ayni ama allahim kimseye muhtac etmesin onlari insallah
Evet abartıyorsun bence. Kessen nolur ki yani yaşlı diye istemiştir ne var bundaBu kaynana iyice zıvanadan çıktı yine bi pazartesi günü ve ben kaynanama gittim eşimin isteği üzerine. Akşam oldu banyo yaptı geldi oturdu elinde tırnak makası dedi gel ayak tırnaklarımı kesben şok dedim k.bakma da ben niye senin tirnaklarini kesiyorum dedi niye nolur neyse o sırada zil çaldı kocam geldi oğlum gel tırnaklarımı kes pitpitigime söyledim kesmedi baktım kocam kesmeye başladı dedim yok artık ay nasil sinir oldum ne biçim insan bu ya ben mi abartıyorum acaba dedim sonraki kendi kendime
Aslında yaşlıları çok hazira alistirmamak lazim hareket etmeleri bişilerle meşgul olmaları hem sagliklari açısından hemde hayata bağlı kalmaları acisinan önemli
Evet dogru. Zaten bende nazlanamiyor pek. Alistirmiyorum.
Gecen gun okuldaki ogretmenimin anneannesi ölmustu. Kadin dediki gogsunu gere gere " benim anneannem 85 yasindaydi ve ölene kadr hep kendisi yapti her isini, alisverisini bile kendisi yapti, biz hic yardim etmedik " dedi.
Bende bi " tuuu, nasil vefasiz torunlarsiniz be" diyesim geldi Turk yapisiyla dusunup.
Ama sonra dusundumde, aslinda hata yapan onlar degil biziz.
Biz yardim ede ede zaten usengec oluyorya yaslilarimiz. Hasta frlan olur anlarim ama gereginden fazla abartmayi birakmaliyiz.
Dogru diyosun hayata bagli kalmak icin onemli. Benim babaannem 80 yasinda ve 14 senedir elini bi yemek yapmak ici kipirdatmadi, cunku biz yaptik.
Dun arabayla 2 sokak otesindeki ev doktoruna goturdum. Adimlarini sayiyimmi sana canim?
Bi 15 tane merdiven indi evden disari cikmak icin, ardindan 5 adim atti arabaya bindi, snra arabayla vardik gidicegimiz yere en fazla 30 tane adim atti.
Evde hallettigimiz idrar kutusunu ev doktoruna teslim ettim o sandalyede otururken.
" benim cilem neydi Allhim, yoruldum bittim hadi eve gidelim" diyor.
Bide daha eve geri donmedik, yani yukarda yazdgim o gidis yolunu soyleyip yoruldum diyor
Benim anneannem bir binadan diğer binaya yuruyemezdi hamliktan her isini biz gorurduk
Komsumun annesi 85yasinda evde tek yaşıyor yemek alışveriş Dr her isini kendi yapıyor bide komsuma dolma sariyor du
YoK canim adam her pazartesi gideceksin diye tutturuyor gitmeyince surat yapıyor sebebi de pazartesi günleri git diğer günler istediğin yere gotururum diyorum suratını çekeceğime bende gidip kurtulayım diyorum başka güne birakmadanYa arkadaşlar yorumları yapmış, ben merak ediyorum hala bu pazartesi olayını çözemediniz mi siz, sebebini öğrenemediniz mi ?
Tek eşim degil hiç bir çocuğu demez ne kadar düşkün olduklarını anlatamamHönk.
Az yesinde kendine hizmetçi tutsun.
Eğer sağlık problemi yoksa ,bildiğin saçmalamış.
Eşinizde anne kendin kes elin ayağın tutuyo diyemedi mi.
Ayak tırnagını kesmek istemeyene laf etmemek lzm bana gore.sonuçta herkesin midesi herşeyi kaldırmıyot.kötü bir hamilelik geciriyorum ve kardeşimin eşi ayak tırnaklarımı kesmeyi teklif etti bide bi arkadaşim şok oldum sevindim ama kibarca redddettim.niye öyle yaptım bilmiyorum ama rahatsız olabileceklerini düşündüm.kuafore çıkamayınca iş başa düştü zar zor halettım bi şekilde oh rahatladım
senin bu pazartesiler hep sürprizlere gebe.YoK canim adam her pazartesi gideceksin diye tutturuyor gitmeyince surat yapıyor sebebi de pazartesi günleri git diğer günler istediğin yere gotururum diyorum suratını çekeceğime bende gidip kurtulayım diyorum başka güne birakmadan
80 yasında olsa anlarım da onunkı sımarıklık bu ne be ben olsam al makası kendın kes derdım ..60 yaşında ama cok dinç 45 gibi duruyor yok yapabiliyor egilebiliyor gayet iyi o yüzden kızdım bende
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?