Tırnaklarımla başım dertte bir bakarmisiniz

Benimkilerde geçen sene böyleydi ama taktim kafaya uzaticam diye. İş biraz da kafada bitiyor. Tirnaklarimi uzayana kadar şeffaf oje surdum hic ojesiz birakmadim cunku yemeye kalktiginda ojeyi hissediyosun ve vazgeciyosun :KK66: oje ciktigi an bende yemeye basliyorum maalesef o_O

Birden kardeşimin eli sandım. O da uzatıp maniküre gider bazen ama çok da kafaya takmaya değmez bence.

Bende tırnaklarımı yiyordum. Allah'a şükür bıraktım yemeyi. Düzenli maniküre gidiceksin. Ama zaman alır. Benim 1.5 sene oldu hala tırnaklarım güçsüz etlerim çok çabuk çıkar.

Benim de tırnak yatağım dardır. Tırnaklarım da çok küçüktür, hem en hem boy olarak.
Ben sana kendi yöntemimi anlatayım, aklına yatarsa kendin işine geldiği gibi değiştirirsin. Önce piyasada satılan çeşitli Katikül temizleyeci cilalar var. Sally Hansen, Flormar vb.
Bendeki flormar, Sally Hansen'in kokusu çok ağır geliyor bana. Bu cilayı tırnak etine sürüyorsun, sonra katikül itici bir aletle, ki watsons, Rossman gibi mağazalarda portakal çubukları var, onlardan olabilir, ya da normal bir katikül itici kullanabilirsin

HTB1s.fUFFXXXXa4aXXXq6xXFXXXw.jpg

Şöyle metal olanları da var:
paslanmaz-%C3%A7elik-k%C3%BCtik%C3%BCl-itici-art%C4%B1k-cilt-temizleyici-manik%C3%BCr-t%C4%B1rnak-g%C3%BCm%C3%BC%C5%9F-t%C4%B1rnak-salonu-b%C4%B1rakarak-nakliye.jpg

Bunlardan sana uygun olanıyla tırnak etlerini iyice geri itebilirsin.
Manikür yaptırmamış birine tırnak etini almayı genelde tavsiye etmem ama benim de çok "gür" tırnak etlerim olduğu için ben kesiyorum, sen de kendin karar vereceksin.
Katikül cilasını iyice tırnak etinden ve tırnağından temizlemeyi unutma. Ilık bir sabunlu su bunun için yeterli. Tırnak etini keserken de mümkün olduğunda tek seferde ve paslanmak çelik bir pensle kesmeye çalış. Başlarda beceremesen bile zamanla elin alışacaktır.
Zaten Katikül temizleyici işini çok kolaylaştıracak, kabaran ve geri ittiğin etleri kesersen kanama vs olmayacaktır.
Ellerini önceden hazırladığın ılık suya batır. Ben içine banyo tuzu ya da gliserin koymayı seviyorum. Sen aktardan alacağın istediğin bir yağ da kullanabilirsin.
Ben zeytinyağlı krem kullanmayı seviyorum, vazelin kullanan da var sen bilirsin.
İlk başlarda düzgün alamadığın için haftada bir manikür gerekebilir ama doğru yapmaya başladığında en az 15 gün idare ettiğini göreceksin.
Ya da bu aşamaları geçip, kendine güzel bir manikür seti alıp, doğrudan bir manikürcüye gidebilirsin, elbette.
Bunları yapınca tırnak yatağı genişler ve uzar mı Marilyn? Ben de geçen ay protez tırnak taktırdım sürekli kırılan tırnaklarım için. Kadın tırnaklarımın çok dar olduğunu söyledi (ellerim de küçük epey). Söylediğin gibi yaparsam genişler ve uzar mı? Protez tırnakları sıkılıp çıkardım fazla kalın bir şeydi.

Bunları yapınca tırnak yatağı genişler ve uzar mı Marilyn? Ben de geçen ay protez tırnak taktırdım sürekli kırılan tırnaklarım için. Kadın tırnaklarımın çok dar olduğunu söyledi (ellerim de küçük epey). Söylediğin gibi yaparsam genişler ve uzar mı? Protez tırnakları sıkılıp çıkardım fazla kalın bir şeydi.
Benimkiler eskiden ergenliğine girmemiş çocuk eli gibi görünürdü, şimdi küçük elli yetişkin bir kadının eli gibi görünüyor. Doğuştan geniş tırnaklı birinin eli gibi olmuyor ama benimkilerde bariz bir düzelme var.

5MJNm5.jpg

Tirnaklarim bu sekilde 21 yasindayim. Ve tirnaklarimi onceden cok yiyordum simdi cok yemiyorum ama bu hale geldi tirnagimi uzatsam bile tirnak yatagim kucuk oldugu icin kotu duruyor nasil uzatabilirim tirnak yatagimi
Bir kac gun once tvde iyi fikir programinda tirnaklarin daha dayanikli ve beyaz olmasi icin yarim limon ama sklmis olacak icine zeytin yagi koyup bes dk tirnaklarini icinde tutunca iyi geliyor diye duydum arastir istersen ;)

Benimkiler eskiden ergenliğine girmemiş çocuk eli gibi görünürdü, şimdi küçük elli yetişkin bir kadının eli gibi görünüyor. Doğuştan geniş tırnaklı birinin eli gibi olmuyor ama benimkilerde bariz bir düzelme var.
O zaman yarın gidip hazır gratiste de indirim varken alayım söylediklerini. Mesajını ss alıyorum. Arada başını ağrıtabilirim sorularımla haberin olsun :KK53:

O zaman yarın gidip hazır gratiste de indirim varken alayım söylediklerini. Mesajını ss alıyorum. Arada başını ağrıtabilirim sorularımla haberin olsun :KK53:
Beklerim, ağrıt mutlaka. Eğer bulursan katikül aleti yerine portakal ağacı çubuğu al. Meral olmadığı için tırnağının yüzeyine de zarar vermez. Portakal çubuğu bulamazsan da ilk fotoğraftaki gibi silikon başlıklı olanlar var, onlardan olacak tı gratiste.

Beklerim, ağrıt mutlaka. Eğer bulursan katikül aleti yerine portakal ağacı çubuğu al. Meral olmadığı için tırnağının yüzeyine de zarar vermez. Portakal çubuğu bulamazsan da ilk fotoğraftaki gibi silikon başlıklı olanlar var, onlardan olacak tı gratiste.
Aktar gibi yerlerde olur mu portakal çubuğu?

Aktar gibi yerlerde olur mu portakal çubuğu?
Ben hiç görmedim. İnternette falan satılıyor, Portakal Ağacı Çubuğu, Manikür ittirme çubuğu falan diye. Rossmannlarda da vardı bir ara ama aktarda var mıdır, bilmiyorum.
Eğer onu bulamazsan, silikon ağızlı bir katikül aleti de olur. O da zarar vermez tırnak dokuna. Ben de silikon uçlu olandan kullanıyorum.

Ben hiç görmedim. İnternette falan satılıyor, Portakal Ağacı Çubuğu, Manikür ittirme çubuğu falan diye. Rossmannlarda da vardı bir ara ama aktarda var mıdır, bilmiyorum.
Eğer onu bulamazsan, silikon ağızlı bir katikül aleti de olur. O da zarar vermez tırnak dokuna. Ben de silikon uçlu olandan kullanıyorum.
Tamam çok teşekkür ederim ben yarın bir bakayım.

5MJNm5.jpg

Tirnaklarim bu sekilde 21 yasindayim. Ve tirnaklarimi onceden cok yiyordum simdi cok yemiyorum ama bu hale geldi tirnagimi uzatsam bile tirnak yatagim kucuk oldugu icin kotu duruyor nasil uzatabilirim tirnak yatagimi
Ellerin benim ellerim mi bunlar diyecek kadar. Benim ellerime benziyor. Yok sekerim tırnak yemek ile alakalı degil. Bizim tırnak yatağı denen kısım böyle malesef. Sadece manikür ile azcik daha geniş görünüyor. Ama ben bir iki kere yaptırdım. Sevmiyorum ya çok aciyor.

canım çok kötü değil bence, bir süre iyi beslenirsen toparlanır bence tırnakların... 2-3 ay öncesine kadar ben de çok çektim.

biyotin kullanabilirsin destek olarak... tırnak bakımı ile ilgili güzel bir yazı okumuştum. onu paylaşayım. ben biyotin kullanmaya başladım 2 aydır. Beslenmeme dikkat ediyorum ve şu sıralar tırnaklarımın iyileştiğini hissediyorum.

http://wellnessturk.net/saglik/tirnak-bakimi-tavsiye/

amerikada bir hastane var büyük mayo klinik diye. onun doktorlarından biri hazırlamış makaleyi.

Yetiş Manikürcü Bacı gibi oldum ama manikürcünüzü değiştirin. Manikür yapılırken ölü deri kesilir. Eğer canınız yanıyorsa kesmemesi gereken bir şeyi kesiyor demektir.
İki kere yaptırdım. Iksi de farklı kisiler hatta biri iyi bir yerdeydi. Ama benim her konuda bir bahtsız bedevi durumum vardır. Kötüsü bana denk gelmiş olabilir. Evet o tırnak yatağı denen yer genişliyor ama cevresi kıpkırmızı oluyor du. Bıraktım o işleri bende. Yani en son bir manikür seti alıp kendi uzerimde deneye deneye ogrenicem:)

İki kere yaptırdım. Iksi de farklı kisiler hatta biri iyi bir yerdeydi. Ama benim her konuda bir bahtsız bedevi durumum vardır. Kötüsü bana denk gelmiş olabilir. Evet o tırnak yatağı denen yer genişliyor ama cevresi kıpkırmızı oluyor du. Bıraktım o işleri bende. Yani en son bir manikür seti alıp kendi uzerimde deneye deneye ogrenicem:)
Oooo tırnak yatağınızı genişletmeye çalışmışlar. O kendiliğinden genişler ama manikür yaptıkça. Yani ölü deriyi aldıkça her seferinde biraz daha genişler, öyle pensle tırnak etine dalınmaz.
Ayyy hepinizi oturtup manikür yapasım geldi :KK53:
Yukarıda bir mesajda anlattım, paslanmaz çelik pens, katikül temizleyici cila, katikül itici ve güzel nemlendiren, besleyici bir kremle tek başınıza yapabileceğiniz bir işlem.
Youtube, yerli yabancı manikür videosu dolu.

Ben de kendimi bildim bileli tırnak yiyorum. Benim de tırnak yatağım çok kısaydı. 6-7 yıl önce uzatmaya başladım ve oje sürmeye başlayınca tırnak yemem azaldı. Ve şimdi yatak yeterince uzun. Bozmamak için yemiyorum. Uzat ve kesinlikle dipten kesme. Bir süre sonra tırnak yapın düzelir. Ama sabırlı olman hiç dipten kesmemen gerek. Et makası ve törpü al, netten Nasıl manikür yapacağına ilişkin videolar izle. Manikürünü kendin yapabilirsin. Bazı insanların yatağı genetik olarak aşırı uzun oluyor. Sıfır bile kesseler uzun duruyor. Onlar gibi şanslı değiliz. :) ama dediğim gibi uzun süre uzun kullanınca gayet muntazam oluyor. Tırnaklarını küt kesmeni öneririrm.

Back
X