Tiroid Rahatsızlığı Olup Gebe Kalamayanlar ya da Gebe Kalmayı Başaranlar

Selam herkese;3 yıl kadar önce endometrizis teşhisi konuldu doğum kontrol hapları ve ısırgan otu tohumu gibi kullanmadığım yöntem kalmadı.Ameliyat önerdi kimi doktorlar.Şubat ayından beri korunmuyorum.2ay önce başka bir jinekoloğa göründüm.Kistler ufalmış dedi ama kan testleri istedi.Tsh ıma,yumurta oluşumuma baktı adetimin 20.günü yumurtam oluşuyor fakat Tsh ım 96,00 civarındaydı. Hemen malum guatr hapına başladık.1 ayda 3,65 e düştü.Bu arada benim adetlerim hep düzenli oluyordu (en geç 32.gün) hapı kullanmaya başladığım ay 42. günde adet oldum.Bir gün öncesi de hamile miyim acaba diye de test yaptırdım.Sonuç tabi negatif.ışin ilginç yanı bu hap bana sanırsam yaramadı.Cildimde kuruluk başladı,karnımda şişlik,tuvalete çıkamama,adet düzensizliği...Sizde de buna benzer durumlar sözkonusu mu?Bebek için yumurta takibine gitmek istiyorum diğer ay ama bakalım ne olacak kan değerleri.Hepimiz sağlıklı oluruz da bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alırız inşallah.Guatr hastalığı olup hamile kalınamayacak diye birşey sözkonusu değil.Siz değerlerinizi kontrol altında tutmaya bakın.Tsh larımız dengede olmaz ve stres yaparsak bebişler de inada bindirip nazlanıyorlar bence.Neyse çok yazdım kusura bakmayın...Hoşçakalınnn

degerım baya dusmu doktor buda kotu bebek olursa dusmesıne sebep olur dedı dengelemek lazım dedı ılac verdı omur boyu kullanacaksın bunu dedı

bugunde kasıklarım cok agrıyordu test yaptım negatıfffffffffffffffffffffmafoldumben

KIZLARRR MERHABA SİZLERLE KONUŞUNCA İÇİM RAHATLIYOR.hergün dua ediyorum hepimiz için.Sİzleri seviyorummmmmmmmmm kocaman kocaman öpüyorum hepinizi.

canım lütfen canını sıkma ben 10 yıldır hastayım düzenli ilaç kullanıyorum ömür boyuda kullanıcam.doktor değerlerini düzene koyar en kısa sürede hamile kalırsın.adetinden ne kadar süre geçtiki test yaptın canım?hemen kendini koyverme tatlım dert veren dermanınıda verirmiş

cnm adetıme daha varrrrrr yanı suphelendıgım ıcın yaptım cunku kasıkalrım fecı agrıodu sankı adet olacakmısım gıbı sırtım agrıo asırı akıntım var

:CüvCüv: hayırlısıyla tabı hersey duzene gırerrrrrrrrrr

canımm hiç sıkma kendini arkadaşlar ikiz hamileleik dönemi nasıl geçiyo topiğindeyim genelde ben oradada tsh hastası olan hamişlerimiz var benim gibiler sürekli testlerle takip ediliyolar ilaçlarını içiyolar yani nette bazı şeyler abartılıyo bende ilk hastalığı duyduğumda netten felan okudum ben kısırım demeye başladım korkma hayatım tsh ormanının stresten etkilendiğini bil sadece
ben tedaviye başladığımda 6 idi tsh ım adet felan düznesiz yumurtlama düzensiz adetolsam bile 3 günden fazla sürmez değiştirdiğim pedde 6-7 yi imkanı yok geçmezdi neyse 3 ay sonra felan düştü değerleirm ilk hedefimiz 2.5 altına düşmesiidi 2.5 ve üstü bebeğimin beyninde hasar oluşturacaktı neyse 1.25 e felan düştü değerim sonra yumurtlama takibi yaptık önce jinekoloğum evde yaptırıyodu ovaluasyon takip testleri varya onlarla tabi o testlerde adetin 12-14 günü başlayın felan var ben hiç çift çizgiyi göremiyodum sonra dr yaptık takibi meğerse 19. gün oluyomuş yumurtlama o yüzden o tetslerde göremiyodum ilk ay yine fos çıktı takipte işe yaramadı ama ikinci ay müspet sonuç aldık ben tüp bebelk yada aşılama yaptırmadım yumurta takibi yaparken klomen kullandım yumurta olgunlaşıncada çatlatma iğnesi oldum yani normal bir ikiz gebelik benim ki

hepinize bol şanş bu yol biraz meşakkatli ve stresli çok iyi biliyorum ben 2007 temmuzda bıraktım korunmayı 2009 haziranda hamile olduğumu öğrendim yani sizler gibi epey bekleidm bende ama sabrımın mükafatını aldım sizlerde alacaksınız kokrmayın ben her soruda sorunda yanınızdayım bilmenizi isterim çünkü sizleri çok iyi anlıyorummm:enbuyukkk::enbuyukkk:

canancım süpersin allah razı olsun şu an çok mutluyum senin adına ve inanıyorum bizlerinde çocuğu olucak ne güzel bir umut oldun sen bize canım ya
benim tsh 24.12 ve hiç adet olmuyorum subatta 3 ay olucak levatiron ve değerlerime bakılıcak umarım 3 ayda düşer bu hormon inş allahımmmmmmmm 3.5 sene oldu gelsinn nolurr :) kafayı yiyorum 2010da olsun inşallahhh

düşecek canım değerlerin ilaçlarını zamanında ve dozunda al ve tuzu mümkün olduğunca azalt sizdende bebek haberleri alıcam işallahhhh zemuszemusolumunekankayizsmile

düşecek canım değerlerin ilaçlarını zamanında ve dozunda al ve tuzu mümkün olduğunca azalt sizdende bebek haberleri alıcam işallahhhh zemuszemusolumunekankayizsmile

olumunekankayizsmile inşallah canımm opuyorumnanaktan

boshayallersmile benımkıde cok dusmu esıme bılerek sey dedım stresden oluyo bu gercı cıdden olede anlamıo bende dedımkı stresden yukselı dusuo bu tsh dedım gelmıs bılerek benı kızdırmaya calısıo nıye bole yapıyorsun dedım ama askım dusmus ya yukselsın dıye yapıom dıo.)opuyorumnanaktan

:roflol::roflol::roflol:

ya asırı akıntım var sırtım agrıo fılan dedım yaa

doktora sordum ben bugun ya dedım hep adet olacakmısım gıbıyım dedım ole hıssedıom dedım bu acaba ılacın vermıs odlugu brıseymı dedım yok ole olmaz dedı

selamun aleykum kızlarr..
benım durum bır haylı karısık yazılanları okuyorum da moralım bır haylı bozuluyo ama Allah büyüktür. bende normalde adet duzensızlıgı vardı gecen ayada hıpotroıdı artı nodul sahıbı oldugumunu ogrendım.. buyuk bır cokuntu yasadım.. fakat 1 yıllık evlıyım evlılıgımın ucuncu ayında dusuk yasadım.. doktora bunu anlattıgımda bana troıdın sebep olmus olabılır dedı. bende bebeısım olsun cok ama cok ıstıyorum.. velhasıl bana euthrox dıye bır ılac verdı gunde bır tane ıcıyorum bır aydır. ve aynı anda kadın dogumada gttım ve oda adetım ıcın duzenleyıcı ve yumurta catlatıcı ılac verdı dedıkı 3 aylık bu tedavıye devam et ya hamıle olarak gelırsın bana yada hamıle olmazsan baska tedavı verıcem dedı .iş te umut kızlar bu benı cok mutlu ettı sabah aksam dua edıyorum cumleı kardeşlerıme Rabbim hakkımızda hayırlı olanı nasip etsın. amin. selamlar sevgıler..

aleykum selam canım
seninle durumumuz benziyor fakat doktor bana sana verdiği ilaçları vermedi yumurtlamayla alakalı olanları, ben istedim ama bekle bu ilaçların yan etkisi kist dedi. ama ben istiyorum çünkü tsh düştü artık sağlam yumurtaya ihtiyacım var inşallah güzel sonuçlar alırsın canım. o ilaçları nasıl kullanıyorsun?

canım folic plus tan dolayı olabilir mi? çünkü seninle sorunumuz aynı özellikle karın ağrısı ve şişkinlik. bir de folic plusı ben 3 tane kullanıyorum siz kaç tane alıyorsunuz?

canım adet düzensizliği şişkinlik, tuvalete çıkamama ortak...

canımcım öncelıkle sanada ve tum kardeşlerımede Rabbım acıl sıfalar nasıp etsın.. ben euthrox u sabah saat 6 da ac karnına ıcıyorum yarım saat sonra kahvaltı yapıyorum .. yumurta catlatıcımı da ve aynı anda adet duzenleyıcıde oluyor onu normalde kahvaltıdan sonra alıyordum fakat asırıı dercede yan etkı gostermeye basladıgı ıcın artık gece yatarken alıcam cok sıdetlı bas agrısı yapıyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…