bende hipotiroit ve haşimato hastasıyım 2 yıldır...5 yıldır bebeğimiz olmuyor...ama benim eşimdede problem oldugu için haşimato bana engelmi bilemiyorum..tsh ım öğrendiğim ilk yıl 3-4 arasıydı..1 yıl 1.5larda düzenliydei...bu yaz ilacımı biraz aksattım eylül ayında baktırdım yine 4 küsür olmuş...
dr larda bu konuda kesin bişey söylemiyor...
selam kızlar bugün doktora gittim tiroid için boğazdan ultrasyona girdim
guatrım içe doğru değil dışa doğru çok çok az büyüme başlamış
kan tahlilide tsh için ama aç karnına gitmediğim için yarına kaldı
ama teşhis hipetroid :1no2:
kilo almamım ve verememim nedeni buymuş
doktor çocuk olmasınıda engelleyen budur büyük ihtimalle dedi senağlama
bi yandan sevindim bi yandan üzüldüm
çünkü en azından neden olmadığının bi açıklaması var tedavi olunca inşlhh geçecek ve bebişte gelir inşlhhhhhhh
rabbim kimseleri aratmasın
resimimis tatlım sen ne yaptın sende bugün dktara gidecektin
hadi inşlhhh sen bari güzel haberler ver canım :1hug:
hayat 77
çokkkkkk teşekkür ederim canım
evet kan tahlili vericem ona göre ilaç vericek...düzenli kullanmazmıyım yaaa canım 15 aydır ne çektiğimi kırmızıları görünce nasıl üzüldüğümü bi ben birde allah bilir....
sende mi hipetroidsin canım???bebişin varmı???*
hayırlısı olsun canım rabbim inşlhh fazla bekletmeden verir bebişini sağlıkla
benimde hipotroid dedi normal değer 0.27 ile 4.2 yazıyo benimki 4.65
tabi bu 2 ay önceki araya ramazan felan girdi bende aksattım tedavi başlanmamıştı yani
bakalım yarın kaç çıkacak ????
inşlhhh daha fazla bekletmez mevlam vesile kılar bu tedaviyi çünkü artık baya yoruldum ve yıprandım mafoldumben mafoldumben
tamam hayat yazarım inşlhhh ama kan tahlilide hemen çıkmaz zannımca
inşlhhhh sorunsuzca olur tüm isteyenlerin ve bizimde tabi :sm_cool:
inşlhh bakalım
ben koşuyolu medipolde hale handan sarıkayaya iç hastalıkları
kadın doğumcumda şükriye leyla altuntaşa gidiyorum
karakızım
hakkında hayırlısı olsun canım doktorda çok önemli yaaaaa
ama onlarda bi vesile hastalıklarda bizim imtihanımız herşeye dimdik durmak zorundayız ki sorunların üstesinden gelelim
sendeki oran nedir yani kaç???*
Doktor yanlış mı ilaç verdi ????? Nasıl yaa? Geçmiş olsun arkadaşım..
bende hipotiroit ve haşimato hastasıyım 2 yıldır...5 yıldır bebeğimiz olmuyor...ama benim eşimdede problem oldugu için haşimato bana engelmi bilemiyorum..tsh ım öğrendiğim ilk yıl 3-4 arasıydı..1 yıl 1.5larda düzenliydei...bu yaz ilacımı biraz aksattım eylül ayında baktırdım yine 4 küsür olmuş...
dr larda bu konuda kesin bişey söylemiyor...
selam kızlar bugün doktora gittim tiroid için boğazdan ultrasyona girdim
guatrım içe doğru değil dışa doğru çok çok az büyüme başlamış
kan tahlilide tsh için ama aç karnına gitmediğim için yarına kaldı
ama teşhis hipetroid :1no2:
kilo almamım ve verememim nedeni buymuş
doktor çocuk olmasınıda engelleyen budur büyük ihtimalle dedi senağlama
bi yandan sevindim bi yandan üzüldüm
çünkü en azından neden olmadığının bi açıklaması var tedavi olunca inşlhh geçecek ve bebişte gelir inşlhhhhhhh
rabbim kimseleri aratmasın
resimimis tatlım sen ne yaptın sende bugün dktara gidecektin
hadi inşlhhh sen bari güzel haberler ver canım :1hug:
:Saruboceq:bende hipotiroit hastasiyim kizlar benimki hic calismiyo benim ilacimin dozuda cok yüasekmaalesef ama böyle yasamaya daha yeni alistim ben 9 yildir bu hastalikla yasiyorum.ama buna yasanmak denirse doktorlar beni maffettiler inanin.bi vücuduma göre ayarlayamadilar bide bu arada sürekli kortizon almam sartti.anliycaniz bi süre kafayi yedim rejim yaptigim halde kilo veememek kafayi yememe ramak kalmisti derken hayata dönmeye basladim ve artik cocuk istiyorum.bu cok illet bi hastalik.ama ilacimi hergün kahvaltidan yarim saat önce iciyorum hatta ayni saatte.bu cok önemli ewet.iki ay önce asilama yaptirdim tutmadi.doktor hala beklemede bilmiyorum niye simdi regl dönemimi bekliyorum ikncisi icin hakkimizda hayirlisi dualarim hepimiz icin.
Merhaba kızlar, ben ilk sayfaya hikayemi yazmıştım. Yaz başında gebelik öncesi muayenemde T3 T4 yüksek çıkmıştı, sonra yanlış uygulamalar yüzünden Graves denen zor bir hastalık olabileceği çıktı. En sonunda iyi bi doktor buldum ve o durumu çözdü. Meğer stres veya dış etkenlerden kaynaklanan tiroidit veya tiroit bezlerinin yıkımıymış. Bunda bir dalgalanma geçiriyorsunuz, ama ilaç kullanmadan normale dönüyor. Ben de çok hassas tiroit bezlerim olduğunu ve minik bir nodülüm olduğunu öğrenmiştim.
Bu ay son doktor kontrolüme gittim ve son tahlilime göre tsh 1.9 seviyesine gelmiş, gebeliğe izin çıktı. Çok sevindim, darısı isteyen herkese inşallah :) Bu vesileyle şunu söylemek istiyorum mutlaka endokrin uzmanına gidin, hatta endokrinciler içinde de uzmanlık alanı tiroit olana gidin. Ben Ankara'da Murat F. Erdoğan'ı tavsiye ederim, İbni Sinanın doktoru, muayenehanesi Uğur Mumcu'da. İnanın çok iyi bir doktor. Bir de çevrenizde aniden zayıflayan veya şişmanlayanları, enerjim yok diyenleri uyarın canlarım, bu hastalık çok sinsi. Farketmeden aylar geçiyor. Eminim burada bir sürü tiroit yüzünden gebelik problemi yaşayan var, ama topik hala 4 sayfa, kimsenin haberi yok, kadın doğumcuların bir kısmı tshye baktırmıyorlar, halbuki rutin bakılmalı.
Sanırım çoğunuz hiposunuz. Lütfen üzülmeyin o kadar çaresi olan bir dert ki bu, ve de çocuk olması başka hastalıklara göre çok daha kolay. Tek önemli olan iyi doktor bulmak ve ilacın dozunu ayarlayabilmesi doktorunuzun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?