Tiroithastal yznden hamile kalamayanlar,tiroithastalna ramen hamile kalanlar

bende hipotiroit ve haşimato hastasıyım 2 yıldır...5 yıldır bebeğimiz olmuyor...ama benim eşimdede problem oldugu için haşimato bana engelmi bilemiyorum..tsh ım öğrendiğim ilk yıl 3-4 arasıydı..1 yıl 1.5larda düzenliydei...bu yaz ilacımı biraz aksattım eylül ayında baktırdım yine 4 küsür olmuş...
dr larda bu konuda kesin bişey söylemiyor...

Bu hastalıkda ilacı hiç aksatmamak gerekiyor..En son doktora gittiğimde bana böyle söylemişti.Hatta sabah içmeyi bir şekilde unutursanız,gün içinde aklınıza gelen herhangi bir öğünde aç karnınızla bu ilacı içabilirsiniz demişti..ani ne olursa olsun bu ilaç unutulmamalı ya da unutulursa gün içinde herhangi bir öğünde içilmeli..İnşallah en kısa zamanda bebeğini kucağına alırsın arkadaşım..

selam kızlar bugün doktora gittim tiroid için boğazdan ultrasyona girdim
guatrım içe doğru değil dışa doğru çok çok az büyüme başlamış
kan tahlilide tsh için ama aç karnına gitmediğim için yarına kaldı
ama teşhis hipetroid :1no2:
kilo almamım ve verememim nedeni buymuş
doktor çocuk olmasınıda engelleyen budur büyük ihtimalle dedi senağlama
bi yandan sevindim bi yandan üzüldüm
çünkü en azından neden olmadığının bi açıklaması var tedavi olunca inşlhh geçecek ve bebişte gelir inşlhhhhhhh
rabbim kimseleri aratmasın
resimimis tatlım sen ne yaptın sende bugün dktara gidecektin
hadi inşlhhh sen bari güzel haberler ver canım :1hug:

Canım sen hiç üzülme en azından hastalığını biliyorsun ve ona göre bir tedavi uygulanacak.Doktoruna güven,gerisini merak etme derim ben..Durumun düzelir düzelmez de hamile kalırsın inşallah canım.Tahlil yaptırmadıgın için sanrım daha ilaç vermemiştir..İlaç verirse çok düzenli kullan tatlm.Geçmiş olsun..Herşey iyi olur merak etme..

hayat 77
çokkkkkk teşekkür ederim canım
evet kan tahlili vericem ona göre ilaç vericek...düzenli kullanmazmıyım yaaa canım 15 aydır ne çektiğimi kırmızıları görünce nasıl üzüldüğümü bi ben birde allah bilir....
sende mi hipetroidsin canım???bebişin varmı???*

Canım benimki hipotiroid ben geçen ay başladım bebek yapmaya..tsh seviyem 2,67 idi en son,doktorum ilaç dozunu yükseltti bebek istediğim için,yoksa normal değerler aslında..Bakalım ben daha çok yeniyim,inşallah sonuçsuz kalmaz,hepimizin bebeği olur sağlıkla.

hayırlısı olsun canım rabbim inşlhh fazla bekletmeden verir bebişini sağlıkla
benimde hipotroid dedi normal değer 0.27 ile 4.2 yazıyo benimki 4.65
tabi bu 2 ay önceki araya ramazan felan girdi bende aksattım tedavi başlanmamıştı yani
bakalım yarın kaç çıkacak ????
inşlhhh daha fazla bekletmez mevlam vesile kılar bu tedaviyi çünkü artık baya yoruldum ve yıprandım mafoldumben mafoldumben

normal değerlerin 4.2 olduguna bakmayın...endokrıncılerın normal saydıgı değerler 1.5-2.5 arasıdır..

Canım hiç moralini bozma bence ve kendini de yıpratma..Hipe deyince bende hipetiroidi sandım bu hipo ve hiper diye 2 ye ayrılıyor ya :]]] Neyse farketmez ilaçlarını hep düzenli kullandıktan sonra problem olmayacak inşallah..O 4,65 rakamını 2 nin altına indirirsen ve takip edersen soun olmaz benim endrokrinoloji doktorumda hipotiroid ama 2 oğlu varmış.. sositososito bizim neden olmasın ki..Ben çok inanıyorummçç

tamam hayat yazarım inşlhhh ama kan tahlilide hemen çıkmaz zannımca
inşlhhhh sorunsuzca olur tüm isteyenlerin ve bizimde tabi :sm_cool:

inşlhh bakalım
ben koşuyolu medipolde hale handan sarıkayaya iç hastalıkları
kadın doğumcumda şükriye leyla altuntaşa gidiyorum

inşlhh bakalım
ben koşuyolu medipolde hale handan sarıkayaya iç hastalıkları
kadın doğumcumda şükriye leyla altuntaşa gidiyorum

Canım böyle durumlarda dahiliye yerine endokrinoloji ye gitmen bence daha iyi..Sadece bir öneri muhakak doktorun iyidir ama bence konunuun uzmanına görünmende fayda var derim..Ya da ilerisi için bir öneri..

bilmiyorum canım kadın doğumcum oraya yönlendirdi zaten ultrasyonu çeken endokrinolojiciymiş
hayırlısı bakalım

:Saruboceq:bende hipotiroit hastasiyim kizlar benimki hic calismiyo benim ilacimin dozuda cok yüasekmaalesef ama böyle yasamaya daha yeni alistim ben 9 yildir bu hastalikla yasiyorum.ama buna yasanmak denirse doktorlar beni maffettiler inanin.bi vücuduma göre ayarlayamadilar bide bu arada sürekli kortizon almam sartti.anliycaniz bi süre kafayi yedim rejim yaptigim halde kilo veememek kafayi yememe ramak kalmisti derken hayata dönmeye basladim ve artik cocuk istiyorum.bu cok illet bi hastalik.ama ilacimi hergün kahvaltidan yarim saat önce iciyorum hatta ayni saatte.bu cok önemli ewet.iki ay önce asilama yaptirdim tutmadi.doktor hala beklemede bilmiyorum niye simdi regl dönemimi bekliyorum ikncisi icin hakkimizda hayirlisi dualarim hepimiz icin.

karakızım
hakkında hayırlısı olsun canım doktorda çok önemli yaaaaa
ama onlarda bi vesile hastalıklarda bizim imtihanımız herşeye dimdik durmak zorundayız ki sorunların üstesinden gelelim
sendeki oran nedir yani kaç???*

canim oran olarak veremiycem sana kagitlarim sonuclarim hep doktordan sonucu veren doktora direk geciyo benim doktorla konustugum sadece (bu ay iyi veye kötü hapinin dozu su yada bu),diye konusacaz anliycan su benim hapim L throxcin 150 bazen 100 oluyo bazen 125 yani benim bilgim bunla kaliyo doktorlar arasinda.

Merhaba kızlar, ben ilk sayfaya hikayemi yazmıştım. Yaz başında gebelik öncesi muayenemde T3 T4 yüksek çıkmıştı, sonra yanlış uygulamalar yüzünden Graves denen zor bir hastalık olabileceği çıktı. En sonunda iyi bi doktor buldum ve o durumu çözdü. Meğer stres veya dış etkenlerden kaynaklanan tiroidit veya tiroit bezlerinin yıkımıymış. Bunda bir dalgalanma geçiriyorsunuz, ama ilaç kullanmadan normale dönüyor. Ben de çok hassas tiroit bezlerim olduğunu ve minik bir nodülüm olduğunu öğrenmiştim.

Bu ay son doktor kontrolüme gittim ve son tahlilime göre tsh 1.9 seviyesine gelmiş, gebeliğe izin çıktı. Çok sevindim, darısı isteyen herkese inşallah :) Bu vesileyle şunu söylemek istiyorum mutlaka endokrin uzmanına gidin, hatta endokrinciler içinde de uzmanlık alanı tiroit olana gidin. Ben Ankara'da Murat F. Erdoğan'ı tavsiye ederim, ıbni Sinanın doktoru, muayenehanesi Uğur Mumcu'da. ınanın çok iyi bir doktor. Bir de çevrenizde aniden zayıflayan veya şişmanlayanları, enerjim yok diyenleri uyarın canlarım, bu hastalık çok sinsi. Farketmeden aylar geçiyor. Eminim burada bir sürü tiroit yüzünden gebelik problemi yaşayan var, ama topik hala 4 sayfa, kimsenin haberi yok, kadın doğumcuların bir kısmı tshye baktırmıyorlar, halbuki rutin bakılmalı.

Sanırım çoğunuz hiposunuz. Lütfen üzülmeyin o kadar çaresi olan bir dert ki bu, ve de çocuk olması başka hastalıklara göre çok daha kolay. Tek önemli olan iyi doktor bulmak ve ilacın dozunu ayarlayabilmesi doktorunuzun.

Doktor yanlış mı ilaç verdi ????? Nasıl yaa? Geçmiş olsun arkadaşım..

evet canım malesef yanlış ilaç vermiş 1 ay o yanlış ilacı kulandığım için (hipertiroit ilacı vermiş oysa ki ben hipotiroidim) değerim 1 ayda 2 katından fazla fırladı (

evet canım hipotiroid engel ama senin değerlerin çok yüksek değil.. geçmiş olsun Allah gönlüne göre versin..

canım geçmiş olsun ama bence eğer kilo alıyosan ve veremiyorsan sen hipertiroid değil hipotiroid dir.. hipotiroid de metabolizma yavaş çalışıyor dolayısıyla kilo alınıyor ve verilemiyor.. hipertiroid de ise metabolizma hızlı çalışıyor ve zayıflanıyor.. en azından ben böyle bliyorum.. geçmiş olsun canım.. Allah gönüne göre versin..

geçmiş olsun canım.. Allah tez vakitte sağlıklı ve hayırlı bebişler yollasın bizlere inşallah.. :Saruboceq:

verdiğin bilgiler için teşekkürler canım geçmiş olsun.. Allah gönlüne göre versin.. gönlümüze göre versin inşallah.. AMİNNN.. :Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…