selam canlarım dün tahlil sonucumu öğrendim 4.62 dedi ultrosyon sonucumuda yeni başlamış bir tiroid dedi
kronik değilmiş yani hayatım boyunca ilaç kullanmam gerekmez gibi gözüküyo dedi...
levotiron adlı ilacı sabah aç karnına yarım olarak alıcam kasım sonu tekrar bakılacak ona göre ilaç dozu arttırılcak veya azaltılıcakmış.....
rabbim kısa zamanda tedavi olup hamile kalmamı nasip eder inşlhhh
selam canlarım dün tahlil sonucumu öğrendim 4.62 dedi ultrosyon sonucumuda yeni başlamış bir tiroid dedi
kronik değilmiş yani hayatım boyunca ilaç kullanmam gerekmez gibi gözüküyo dedi...
levotiron adlı ilacı sabah aç karnına yarım olarak alıcam kasım sonu tekrar bakılacak ona göre ilaç dozu arttırılcak veya azaltılıcakmış.....
rabbim kısa zamanda tedavi olup hamile kalmamı nasip eder inşlhhh
senin değerin ortalamaymış aslında
ama ne kadar olması gerekiyomuş
ne kadar oldu öğreneli ve bebek ne kadardır isyosun???
ayy çok soru sorum galiba yerimseniben
resimimis canım inşlhh tez zamanda hamiş haberimizide veririz
hayat
hımm 2 nin altında olması gerektiğini bilmiyodum gerçekten
inşlhhhh bu ay düşerde aralık ayında hamiş haberlerimizi veririz tatlım opuyorumnanaktan
ressimmiş....
benimde tsh 16 idi 1 hafta çeyrek levoration kullandım 9a düşmüş dedi üniverste hastanesinde . ama geçen hafta özel bi hastanede 10 çıkmıştı 1 gün sonra üniversteye gittim 16 çıktı orda kafam karıştı niye bu kadar farklı çıktı dedim değerler üniverstede daha hassas ölçülüyo dediler.şimdi endişeleniyorum acaba hangisi doğruydu diye yoksa acaba 10 duda şimdi 9 a mı düştü diyom. sen ilk başta kaç kullandın şimdi ne kadar kullanıyon.okadar düşme nasıl oldu.bide bana doktor yarım kullanma şimdilik birden artarsa bebkte hormon artar dedi.anlamadım endişeleniyorum.özeldeki doktorda bir hafta sonra yarımla devam et demişti. kafam karıştı vallaa....
kızlar benimde troidim varr ama tsh ta cıkmıo sadece dr.um ultrosonda baktı troid var dedi 2 düşüğüm var acaba düşüklerimin sebebi bu olabilirmi 1 yıldan beride hamile kalamıyorum acaba bu yüzdenmi ama dr.um zararsız demişti dr. Gitsem hangi bölüme gidecem kızlar yardımlarınızı bekliyorumm
mrb kızlar benim tsh şuan 8e düşmüş şimdi yarım levoratıon almaya başladımiacaba aranızda fazla almaya başlayınca t4 ü yükselen varmı
SORU 1: HAŞİMATO HASTALARI GEBE KALABİLİR Mİ
Haşimato tiroiditi geçiren birinin eğer klinik bir hipertiroidisi ve bu nedenle tedavi altında olmasını gerektiren özel bir durum söz konusu değilse gebe kalmasına engel olacak herhangi bir tehdit söz konusu değildir. Özellikle aç karnına tiroid hormonu kullanarak haşimato hipotiroidisi kontrol altına alınmış olan kadınların TSH düzeyleri normal olduğu sürece hamile kalmaları herhangi bir problem yaratmaz. TSH düzeyi normal olduğu sürece doğacak çocuk için de herhangi bir tehlike söz konusu olmaz. Yine TSH düzeyi normal olduğu sürece düşük tehdidi, hamilelikte gereğinden fazla kilo alma ya da hamilelik sonrasında kilo verememe gibi bir problem yaşanmaz. Nedendir bilmiyorum ama bazı hekimlerin haşimatolu hastaları gereğinden fazla korkuttuğunu düşünüyorum. Eğer ilaçlarınızı düzenli kullanır, kontrollerinizi zamanında yaptırırsanız haşimato tehlikeli bir hastalık değildir.
SORU 2: HAŞİMATO HASTALIĞINA YAKALANANLAR NELER YAPMALI
Eğer haşimato hastalığınız varsa sigara içmeyin çünkü sigara içenlerde hastalığın kontrolü zorlaşıyor. Ayrıca anneniz, ablanız ya da teyzenizde haşimato hastalığı varsa sigara kullanmanız haşimatoya sizin de yakalanma olasılığınızı yükseltiyor. Haşimato hastalarının iyotlu yiyeceklerden uzak durmalarında da fayda var. İyotlu ilaçlardan, iyot ihtiva eden radyolojik kontrast maddelerinden, iyotlu tuzdan uzak kalmaları gerekiyor. Ama bu dikkati “iyot içerdiği için deniz ürünlerini, mesela balığı bile yememek” gibi anlamsız noktalara sürüklememek gerekiyor. Bu hastalığa yakalananların tiroid papiler kanserine yakalanma olasılıkları arttığı için belirli aralıklarla özellikle nodül varsa- ultrasonografik kontrollerden de geçmeleri gerekiyor. Selenyum desteği kullanmak haşimato hastalığının kontrolünü kolaylaştırıyor. Bu nedenle günde 50 mikrogram kadar selenyum kullanmak yeterli oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?