Tokat attı

Dilara55333

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2014
5.989
5.201
398
Sıradan bir konu için tartıştık eşim çıldırdı bana tokat attı ailemi aradı çok korkunçtu evi terk ettim çocuğumla aileme geldim çok üzgünüm 7 yılda ilk kez yaptı bir yapan bir daha yapar mı eve dönmek istemiyorum ama ailem Arkamda değil çok dağınık yazdım çok az uyuudm size ihtiyacım var

Sıradan bir konu için tartıştık eşim çıldırdı bana tokat attı ailemi aradı çok korkunçtu evi terk ettim çocuğumla aileme geldim çok üzgünüm 7 yılda ilk kez yaptı bir yapan bir daha yapar mı eve dönmek istemiyorum ama ailem Arkamda değil çok dağınık yazdım çok az uyuudm size ihtiyacım var
Bir yapan bir daha yapar evet eve dönecekseniz etraflıca konuşun bir daha böyle birşey olursa darp raporu alıp boşanacağınızı söyleyin karı koca birbirini alttan almayı öğrenmeli birbirinizi çıldırtacak kadar birbirinize hayatı zehir etmeyin

Bence dönecekseniz kesinlikle çok uğraşmalı geri kazanmak için
Sanırım ayrılmayacaksınız o yüzden bence bu durumda en makulü çok emek vermesi gerekir geri dönmeniz için
Ayrıca dönmek istemiyorsanız işiniz yoksa bir iş bakın bence, bulunur bulunmaz ama elinizden geleni yapın

Birdaha yapr mı yapmaz mı bilmem, ben küçükken babam anneme tokat atmıştı bidaha atmadı ama üzerinden geçti 25 sene ben hala hatırlayınca kalbim sızlar, çocuk için de aşırı kötü bir durum, umarım ekonomik özgürlüğünüz olur

Maalesef devamı geliyor önce tokat daha sonra daha şiddetli oluyor aksini görmedim hiç.

Kaç yaşındasınız çalışıyor musunuz.

Kalkan el bir daha inmiyor, affettikçe şiddetin dozu giderek artıyor.
Çok doğru affetmek konuşmadan konuyu kapatmak şiddetin dozunun artmasına sebep oluyor ilk evlendiğimde iki defa yaptı benim kocam evet hâlâ evliyiz daha çok küçüktüm o zaman etrafımdakiler normalleştirmişti ama sonradan normal olmadığını fark ettim bir daha yaparsa darp raporu alıp boşanacağımı ve donuna kadar alacağımı söyledim o günden sonra çok özür diledi gönlümü almaya çalıştı üstünden 6 yıl geçti ama bir tarafım hep yaralı ve hep tetikte

Her şeyi yanlış yapmışsınız. Tokatı yedikten sonra polisi arayacaktınız. O gidecekti o evden siz değil. Darp raporu alıp dava açacaktınız, uzaklaştırma, boşanma, tazminat, nafaka.. Utanmadan bir de ailenizi aramış. Aileniz de arkanızda değil. İnanılır gibi değil.. Bir daha tokat atar mı diye soruyorsunuz da kocanız pişman bile olmamış ki??

Konudan bağımsız şunu söylemek istiyorum.
Diğer konularına da bakınca görüyorum ki bu adam seni ne seviyor, ne sana değer veriyor. Bağırıp çağırma, aileye şikayet etme, maddi şiddet, psikolojik şiddet, en sonunda fiziksel şiddet. Hepsi fazlasıyla var evliliğinizde. Sen şimdi bu adamı bir kez şiddet uyguladı diye affedersen dozunu arttırarak üzerine gelecek, çünkü senin kocanda karakter namına birşey yok. Düşün taşın karar senin, mesleğin varsa boşan iki kuruşa çalış ama evinde huzur olsun.

Çok doğru affetmek konuşmadan konuyu kapatmak şiddetin dozunun artmasına sebep oluyor ilk evlendiğimde iki defa yaptı benim kocam evet hâlâ evliyiz daha çok küçüktüm o zaman etrafımdakiler normalleştirmişti ama sonradan normal olmadığını fark ettim bir daha yaparsa darp raporu alıp boşanacağımı ve donuna kadar alacağımı söyledim o günden sonra çok özür diledi gönlümü almaya çalıştı üstünden 6 yıl geçti ama bir tarafım hep yaralı ve hep tetikte
Siz küçüklüğünüzden dolayı affetmek zorunda kalmışsınız. Şuan aynı şeyi ilk kez yapıyor olsa eminim o evde durmazdınız. Durulmamalı da zaten, şiddet uygulayan erkek acizdir, gücüne güvenir. Zaten bir kadın şiddet uyguladığı erkeği kolay kolay affedemez bence.

Ailen arkanda dursun ya da durmasin bu adama geri donmek gidecek yeri yok diye dusunmesini saglar. Dovsemde sovsem de gidemez diye dusunur ve daha beter olur. Bu adamla olmaz. Bosan kendine bir is bul cocugunla ayri bir duzen kur. Sartlar olgunlasincaya kadar ailende kal sonra kendine ayri bir duzen kur

Konu nedir bilmem ama tokat attıysa siz geridönerseniz inan devamı gelir demisler heman dönme kıymetini bilsin falan diye düşünme ayrıl da diyemiyorum ama bence dönme gerekirse 1yil sürsün dönme haberlerden duyuyoruz tamam belki esin öyle bi insan değildir ama yine de sen bikirsin en dogrusunu

Öncelikle derin bir nefes alın.
Bugün hiçbir ama hiçbir karar vermenize gerek yok, bir sakinleşin önce. Çayınızı yudumlayıp ev sevdiğiniz aktivitelerle dikkatinizi dağıtmaya çalışın.

Sonraki adımda bilgi toplamaya başlayın.
Aileniz arkanızda bakın çok ciddi bir avantaj.
Evliliğinizle ilgili kararı bilgi topladıktan sonra verirsiniz.

Önce bir avukat ile görüşün, dava açmanıza gerek yok, haklarınızı bir öğrenin.
Mesela ortak eviniz varsa satılmaması için tapuya satış engeli koymanız, internetten banka dökümlerini vb almanız yararlı olabilir.
Darp raporu alabilme imkanı var mıdır öğrenin. Altınlar için videolar kanıt olabiliyor öğrenin.

Bu dönemde iletişiminizi sözlü yapmayın, birebir görüşmeyin mutlaka mesaj üzerinden yazılı olsun. Tartışmaya falan girmeyin, gerçekten anlamsız.

Sonra kendinizin ayrılma noktasında olup olmadığınızı bir sorgulayın. Kararsızsanız ona şartlar sunun.

Özetle terapiye gitmeyi kabul ediyorsa, terapide görüşün tedavi durumuna göre karar verirsiniz. Bu süreçte ailenizle kalmaya devam edin, emin olmadan sakın eve geri dönmeyin. Yok terapiye gitmem özür dilemem vs diyorsa zaten sizin yapacağınız birşey yok, avukatınız ile görüşür bundan sonra. Avukattan aileden habersiz sokak aralarında yalnız görüşmek size şiddet olarak geri dönecektir.

Bilmeniz gereken şu ki, evliliğin geleceği konusundaki kararı sizden öte eşiniz verecek. Siz pişman olmamış bir eşe dönseniz bile iki ay sonra bu sefer şanslıysanız ağır yaralı olarak hastaneye yatmış olacaksınız.

Sizin muhtaç olduğunuzu düşünürse daha da şiddetlenir. O yüzden özellikle kararsızsanız kendinizi ağırdan satmanız, teması azaltarak davranışlarını gözlemlemeniz, biraz da burnunu yerlerde sürtmeniz gerekir. İnanın o zaman gerçekten eşiniz düzelip düzelmeyeceğini size zaten gösterecek, bize sormanıza gerek kalmayacak.

Bir tokat bin tokat olur. Bir kufur edilirse ardi arkasi kesilmez. Bir akrabam malesef boyle bor olay yasadi. Nisanliyken adam bir gun bilegini sıkmış morartmisti. Annesi bin kez ayrıl dedi de kız dinlemedi evlendi. Bir akşam saçından tutup iki tokat atmış. Bizim saf yine affetmişti. En son bir gece olesiye dövmüş. Sırtı boynu kolları mosmordy. Dişleri burnu kırılmıştı. Darp raporu vs almış boşandılar. Şimdilerde evden dışarı çıkamıyor psikolojisi mahvoldu.

Yani kurtulun o pislikten.

Biz bin kere de söylesek 1 tokat için evliligini yıkan sayısı çok az toplumda malesef. Allah yardımcın olsun ailen arkanda degil derken açar mısın biraz?

Back
X