merhaba kızlar nasılsınız:))) yazdıklarınızı tek tek okudum, gece benim minikde uyutmadı ama pc eşimdeydi keşke yatmadanevvel bi daha baksaydım nete diye üzüldüm şimdi:)) ayy benim ilk gün mamalarla imtihanım pek zordu, reglimin iklk günü olunca, ama sıktım dayandım, söylemesi ayıp akşam lahana yapmıştım haşlanmış salçalı lahana gibi pek bişeye benzemiodu, ama Allahım bu kadar mı çabuk erir insanın içinde, geberdim dün:) meyve yedim elma ve bi portakal belki 2 porsiyon çok oldu ama ufaklıkda uyutmayınca yien zorlandım eşimde uyuyamadı çok açıkmış yemekden hayır gelmeyince kendisine mısır gevreği yapmamı istedi, sende ye hadi böyle diyet olmaz görmüyomusun çok kötü haldesin bak açlıktan uyuyamıcaksın kime yapıyosun diyeti bana mı ben böyle istemyorum diye bana kızsada direndim aç yattım çaresiz napıyım:) zaten mükemmel bi kilo kaybı hemen beklemiyorum üniv yıllarında çok kilo almıştım bende düşk şeker problemi oldugu ortya çıkmıştı o zaman 15 kilo vermiştim 8 ayda, o diyet listelerini hatırlamaya gayret ediyorum:) yiyerek kilo vermiştim, çok yavaş bi süreçti ama süper kalıcı olmuştu, yüzüm çökmemişti, vucudum sarkmamıştı, o zamandan hatırladığim bi kaç püf noktaya sizede aktarmak istiyorum, kilo vermek istiyorsak mutlaka yağ protein ve karbonhiratı kesmeden her ögün almamız gerekiyor, insanın günlük yağ ihityacı 6 tatlı kaşıgı yağ, diyet yapınca bu oranı 3 kaşıga düşürüyoruz ama daha fazla düşürmüyoruz dülürsek sağlıksız kilo verme başlıyormuş şaçlarımız dökülmeye başlar demişti doktorum, 3 tatlı kaşıgı yağı gün içi hesaplamamız laızm, mesela 8 zeytin 1 tatlı kaşıgı yag yapıyor zaten,beb diyet zamanı hiç zeytin yemiyorum:)) çünkü zaten yemekleri yağla yapıyoruz, salatayı bol tüketmemiz lazım ve mutlka sirkeli zeytinyaglı, zeytinyagı salatayı eritmeye yardımcı oluyormuş:)) birde canlarım ara ögünlerde elma ya da mevsim meyvesi yerken yanında 2 adet ceviz, 6 badem, 6 fındık ya da 10 adet fıstık vs yersek yag grubuda kan şekerini düzenliyor böylelikle ani şeker işstekleri baskılanıyor, ben 9 ögün yiyerek o kiloları vermiştim, ama şimdi evin sorumluluğu çoluk çocuk eş, yemek vs derken tam uygulayamıyorum, ama deniyorum:)) parola çok aç kalmıcazz su içicez bi de ben kadınlar kulününden okumuştum sandoloz sakızı çiğiniyorum arkadan 2 bardak sirkesiz su farkediyor yavaş yavaş:) gideyimde kahvaltı yapıyım:)) öpüyorum sizleri