Bakın işte bu hakikaten saygısızlık... Misafirliğe gittiğim hiçbir yerde insanların olduğu bir ortamda çocuğumun çişli bezini bile değiştirmedim asla.. Yanımda hep bir alt değiştirme örtüsü olurdu ve gider başka bir odada kanepede bile değil yerde değiştrirdim çocuğumun altını..Sizin anlattığınız durum tamamen annenin bile isteye yaptığı bir saçmalık..Bazı insanlarda görgü yok.
Bize bir misafir gelmisti. Orta sehbada yemekler varken, koltugun üstünde 2 yasindaki cocugun altini acti. Hemde hic birsey sermeden. Birde cocuk kabiz diye yarim saat altı açık cocugun karnini ovalayarak hadi yap cocugum dedi. Nasil igrencti. Annem kibarca uyarsada kadinin umrunda olmadi. Anlamadi bile nasil bir ayıp ettigini ve devam etti...
Bukadar görgüsüz insanlarla muhattap olmak zorunda kalmaktan nefret ediyorum.
Ağzınıza elinize sağlık bunun üzerine bence yorum yok konu bebeğin altına yapması alınması değil insanların birbirine saygısının olmaması kadın mahcup bile değil bu bizim toplumumuzda sadece minnacık bi örnekkesinlikle katılıyorum. ben de aynı sekilde bu soylediklerinizle paralel seyler yazdım ama öyle cevaplar geldi ki sok olmakla kalmadım gercekten bu ulkenın gelecegi icin endise duydum.
türkiyede ne zaman avm ye girsem her yer cocuk cıglıgı ve merdivende solu tıkayan insan dolu. cunku neden, insanların kendisinden baskasına saygısı yok ki cocugunu da saygılı yetistirsin. aman bana ne cocuk bu bagırır eglensin oynasın bana ne baskasından rahatsız oluyorsa gelmesin diyecek. hemen cocugunun arkasına sıgınma, benim cocugum var yeaaa bebek bu aglar yeaaa savunması cunku zor geliyor insana cocugunu terbiye etmek ya da toplum icinde yasama terbiyesini edebini adabını asılamak. insanlar o kadar saygısız ve toplum icinde yasama kültüründen yoksun ki, cocukları da aynı sekilde yetisiyor. biz kucukken sitenın havuzuna gittigimiz zaman suya atlamamıza bile babam kızardı, insanlar ıslanır uzananlara su sıcrar diye. bu konuda cocuk tabii ki bebek tuvaletini mi tutacak tutamaz evet ama bunu cok zor durumda kalıp degistiriyorsa sayet anne, etrafındakilerden ozur dileyebilir, kusura bakmayın rahatsızlık verdim dese burada konu sahibi gelip sikayet etmezdi. bunu kimse sorun etmezdi. ama turkiyede insanlar o kadar saygısız ki, herkes kendisine insanların sonsuz musamaha gostermesini beklerken kendileri de cevreye karsı bir o kadar tahammulsuz. biri bir sey yese "bebegim kaka yaptı seni mi dusunucem be" gibi saygısız bir cevap alması an meselesi cunku herkes bu kalitede artık. saygısız olmak marifet olmus, cunku insanlar kendini dusunmeyi, kendine deger vermeyı baskalarının hakkına saygı göstermeme olarak algılayacak kadar sığ ve cahil maalesef.
Biz tıpa takmayalımda siz çantanızda mandal taşıyın burnunuz için lazım olabilir
Sanirim bu gibi durumlar olmasin diye bebeklerin alti bezleniyor :) ben olsam yapamazdim herhalde zira vapur seyahatinin oldugu bir yerde omrum gecti ve geciyor annemin o bir saatten fazla yolculukta bile altimi degistirdigini sanmam ya da etrwfimizdaki birinin degistirdigine sahit olmadim :) farkli bir rahatlik bu kadar normal olsa bebek odalari belirli yerlerde olmazdi herhalde ben yapacagimi sanmam ve yapmam bebekte olsa kokusuna kimse tahammul etmek zorunda degil evime misafirlige gelenler bile bir musait oda sorar bebeginin altini degistirir yani biz boyle gorduk zaman degistiyse bilemiyorum :))
Kaka yapma saatini de duydu bu kulaklar.Kadına şiddet miAhahahaha
Bir bebeğin kaka yapıp yapmayacağı belli olmaz mı cidden? Siz kendi kaka saatlerinizi bilmez misiniz mesela? Yemeğe göre olmuyor mu bu işlem genelde? Tövbe tövbe ya, bu mu gerçekçilik? Ha tabi bu ülkedeki gerçeklerde anneler kutsaldır, gerisi ölsün
Ben bu konuda size katılıyorum fakat ben yinede görmezden gelirdim sanırım yapı meselesi ben zaten aşırı duygusal biriyim o kadar çok şeye maruz kaldım ki otobüste değiştirilen bebek bezi takılacağım türden bir konu bile değil kafamı çevirir dışarı bakarım evet kokudan rahatsız olabilirim ama bu benim psikolojimi etkilemez takmam kafayaBen de gitmem mesela. Hastane falan olursa giderim. O durumda da taksi tutarım. Bir kereliğine paraya kıyarım. Burada kızılan şey annenin pervasızlığı zaten. Belki özür falan dilese konu sahibi farklı davranırdı. Ya da izin alsa farklı olurdu. Ben benden izin alan birini görsem daha farklı davranırım. En kızdığım şeylerden biri otobüste sormadan koltukları yatırmaları ama izin istediklerinde abartmamak kaydıyla daha toleranslı oluyorum. Kedim var. Araba bozuldu, aşıya götürmem gerekti. Taksiyle gittim. Çünkü milletin bakışını ıvırını zıvırını çekmek istemedim. Ha onlarda kediye katlanmak zorunda değil. Korkan olur, alerjisi olan olur kedi rahatsız olur... olur da olur yani. O yüzden benim çözümüm öyle oldu.
Aksine ben çocukların zarar görmeden her türlü insanı tanımasından yanayım ve cam fanusta yetiştirmenin de çok sağlıksız olduğunu düşünüyorum ama buradaki mevzu zaten anne ile ilgili. Annenin pervasızlığı ile ilgili.Ben her hafta gidiyorum ve cok mutluyuz kizimla cok sukur ne kimseye rahatsizlik verdik nede biz rahatsiz olduk.utanmasalar anneler eve kapansin diyecekler.k.bakmayin ilerde cocuklarimiz hayata pembe gozluklerle degil hayati yasayarak ogrensinler diye onlari hayata katiyoruz.sizinkiler olunca cam fanusta saklarsiniz
Okumuştur o gözler. Kulaklar duysaydı duramazdınızKaka yapma saatini de duydu bu kulaklar.
Biz boşuna yaşıyormuş anam babam millet kaka saatini biliyorKaka yapma saatini de duydu bu kulaklar.
Rencide oldum.Okumuştur o gözler. Kulaklar duysaydı duramazdınız
pekiBiz tıpa takmayalımda siz çantanızda mandal taşıyın burnunuz için lazım olabilir
İşkence ama napalım mecbur kalınca götürüyoruz. Ee bebek bu daha kakada yapar ağlarda ben insanlara gülümseyip müsaade istesem alt değiştirsem hatta bir bayan yolcuda gelse bebeğime paravan yapsa hırkayla atkıyla ne biliyim bişeylerle fenamı olur? Hem mahremiyeti korunmuş olur hem bebiş pişik olmaz hem kimse rahatsız olmaz. Sonra şoför de 5 dk cam açsa kokuda uçsaaa gitsee hayali bile güzel.Hanımefendi Ağaoğlu ile akrabalığım yok benim de. 1 saatlik hastaneye götürürsünüz de benim gerçekten mantığım almıyor. O bebek sıkılmıyor mu? Hasta bir de. Hastayken ben 30 yaşında halimle değil 1 saat 5 dk mesafeye gidemiyorum. Yerimden kalkamıyorum. Ha çocuğun durumu acil değil ama bir sorun olduğunu düşünüyorsunuz ya da kontrole gideceksiniz yine de sıkılır. Ben 1 saat yok gittiğimde sıkılıyorum ki kitap olur yanımda hep ya da tel olur. Bence çocuğu da işkence.
Psikolojinin etkilenmesi değil ama ben bunu saygısızlık olarak görürüm ( izin almadığı için) ha bir de mesleğim gereği ben çok gerçekçi bir insanım. Eğer duygusal olsam mesleğimi icra edemem. Bu kadar net olamadım sebebi de bu.Ben bu konuda size katılıyorum fakat ben yinede görmezden gelirdim sanırım yapı meselesi ben zaten aşırı duygusal biriyim o kadar çok şeye maruz kaldım ki otobüste değiştirilen bebek bezi takılacağım türden bir konu bile değil kafamı çevirir dışarı bakarım evet kokudan rahatsız olabilirim ama bu benim psikolojimi etkilemez takmam kafaya
Benim onceki konularima bakarsaniz ben cocugun serbest birakilmasindan yana degilim.burdaki anne napsin ki baska caresi yok bebekler o kadar sure dayanamaz hem elbisesine de atabilir.bunu da dusunmus ki yapmis.ayrica otobuste nasi degistirmis onuda anlamadim yaAksine ben çocukların zarar görmeden her türlü insanı tanımasından yanayım ve cam fanusta yetiştirmenin de çok sağlıksız olduğunu düşünüyorum ama buradaki mevzu zaten anne ile ilgili. Annenin pervasızlığı ile ilgili.
Bende ironi yaptım.Kız ironi yaptık sakin ol
Hollanda da 4 yaşında ki kardeşim adamın bahçesine girmeden bir avuç kar aldı. Adamın nasıl bağırdığını unutamıyorum çok medenilerBide su yurt dışı mevzusu var yok cok anlayışlı insanlar görgülü bizim insanımız görgüsüz pis kaka... üç tane kuzenim var üçüde ayrı ayrı ülkelerde yurtdışında hiç öyle şeyler duymadım ben adamlar tutmuyor yelleniyor diyor ya evet bu insanlar medeni biz görgüsüzüz
Organlarınızı tanıyın, siz de benim gibi rencidesiz yaşayınRencide oldum.
Anlaştık
Ahahahahah yallaaaaaaaaahZorunda değilsiniz, ahkam kesmeyin yeter.basitlikte Nirvana yaptınız tebrikler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?