Toplu tasima araclarinda cocugunun altini acan kadin??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Acmasi normal degil ama eger acmasada , cocuk pisik olur. Ben bir defa kokusunu almamistim, yavrum nasil pisik oldu nasil agladi.. cocuk bu dolmusta otobuste yapilmayacagini nerden bilsin.. 70 dk usun bir mesefe, cocuk napsin
+1 bende kusura bakmayın derim ve açarım çocuğumun poposu pişikmi olsun. İlk fırsatta da bezden kurtulurum.
Kokudan çok rahatsız olduysan 5 dk şöförden cam açmasını isteyebilirdin burun sağlığın için kimse 5 dkda zatürre olmazdı :)

Diyorum ya kadın da alternatifler arasında macera olsun diye otobüsü seçmemiştir herhalde.
Herkes dünyanın merkezi sanıyor kendini.
"Benim burnum, benim alanım, benim göz zevkim, benim yolculuğum, ben, ben, ben... En yorgun, en çilekeş, en yoğun benim geri kalanın keyfi yerinde. Boş zamanlarında da benim alanlarıma girip beni sabote ediyorlar."

Gerçekten yuh diyerek okudum kimi yorumları, bahsi geçen kişi de bir bebek anladığım kadarıyla, pişik olacak diye ben bunu çekmek zorunda mıyım diyen mi ararsın, camı açardım da görürdü gününü diyen mi , hayır neredeyse anne ve bebeği idam edelime gelecek olay.Bebeğin insani hatta varlıksal,yaşayan bir birey olduğu için gerçekleşen bir durumu var ortada, prensle prenses olmakla ne ilgisi var anlamadım. Canlılar dışkılıyorlar maalesef ve bu zaruri yaşamsal bir faaliyet.Milletin koku duymaması için bebek bir hafta acılar içinde kıvransın pişikten kime ne galiba mantık.

Bence hic bi otobus soforu alt degistirme icin durmaz.hadi dur diyelim millet basla konusmaya niye zamanimizdan caliyosun diye.gercekten insanlari anlamak cok zor.siz o kokudan ne kadar rahatsiz olduysaniz o kadin bin kati rahatsiz olmustur.kimse keske otobusle gitsekte yolda bebegim altini kirletse diye dusunmez.sanirim siz bekarsiniz bunu ancak cocugu olan biri anlar.

Ne yazcagimi bilemedim cunku benim de bebegim var. Ve evet ek gidaya gectik geceli kaka kokmaya basladi.. Ama ben insanlarin rahatsiz olacagini dusunurdum heralde. Mesela evdeyken bile birileri varsa evde ben smdi kaka degistircem popo yikiycaz senin su odanin kapisini kapataljm da koku gelmesin huylanma..derim evdeki kisiye. Ki anneannesi teyzesi dedesi vs olur hani yabanci da degil. Yine de insanlar koku cekmek zorunda degil. Hatta derim ki hava soguk da olsa bi 10 sn olsun cami acalim havalansin ev derim falan.. huylanmasini istemem kimsenin.
Otobuste degistirmemezlik edemezdim heralde. Uzulurum kizim kakayla mi otursun yazik. Biz bile pedimizden rahatsiz oluyoruz mesela o napsin..
Ama heralde camlari acardm actirirsin bi 20 sn de olsa.. kakali bezi posetlerdim sikica. Sofore de derdim sunu bi atalim biyerde diye..

estagfurullah. ben anneleri kücümsemedim, sadece surekli anneligini one cıkararak bunu bahane ederek kendine her seyı mubah goren insanları elestirdim. kadının nasıl oldugu konu sahibi tarafından tasvir edilmis ben de ona istinaden bir yorum yaptım. asıl sizin bana ofkeniz nereden anlamadım, dedigim seye itiraz etmekten once direkt benim kisiligime kimligime saldırmıssınız. cok merak ediyorsanız ben kendim savcı stajyeri, doktorama devam eden aynı zamanda 3 senelik avukat ve görme engelliler icin gidip her haftasonu kitap okuyan, haftada bir gun de otizmli cocuklarla calısan biriyim. premature dogan bebekler icin kurulan yardım derneginde de aktif calısıyorum. dedigim gibi kimseye bir öfkem yok, surekli ben anneyim her seyı yaparım otobuste de cocugumun altını acarım diye bunu kendine hak gören, halbuki kendi ozgurlugunun baskasının ozgurlugunun basladıgı yerde bittigini bilmeyen insanlara sinirlenmek, tepki göstermek de hakkım. anneyse anneligini bahane etmez, anneliginden guc alır. ya neyse, burada kime ne laf anlatıyorsam, siz yine yazdıklarıma degil tanımadan bilmeden kisiligime laf eder saldırırsınız. cok merak ediyorsanız da sicil numaramı gonderirim. bunları ozellıkle yazdım ki söylediklerinizi bir dusunursunuz belki diye. burada insanlara öfkemi kusacak fırsat arayacak da vaktim yok, arada bir girip okuyorum yorum yazıyorum. biri bir sey dese de saldırsam annelere öfkemi kussam diye aranmıyorum.

Eğer yolda şöförü durdursaydı zamanımızdan çalıyor diye söylenilirdi, yok altını değiştirmese ağlasaydı, bıktık milletin çocuğundan zır zır ağlayan çocukla yolculuk yapmak zorunda kaldım muhabetti dönerdi, çocuk hiçbir şey yapmasa ağlamasa altı öyle kakalı kalsa, çocuğun kokusundan burnumun direği kırıldı millet çocuğuna hiç bakmıyor dikkat etmiyor mevzusu olurdu. Sanırım bu ülkede artık hamile ve çocuklulara yaşayacak bir alan yok.

Sirf otobuste kimse kizip rahatsiz olmasin diye korkudan kizimin uyku saatlerine ayarliyorum yolculuklarimi.malesef insanlarimiz cok anlayissiz bebek biraz aglasa hemen donup kizgin gozlerle bakiyorlar.

Pardonda bu sogukta inip, bebegin altini nerde degisecek ? Hadi degisti bir dahami otobus bekleyecek. Bunlari dusundunuzmu? Bazilarina ne kadar kolay boyle olaylar

Otobus belediye otobusu, mesafe uzun ama merkez ilceye yapilan yolculuktan bahsediyorum. % 90 etrafi hic bir acidan dusunmeyerek yapilmis bisey. 10 dk sonra diger araba var, durak merkezi yerde etrafta uygun yerler var.
Yani neresinden tutarsam elimde kalan degisik toplumsal bir olay

Sirf otobuste kimse kizip rahatsiz olmasin diye korkudan kizimin uyku saatlerine ayarliyorum yolculuklarimi.malesef insanlarimiz cok anlayissiz bebek biraz aglasa hemen donup kizgin gozlerle bakiyorlar.
Sizi çok iyi anlıyorum, çocuk hele bebek ne kadar dikkat etseniz bile bir oyuncak kurmalı robot değil, ben de kırkı çıkmadan bebeğimi doktora götürmek zorunda kalmıştım, gazından hiç rahat edemeyen bir bebekti, altı üstü on dak yol burnumdan geldi, tuhaf tuhaf bakmaları geçtim kadının birisi elini kaldırmış üstüme doğru yürüdü eşim tutmasa bebeğime vuracaktı. İnsanlar aklını kaçırmış gibi davranıyor bebek çocuk görünce artık.Hala içimden gitmiyor bu yaşadığım.

Cocugunuz var mi.eger olsaydi boyle konusamazdiniz.burdaki durum bir cocugun yaramazlik yapmasi yada bagirmasi degil ozgurlukle alakasi yok bu durumun.bebek altini kirletmis 1 saatlik yolu o halde nasi gitsin.bunu ancak anneler bilir.belki afedersiniz cok yapti elbisesine atti yada temizlemese daha kotu kokacak.merak etmeyin en kotu anne bile aman cocugum bi altini kirletse de koku her yere yayilsa diye bi dilekte bulunmaz.hosgorulu olmak lazim.yaptiginiz seylerdne bahsetmissiniz ama bence yeterince hosgorulu degilsiniz.anne olduktan sonra ne dedigimi daha iyi anlayacaksiniz

Vicdansiz.. eger benim cocuguma elini kaldirsaydi onu giden otobusten asagi atardim .kimsede alamazdi elimden

Pardonda bu sogukta inip, bebegin altini nerde degisecek ? Hadi degisti bir dahami otobus bekleyecek. Bunlari dusundunuzmu? Bazilarina ne kadar kolay boyle olaylar
aman kimin umurunda, bebekle o ayazda anne beklesin, bebek hasta mı olur, hadi altını değiştirdi tekrar yapar mı önemi yok.Yeterki herkes rahat etsin.anne baktı olmadı çöpe bırakır gelir herhalde artık bebeği.

yuh.

Yaa sonrada burda cocuguna kizana ahkam keserler. Bir laf vardir. Bekera kadin bosamak kolay diyee. Aynen oyle iste

Bizim ulkemizde bu boyle sanki hic cocuk gormemisler gibi hemen saldiri halindeler.valla k.bakmasinlar kimsenin ozgurluk alanina engel olmadigi surece anneler olarak her yere gidecegiz.cok istiyorlarsa annelerin oldugu ortama gelmesinler.

+1000

Vicdansiz.. eger benim cocuguma elini kaldirsaydi onu giden otobusten asagi atardim .kimsede alamazdi elimden
Eşimle tantana ettiler zaten, bizde durağımıza gelmiştik indik ama haklısınız hala kafamda kurup keşke dalsaydım kadına diye geçiriyorum içimden, kızdığı bebekte daha kırkı bile çıkmamış gazdan kıvranan bir canlı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…