Neden? Bize sormadı değil mi çocuk sahibi olurken? Çekmek zorunda değilim ve evet kokuya karşı hassasım. Beni düşünmeyen insanı ben hiç düşünmem. Anneler ve çocuklar dünyanın merkezi değil. Kendinizi buna alıştırın lütfen. Kimse sizin çoçuğunuzun hiçbir şeyini çekmek zorunda değil. Bebek sahibi olurken hepsi düşünülecek.Yahu sanki kadın konu sahibinin kucağına bırakmış çocuğu, çocuk da konu sahibinin üstüne sçmış gibi yorumlar var. Bir bebek heryerde altını kirletebilir, ay otobüsteyim kakamı tutayım diyen bir bebek görmedim, hatta çocuklar bile tutmakta zorluk çeker kasları yeterince güçlenmediği için. Medeniyet dediğimiz şey çocuk kakasıyla alakalı bir durum değil, önce biraz anlayışlı hoşgörülü olmak gerekiyor. Çocuk pişikten kıvransın ama altı açılmasın nasıl bir mantık yahu? Kendi başınıza geldiğinde ''ayy millet ne kadar duyarsız, bencil olmuş'' deyip, bebekli kadın için burda gelip atıp tutuyorsunuz. İllaki anne olmanıza da gerek yok, yaşlı insanlar da altına kaçırabiliyor, bir kaza geçirip felçli kalan insanlar da kasları tutamayıp altına yapıyor, hepsini toplumdan dışlayalım otobüse almayalım madem. Kınadığını yaşarmış insan bence zor durumda kalmış bir insanı kınamayın. Durakta inseydi diyenler olmuşta, bebekler için alt açma yerleri bulunmuyor ki avm harici yerlerde, nerede değiştirebilir? Bir kişi bez tutacaktı rahatça değiştirsin diye, ilk durakta inecek kişi de çöpü atacaktı bu kadar.
Kimse kusura bakmasin. Herkesin durumu yok ozel arabasida, herkes saygili olacak birbirine.Eşimle tantana ettiler zaten, bizde durağımıza gelmiştik indik ama haklısınız hala kafamda kurup keşke dalsaydım kadına diye geçiriyorum içimden, kızdığı bebekte daha kırkı bile çıkmamış gazdan kıvranan bir canlı.
Onu annesi düşünecek. Ben değil. Ayrıca da öfkeli değilim sadece gerçekçiyim. Kimse sizin çocuğunuza sizin kadar değer vermez. Bunu bilmek can yakıcı olabilir ama gerçek bu.Siz neden bu kadar öfkelisiniz burda prens yada prenseslikle alakalı bir durum yok ki...Benim çocuğum ne kadar kıymetliyse karşındakinin çocuğuda kıymetlidir ne yani küçücük ağızsız dilsiz bir sabi o kakayla 70 dk yol mu gitseydi siz kakanızla 1 saat kalın bakalım...Bi kereye mahsus bunu görmezden gelebilmek çokda zor olmasa gerek kimse pamuklarda büyümedi ki konu ağızsız dilsiz bakıma muhtaç bir bebek.
Neden? Bize sormadı değil mi çocuk sahibi olurken? Çekmek zorunda değilim ve evet kokuya karşı hassasım. Beni düşünmeyen insanı ben hiç düşünmem. Anneler ve çocuklar dünyanın merkezi değil. Kendinizi buna alıştırın lütfen. Kimse sizin çoçuğunuzun hiçbir şeyini çekmek zorunda değil. Bebek sahibi olurken hepsi düşünülecek. Ha siz başkasının çocuğunun kakasını atarsınız. O sizin bileceğiniz iş. Ben yapmam. O da benim hakkım. Ha koku da çekmem. O da benim hakkım. İsteyen yerde veririr, bebekte sever. O onları bağlar beni değil.
hosgorulu olmak icin de illa anne mi olmam lazım:) anne olunca mı insanın soyledikleri deger kazanıyor ya da yaptıkları. anne olunca mı bir kadın tamamlanıyor. ben 24 yasındayım daha anne olmak ıcın erken yasım. bır insanın sadece anneligini bahane ederek belki de kolayca yapabilecekleri seylerde daha da kolaya kacması tembellik etmesi insanları dusunmeden umursamadan her seyı kendilerine mubah gormesi. ne zaman dısarı cıksam kalabalık yere girdigimde kucuk cocukların oldugu yerlerde surekli cocuklar bagırıyor cıglık atıyor. biri uyardıgı zaman da uyaran kisinin ustune gidiyorlar "aa ne ayıp cocuk o cok tatlı laf ediyorsunuz ama cekemiyorsunuz galiba" falan diye.. cok komik yani. yabancıların cocukları neden sessiz sessiz otururken ya da insanları rahatsız etmeden de cocuk olabiliyorken bizim ülkemizde butun cocuklar cıglık cıglıga. dugunlerde bile cogu davetiyeye cocukların alınmayacagı yazarken insanlar pişkin ve yuzsuz bir sekilde cocuklarını getiriyorlar, ortada cocuklar bagırarak kosuyor falan cok saygısızca. demek istedigim bu yani, cocugu var dıye hıcbır kurala uymayan her turlu gorgu kuralını ve toplumsal yasama kurallarını hice sayan insanlar beni rahatsız ediyor. inanın on tane cocugum da olsa bu insanların yaptıgı saygısızlıgı hosgoremeyecegım. bazı seyler sabittir, olay otobuste cocugunun altını acmak degil, en azından actıgı zaman bunu kıyıda kosede yapmaya calısabilirdi (biri fotograf cekebilir video cekebilir, etraf kötü niyetli insan dolu pedofililer kol geziyor) veya yaptıktan sonra cevredeki insanlardan ozur dileyebilirdi. vesaire vesaire...Cocugunuz var mi.eger olsaydi boyle konusamazdiniz.burdaki durum bir cocugun yaramazlik yapmasi yada bagirmasi degil ozgurlukle alakasi yok bu durumun.bebek altini kirletmis 1 saatlik yolu o halde nasi gitsin.bunu ancak anneler bilir.belki afedersiniz cok yapti elbisesine atti yada temizlemese daha kotu kokacak.merak etmeyin en kotu anne bile aman cocugum bi altini kirletse de koku her yere yayilsa diye bi dilekte bulunmaz.hosgorulu olmak lazim.yaptiginiz seylerdne bahsetmissiniz ama bence yeterince hosgorulu degilsiniz.anne olduktan sonra ne dedigimi daha iyi anlayacaksiniz
Evet doğru çünkü annesi müsil ilacı verdi otobüse binmeden önce bebeğine o yüzden o düşünecek bu yüzden bizim bu konuda anlayışlı olmamamız lazım hatta haddini bildirmemiz lazım sonrada internetteki videoların altına NASIL BİR MİLLET OLDUK BİZ BÖYLE diye satır satır yazı yazalım haklısınız!Onu annesi düşünecek. Ben değil. Ayrıca da öfkeli değilim sadece gerçekçiyim. Kimse sizin çocuğunuza sizin kadar değer vermez. Bunu bilmek can yakıcı olabilir ama gerçek bu.
Yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum. En ufacık bir şeyde ama ben onnoyommmmmm. Bobogommmmm vorrrrrrrrr. Horkos bono soygo doyocokkkkkk. Tamamen saçmalık. Sanki herkes onların bebeklerine hasta ve onları el üstünde tutmak zorunda. Yabancılar daha anlayışlılar evet çünkü anne olanların burnu laf dağında değil!hosgorulu olmak icin de illa anne mi olmam lazım:) anne olunca mı insanın soyledikleri deger kazanıyor ya da yaptıkları. anne olunca mı bir kadın tamamlanıyor. ben 24 yasındayım daha anne olmak ıcın erken yasım. bır insanın sadece anneligini bahane ederek belki de kolayca yapabilecekleri seylerde daha da kolaya kacması tembellik etmesi insanları dusunmeden umursamadan her seyı kendilerine mubah gormesi. ne zaman dısarı cıksam kalabalık yere girdigimde kucuk cocukların oldugu yerlerde surekli cocuklar bagırıyor cıglık atıyor. biri uyardıgı zaman da uyaran kisinin ustune gidiyorlar "aa ne ayıp cocuk o cok tatlı laf ediyorsunuz ama cekemiyorsunuz galiba" falan diye.. cok komik yani. yabancıların cocukları neden sessiz sessiz otururken ya da insanları rahatsız etmeden de cocuk olabiliyorken bizim ülkemizde butun cocuklar cıglık cıglıga. dugunlerde bile cogu davetiyeye cocukların alınmayacagı yazarken insanlar pişkin ve yuzsuz bir sekilde cocuklarını getiriyorlar, ortada cocuklar bagırarak kosuyor falan cok saygısızca. demek istedigim bu yani, cocugu var dıye hıcbır kurala uymayan her turlu gorgu kuralını ve toplumsal yasama kurallarını hice sayan insanlar beni rahatsız ediyor. inanın on tane cocugum da olsa bu insanların yaptıgı saygısızlıgı hosgoremeyecegım. bazı seyler sabittir, olay otobuste cocugunun altını acmak degil, en azından actıgı zaman bunu kıyıda kosede yapmaya calısabilirdi (biri fotograf cekebilir video cekebilir, etraf kötü niyetli insan dolu pedofililer kol geziyor) veya yaptıktan sonra cevredeki insanlardan ozur dileyebilirdi. vesaire vesaire...
Herkesi çocuğunun mahrem bölgesine baktırmış, en çok bu açıdan ÇOK yanlış.Konu tamda istedigim kivama geliyor, ozellikle aciklamak istedigim bsy var
Arabada cok cesitli bir suru insan vardi, gozumun onunden gitmeyen sey annenin agzinda sak sak cignedigi sakizla onu arkasi tanimadigi bir suru insan doluyken bu kdr rahat davranmasi duran cocugun israrla aglamasi cis dolu sapsari agirlasmis bezi ( devamini yazmayayim) yani bilemem ama o is evden cikar cikmaz yapilmis bir is deil cocugum yok diye vicdansiz deilim anneler ve anne olmayanlar olarak ayristirmiyorum konu her acidan toplumda yasadigimiz sorun insanlarin tavri burasida karismaya basladi evet herkes hakli ama bazi yorumlar cok ilginc bence ilk once yapmasi gereken en arkaya gecmesiydi, ama kafa yormadi cunku dert etmedi sadece kendi sorumlulugunu yerine oyle boyle getirdi ne cocugu ne soforu ne otobusu dusundu insanlar ne yardim etti ne uyardi sadece deli gibi dikkatlice bakti izledi
Mune konu karismaya basliyor kapatabilirmisin kimse mapusa dusmesin durduk yere
Nasıl bir toplum olduk biz ya etraf pedofili sapık dolu bebeklerin tahrik olunacak cinsiyeti yoktur ama bizi ürküttüler korkuttularHerkesi çocuğunun mahrem bölgesine baktırmış, en çok bu açıdan ÇOK yanlış.
Şu "nasıl bir toplum olduk" olayını bıraksak mı artık? Biz hep böyle bir toplumduk.Nasıl bir toplum olduk biz ya etraf pedofili sapık dolu bebeklerin tahrik olunacak cinsiyeti yoktur ama bizi ürküttüler korkuttular
Cok biliyorsun sen cok rahatsizsan taksi tut git ne o otobusu mu kapattin.bebegimin altini bende aldim otobuste kimse yoktu tabi o ayri da kalabalik da olsa yine alirim.bebegimin kakasindan cisinden size ne ya.inseydin otobusten tutan mi vardi.su kustaha bak ya utanmaz kimsin sen be hossssttt derler adama az yede kendine bir jip tut asalak.haspam rahatsiz olmus o bebegin bo......bezini kafana firlatmak vardi ya.burdami otuyorsun otobuste otseydin ya gozun yemedimi kafana cantayi yerdin.tika burnunu hayir sen bebek olmadin dimi bu yasinda ciktin ananin biyerinden.Neden? Bize sormadı değil mi çocuk sahibi olurken? Çekmek zorunda değilim ve evet kokuya karşı hassasım. Beni düşünmeyen insanı ben hiç düşünmem. Anneler ve çocuklar dünyanın merkezi değil. Kendinizi buna alıştırın lütfen. Kimse sizin çoçuğunuzun hiçbir şeyini çekmek zorunda değil. Bebek sahibi olurken hepsi düşünülecek.
Çözüm üretecek hanımefendi. Onu yapmaktan acizse de kendi bileceği iş. Biz nasıl bir millet olduk derken de artık herkes değerli olduğunun farkında. Ben ter kokusu kaka kokusu çiş kokusu çekmek zorunda değilim. Hassasım. Ayrıca da bebeğinin altını her türlü insanın olduğu yerde açmak dünyanın hiçbir yerinde kabul görmez. Siz dediğim gibi farklı şekilde davranırsınız ama ben herkesin çocuğunun sorumluluğunu alması gerektiğini düşünüyorum. Anne olanların her şeye hakları yok. Acı ama gerçek.Evet doğru çünkü annesi müsil ilacı verdi otobüse binmeden önce bebeğine o yüzden o düşünecek bu yüzden bizim bu konuda anlayışlı olmamamız lazım hatta haddini bildirmemiz lazım sonrada internetteki videoların altına NASIL BİR MİLLET OLDUK BİZ BÖYLE diye satır satır yazı yazalım haklısınız!
İnstagramda müzisyenanne diye bir hesap var bebeği kalp nakli oldu o bebek için günlerce ağladığımı bilirim benim için bu dünyadaki en masum varlıklardır çocuklar ve hayvanlar hiçbirinin tırnağına zarar gelsin istemem bizim insanlar var merak etmeyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?