Toplu taşımada iğrençlik

1impossiblelove

Hoșgeldin gün ıșığım
Kayıtlı Üye
14 Mart 2018
1.545
2.886
53
29
Günaydın hanımlar
Ben küçük bir ilde yaşıyorum
Çoğu yere otobüsle gitmek zorunda kalıyorum eşim arabayla işe gidip geldiğinden .
Ama dediğim gibi otobüs kullanıyorum çoğunlukla .
İki üç gün kadar önce bindiğim üni hastanesine giden bir otobüste şerefsizin biri cinsel organını çıkarmış önünde oturan iki kızın saçına elleyerek mastürbasyon yapıyormuş
Kimsede farketmedi şoförden başka ve indirip baya bir darp ettiler .
Bende resmen bir otobüs fobisi oluştu şuan .
O günden beri korku yada tarif edemediğim duygular yaşıyorum .
Eşimede anlattım
İnternet haberlerine kadar çıktı bu olay bulunduğum ilde .
Eşimde ben götürürüm seni istediğin yere diyor ama illaki bir gün kullanmak zorunda kalıcam
Ciddi anlamda kendimi çok güvensiz hissediyorum .
Bugün arkadaşımla sinemaya gidecektik sözde ve ben şuan rahatsızım dedim ama otobüse binmeye korkuyorum sorun bu .
Konuyu polemik amaçlı açmıyorum ama dediğim gibi ciddi derecede kendimi sokakta , toplu taşımada güvensiz hissediyorum .
Bu insanlar bu cesareti nereden buluyor
Ne yapıcaz bilmiyorum

H
inan yalnız değilsin kadınlar olarak şu yaşadığın duyguları hepimiz yaşıyoruz

artık sokakta nefes almaya korkar olduk maalesef
aberlerde gordugum duydugum olaylardan da etkılenıyordum ama gercekten bu benı ınanılmaz etkıledı
Aklımda bınbır swy dolanıyor ya otobuste yalnız kalırsam vs vs
Rabbım korusun

Maalesef ben de Istanbul gibi buyuk bir sehirde en yogun oldugu saatte kullaniyorum haftada 4 gun. Biliyorum cok can sıkıcı bir durum ama kendinizi sartlamayin basima bu gelecek kesin vs. Diye. Yeni birsey duydugumda ben de tedirgin oluyorum ama insan bir sure sonra toplu tasimaya da alisiyor o toplu tasimada kavga etmeyi de.

Haberlerde gordugum duydugum olaylardan da etkılenıyordum ama gercekten bu benı ınanılmaz etkıledı
Aklımda bınbır swy dolanıyor ya otobuste yalnız kalırsam vs vs
Rabbım korusun

Sizinki normal bir endişe değil yalnız. Galiba yapınız anksiyeteye müsait.
Bir çok kadının daha rahatça savuşturacağı olayları fobi haline getiriyorsunuz.
Ne toplu taşımaya binmemek çözüm ne de bu kadar korkmak.
Bence psikolojik destek alın..

Bir çok kadın bunları gerçekten rahatça savuşturabiliyor mu sizce , siz buna inanıyor musunuz ?
Soguk kanlı biri olduğum halde dondum kaldım
Kaldı ki destek te alırım ayıp yani yok

Bir çok kadinin rahatça savuşturacagi bi olay mi Bu? Ayni tepkiyi bende verirdim. hemen aninda anksiyete teshisi koymadiginiz kalmisti bi. Hanimefendi empati yapin lutfen. Biri mast. Yapiyor otobuste darp ediliyor flan. Gune nasil basladiysaniz oyle devam etmez o gun. O gun sizin icin bitmistir hatta.Biraz empati ya. Bunun anksyte felan alkasi yok. bende binemezdim bir sure otobuse. Maruldan bocek cikti bi ay marul almadim eve. ama bu size gore korku degil anksyete.

Bir çok kadın bunları gerçekten rahatça savuşturabiliyor mu sizce , siz buna inanıyor musunuz ?
Soguk kanlı biri olduğum halde dondum kaldım
Kaldı ki destek te alırım ayıp yani yok

Başınıza gelmeyen bir olayı kastettim. Neden bu kadar çok tepki verdiniz?

Evet hem çocukken hem de bu zamana kadar sözlü ve fiziksel tacize uğradım. Uğramayan kadın çok azdır bence.
Ama toplu taşımadan veya erkeklerin yoğun olduğu sanayi bölgelerinden kaçınmadım. Çünkü hayatıma devam etmem şart.
Belki buna istinaden benim de bir takım davranışlarım bozulmuştur. Ama bunun faturasını normal vatandaştan çıkarmıyorum. Bir kendini bilmez sapık yüzünden bütün insanlıktan kaçamayız.

Normalleştirmiyorum ama gerekli tepkiyi verip devam etmeliyiz. Bunun için sürekli korkarak yaşanmaz. Benim fikrim bu..

Buradan bile belli gerginliğiniz. Destek alıyorsanız sorun yok o zaman.

Ben de böyle bir olaya şahit olmuştum daha ortaokuldayken. Ama mecburiyet olunca biniyorsun. Tek başınıza aşamayacağınızı düşünüyorsanız psikolojik yardım alın.

Konu sahibine gerekli cevabı verdim.

Açıkçası dauak yerken bile o şerefsz o ortamdaydım
O panikle kimse kimseyi uzaklaştırmadı ve yani bir çok şeye şahit olmuş oldum
Bu yüzden korku panik oluştu
Artık adına her ne dersek

Sizin başınıza gelmeden, hatta olay anını dahi görmeden bu olaydan bu kadar etkilenip otobuse binememek banada fazla geldi. Kızlara bir zarar gelmiş olsa yine anlayacagim ama kızlar bile farketmemiş sanirim saçına dokunuldugunu. Tabi ki korkabilirsiniz ama "bu kadari" abartı.

Otobuste oturuyordum, tıklım tıkıstı. Yanimda ayakta dikilen herifin erekte haldeki cinsel organi koluma sürttü. Olduğu gibi hissetmiştim. Yaşim 18-19 filan maximum böyle durumlar için kucuk bir toplu iğne bulundurun yaninizda.

Açıkçası dauak yerken bile o şerefsz o ortamdaydım
O panikle kimse kimseyi uzaklaştırmadı ve yani bir çok şeye şahit olmuş oldum
Bu yüzden korku panik oluştu
Artık adına her ne dersek

Evet şahit olduklarınız çok kötü şeyler.
Zaten ben size anksiyete teşhisi koymadım. Bunu ancak doktor söyleyebilir.
Ama bu yaşıma kadar gözlemlediğim şu ki bazı olaylar karşısında (sadece taciz değil bir tanıdığın ani ölümü, hırsızlık vs.) aşırı korku ve stres yaşayanlara anksiyete başlangıcı ile yaklaşıldığı idi..
Başka bir üyenin sandığı gibi teşhis koymadım. Gibi dedim..
Yardım almalısınız çünkü hayat devam ediyor dedim.. Kötü bir şey söylediğimi de sanmıyorum..

Benım aklımdan o an bir cok sey gectı
O kızların yerınde bende ol
Nasıl binmemişim
Okuduğunuzu anlama yeteneğiniz mi yok ?

Hanımlar abarttığımı düşünenler
Olay anında otobüsteydim
En arkalarda oturduğum için cınsel organını cıkarmış elliyormuşlu konustum konuyu yazarken
Zira ben birebir masturbasyon yaparken görmedim
Ama diğerlerine sahit oldum
E hala otobuste degılmıssın abartıyorsjn diyenler kendinde mi ?

Illa ki toplu tasimaya bineceksiniz ya da birileri binecek..

Temkinli olucaksiniz.
Binmeye devam edeceksiniz.

Yapacak birsey.yok

Küçük bir il demissiniz, çok uzak olmayan yerlere yürüyerek gidip gelirdim ben olsam, küçük çocuk yoksa tabi. Sabah işe gidiş saatinden sonra binerseniz toplu taşımaya fazla kalabalık olmaz. Sabah erkenden bir yerde olman gerekmiyorsa eğer saat 9dan sonra git.

Okudugunu anlama yeteneği sende yok. Otobuste degilmişsin olay aninda, binmemissin diyen olmadi sana. "Otobuse binmekten korkuyorum, sinemaya gidecektik" diyen sensin. Bende buyuzden "otobuse binemeyecek kadar korkmani anlamsiz buldugumu yazdim"

Olayi şöförun gordugunu soyledin. Yani birebir kendin gormedin. Bu durumda otobuste degildin demedim, sadece birebir şahit olmadin bile diyorum...

Genelde uzak bir yere gideceksem otobüsle ve de yer yoksa ,ya aktarma yapıyorum ,ya da önceki durağa gidip biniyorum.Hele sabah saatleri inanılmaz kalabalık oluyor ,çoğumuz tedirgin oluyoruz ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…