- 28 Mayıs 2015
- 841
- 1.443
- 63
- Konu Sahibi 1impossiblelove
-
Haberlere çıkan taciz ve tecavüzlere bile bir hafta on gün iç geçiren bir insanken adamın yapıp yapmadığını görmek umrumda değildi zaten .Okudugunu anlama yeteneği sende yok. Otobuste degilmişsin olay aninda, binmemissin diyen olmadi sana. "Otobuse binmekten korkuyorum, sinemaya gidecektik" diyen sensin. Bende buyuzden "otobuse binemeyecek kadar korkmani anlamsiz buldugumu yazdim"
Olayi şöförun gordugunu soyledin. Yani birebir kendin gormedin. Bu durumda otobuste degildin demedim, sadece birebir şahit olmadin bile diyorum...
Küçük bir il aöa mesela gideceğim yer 10 kmKüçük bir il demissiniz, çok uzak olmayan yerlere yürüyerek gidip gelirdim ben olsam, küçük çocuk yoksa tabi. Sabah işe gidiş saatinden sonra binerseniz toplu taşımaya fazla kalabalık olmaz. Sabah erkenden bir yerde olman gerekmiyorsa eğer saat 9dan sonra git.
Maddi yönden sıkıntıda değilizalabiliyorsanız borç harç küçük bir araba da siz alıverin
Yorumlardada söyledimSakin olun.
Bindigim demissiniz ama anlatimla bende yasamadiniz duydugunuzu anlatiyorsunuz gibi anlamıştim.
Neyse
Aslında söylenen; evet etkilenirsiniz evet igrenc. Ama bunlardan korkup ne yazikki eve saklanamayiz , biz saklansak arkadan gelen çocuklarımız var.
Düzenin bozuk olduğu seyleri şikayet edeceğiz, ha aman şikayettende birsey çıkmıyor ki demeyin efendim.
Siz edin bir bakalım.
Simdi ahlaksizin biri otobüste o isi yapıyor diye. Ben devletin otobüsünü niye kullanmiyim o ahlaksız o isi orada yapmayacak.
Otobüste sadece genç bir kiz olup o görüp sesde çıkaramasaydi.
Salyalarini akita akita iner bir sonraki icin beklerdi, bu daha iğrenç.
Gecen arkadasim yolda yururken biri arkadan poposuna dokunmus sonra dönünce kahkaha atmis gidiyormuş ki arkadaşım bağırmis etraftan gelmisler, polis falan gelmis benim çocuklarım var yapmam diye yalvarma başlamış.
Simdi hicbirsey yapmasan dokunup dokunup sirita sirita gezecekti.
Şikayetçi olduk, bakalım.
Benimde en büyük korkum bunların ülkede bir süre sonra normalleştirilmeye yaklasilmasi. O yüzden karsi cikalim toplu taşımada kullanalım.
Ben soğuk kanlı biriyimBi kaç yıl öncede bi firmanın uzun yol otobüsünde aynı olay yaşanmıştı ve hatta kızın üzerine b...mıştı. sapık erkekler çoğalıyor ve ben artık bu tip insanları erkekler darp etmesin bizde edelim yani kendimizi koruyup savunabilelim istiyorum. Bu biber gazı taşımakla olmuyor. Bizim dövüş sanatı öğrenmemiz lazım tüm kadınların ve bunu öğrenmek bedava olması lazım. Tıpkı okul ve bize ders veren devlet tarafından maaşlı öğretmenler gibi
Böyle dimdirek dalmak değilde bizim kendimizi savunmak için bi kaç taktik öğrenmemiz lazım ve bunu devletin bize sağlaması lazım savunmasız kalmamalıyız. Sizin o an yapacağınız birşey yok zaten erkekler halletmiş ama bi iki çanta zevkine geçirseydinizBen soğuk kanlı biriyim
Ama hani sadece erkwkler değil bizde dalalım gibi birşey o an benim açımdan mümkün olmadı Aynı zamanda fiziksel şiddetten korkan biriyim
Evet panik yapmam ama beni etkiler
Maksimum on dakika dövdüler
Armut gibi kaldım o an
İğne güzel fikirmişSizin başınıza gelmeden, hatta olay anını dahi görmeden bu olaydan bu kadar etkilenip otobuse binememek banada fazla geldi. Kızlara bir zarar gelmiş olsa yine anlayacagim ama kızlar bile farketmemiş sanirim saçına dokunuldugunu. Tabi ki korkabilirsiniz ama "bu kadari" abartı.
Otobuste oturuyordum, tıklım tıkıstı. Yanimda ayakta dikilen herifin erekte haldeki cinsel organi koluma sürttü. Olduğu gibi hissetmiştim. Yaşim 18-19 filan maximum böyle durumlar için kucuk bir toplu iğne bulundurun yaninizda.
İğne güzel fikirmiş
Aynı durumu aynı yaşlarda bende yaşadım. Zihnimde iğneyi adama kökleyip rahatlattım kendimi. Düşününce yine sinirlendim insan unutmuyor böyle şeyleri ama otobüse binememek falan banada abartı geldi. Yolda yürürken de taciz var. Herhangi bir kuyrukta da taciz var. Hayatın her alanında ne yazıkki. İnsan böyle böyle daha kontrollü yaşamayı öğreniyor. Soyutlanmak çare değil .
Bazı insanlar fazla hassas oluyor galiba.Valla otobus, dolmuş, yaya herturlu tacize uğradim. Bunu yasamak ister miydim hayir. Ama korkmaya başlasam sokaga cikamazdim. Bu taciz olayi konu sahibinin basina gelmiş degil hatta konu sahibi olayi birebir gormus bile degilken travma geciriyor. Sadece dayak olayini gormuş.Ben liseyi baya sıkıntılı biyerde okudugum icin cok kavga ve dayak gördüm. Konu sahibi hanimefendi ilk kez kavga goruyorsa demek ki bu yaşında travma olabilir.
Böylelerinjn yüzünden paranoyak olduk biri saat sormak için dönse yada seslense korkuyorum bazen ben icim hopluyor bizzat şahit olmak daha çok üzer insanı haklısınızGünaydın hanımlar
Ben küçük bir ilde yaşıyorum
Çoğu yere otobüsle gitmek zorunda kalıyorum eşim arabayla işe gidip geldiğinden .
Ama dediğim gibi otobüs kullanıyorum çoğunlukla .
İki üç gün kadar önce bindiğim üni hastanesine giden bir otobüste şerefsizin biri cinsel organını çıkarmış önünde oturan iki kızın saçına elleyerek mastürbasyon yapıyormuş
Kimsede farketmedi şoförden başka ve indirip baya bir darp ettiler .
Bende resmen bir otobüs fobisi oluştu şuan .
O günden beri korku yada tarif edemediğim duygular yaşıyorum .
Eşimede anlattım
İnternet haberlerine kadar çıktı bu olay bulunduğum ilde .
Eşimde ben götürürüm seni istediğin yere diyor ama illaki bir gün kullanmak zorunda kalıcam
Ciddi anlamda kendimi çok güvensiz hissediyorum .
Bugün arkadaşımla sinemaya gidecektik sözde ve ben şuan rahatsızım dedim ama otobüse binmeye korkuyorum sorun bu .
Konuyu polemik amaçlı açmıyorum ama dediğim gibi ciddi derecede kendimi sokakta , toplu taşımada güvensiz hissediyorum .
Bu insanlar bu cesareti nereden buluyor
Ne yapıcaz bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?