Toplu taşımada iğrençlik

Benzeri bir durumu 2 gün önce bende yaşadım,bugün tekrar otobüs kullanacağım..
Her biri mimlenmeli ki ortada kol gezemesinler,sizde fobi haline çevirmeden bu düşünceden çıkmalisiniz..

böyle adamlar niye hadım edilmiyor ya. her gün taciz, tecavüz, cinayet haberi görmekten bıktım bi gün bize de olursa korkusundan

Haberlere çıkan taciz ve tecavüzlere bile bir hafta on gün iç geçiren bir insanken adamın yapıp yapmadığını görmek umrumda değildi zaten .
Yaptı bitti de kalmadı çünkü olay .
Devamı oldu o kargaşa vs beni daha da korkuttu doğal olarak .
O yüzden abarttığımı düşünebilirsiniz buna takılmıyorum
Her insanın psikolojiai , olayları kabullenme ve algılama yeteneği farklı çalışır
Her neyse yorumunuz için teşekkürler

H
Küçük bir il aöa mesela gideceğim yer 10 km
Hamileyim belki 2,3 km yürüyebilirim
Ama fazlası olanak vermiyor

Sakin olun.
Bindigim demissiniz ama anlatimla bende yasamadiniz duydugunuzu anlatiyorsunuz gibi anlamıştim.
Neyse
Aslında söylenen; evet etkilenirsiniz evet igrenc. Ama bunlardan korkup ne yazikki eve saklanamayiz , biz saklansak arkadan gelen çocuklarımız var.
Düzenin bozuk olduğu seyleri şikayet edeceğiz, ha aman şikayettende birsey çıkmıyor ki demeyin efendim.
Siz edin bir bakalım.
Simdi ahlaksizin biri otobüste o isi yapıyor diye. Ben devletin otobüsünü niye kullanmiyim o ahlaksız o isi orada yapmayacak.
Otobüste sadece genç bir kiz olup o görüp sesde çıkaramasaydi.
Salyalarini akita akita iner bir sonraki icin beklerdi, bu daha iğrenç.
Gecen arkadasim yolda yururken biri arkadan poposuna dokunmus sonra dönünce kahkaha atmis gidiyormuş ki arkadaşım bağırmis etraftan gelmisler, polis falan gelmis benim çocuklarım var yapmam diye yalvarma başlamış.
Simdi hicbirsey yapmasan dokunup dokunup sirita sirita gezecekti.
Şikayetçi olduk, bakalım.

Benimde en büyük korkum bunların ülkede bir süre sonra normalleştirilmeye yaklasilmasi. O yüzden karsi cikalim toplu taşımada kullanalım.

Yorumlardada söyledim
Arkada oturduğum için ben adamın mastürbasyon yaptığını görmedim
E doğal olarak gormediğim birşeyi nasıl yaptı gordum diyebılırım ?
Farkedıldıkten sonra olan o kargaşa etkiledi beni

Bi kaç yıl öncede bi firmanın uzun yol otobüsünde aynı olay yaşanmıştı ve hatta kızın üzerine b...mıştı. sapık erkekler çoğalıyor ve ben artık bu tip insanları erkekler darp etmesin bizde edelim yani kendimizi koruyup savunabilelim istiyorum. Bu biber gazı taşımakla olmuyor. Bizim dövüş sanatı öğrenmemiz lazım tüm kadınların ve bunu öğrenmek bedava olması lazım. Tıpkı okul ve bize ders veren devlet tarafından maaşlı öğretmenler gibi

Ben soğuk kanlı biriyim
Ama hani sadece erkwkler değil bizde dalalım gibi birşey o an benim açımdan mümkün olmadı Aynı zamanda fiziksel şiddetten korkan biriyim
Evet panik yapmam ama beni etkiler
Maksimum on dakika dövdüler
Armut gibi kaldım o an

Böyle dimdirek dalmak değilde bizim kendimizi savunmak için bi kaç taktik öğrenmemiz lazım ve bunu devletin bize sağlaması lazım savunmasız kalmamalıyız. Sizin o an yapacağınız birşey yok zaten erkekler halletmiş ama bi iki çanta zevkine geçirseydiniz

İğne güzel fikirmiş
Aynı durumu aynı yaşlarda bende yaşadım. Zihnimde iğneyi adama kökleyip rahatlattım kendimi. Düşününce yine sinirlendim insan unutmuyor böyle şeyleri ama otobüse binememek falan banada abartı geldi. Yolda yürürken de taciz var. Herhangi bir kuyrukta da taciz var. Hayatın her alanında ne yazıkki. İnsan böyle böyle daha kontrollü yaşamayı öğreniyor. Soyutlanmak çare değil .

Habere şöyle bir bakayim dedim. düzcede yaşanmiş bu olay. Düzce önceden bolunun ilçesiydi. Daha sonrasinda il oldu. küçük bir yer evet Ama, heryere yürüyerek gidilecek kadar bir il değil. Boluda yaşayan ve düzce insanlarini bilen biri olarak, düzce insani linç etmiştir. Hatta şuanda vy bee ölmemis dedim okurken. öldürememişler değil.

Valla otobus, dolmuş, yaya herturlu tacize uğradim. Bunu yasamak ister miydim hayir. Ama korkmaya başlasam sokaga cikamazdim. Bu taciz olayi konu sahibinin basina gelmiş degil hatta konu sahibi olayi birebir gormus bile degilken travma geciriyor. Sadece dayak olayini gormuş. Ben liseyi baya sıkıntılı biyerde okudugum icin cok kavga ve dayak gördüm. Konu sahibi hanimefendi ilk kez kavga goruyorsa demek ki bu yaşında travma olabilir.

Bazı insanlar fazla hassas oluyor galiba.
Bende ne yazıkki bu kadar hassas kalamayacak kadar maruz kaldım bu tür şeylere. Hangisi daha normal bilemiyorum :)

Korkmak mı? Hayır korkmayın. Çığlık atın, tekme atın, kafa atın, tokat atın ama korkmayın. Korkup otobüse binmeyi bırakmayın.

Bu gibi her konuda aynı yorumu yaptım. BU ÜLKEDE TACİZE UĞRAMAYAN KADIN YOK. Maalesef yok. Ne yani ortalık böyle manyak kaynıyor diye sokağa mı çıkmayalım? Taciz ediyorlar, tecavüz ediyorlar, öldürüyorlar diye otobüse mi binmeyelim? Yapmayın lütfen.

Herkes çığlık atmasını bilecek bu ülkede. Çocuğuna da öğretecek. Çığlık ata ata kurtulucaz bu pisliklerden.

Neyseki buda kizlarin sacina bosalmamis :) valla gulimmi agliyimmi bilmiyorum bu olaylara.. bu kdr acinacak halde mi bu millet bu kdr yoklukta mi ?

Mecbursan binersin. Her seferinde aynisi olck diye bise yok. Biraz cesaretli ol ole bisey olursada resil edersin.

Böylelerinjn yüzünden paranoyak olduk biri saat sormak için dönse yada seslense korkuyorum bazen ben icim hopluyor bizzat şahit olmak daha çok üzer insanı haklısınız

Önlem alın şok cihazı biber gazı falan

Ben artık kendi aracımı kendim kullandığın için otobüs vs sorunu yaşamıyorum

Ben de yaşadım buna benzer bişey ama çok daha korkunçtu bundan indikten sonrada takip edildim dedem yaşında biriydi. Toplu taşıma kullanmak zorundayım hala bir şekilde o cesareti bulmanız lazım hayat devam ediyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…