- 14 Mart 2018
- 1.545
- 2.886
- 53
- 29
- Konu Sahibi 1impossiblelove
-
Evet düzcede yasıyorum bendeHabere şöyle bir bakayim dedim. düzcede yaşanmiş bu olay. Düzce önceden bolunun ilçesiydi. Daha sonrasinda il oldu. küçük bir yer evet Ama, heryere yürüyerek gidilecek kadar bir il değil. Boluda yaşayan ve düzce insanlarini bilen biri olarak, düzce insani linç etmiştir. Hatta şuanda vy bee ölmemis dedim okurken. öldürememişler değil.
Açıkçası fiziksel kavgadan cok korkuyorumValla otobus, dolmuş, yaya herturlu tacize uğradim. Bunu yasamak ister miydim hayir. Ama korkmaya başlasam sokaga cikamazdim. Bu taciz olayi konu sahibinin basina gelmiş degil hatta konu sahibi olayi birebir gormus bile degilken travma geciriyor. Sadece dayak olayini gormuş.Ben liseyi baya sıkıntılı biyerde okudugum icin cok kavga ve dayak gördüm. Konu sahibi hanimefendi ilk kez kavga goruyorsa demek ki bu yaşında travma olabilir.
Baya kötü dövüldü vallaBöyle dimdirek dalmak değilde bizim kendimizi savunmak için bi kaç taktik öğrenmemiz lazım ve bunu devletin bize sağlaması lazım savunmasız kalmamalıyız. Sizin o an yapacağınız birşey yok zaten erkekler halletmiş ama bi iki çanta zevkine geçirseydiniz
Valla can güvenliğim tabi ki önemli, ama insanlık şerefim onurum da önemli. Korkarak yaşayacağıma öleyim daha iyi.Açıkçası fiziksel kavgadan cok korkuyorum
Küçükken izlerken kafama taş fırlatmışlardı
İyi olmuş . Çantasındanda kadın iç çamaşırları çıkmış pisliğinBaya kötü dövüldü valla
Kötü mü desem iyi mi desem bilemiyorum
alışın gitsin, hepimizin başına neredeyse her gün geliyor nasıl olsa mı demek istediniz? :)Başınıza gelmeyen bir olayı kastettim. Neden bu kadar çok tepki verdiniz?
Evet hem çocukken hem de bu zamana kadar sözlü ve fiziksel tacize uğradım. Uğramayan kadın çok azdır bence.
Ama toplu taşımadan veya erkeklerin yoğun olduğu sanayi bölgelerinden kaçınmadım. Çünkü hayatıma devam etmem şart.
Belki buna istinaden benim de bir takım davranışlarım bozulmuştur. Ama bunun faturasını normal vatandaştan çıkarmıyorum. Bir kendini bilmez sapık yüzünden bütün insanlıktan kaçamayız.
Normalleştirmiyorum ama gerekli tepkiyi verip devam etmeliyiz. Bunun için sürekli korkarak yaşanmaz. Benim fikrim bu..
Buradan bile belli gerginliğiniz. Destek alıyorsanız sorun yok o zaman.
İşte ben adam dövmeyi bu yüzden hobi haline getirmiştim bi zamanlar.. Şimdi arabam var da bu ara pek fazla adam dövmüyorum.. Şiddete bu noktada kesinlikle karşı değilim hatta destekçisiyim.. 13-14 yaşlarımdan beri düzenli olarak otobüste dolmuşta sokakta ve bilimum yerde tekme tokat girişmişliğim çoktur.. Tabi benim biraz tekvando geçmişim ve biraz boylu poslu oluşumdan mütevellit böyle bi cesaretim olabilir bilmiyorum ama zaten adamlara da tekvando yapmıyorum otobüsün içinde.. allah ne verdiyse girişiyorum o sinirle zaten adam dumura uğruyo etraftaki insanlar da aynı anda yüklenince dünyası şaşıyo ş.rfsizlerin! Midem bulanıyo artık yaa ! Böyle bi toplumun üyesi olduğum için kendimden bile utanıyorum zaman zaman! Korkmayın!biber gazı hatta gerekirse 3-4 cm lik kesici cisim bulundurun yanınızda. Çünkü ben artık bu pisliklere karşı medeni olunması gerektiğini düşünmüyorum. hiçbişey canımızdan değerli değil.Günaydın hanımlar
Ben küçük bir ilde yaşıyorum
Çoğu yere otobüsle gitmek zorunda kalıyorum eşim arabayla işe gidip geldiğinden .
Ama dediğim gibi otobüs kullanıyorum çoğunlukla .
İki üç gün kadar önce bindiğim üni hastanesine giden bir otobüste şerefsizin biri cinsel organını çıkarmış önünde oturan iki kızın saçına elleyerek mastürbasyon yapıyormuş
Kimsede farketmedi şoförden başka ve indirip baya bir darp ettiler .
Bende resmen bir otobüs fobisi oluştu şuan .
O günden beri korku yada tarif edemediğim duygular yaşıyorum .
Eşimede anlattım
İnternet haberlerine kadar çıktı bu olay bulunduğum ilde .
Eşimde ben götürürüm seni istediğin yere diyor ama illaki bir gün kullanmak zorunda kalıcam
Ciddi anlamda kendimi çok güvensiz hissediyorum .
Bugün arkadaşımla sinemaya gidecektik sözde ve ben şuan rahatsızım dedim ama otobüse binmeye korkuyorum sorun bu .
Konuyu polemik amaçlı açmıyorum ama dediğim gibi ciddi derecede kendimi sokakta , toplu taşımada güvensiz hissediyorum .
Bu insanlar bu cesareti nereden buluyor
Ne yapıcaz bilmiyorum
Evet düzcede yasıyorum bende
Adamda hıc bellı etmıyordu kendını
Görseniz efendı dersınız
Günlük 4 5 kere binmek zorunda kalıyorum , geçenlerde bi tane ne olduğu bellisiz biri bindi otobüsün içinde bi öne bi arkaya yürüdü durdu sonra en öndeki tekli koltukta bi kız oturuyordu, kızın yanıa oturdu bi ton laf etti ne dediğini duyamadım ama korkudan dudagım ucukladı, sonra indi gitti o kadar kişi vardı ağızlarını açıp biri de bisey demedi, o günden beri çok korkuyorum otobüslerden, bu olaya da sok oldum yaGünaydın hanımlar
Çoğu yere otobüsle gitmek zorunda kalıyorum eşim arabayla işe gidip geldiğinden .
İki üç gün kadar önce bindiğim üni hastanesine giden bir otobüste şerefsizin biri cinsel organını çıkarmış önünde oturan iki kızın saçına elleyerek mastürbasyon yapıyormuş
Eşimede anlattım
Eşimde ben götürürüm seni istediğin yere diyor ama illaki bir gün kullanmak zorunda kalıcam
Bugün arkadaşımla sinemaya gidecektik sözde ve ben şuan rahatsızım dedim ama otobüse binmeye korkuyorum sorun bu .
Konuyu polemik amaçlı açmıyorum ama dediğim gibi ciddi derecede kendimi sokakta , toplu taşımada güvensiz hissediyorum .
Ne yapıcaz bilmiyorum
İnşallah, amacın pembe otobüsü gündeme getirmek değildir. Bu arada ben devamlı toplu taşıma araçları ile yolculuk yapıyorum. Erkeklerin çoğu oldukca kibar davranıyor. Hatta bugün arka sıradaydım. Üç kadın oturuyorduk. Bir kişilik yer daha vardı bir adam bizi rahatsız etmemek için ayakta yolculuk ediyordu. Zar zor ikna edip oturduk.Günaydın hanımlar
Eşimede anlattım
Ne yapıcaz bilmiyorum
Evet çok haklısınız .Diğer mesajlarınızda hamile olduğunuzu yazmıştınız belki ondan olayın sizi bu kadar etkilemesi
22 yıl toplu taşıma kullandım, çok şey geldi başıma yazsam roman olur, çok hareketli bir gençlik geçirdim, bu tür şeylerden hiç korkmadım , hatta birebir fiziksel kavga etmişliğim vardır onlarca kez. Ancak 40 yaşıma geldiğim şu günlerde, ben de korkar oldum, özellikle akşam saatlerinde toplu taşıma kullanmak istemiyorum artık. Toplumca cinnet halindeyiz, bu adamlar ne yiyip ne içiyor da bu kadar azıyorlar anlamış değilim.
Sadece biz değil erkeklerde korkuyor, eşimle bir kez metrobüse bindik, çok tatlı 3-4 yaşlarında bir kız çocuğu vardı karşımızda, konuşuyor, gülüyor sevimli bir şey, eşime sevimlilikler yaptı ama eşim hiç ilgilenmedi, hayretsin dedim çocuk çok tatlı :) Tatlı ama devir tatlı değil, kimsenin çocuğunu sevemem, anası başka bir şey düşünür de ters bir şey der canımız sıkılır diyordu ki kadının sesini duydum , başka bir adama beyefendi çocuğuma dokunmayın dedi. Herkes kaldı öyle taş kesildik, adama herkes sapık muamelesi yaptı, eşimle göz göze geldik, haklıydı. Nereye gidiyoruz bilmiyorum, gitgide daha kötü ve daha korku dolu oluyoruz, medenileşeceğimize yabanileşiyoruz. Ben size hak verdim, özellikle gebe olsam daha çok korkarım o ortamdan
Keşke konuda " pembe otobüs " diye geçirdiğim bir cümleyi bulsaydınızda inşallaha maşallaha bağlasaydınız konumu .İnşallah, amacın pembe otobüsü gündeme getirmek değildir. Bu arada ben devamlı toplu taşıma araçları ile yolculuk yapıyorum. Erkeklerin çoğu oldukca kibar davranıyor. Hatta bugün arka sıradaydım. Üç kadın oturuyorduk. Bir kişilik yer daha vardı bir adam bizi rahatsız etmemek için ayakta yolculuk ediyordu. Zar zor ikna edip oturduk.
Bu arada yeri gelmişken pembe otobüs hakkında düşündüklerimi yazmak istiyorum. Pembe otobüs erkeklere hakarettir. Üstelik terbiye olacaklarına daha çok yoldan çıkarlar. Sapık davranışları onaylanmış olur ve bu şekilde davranmayı erkek olmanın bir gerekliliği olarak algılamaya başlarlar. Hayır efendim! herkes edebini takınacak ve umumi paylaşım alanlarında insan gibi davranacak. Bu yüzden otobüs, hastane, pastane, plaj, piknik alanı, konferans salonu...kadın erkek ortak kullanım alanlarıdır. Ayrı gayrı medeniyetsizlik ve vahşilik getirir.
Eee .. adam almış işte dersini, bak diğer erkekler onun gibi değilmiş tepki göstermişler. O kadar umutsuz olma. Bende plajdayken bir sapığı kadınlara bakarak mast. Yaptığını gördüm. Denizden mi soğudum. Soğumadım tabiki.Ben soğuk kanlı biriyim
Ama hani sadece erkwkler değil bizde dalalım gibi birşey o an benim açımdan mümkün olmadı Aynı zamanda fiziksel şiddetten korkan biriyim
Evet panik yapmam ama beni etkiler
Maksimum on dakika dövdüler
Armut gibi kaldım o an
Öylede plajla şimdi toplu taşıma bir değil ki .Eee .. adam almış işte dersini, bak diğer erkekler onun gibi değilmiş tepki göstermişler. O kadar umutsuz olma. Bende plajdayken bir sapığı kadınlara bakarak mast. Yaptığını gördüm. Denizden mi soğudum. Soğumadım tabiki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?