- 10 Ekim 2018
- 1.085
- 5.775
- 158
- Konu Sahibi xkadarbilinmeyen
-
Istanbul'da yaşayan herkes iş saatlerinde toplu taşımaların yoğunluğu bilir. Buna rağmen yaşlılar o saatte ısrarla otobüse binmekte ve yer vermenizi beklerler. Artık yer vermemeye karar verdim. Zaten sabahın köründe kalkmısım. Aksamın bir saati dönüyorum. Bir de insanın gözünün içine bakıyorlar. O saate oturmak isteyen, evinde otursun bir zahmet.
Bir de bunu saygı olarak nitelendiriyorlar. Bir insanın hasta olabilmesinin yaşıyla alakası olmadığını anlayamıyorlar. Yer vermeyince de bu yeni nesil şöyle böyle diye söylenmeye başlıyorlar. Siz genclerden fazla yaşadınız diye ne kimse size yer vermek zorunda, ne de saygı duymak zorunda. Kusura bakmayacaklar.
Ciddi ameliyat geçirmiş kayınvalidenizle kalbinde stent olan 65 üstü kayınpederinize çocuk baktırırken siz onları düşünüyor musunuz da insanları suçluyosunuz? Bu kadar zor durumdaysalar siz çocukları onlara bırakın benden size tavsiyeSiz de o zaman yaşlandığınızda, toplu taşıma kullanmanız gerektiğinde, size de yer verilmediğinde kusura bakmayacaksınız.
Nereden biliyorsunuz ki bu yaşlı kişinin bilerek ve isteyerek iş saatine eve dönüşünü veya bir yere gidişini denk getirdiğini?
Mesela benim kayınvalidem 65 yaşında, kayınpederim 70 yaşında.
Bana gelmeleri gerektiği zamanlarda toplu taşıma ile geliyorlar ve ani bir işim çıkıyor çocuklara göz-kulak olmak için geliyorlar.
Diyelim ki senin gibi şahsına münhasır birisi denk geldi yer verilmiyor.
Kayınvalidem omuriliğinden ciddi bir ameliyat geçirmiş bir kadın, kayınpederim 3 kere kalp krizi geçirdi, kalbinde 3 stent var.
Görüntü olarak elden ayaktan düşük değiller, alınlarında da bu sağlık bilgileri yazmıyor malesef.
Zaten durumları olsa, taksiye biner gelirler bana veya o an biz müsait olsak onları alırız evinden.
Ancak, malesef toplu taşıma ile geliyorlar.
Diyeceğim o ki, sizin de engeliniz veya herhangi bir sebepten dolayı alnınızda yazmayan bir durumdan ve dışardan fiziki açıdan belli olmayan bir durumunuz olduğunda yer verilmediğinde kusura bakmayacaksınız.
Bugün bunu böyle yazıp, ardından kendinizde "ne olacak bu gençliğin, bu neslin durumu" demeyin emi!
Ciddi ameliyat geçirmiş kayınvalidenizle kalbinde stent olan 65 üstü kayınpederinize çocuk baktırırken siz onları düşünüyor musunuz da insanları suçluyosunuz? Bu kadar zor durumdaysalar siz çocukları onlara bırakın benden size tavsiye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?