- 31 Ekim 2014
- 3.782
- 9.370
- 208
- Konu Sahibi xkadarbilinmeyen
-
Kulaklıgını tak ve kimseyle goz teması kurma sevgili konu sahibesi. Hatta kapat gözlerini mis gibi. Gereksiz diyaloglardan kacınmak icin en eski ama en saglam yöntem bu.Istanbul'da yaşayan herkes iş saatlerinde toplu taşımaların yoğunluğu bilir. Buna rağmen yaşlılar o saatte ısrarla otobüse binmekte ve yer vermenizi beklerler. Artık yer vermemeye karar verdim. Zaten sabahın köründe kalkmısım. Aksamın bir saati dönüyorum. Bir de insanın gözünün içine bakıyorlar. O saate oturmak isteyen, evinde otursun bir zahmet.
Bir de bunu saygı olarak nitelendiriyorlar. Bir insanın hasta olabilmesinin yaşıyla alakası olmadığını anlayamıyorlar. Yer vermeyince de bu yeni nesil şöyle böyle diye söylenmeye başlıyorlar. Siz genclerden fazla yaşadınız diye ne kimse size yer vermek zorunda, ne de saygı duymak zorunda. Kusura bakmayacaklar.
Helal olsunSiz de o zaman yaşlandığınızda, toplu taşıma kullanmanız gerektiğinde, size de yer verilmediğinde kusura bakmayacaksınız.
Nereden biliyorsunuz ki bu yaşlı kişinin bilerek ve isteyerek iş saatine eve dönüşünü veya bir yere gidişini denk getirdiğini?
Mesela benim kayınvalidem 65 yaşında, kayınpederim 70 yaşında.
Bana gelmeleri gerektiği zamanlarda toplu taşıma ile geliyorlar ve ani bir işim çıkıyor çocuklara göz-kulak olmak için geliyorlar.
Diyelim ki senin gibi şahsına münhasır birisi denk geldi yer verilmiyor.
Kayınvalidem omuriliğinden ciddi bir ameliyat geçirmiş bir kadın, kayınpederim 3 kere kalp krizi geçirdi, kalbinde 3 stent var.
Görüntü olarak elden ayaktan düşük değiller, alınlarında da bu sağlık bilgileri yazmıyor malesef.
Zaten durumları olsa, taksiye biner gelirler bana veya o an biz müsait olsak onları alırız evinden.
Ancak, malesef toplu taşıma ile geliyorlar.
Diyeceğim o ki, sizin de engeliniz veya herhangi bir sebepten dolayı alnınızda yazmayan bir durumdan ve dışardan fiziki açıdan belli olmayan bir durumunuz olduğunda yer verilmediğinde kusura bakmayacaksınız.
Bugün bunu böyle yazıp, ardından kendinizde "ne olacak bu gençliğin, bu neslin durumu" demeyin emi!
okuduğunuzu anlasanız keşke taksiye takılmadım yürümektende bahsettim mesajımı hani yürün diyorsunuz ya mesafeler uzun 100 km hergün yürünmez filan ama neyse haklıyım.nıye sadece taksı secenegını ele aldınız
canınız nasıl ıstıyorsa oyle anlamak ıstıyorsunuz su yazdıgım seylerı cunku
tum yaslılar ozellıkle ıs cıkısını beklıyor yer gasp etmek ıcın dusuncesını hıc bır sebep haklı cıkaramaz kusura bakmayacaksınız artık.
cok rahatsızsanız secenekler cok dıyoruz madem oyle
ıstersenız fuzeyle gıdın eve banane
Karnım burnumda metroya biniyorum, çoğunlukla bana da kimse yer vermiyor. =)) Bir tarafım şu göbeği gözlerine sok diyor, diğer yanım da amaaaan kimsenin vereceği yere muhtaç değilim, yürüyerek metroya gelebildiysem, bir kaç durak ayakta da gidebilirim, boş ver diyor. İkinci sesi dinliyorum.
Yaşlılara yer veririm ama ya. Böyle şimdi tonton nineler, amcalar biniyor, iki büklüm olmuşlar yaşlılıktan. Oturamam onlar ayakta sallanırken, vallahi hastalıktan kırılsam, yine yer veriyorum o zaman. Ama benden daha dinç görünen bir insana sırf yaşı büyük diye de yer veremem, kusura bakmasınlar.
Öyle yapmak lazım aslında. Önceki hamileliğimde laf söylemişliğim çok oldu da, bunda bir bezmişlik, boş vermişlik var. Hödüklerle iletişim kurasım gelmiyor. Negatif enerjiye bulaşasım yok. Bir de fark ediyorum, kadınlar, genç kızlar daha çok yer veriyor da, bu evrimini tamamlamamış cins olan erkekuslar öyle dondurulmuş heykel gibi hiç istiflerini bozmuyorlar genelde. Bunların bir de kadın doğum bölümünün bekleme salonunda koltuğa yapışanları var. Hamile kadınlar ayakta dikiliyor, bu erkekuslar kendi evlerinin salonundaki rahatlıkta yayılmışlar. Ay bak yine yavaş yavaş sinir depolarım şişiyor. Gidip kızımla küçük vak vak filan okuyup gevşeyeyim.Ben metroya bindigimde yer vermezlerse onları dürtüp tepedeki yaziyi gosteriyorum. Burasi bana ayrilmis bi alan lutfen kalkar misiniz diye :) kibarca kalkiyorlar ama iclerinden ne diyorlar bilmiyorum tabi
Öyle yapmak lazım aslında. Önceki hamileliğimde laf söylemişliğim çok oldu da, bunda bir bezmişlik, boş vermişlik var. Hödüklerle iletişim kurasım gelmiyor. Negatif enerjiye bulaşasım yok. Bir de fark ediyorum, kadınlar, genç kızlar daha çok yer veriyor da, bu evrimini tamamlamamış cins olan erkekuslar öyle dondurulmuş heykel gibi hiç istiflerini bozmuyorlar genelde. Bunların bir de kadın doğum bölümünün bekleme salonunda koltuğa yapışanları var. Hamile kadınlar ayakta dikiliyor, bu erkekuslar kendi evlerinin salonundaki rahatlıkta yayılmışlar. Ay bak yine yavaş yavaş sinir depolarım şişiyor. Gidip kızımla küçük vak vak filan okuyup gevşeyeyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?