Toplu taşımada yer verme olayı

Kulaklıgını tak ve kimseyle goz teması kurma sevgili konu sahibesi. Hatta kapat gözlerini mis gibi. Gereksiz diyaloglardan kacınmak icin en eski ama en saglam yöntem bu.

Biri buna ragmen seninle diyalog kurmayı basarır ve soylenmeye baslarsa teyzecim/amcacım cok isterdim yer vermek ama bacagımda kas yırtıgı var benim, ayakta kalamıyorum malesef vs. de gecistir.

Ha hem haklı olup hem niye kacak oynamak zorunda kalıyorum, yalancı konumuna düsüyorum diye soracak olursanız da cevabı basit.

Burada sayfa sayfa tartısabiliriz (ki tartıstık zamanında) ama otobuste bu tartısmayı yapma sansınız olmayacak hatta konusma sansınız bile olmayacak. Karşınızdaki sizi anlamaya gayret etmeyi bırak dinlemeyecek bile. Ki emin olun siz de dinlemeyeceksiniz.

Iletisime acık bi ortam yoksa yapılacak en iyi sey iletisimden kacınmaktır. Aksi cevabımı vereyim de lafımı sokayım da ne olursa olsun a girer ki bu noktada sizin bahsettiginiz yaslı profili havada karada sizi alt eder. Gerek yok, gün icinde okulda işte bin tane olay beynimizin kıvrımlarının ırzına geciyo zaten, bi de teyze ve amcalarla birbirinizi uzmeyin.

Son düzenleme:
Yer verilmeyecek gençlikte ve dincliktekilere bende yer vermiyorum. Ancak umursamaz insanlar yüzünden doğum iznine çıkana kadar sırtımda ağır çantayla ayakta gittim geldim ise çoğu zaman. Çoğu zaman biri kalkar diye beklemeden bindim o otobüse ancak yeri geldi ağlayacak gibi oldum yolculuk bitene kadar ağrıdan yorgunluktan.

Senden benden sağlıklı, dinç ve ihtiyar denmeyecek kişilere yer vermeyeceğim derken tamamen umursamaz olup gerçekten oturması gereken kişileri de ayakta bırakmamak gerek diye düşünüyorum. Buna gerçekten yaşlı olan kişiler de dahil. Vicdanı olan kime yer verip kime vermeyeceğini bilir zaten. Kalanına da kulakları tikamak lazım.

Bizler genciz. Dayanikliligimiz yaslilarinkinden fazla. Biz ayakta kalirsak, onlar kadar etkilenmeyiz. Gunden gezmeden, kuaforden gelmesi durumu degistirmez. Siz otururken yaslilarin otobusun hareketiyle bir o yana bir bu yana sallanmasina vicdaniniz el veriyorsa diyecek birsey yok.

Ben de ayakta duramayacak olanlara yer veriyorum ama bazen 50lilik ablalar gözümüzün içine bakıyor yer verelim diye 50 yasinda 60 yaşında insanın çok da yer verilmeye ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Ama şu da var ben vermezsem sanki otobuse bindiklerinde babanneme de anneme de yer vermeyeceklermis gibi geliyor o yüzden ihtiyacı olan herkese yer veriyorum.

Hamilelere, kucağında çocuk olanlara, gerçekten yaşlılara yer veririm. Bir de çok yorgun görünen öğrencilere yer veririm. Hatta öğrenci başkasına yer verecekken sen otur ablacım diye onun yerine yer vermişliğim vardır,onlara hiç kıyamıyorum.

Kayınvalidem 51 yaşında ve genç kızlara yer verir hep. Ben bu yaşa gelmişim beni kimse ellemez siz tehlikedesiniz der oturtur onları. Bu özelliğini çok seviyorum.

Yine duyar kasılan bir konu.6 senedir her gün otobüse biniyorum,bir gün daha görmedim ayakta duramayacak kadar kötü durumdaki bir yaşlının ayakta durduğuna.Genelde herkes o amcaya/teyzeye bir şekilde yardım ediyor zaten,bazen otobüstekiler diyor gençlere ''kalkın yer verin ayakta duramıyor'' diye.Konu sahibinin bahsettiği yaşlı grubu insanları dövecek gibi bakıp gayet sağlıklı olan tipler.65 yaşında olmanız hasta olduğunuz anlamına gelmiyor,65 yaşındaki insan gayet de spor yapabilir,ayakta durabilir,yürüyebilir.Ama bizim ülkede nedense 65 yaşın üstü direk hasta muamelesi görmek istiyor,sağlıklı bir durum değil bu.

Sizin de toplu taşıma kullanmak sadece çalışanlar ve öğrencilerin hakkıymış gibi bir tavrınız var.
Yaşlı diye mesai giriş ve çıkış saatlerin de gezmesin, güne gitmesin, toplu taşıma kullanmasın.
Buna hangi hakla kim karar verebilir.
Bu genelleme ayrıca komik. Nereden biliyoruz öyle olduklarını.
Kimse kimseye yaşlı diye yer vermek zorunda değil, bunu birinin söylemesine gerek yok.
İsteyen verir, istemeyen vermez.
Yer vermek zorunda hissedip
Vermediğin de, öfkeyle iyi yapıyorum işte ohh diyenleri de ben anlamıyorum.

Helal olsun

Bu durum bi tek Ankarada böyle sanıyodum. Zaten işten çıkmış gebermişiz cılkımız çıkmış. Zaruri değilse çıkma be dedem ninem dışarı nolur ya.

Bende hasta hamile ve baya baya yaslilara yer veriyorum. Yani boyle 70 80 yasindakilere. Ama dediginiz gibi. Beni mesela cok tutardi ac karnina yola cikmak hangi arac olursa olsun . Ben cogu kez verememistim. Bide boyle gezmeye giden orta yasli teyzeler yok mu ya da gezmekten donen. . Sanki mecburum sana yer vermeye. . Ama goruyorum calisan bi kadin ki her halinden anlasiliyor o zaman orta yasli yasli falan farketmez. Bi kere hamileye yer vermedim verebilirdim ama vermedim .yol uzun diye. Cok pismanim. 10 sene oncesi ama pismanim vicdanim rahatsiz. Keske verseymisim.

okuduğunuzu anlasanız keşke taksiye takılmadım yürümektende bahsettim mesajımı hani yürün diyorsunuz ya mesafeler uzun 100 km hergün yürünmez filan ama neyse haklıyım.

Ben çok çok yaşlılara , hamilelere ve en başta da çocuklara yer veririm.Geçen gün arabam yoktu , o gün de okulda nöbetçiydim yorgunluktan bitmiş haldeyim.Yaşlı bir teyzeye yer verdim.Çok bilmiş yaşlılara bazen gıcık da olsam veriyorum durduramıyorum kendimi.Ama laf söyleyip gençler çok fena oldu filan diye laf soksalardı asla vermezdim yerimi heralde.

Valla ben yer verene de vermeyene de hak verdim yorumları okurken
Nasıl bi kafam var anlamadım?
Çok çok yasliysa cocukluysa vs. başka da yer veren yoksa ben kalkıp veriyorum genelde içim rahat etmiyor.

5 aylik hamileydim ise giderken ilk duraklarda binip oturuyrum ama asiri yasli olmayanlar oyle bir soyleniyor ki, direk birsey soyleseler cevap vericem ama direk soylemiyorlar da, ben de hic duymadan oturuyorum ve gercekten sinir oluyorum

Geçen gün duraktan minibüse bineceğim sıra bekledim ki boş olana bineyim diye çünkü hastaneden çıktım yorgundum. Güneşin altında bekledim geçtim oturdum sonra ayakta binenler bindi (bekleseler onlarda bir sonrakinde oturacaklar) kadını biri beni durtmus yer ver çocuklu bayana diyor . Sıra bekledim oturdum aşağı inin bir sonrakine oturun dedim. Başladı bana saymaya.. o kadar sinirlerim bozuldu ki..

Ben metroya bindigimde yer vermezlerse onları dürtüp tepedeki yaziyi gosteriyorum. Burasi bana ayrilmis bi alan lutfen kalkar misiniz diye :) kibarca kalkiyorlar ama iclerinden ne diyorlar bilmiyorum tabi

Ben eğer hasta ya da çok yorgun değilsem veririm.Empati yeteneğimizi yitirmememiz gerekiyor.Biz de bir gün yaşlanacağız.Sırf bayan olduğum için "sen erkekler arasında durma kızım" diyip ben istemesem de yerini veren yaşlı amcalar da oldu.Ne zaman hatırlasam "Allah razı olsun"derim.Bunlar güzel şeyler. Ama vermeyene de kızmaya hakkımız yok.

Ben metroya bindigimde yer vermezlerse onları dürtüp tepedeki yaziyi gosteriyorum. Burasi bana ayrilmis bi alan lutfen kalkar misiniz diye :) kibarca kalkiyorlar ama iclerinden ne diyorlar bilmiyorum tabi
Öyle yapmak lazım aslında. Önceki hamileliğimde laf söylemişliğim çok oldu da, bunda bir bezmişlik, boş vermişlik var. Hödüklerle iletişim kurasım gelmiyor. Negatif enerjiye bulaşasım yok. Bir de fark ediyorum, kadınlar, genç kızlar daha çok yer veriyor da, bu evrimini tamamlamamış cins olan erkekuslar öyle dondurulmuş heykel gibi hiç istiflerini bozmuyorlar genelde. Bunların bir de kadın doğum bölümünün bekleme salonunda koltuğa yapışanları var. Hamile kadınlar ayakta dikiliyor, bu erkekuslar kendi evlerinin salonundaki rahatlıkta yayılmışlar. Ay bak yine yavaş yavaş sinir depolarım şişiyor. Gidip kızımla küçük vak vak filan okuyup gevşeyeyim.

O kadin dogumda oturanlari da esim tersliyor kaldiriyor. Biz kari koca cirkefiz azicik :) siz kizinizla gevseyebiliyorsunuz ne guzel biz gevseyemiyoruz henuz gelse de kizim bizim de gerilmelerimizi alsa

İşe giden yorgun insanlar...
Yorgun caaanım öğrenciler...
Tabi ki de söylenen tiplere yer vermemeli kanımca
Ama ben de orta yaşlarda bile olsa bir bayan olduğunda, hayal ediyorum ya annem olsaydı omun yerinde DİE
Ve içim acıyo
Çok çok üzülüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…