Toplum içinde zorlanıyorum kursu bırakmalımıyım ?

Benim de bildiğim bir konu olsa bile kalabalık bir yerdeysem yüzüm kıpkırmızı oluyor. Bundan kurtulmayı çok isterdim. Ama bunun günlük hayatımı etkilememesi için çalışıyorum. Bence devam edin kursa. Evde bir ön hazırlık yapark gidebilirsiniz.

Ne güzel insan içine cıkmıssınız asla bırakmayın kendinizle barışık olun kendinize gülmeyi öğrenin kasmayın kendinizi bende evlendikten sonra attım eşim çok destek oldu çünkü çok baskıcı ailem varmış Öğretmenlik ne güzel meslek güvenin kendininize emin olun kurs bitince hiç birini görmeyeceksiniz

Di.... al mi?

Öğretmenim ben de ,hiç merak etmeyin bu öğretmen sizin çekinik olduğunuzu anlamıştır ,saf diye dusunmemistir.Ayrica o kadar çok öğrenci ile karşılıyoruz ki,inanın ki bilerek kötü davranip ,hakaret etmediği sürece öyle kötü şeyler dusunmuyoruz öğrenci hakkinda.Universite mezunu da olsanız ,çoğu ünide sunum falan yaptırılmıyor ,bu özellik te konuştukça aşılıyor.Tabi bir de yabancı dil konuşmak topluluk önünde extra zor.
Bence kursu bırakmayın,evde ders çalışın,ve ingilizce parcalari ,cümleleri yüksek sesle okuyun.evde de siniftaymissiniz gibi konuşun.Hem iki sorunu birden çözersiniz,hem İngilizce hem utangaçlık.

Aksine inadına yapış. Sakın bırakmayın. Bi arkadaşım psikolojim bozuk yaşım geçti saf saf bakınıyorum olmuyor benden diye üniversiteyi bırakacaktı 34 yaşında kazandı. İzin vermedim. Şimdi hep söyler iyiki bırakmamış.Boşverin topluluğu siz oraya niye gittiğinizi hatırda tutun. Yetersiz değilsiniz. Bu girişim için ben size şu an hayranım. Hepimiz ehliyet alırken bilgisayar öğrenirken başka dil öğrenirken ne biliyordukki.Elbette yeterli bilmediğimiz için gittik düştük kalktık hata yaptık öğrendik. Bu kadar büyütmeyin hepimiz insanız herşeye yeterli değiliz. Düşünün keşke doğru eş seçmenin okulu olsa keşke kendimizi şimdiki aklımızla geçmişe ışınlasakHatalarınıza derse yetersiz hissettiğiniz yerlere az gülün geçin. Kimseyi kendinizide o kadar endişelenerek ciddiye almayın. Sayılı gün geçer. O kurs biter Siz başarırsınız tabiki yapabilirsiniz

Komik düşmekten keyif alın? Bırakın saçmalayın kekeleyin size gülsünler sizde gülün. Sizi birileri saf zannetsin ne çıkar

İsterlerse dalga geçsinler ne olacak ki, kursta ingilizce hocası da bana "sen bu sesle sanatçı olamazsın" diyordu. Dalga geçiyordu. Geçsin, ilk başlarda bozuldum şimdi umrumda değil kimin ne söylediği. İsteyen istediğini düşünsün.

Bence üstüne üstüne git emin ol asarsin Bende çekingen biriyim ama en sonunda alıştım utansam da heyecanlansam da konusabiliyorum konuştukça da cesaret geliyo. Kesinlikle kursa devam et kendi kendine asacaksin bunu :)

Öğretmeninle durumunu konuş psikolojikmen daha rahat hissedersin.

Benimde vardı boyle korkum çekingenliğim boş bol kurslara gittim ve hep şöyle düşündüm o insanlarda yiyiyor içiyor tuvalete gidiyor onlarda zaman zaman boyle olabılırler herkes bir değil onlar güzel konusabılır sunumları iyidir bende başka işlerde onlardan daha iyi olabılırım gibi düşünerek yendim .. Hata yapsamda kendimle dalga gecen biri oldum sonunda iyimi oldu kötümü bilmem

Çok çok özür dilerim. İlk defa birine böyle bir şey yazıyorum ama virgül ve nokta kullanımınızı ufacık bir gözden geçirseniz olur mu? Normalde kimseye karışmamaya çalışıyorum ama öğretmenlerin bu konuya özellikle dikkat etmesini istiyorum. Sizi kırdı isem tekrar özür dilerim.

Evet ama ben önermiş olmiyim tabiki hekiminize danışın yinede
Ben zamanında kullandım biliyorum. Bende sizin bahsettiğiniz kadar mucizevi etki yapmadı o yüzden merak ettim aynı ilaç mı diye her bünyede farklı demekki.

Benimde yapım böyle hoca soru sorduğunda bilsem bile cevaplamak bana eziyet geliyor.topluluk içinde konuşma yapmayı sevmem mesela.çekingensin diye kendini kısıtlama bence üstüne gidersen zamanla açılırsın.ben çalışma hayatı bu konuda çok fayda sağlıyor.çünkü orada ben çekiniyorum deyip kaçma şansın yok.

[QUOTE="Merveilleuse, post: 65451799, member: 97
Çok çok özür dilerim. İlk defa birine böyle bir şey yazıyorum ama virgül ve nokta kullanımınızı ufacık bir gözden geçirseniz olur mu? Normalde kimseye karışmamaya çalışıyorum ama öğretmenlerin bu konuya özellikle dikkat etmesini istiyorum. Sizi kırdı isem tekrar özür dilerim.
[/QUOTE]
Bu sitede öğretmen olmak zor.Aslinda bu toplumda zor.Deyi de bitişik yazdım dikkat etmissinizdir.Virgul yerine nokta kullanıyorum.Yardim etmeye calistim ama gelen mesaj bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…