Toplumun evlen baskısına karşı ne cevap veriyorsunuz?

perdita

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2009
40
8
611
Diğer
İşiniz varsa ne zaman evlenmeyi düşünüyorsun? Evlilik düşünmüyor musun? Gibi özellikle genç, eğitimli insanlardan böyle sorular geliyor. Bir iki kez değil defalarca soran var. Seni ilgilendirmez de denmiyor. Siz usulünce ne cevap verirsiniz? Birkaç yıldır çalışıyorum henüz birikim yapıyorum böyle sorular geliyor

Gülümse ve geç Cevap verdikçe o sorgulama uzar.

Aday yok bul birini derdim.Evlendim cocuk sordular.Cocuk oldu ee işe ne zaman döneceksin basladi.Ise baslasam aa yazik oldu çocuklara Anne elinde büyümeliler diyeceklerdir.Sorular,tavsiyeler bitmez... Takma

Sanane gecimi senin üstüne mi diyorum ablama baskı yapana

Ben daha once evlenıp boşandıgım için sıramı savdım diyorum:)

Aslında. Önceleri bana da diyorlardı ama son zamanda aman kız hayatını yaşıyor evlenipte ne yapacak demeye başladılar. Çünkü bakmayın o lafı edenlerin çoğunun evliliği berbat. Hatta son dönemde zamanında evlen diyenler bile itiraf ediyor. Senin gibi özgür olmayı isterdim diye.

Size de tavsiyem evliliği isteyip de olmuyormuş izlenimi vermeyin çünkü bu kan emiciler bundan beslenir. Onlara asla açıklama yapmayın.

Ben istediğim hayatı yaşıyorum siz de yaşıyorsunuz özetle herkes çok mutlu deyin geçin

Yıllarca aynı soruya maruz kaldım. Adamına göre verdiğim cevaplar;

Kısmet
Hayırlısı
Evlenmeyi düşünmüyorum
Evlenmicem
Sana ne
Size ne
Evlenmicem ki
Derdi sana mı/size mi düştü.. şeklinde zamanla değişime uğradı.

Derken eşimle tanıştım. 37 yaşımda evlendim. Sırf o olduğu için. 47 yaşımda da olsaydım yine o olduğu için evlenirdim.

Sırf evlenmiş olmak için evlenilmeyeceğini düşünenlerdenim. Siz de kim ne derse desin takmayın. Hayatın bizim için ne hazırladığını bilemeyiz. Alnımıza yazılan neyse o oluyor sonuçta..

Adam gibi birini buldugum zaman de

Ben bu yaz evleniyorum , çeyrekleri hazırlayın diyordumyıllarca böyle gitti.ortada aday yoktu ama öyle cevap verince insanın peşini bırakıyorlar.

Bana bu soruları soran insanlardan uzak duruyorum en iyisi bu .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…