Torununa bakmayan kayınvalide

xxlsw

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2020
123
-65
48
Üniversite mezunu bir kurumda görev alıyorum esim asker. 2 yıllık ücretsiz izin alıp cocugumu buyuttum. 28 aylık olan kızıma kayınvalidem hastayım bahanesiyle bakmıyor. İstediğim sadece 1 sene cocugumun kendini ifade edebileceği duruma gelmesi. Hastayım diyor ama arkadaşlarından gunlerden geri gelmiyor.
Ben normalde akrabalarından biriyle konusu bakıcı ayarlamıstım ama sonra görümcem bana annem hasta o bakamaz diyince vazgeçtim. Sonra görüncemle tartısınca kaynanam bana terbiyesiz iste ortalığı sen karıştırdın dedı. Kocam ayda 6 gun gelse 4 gunu annesinde gecerdi görümcem kosar cumadan gelir pazara kadar kaynanamda sabahın 8 inde Orda olmamızı ısterdi. Tartısınca kaynanam görümceme surat astıgımı söyledi bende her gun sizdeydik diyince gelmesesydiniz dedi oysa gitmeme luksu yoktu hergun kocamla bu yuzfen tartısıyorduk. Kızına adeta tapıyor.
Annem kabul etti bakmayı ama kayınvalidem akıl hocası olan kızının aynı kelimelerini kullanıp bakamam dedi. Evliliğin her saniyesinde akıl hocası olan kaynanam bu konuda da kızı ne derse onu yaptı.
Görümcem kendi cocuguna kaynanasına soyleyip bakılmadıgı İcin aynı seyi yasamamı istiyor. Oysa 6 senedir kocam burda olmasada ailesi uzulmesin diye hep gittim kaldım gezdirdim arabayla kaynanamı. Daha anlatmadıgım cok uyanıklıklar oldu.
Kaynanam bakamayacagını dile getirip gayet sakin davrandı.
Simdi sizce ben bunlara nasıl bir yaptırım yapsam akıl verin arkadaşlar cok yalnız hıssediyorum

Bunalmissiniz anliyorum. Ama soyle bir gercek varki hepimizin basinda kaynananiz bakmak zorunda degil. Kiziniz 28 aylikmis yani 2bucuk yasinda bir krese yazdirin hem oynar hem ogrenir. Kaynananiz bakarim desede illa birgun hastayim gelemem der isim var gelemem der bi bahane bulur bence kres en guzeli.

Zorunda mı?
Yaşını başını almış, arkadaşlarıyla gezmek tozmak hakkı yani. Göze göz etmişsiniz arkadaşlarından geri kalmıyor diye.
Eşinizi büyütmüş, mesaisi bitmiş kadının. Ölene kadar çocuk mu baksın? Ne zaman yaşayacak bu kadın?

Kayinvalideniz bakmak zorunda degil.hasta olmasa bile istemeyebilir. Bir anne olarak sizi de anliyorum. Ben oglumu 3.5 yasinda krese verdim bir sorun olsa söyliyebilsin diye. O zamana kadar da kendim baktim. Ben bakmak istemeyene cocugumu zaten emanet etmem. Birakin görümceyi kayinvalideyi. Enerjinizi bosa tüketmeyin. Bakici ayarlamaya calisin

Üniversite mezunu bir kurumda görev alıyorum esim asker. 2 yıllık ücretsiz izin alıp cocugumu buyuttum. 28 aylık olan kızıma kayınvalidem hastayım bahanesiyle bakmıyor. İstediğim sadece 1 sene cocugumun kendini ifade edebileceği duruma gelmesi. Hastayım diyor ama arkadaşlarından gunlerden geri gelmiyor.
Ben normalde akrabalarından biriyle konusu bakıcı ayarlamıstım ama sonra görümcem bana annem hasta o bakamaz diyince vazgeçtim. Sonra görüncemle tartısınca kaynanam bana terbiyesiz iste ortalığı sen karıştırdın dedı. Kocam ayda 6 gun gelse 4 gunu annesinde gecerdi görümcem kosar cumadan gelir pazara kadar kaynanamda sabahın 8 inde Orda olmamızı ısterdi. Tartısınca kaynanam görümceme surat astıgımı söyledi bende her gun sizdeydik diyince gelmesesydiniz dedi oysa gitmeme luksu yoktu hergun kocamla bu yuzfen tartısıyorduk. Kızına adeta tapıyor.
Annem kabul etti bakmayı ama kayınvalidem akıl hocası olan kızının aynı kelimelerini kullanıp bakamam dedi. Evliliğin her saniyesinde akıl hocası olan kaynanam bu konuda da kızı ne derse onu yaptı.
Görümcem kendi cocuguna kaynanasına soyleyip bakılmadıgı İcin aynı seyi yasamamı istiyor. Oysa 6 senedir kocam burda olmasada ailesi uzulmesin diye hep gittim kaldım gezdirdim arabayla kaynanamı. Daha anlatmadıgım cok uyanıklıklar oldu.
Kaynanam bakamayacagını dile getirip gayet sakin davrandı.
Simdi sizce ben bunlara nasıl bir yaptırım yapsam akıl verin arkadaşlar cok yalnız hıssediyorum
çocuk bakacak enerjisi olmayabilir çocuk bakamayan hiç evden çıkmayacak anlamına gelmiyor arkadaşına gezmeye gitmesine rahatsız olmaya hakkınız yok . gezmelerden geri kalmıyor diye söylenmişsiniz de ne yapsın kadın kendini eve mi kapatsın aa,

kayınvalideniz görümcenizle anne kız olarak konuşup dertleşebilir bu konuşmaları siz nereden duyuyorsunuz ? annem surat astığını söyledi neyin var mı dedi görümceniz canım sıkkın der geçersiniz siz buraya nasıl anlatıyorsanız onlarda anne kız kendi aralarında konuşuyordur yaşananları ,bence o konuda büyütülecek birşey yok ha rahatsız oluyorsanız işim var yoğunum der mesafe koyarsınız .

annem kabul etti ama kayınvalidem kızınn sözünden çıkmıyor bakmıyor diyerek anne kıyaslamasına girmeyin annenizde bakmak zorunda değil. ya da anneniz bakıyor diye kayınvalidenizin babaneliği ya da anneliği sorgulanamaz.

Nasıl bir yaptırım mı yapsanız? İhtar çekin noter aracılığıyla. :kahve:

Anneniz kabul etmiş işte o baksın o zaman. Onlar yasca büyük bizden illa ki kadının yatalak mi olmasi gerekiyor yaşlandığını yoruldugunu ispat etmesi için? İsterse gezer eve mi kapansın? Arkadaşına gidip bir saat oturmakla küçücük bebegi bakmak bir mi?

Lütfen planını programını yapmayan, gözü kapalı cocuk sahibi olmasın.

hanımefendi böyle olmamış ,siz şey yapın en iyisi ,bi silah alıp kayınvadelinizin kafasına dayayıp zorla baktırın 🤦‍♀️(!!!)

kamera şakasımısınız , sizin çocuğunuzun bakımı size aittir ,kaynanız bakma yükümlülüğünde bile değil ,tamamen anne babayı ilgilendiren bi sorumluluk bu

kadın da milyon kez bakmayacağım ifade etmiş daha niye anlamıyorsunuz , bu neyin kini ?

çok biliyorsanız kendiniz (kaba tabirle olacak ama ) kırın dizinizi bakın , çocuk sizin ya hani ,siz isteyip doğurmuşsunuz ya

yoksa da kıyıp paraya bakıcı tutun ,birine güvenerek doğurmasaydınız

(kaynanaya Allah sabır versin )

Kaynana ya da anne çocuk bakmak zorunda değil.Ya bakıcı bulun ya da kreş.Benim ki çok gönüllüydü bakmaya,annem bakıyor diye kıskanıp ben bakarım dedi,sonra yapmadığı bırakmadı...Tripler,surat asmalar,yalan söylemeler...Yani demem o ki ben bakcam dese bile baktirma...

Geçen buna benzer bir konu vardı ve konu sahibi dünyanın lincini yedi. İnsanlar akıllanmayıp hala aynı konuları açıyor ben de buna şaşırıyorum. Sevişmeyi, doğurmayı bilen çocuğuna da bakmayı bilir. Anne ve babadan başka kimse bakmak zorunda değil ve bakmayacaklar da. Sen de başının çaresine bakacaksın. Kır dizini bak çocuğuna. Ayrıca nasıl üniversite mezunusunuz? Ne yazdığınız da anlaşılmıyor.

Back
X