Torununa bakmayan kayınvalide

Kızlar yaa sizindemi acınız var acaba? sizdemi görümcesiniz gelinlere aynı sekilde davrandınız🙄 bu sekilde elestiri cok tanıdık geldi. Neyse sizin gizli nickler ardında karaktersizliği tanıyalim
Az kitap mı okusanız? Yazdiklarinizdan birşey anlaşılmıyor. Görümce değilim bu arada .

Kızlar yaa sizindemi acınız var acaba? sizdemi görümcesiniz gelinlere aynı sekilde davrandınız🙄 bu sekilde elestiri cok tanıdık geldi. Neyse sizin gizli nickler ardında karaktersizliği tanıyalim
Karakter sahibi insanlar birileri tarafından yönetilmez ama yetişkin biriyler evinin içine birini karistirmaz .

Linc yemekten korkum olsa yazmam zaten. empati yapamayanlarda yasayınca anlarlar:) ben sayısalcıyım gayette basarılı bir is kadınıyım edebiyat hocalığı yapmayalım lutfen,:)
Edebiyat yapmamış ki hiçkimse. Siz derdinizi anlatma becerisinden yoksun olunca sizi uyaranlar edebiyat yapmış olmuyor. Türkçe bilmeyen bir insanın ben sayısalcıyım savunması ciddi anlamda komik oluyor.

Edebiyat ile cümle kurabilme becerisi gerçekten çok sınırlı bi ilişki içinde ama neyse konu bu değil.

Kayınvalidenize derdinizi yeterince açık ifade ettiniz mi yani çocuğunuza bakmasını istediğinizi anladı mı acaba? Ben onun şüphesine düştüm şimdi.

Eğer anlamışsa ve buna rağmen bakmıyorsa , bakmaya mecbur tutulamaz zaten. Bence bi insandan çocuk bakmasını beklemek, o insandan böbreğini istemekten sonraki en büyük fedakarlığı talep etmek oluyor ki buna da kimsenin hakkı yok.

Yaptırım uygulayamazsınız. Torununu göstermemek sizin tek başına verebileceğiniz bir karar değil
Çocuğunuzun Şam olmayan bir babası varsa tabi.

Ha velev ki o da sizinle hemfikir çocuğu göstermeyecek. Kv çıkıp da aman göstermezsen gösterme derse ne olacak. Yeni bir yaptırım paketi mi uygulayacaksınız???

Cık anatacagım seyler oldugu ve sinirli olduğum ıcın evet konu biraz karısı olmus. Ozetle kayınvalide ve anneme baktırmayacaktım bakıcı ayarladım kaynanamla ugrasmamak icin.

Kayınvalidem ise gitmeme ragmen kendisiyle gunlere gitmemi ister kızı gelir evliliğin ilk aylarında bile sabah 8 de kahvaltı da olmamızı ısterde ıster. Parasını kendimiz odememize ragmen mobilyası nereden alacağımızı ister cunku hava yapmayı cok sever. Torun yapın hatta daha 1 yasındayken 2. Torunu söyler. Bunların hepsine eyvallah demisim.
Görümce denen yılan bana gelip annem bakamaz iste kendinize birini bulun krese verin dediğinde kaynanamı arayıp ben sizden bakmanızı istemedim neden abla böyle dedi dememle kaynanamın bana cemkirmesi iste sen günlere gelmiyorsun iste misafir istemiyorsun ablan gelince surat ediyorsun saxma sapan bahaneler buldu.
O yuzden bende inat ettim eger bakmazlarsa torunlarını istedikleri zaman görmeyecekler.
Tükçe nasıl katledilir? Bir olay nasıl anlatılamaz? Sorularının yanıtı olmuş bu yorum. Kendi hırsı için çocuğunu kullanmak sizin ahlaki erdemlerinizle ilgili sıkıntılı bir durum olduğunu gösterir. Karşı tarafla ne yaşıyorsanız muhtemelen sizin de büyük rolünüz vardır. Olan çocuklara oluyor ben ona üzülüyorum.

siz başkası için doğurmaktan vazgeçerseniz tüm sorunlarınız çözülecek. sizin istediğiniz biçimde kızına laf söylemek zorunda değil .
Onun İcin çocuk dogurmadım tatlım sadece gereksiz yerlerde fikrini beyan etmekten geri kalmayan bir kadından bahsediyorum

Umarım annesine asık bir adama aşık olmazsınız
Yok olmadım olsaydim da defolup giderdi hayatımdan sorunlar da yaşadım beni de yönetmek isteyenler oldu herkese cevabını verecek özgüvenim var çok şükür . Şu dakika gitmem gerekse giderim . Yaşadıklarıniz benim kabullenebilecegim şeyler değil .

belki bugün de birileri adına utanmışızdır ?
Umarım annesine asık bir adama aşık olmazsınız
bu sizin sorununuz kocanızla aranızdaki sorun , belki sorun düzelir belki beni daha çok severler diye çocuk yapmaya kalkmadan önce oturup sorunlarınızı çözmeye çalışsaydınız yetişkin insan gibi

Ya o zaman neden torun torun diye ölüyorlar onlar için sadece sevecekleri çocuklar mı doğurayım. Bende zaten hep bakmak zorunda degil aileler derdim. Fakat ben bakarmısın demeden ortaya dusen kızına az dur deseydi dönüp kızım ben hastayım yoksa bakardım deseydi. Ailemi yönetmeyi biliyor ve kendisiyle günlere gitmediğim için söyleniyor ama ne hikmetse toruna bakmaya ayda 10 gün olunca hastalanıyor
Ayda 10 gun icinmi mirin kırın ediyor. Yerinde olsam iyi madem bende calisip senin ogluna bakmak istemiyorum kendi cocuguma bakarım diyip kenara cekilirdiim :KK53: bak nasıl turp gibi oluyordu ozmaan

Üniversite mezunu bir kurumda görev alıyorum esim asker. 2 yıllık ücretsiz izin alıp cocugumu buyuttum. 28 aylık olan kızıma kayınvalidem hastayım bahanesiyle bakmıyor. İstediğim sadece 1 sene cocugumun kendini ifade edebileceği duruma gelmesi. Hastayım diyor ama arkadaşlarından gunlerden geri gelmiyor.
Ben normalde akrabalarından biriyle konusu bakıcı ayarlamıstım ama sonra görümcem bana annem hasta o bakamaz diyince vazgeçtim. Sonra görüncemle tartısınca kaynanam bana terbiyesiz iste ortalığı sen karıştırdın dedı. Kocam ayda 6 gun gelse 4 gunu annesinde gecerdi görümcem kosar cumadan gelir pazara kadar kaynanamda sabahın 8 inde Orda olmamızı ısterdi. Tartısınca kaynanam görümceme surat astıgımı söyledi bende her gun sizdeydik diyince gelmesesydiniz dedi oysa gitmeme luksu yoktu hergun kocamla bu yuzfen tartısıyorduk. Kızına adeta tapıyor.
Annem kabul etti bakmayı ama kayınvalidem akıl hocası olan kızının aynı kelimelerini kullanıp bakamam dedi. Evliliğin her saniyesinde akıl hocası olan kaynanam bu konuda da kızı ne derse onu yaptı.
Görümcem kendi cocuguna kaynanasına soyleyip bakılmadıgı İcin aynı seyi yasamamı istiyor. Oysa 6 senedir kocam burda olmasada ailesi uzulmesin diye hep gittim kaldım gezdirdim arabayla kaynanamı. Daha anlatmadıgım cok uyanıklıklar oldu.
Kaynanam bakamayacagını dile getirip gayet sakin davrandı.
Simdi sizce ben bunlara nasıl bir yaptırım yapsam akıl verin arkadaşlar cok yalnız hıssediyorum
Öff kv dem çocuğuma bakmıyor ühüüüüü diye açılan konularda dini konular gibi yasaklansa keşke

Bakmak zorunda değil ki. Anne baba olarak siz ikiniz bakmak zorundasınız. Arkadaşlarıyla görüşebilir kv,bunun anlamı “çocuk bakabilecek durumda” değildir.
Ben çocuk sahibi oldum,istifa verdim oturdum baktım. Bin çeşit rezillik çektim,ama hepsi geçti. Sonuçta çocuk benim,kvmin değil.

Hastayım diyor ama arkadaşlarından gunlerden geri gelmiyor.
Gerçekten küçük çocuk bakımı ve sorumluluğunu almayı gezip eğlenmek ile bir mi tuttunuz? Hasta diye yorgan döşek yatsın mı kadın ne istiyorsunuz?

O torununa bakmak zorunda değil siz de onu arabayla gezdirmek ya da her gün ziyaret etmek zorunda değilsiniz. İlişkiler mecburiyetten ilerlerse bir noktaya gelemez diye düşünüyorum. Siz de kendinizi yapmak istemediğiniz şeylere mecbur hissetmeyin ya da karşılık bekleyerek yapmayın...
Çocuk için ya bakıcı ya kreş, yaşlıları bu konuda yormayın bence..

Back
X