Torununa bakmayan kayınvalide

En iyisini yapmış kayinvalideniz. Bakmak zorunda değil. Ne yapsa yaranamayacak en iyisi hiç birşey yapmamak. Görümce de çok haklı annesini korumuş.
Kim doğuruyorsa o bakacak yada çözüm bulacak.

ben 58 ya da 60 yaşında emekli olcam. Bi oğlum var inşallah ikinciyi bekliyorum. zor durumda kalmadiklari sürece bakmam. açık ve net kim küserse küssün. Ne düşünürse düşünsün.
evlenirken akılları eriyo da cocuk nasıl bakılacak diye düşünmek akıllarına gelmiyor mu?

ilkinde ücretsiz izne ayrıldım. 22 aylıkken kreşe başladı. 4. senesi olacak. hiç bir sorun yaşamadık okuluyla. ikinciye de aynı şekilde bakıp okula vermeyi ise dönmeyi düşünüyorum.

nasıl bu kadar rahat beklentiye giriyorsunuz anlamadım. madem sizin alanınıza müdahale var. alaninizi koruyun. diyet olarak kaynanadan çocuk bakımı beklemek çok saçma.
bide gezmekle çocuk bakmayı nasıl aynı kefeye koyuyorsunuz? gerçekten gezmekle bi çocuğun sorumluluğunu almak aynı mı sizde?

Doğuranlara imrenmiyorum.üreme sağlıklarına gıcık oluyorum.
Üreme sağlıkları??Ne ola ki

Ve konuyu üremeye sevişmeye getirmişin

Dervişin fikri neyse zikri de o olur misali

Ve en anlamsız akla zarar yorumun herkes kendi doğurduğu çocuğa bakmak zorun da değil kimse kimsenin umrunda değil demişin

Merak ettim seni kim büyüttü?

Üreme sağlıkları??Ne ola ki

Ve konuyu üremeye sevişmeye getirmişin

Dervişin fikri neyse zikri de o olur misali

Ve en anlamsız akla zarar yorumun herkes kendi doğurduğu çocuğa bakmak zorun da değil kimse kimsenin umrunda değil demişin

Merak ettim seni kim büyüttü?
Ana babalar bile zor bakıyor, başkasının başına atmaya çalışıyor demek istedim.

Üniversite mezunu bir kurumda görev alıyorum esim asker. 2 yıllık ücretsiz izin alıp cocugumu buyuttum. 28 aylık olan kızıma kayınvalidem hastayım bahanesiyle bakmıyor. İstediğim sadece 1 sene cocugumun kendini ifade edebileceği duruma gelmesi. Hastayım diyor ama arkadaşlarından gunlerden geri gelmiyor.
Ben normalde akrabalarından biriyle konusu bakıcı ayarlamıstım ama sonra görümcem bana annem hasta o bakamaz diyince vazgeçtim. Sonra görüncemle tartısınca kaynanam bana terbiyesiz iste ortalığı sen karıştırdın dedı. Kocam ayda 6 gun gelse 4 gunu annesinde gecerdi görümcem kosar cumadan gelir pazara kadar kaynanamda sabahın 8 inde Orda olmamızı ısterdi. Tartısınca kaynanam görümceme surat astıgımı söyledi bende her gun sizdeydik diyince gelmesesydiniz dedi oysa gitmeme luksu yoktu hergun kocamla bu yuzfen tartısıyorduk. Kızına adeta tapıyor.
Annem kabul etti bakmayı ama kayınvalidem akıl hocası olan kızının aynı kelimelerini kullanıp bakamam dedi. Evliliğin her saniyesinde akıl hocası olan kaynanam bu konuda da kızı ne derse onu yaptı.
Görümcem kendi cocuguna kaynanasına soyleyip bakılmadıgı İcin aynı seyi yasamamı istiyor. Oysa 6 senedir kocam burda olmasada ailesi uzulmesin diye hep gittim kaldım gezdirdim arabayla kaynanamı. Daha anlatmadıgım cok uyanıklıklar oldu.
Kaynanam bakamayacagını dile getirip gayet sakin davrandı.
Simdi sizce ben bunlara nasıl bir yaptırım yapsam akıl verin arkadaşlar cok yalnız hıssediyorum
Kayınvalide çocuğunuza bakmak zorunda değil, belli bir yaştan sonra insanlar tekrardan çocuk büyütmek istemeyebilir, ha diğer sorunlarınız konusunda ise madem bu kadar sorun yaşıyorsunuz gitmeyin gelmeyin ..

Ya o zaman neden torun torun diye ölüyorlar onlar için sadece sevecekleri çocuklar mı doğurayım. Bende zaten hep bakmak zorunda degil aileler derdim. Fakat ben bakarmısın demeden ortaya dusen kızına az dur deseydi dönüp kızım ben hastayım yoksa bakardım deseydi. Ailemi yönetmeyi biliyor ve kendisiyle günlere gitmediğim için söyleniyor ama ne hikmetse toruna bakmaya ayda 10 gün olunca hastalanıyor

Onlar için doğuruyorsanız doğurmayın. Çocuk kv,kp,anne,baba sevsin diye yapılmaz çünkü. Sanki İngiliz hanedanlığına o prens doguryorsunuz.

Üniversite mezunu bir kurumda görev alıyorum esim asker. 2 yıllık ücretsiz izin alıp cocugumu buyuttum. 28 aylık olan kızıma kayınvalidem hastayım bahanesiyle bakmıyor. İstediğim sadece 1 sene cocugumun kendini ifade edebileceği duruma gelmesi. Hastayım diyor ama arkadaşlarından gunlerden geri gelmiyor.
Ben normalde akrabalarından biriyle konusu bakıcı ayarlamıstım ama sonra görümcem bana annem hasta o bakamaz diyince vazgeçtim. Sonra görüncemle tartısınca kaynanam bana terbiyesiz iste ortalığı sen karıştırdın dedı. Kocam ayda 6 gun gelse 4 gunu annesinde gecerdi görümcem kosar cumadan gelir pazara kadar kaynanamda sabahın 8 inde Orda olmamızı ısterdi. Tartısınca kaynanam görümceme surat astıgımı söyledi bende her gun sizdeydik diyince gelmesesydiniz dedi oysa gitmeme luksu yoktu hergun kocamla bu yuzfen tartısıyorduk. Kızına adeta tapıyor.
Annem kabul etti bakmayı ama kayınvalidem akıl hocası olan kızının aynı kelimelerini kullanıp bakamam dedi. Evliliğin her saniyesinde akıl hocası olan kaynanam bu konuda da kızı ne derse onu yaptı.
Görümcem kendi cocuguna kaynanasına soyleyip bakılmadıgı İcin aynı seyi yasamamı istiyor. Oysa 6 senedir kocam burda olmasada ailesi uzulmesin diye hep gittim kaldım gezdirdim arabayla kaynanamı. Daha anlatmadıgım cok uyanıklıklar oldu.
Kaynanam bakamayacagını dile getirip gayet sakin davrandı.
Simdi sizce ben bunlara nasıl bir yaptırım yapsam akıl verin arkadaşlar cok yalnız hıssediyorum
Bakmak istemeyebilir cunku zorunda degil herkes cocuk yaparken bunu dusunup yapmali. Ama sonrasinda olanlar hos olmamis.tabi

Cık anatacagım seyler oldugu ve sinirli olduğum ıcın evet konu biraz karısı olmus. Ozetle kayınvalide ve anneme baktırmayacaktım bakıcı ayarladım kaynanamla ugrasmamak icin.

Kayınvalidem ise gitmeme ragmen kendisiyle gunlere gitmemi ister kızı gelir evliliğin ilk aylarında bile sabah 8 de kahvaltı da olmamızı ısterde ıster. Parasını kendimiz odememize ragmen mobilyası nereden alacağımızı ister cunku hava yapmayı cok sever. Torun yapın hatta daha 1 yasındayken 2. Torunu söyler. Bunların hepsine eyvallah demisim.
Görümce denen yılan bana gelip annem bakamaz iste kendinize birini bulun krese verin dediğinde kaynanamı arayıp ben sizden bakmanızı istemedim neden abla böyle dedi dememle kaynanamın bana cemkirmesi iste sen günlere gelmiyorsun iste misafir istemiyorsun ablan gelince surat ediyorsun saxma sapan bahaneler buldu.
O yuzden bende inat ettim eger bakmazlarsa torunlarını istedikleri zaman görmeyecekler.
Yahu kendinizden taviz verip verip millete kinleniyorsunz , önce bir hayır demeyi öğrenin, her sabah kv ye gitmek zorunda değilsin, herşeye eyvallah dersen böyle olur, ayrıca torunla tehdit etmen de ayrı bir saçmalık...

Herkes dünyaya getirdiğinden mesul. Kendine güvenen çıkar mantar dağına. Maddi manevi bir çocuğun bakımını üstlenemiyosan üzgünüm doğurmayacaksın. Ben annem ve gelinimizle aynı evi paylaşıyorum. Bıraksam çokta güzel bakarlar. Ama ne el kızı ne de şimdiden sonra artık rahat etmesi gereken yaşını başını almış annem benim çocuğuma bakmak zorunda değil diye okula başlayana kadar çalışmayı düşünmüyorum. Kimseye böyle bir yük bindirme hakkın yok malesef.

Niye sen başka konuda kadınları çirkin, acınası diye tanımlarken saygısızlık yapmış olmuyor musun?
Senin gibi biriyle aynı kafada olmak istememek biye saygısızlık olsun?
Şimdi sen içinden hiç birinin çirkin olduğunu düşünmüyor musun? Her erkek yakışıklı mı ?

ben anne değilim ahkam kesemem ama çocuklarla oldukça çok ve uzun zaman geçirmiş biri olarak söylemek istiyorum;
bu çocuğu ne anane ne babanne ne öğretmen ne bir başkası için doğurmuyorsunuz.
bu çocuk sizin sorumluluğu sizin. neden insnaalra zorla çocuk baktırmaya çalışıyorlar anlamıyorum. çocuğun başına bir şey gelse ortalığı yıkarsınız.
bu yaşa gelmiş anne olmuş kadınlara sorumluluk öğretmek istemiyorum. nolur herkes kendi çocuğuna kndisi baksın. ya da kreş okul dadı ayarlasın o da olmadı bakmayacaksa çocuğu ertelesin. yani bu işin başka çözümü yok.
yazık olan çocuklara oluyor.

Abartmayın lütfen.saygısızlık yaptığınız.
abarttığımı düşünmüyorum ,aklı fikri sadece üremek olan biriyle aynı kafada olmadığımı belirtmek benim hakkım ,benim kendime bir saygım var .. sizinle çok şükür aynı kafada değilim , bunu saygısızlık olarak görüyorsanız demek ki o kafa yapınızda bi sorun var ,farkedin artık ,milyon kez söylendi hala aynı söylemlerle devam ediyorsunuz ,saygı duyulacak fikirleriniz yok ,ayrıca kimse sizin uçkur sevginizi ,kusacak kadar öğrenmek zorunda değil,biraz burayı salın günlüğünüze falan yazın

Back
X