toyoyu sığdıramadıgım kaliplar!

darkmore 2 bebem olmasa yemin ederim boşanırken gözümü kırparsam ok yağmuruna tutsunlar beni. Evlatlarıma haksızlık olur gibi geliyor.yarın bi gün niye bizi babasız büyüttün, bu adam seni aldatti mi hayir, siddet hayir, sayip sövme hayir... eeee???

Yavrularım ćok baskı altındaydım, vurdum boşanmanın gözüne desem bu seferde onlar "bencilsin" diye elestirmeyecekler mi?

Ama cok kapalı anlatmıssınız.
Siz kendiniz mi sindiniz yoksa bişeyler mi oldu bilemiyorum.
Hani bazen olur ya mesela ben senle bir türk kahvesi içerim yani bu kadar sığ düşüncelere teslim olamazsın gibi duruyor

Boşayın demekte bize düşmez. Olayları yaşıyan sizsiniz.
Kalıba sokmaya çalışanlar zaten sizi sevmiyordur.Gerisini varın siz düşünün

Elestirmezler korkma
Yasadiklarini akillari erdiginde anlatirsin
Zaten adam gibi yetistirilen cocuklar emin ol ki aldatma,siddet,kufur disinda da bosanilabilecegini bilirler

Peki hiç konuştunuz mu k.v yada eşinizle
Ben buyum diye. Hala daha iğnelemenin ne faydası var ki?
Allah kolaylık versin ama pes etmeyin
Kendinizi onlara gösterin.

Soranlara gelsin;
30 yaşımdayım, biri planlı biri sürpriz olmak üzere 2 erkek evladım var.
Evlenmeden önce koy g.tüne rahvan gitsin bi hayatım vardı.bana dogru gelen ne varsa yaşadım.motor aldım halamın "el ne demez" lafına inat.
Annem ve babam a dese emirdir benim için, silüetlerine bile saygım var.O yüzden sadece onları karıştırdım hayatıma.

Ama evlendikten sonra "huzurlu evlilik" baskısıyla susmayi, durmayı, isteyip yapmamayı, icinden küfür etmeyi ögrettiler bana, ben de mal gibi karşı çikmayıp ögrenmisim işte..

Fotografçılık çevre işi, çevren varsa kazanırsın.. ben de ne çevre kaldı ne eş ne dost.bugun çalısacam desem sıfırdan baßlarım herhalde, ne bileyim merdiven silerim herhalde ya da en iyi ihtimmalle sekreter olurum hahah durumumun vehametine bak, yazarken bile ağlıyorum abi.

Eşinizde asosyal herhalde. Öyle mi?

En büyük suçlu eşin. O senin hayallerini, yaşam tarzını, kılık kıyafetini bilmiyor muydu da seni onlara karşı savunamıyor? Höst dese daha ağızlarını açamazlar
Ceyz insansın, dostsun.
Aynen öyle yok olasıca eşim sebep hep bunlara.
Şunu şunu yap "bana laf getirme" dedi hep annesi için.
Ben de he demişim demekki arkadaş.
Kayınvalidem hötten anlayan bi kadın degil, gel git akilli tabirinin hayat bulmuş hali.
Kendi aldıgı cantayi 6 kere degistiren, birlikte siparis ettigimiz halilar geldiginde "götürün bunları ben bunları istememißtim" diyen, evime geldiginde yakam biraz açıksa (ev hali) sen misafirini böyle mi karşılıyosun demekten bıkmayan bi yarım akilli.

bunlar aşılamayacak şeyler deil ya.. bunların üstesinden gelinir. bence biraz dinlen, sakinleş, kafanı toplayıp daha planlı bir şekilde onları kendine göre yont.

Peki bu noktadan sonra değişebilir misiniz? Artık sesinizin çıkmasını sağlayabilir misiniz? Karışanlara höt diyebilir misiniz? Kayınvalidenize falan he he diyerekten gene kendi bildiğinizi okuyaiblir misniz?

Hala fotoğraf çekiyor musunuz? Bu hobinize devam edin ve devam etmenizi engelleyen kimseye de prim vermeyin. Bir blog yazın ya da twitter da bilgilerinizi paylaşın. Azıcık da kendiniz için yaşayın.

As
Eşinizde asosyal herhalde. Öyle mi?
Aslında degil yani gezmeyi görmeyi yaşamayı sever fakat o da benim gibi bi baskı altında.o da kendiyle annesinin arasında kalmış olmalı, hemen bi örnek iliştireyim;

Bi kaç ay önce cılgınlar gibi kar yagıyor evde daralmısım iki cocukla, gel dedi sinemaya gidelim.evlatlarin birini halaya birini annaneye birakip ciktik yollara, gece 1de bitti günümüz ve cokta eglendik.gelgelelim kaynana kisisi ertesi gün bi dünya laf yapmis cocuk birakilip gidilir mi bu sogukta diye..

Simdi buna benzer bisey yapacak olsak "annem duymasin" diyor.s.cayım annenin kurallarina.. diyemeyip, şok olup donakalıyorum.

bizde de benzer durumlar var, eski hayatima gore daha durgun ve daha basit yasiyorum,
bicok arkadasimla gorusemiyorum, esim karismaktan ote surat yapar, laf sokar, gitme demez ama gittigine pisman eder. kiyafet konusu yine ayni, her giydigime bir laf soyler, kotu giyme demez (cunku zaten onun gorusune uygunsuz bisey giymiyorum) ama laf soyler, insanin hevesini kursaginda birakir.
zmnla azaldi beki ama halen daha sinir eder.
ama ailesi asla tek laf edemez, annesi geldiginde uc bes laf sokmaya calisti, hicc istifimi bozmadim, pantolon giymeme takmisti, hatta bi keresinde kendi kafasinda birisini bulmus muhabbet ediyor, ayy teyzecimm ben hic pantolon giymem diyo yapmacik budalasi kiz, buda tabi kizim etek giymek kadinin namusudur gibi bisey zirvaliyor, inandina pantolon inadina dar paca
esinin karismasi, hatta seninki pek de karismiyomus sanirim, bir yere kadar, hadi alttan aliyimd ersin idare edersin, az biraz kendine uydurusun falan. ama ailesinin karismasi kabul edilemez.
hic kendini sikma derim, kim ne derse desin, eltin senimi elestirecek cokda derdine
sen yuzde yuz onlarla uyumlu olsan bile elestirecek bisey bulur elestiren insan.
taviz verme derim.

Tamam düşünceleri doğrudur fakat baskı yapmaları çok yanlış.. insanın daha da açılıp saçılası gelir.. oğulları karışmayın karıma nasıl isterse öyle giyinir sizin zorunuzla tesettüre girecekse hiç girmesin diyecek.. ya da arayı mesafeli tut ve kendinden ödün verme.. ne diye siniyosun hem her insan başka bi dünyadır.. onların hoşuna gitmiyo diye sosyal medyada bile kendini kısıtlamak nedir ya.. bana da yaptılar bunu bi dönem ama sizi iplemiyorum dedim.. istedikleri kadar söylesinler çok da tııınnnnn.. ne safmışım sıkmışım kısıtlamışım kendimi.. herkes kendine baksın sende rahat ol biraz üzme kendini..

kafana göre takıl. açık mı giycen giy. laf mı geldi kim de derse ağzına sç. sen sona gelmişsin bu saatten sonra kaybedecek neyin var

birazcık uzaklaşma imkanınız var mı o ortamdan? çocuklarınızla tatil gibi? eşinizi çok suçlu göremedim ben. sizi durmadan eleştiren ailesi asıl galiba. söylendikleri zaman tepki vermediğiniz için zamanla bu durum normale binmiş. eşiniz de haliyle dengeyi kuramamış.
dediğiniz gibi rahat yaşayan bir insan bile sinebiliyor mu yahu. gayet özgür bir hayatınız varmış, huzur bozulmasın diye bazen ağzını bile açamıyor insan işte. ama sonradan patlıyor.

Yakın mı oturuyorsunuz peki? İş eşinde bitiyor işte,benim eşimin de aile konusunda kafasına vura vura öğrendiği şeyler var. Ben belki şuradan kazandım,boyun eğmedim. Ha sonu nasıl olur bilemem belki dik başlılık başıma bela olur ilerde

Peki bu son kısmın ne kadar çocukça olduğunu ona anlatmayı denediniz mi? Acizlik olduğunu. Artık çocuk yaşta olmadığını. Bir yetişkin olduğunu. Annesinin de gönlünü yaparak durumu idare edebileceğini. Çarenin bunu bir daha yapmamak değil de belki de anneye bırakmadan maceralara atılınabileceğini ve her şeyden onun haberi olmasa da olacağını falan söylediniz mi?

Aslında senin bu cümlenden de çıkacak şekilde iş insanın kendisinde bitiyor. Eşinin kafasına vura vura öğrenmesini sağlayan kim? Kendini ezdirmeyen kim?

Kesinlikle bunu yapmalı

Siz kendiniz hiç ama hiç cevap vermedınız mı kayınvalıdeye ?
Ben olsam ay anne oglun boyle sevıyor catalımı catalımı gormek ıstıyor eve geldıgınde desen bayılmaz herhalde kadın.

Bırde bızım aılelerde bıraksak belkı baskı yaparlar bendende belkı o yuzu bulabılırler ama tek sıkıntı benım lap dıye laf yapıstırmam . Yoksa kayınvalıdeme daha 8 aylık evlıyken ( o zaman hamıleyım) bbeek dogdugunda hafta ıcı bızde sızde kalırız dedıgınde oha yok artık! herkesın bı hayatı var canım dıyıp küstüren bendim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…