burda da ozellikle hamilelere bu asinin yapilmasini siddetle tavsiye ediyorlar, benim doktorum da ol dedi ama ben kesinlikle yaptirmadim, yaptirmam. klasik grip asisini bile yaptirmam. ne de cocuguma yaptiririm. bu asi yeni bir asi. yeterince denenmis degil. ne gibi yan etkileri var, uzun vadede ne gibi zararlari var kesinlikle bilinmiyor. su anda yapmaya calistiklari bu asinin etkilerini incelemek. o yuzden de mumkun oldugunca cok insanin bu asiyi olmasini saglamaya calisiyorlar. 1-2 sene sonra asinin zararlari/yararlari ortaya cikacak bugunku insanlar da kullanilmisliklariyla kalacaklar.
benim korunmak icin yaptigim ellerimi sik sik yikamak, kamu alanlarindan uzak durmak, toplu tasima araclarina binmek zorunda kaldigimda ellerimi alkolle temizlemek, iyi beslenmek, bol su icmek, egzersiz yapmak ve vitaminlerimi minerallerimi almak. kendimizi mikroplardan korumayi basarabilirsek hicbir sey olmaz. bu hastaligin abartildigi kadar ciddi olmadigini dusunuyorum. amerika'daki ilac endustrisinin korkunc gucunun bir yansimasi butun bunlar sadece.
korkmayin arkadaslar.