Muallimcim oğlunun doğumgünü kutlu olsun. Nice senelere hep mutlu hep sevdikleriyle, sağlıkla inşallah.
Toprakçım çok haklısın bu yuoldaki herkes aynı şeyleri yaşıyor. Ben ilk denemede herşeyden habersizdim. Eh tüp bebk ya nasıl olsa olacak demiştim. Ne stres vardı ne bişey. Ama gittiğim merkez çok kötüydü. Tabi bunun farkına sonra varabildim. Tam transfer günü. Bir de çok umut vermişlerdi. %80 ollur demişlerdi. Oysa dünya üzerinde böyle bir oran olmadığını snra öğrendim.
2. denemede ilk gittiğimiz yer kötüydü, şimdi olacak dedik, ama transfer günü başlayan 40.5 derece ateşle 7 bhcg değeri aldım ve olmadı tabi.
3. denemede rahat ve sağlıklı olmanın önemine inandım. Oldu.
Ama bende ne olduysa ondan sonra oldu. 30. haftada bebeğimi kaybedince, ve 10 gün sonrasında damarda pıhtılaşma sorunuyla 2 ay yataktan çıkmadan evde yalnız alınca, rahatlamaya çalışacağım yerde, bunalımın dibine indim. Sonraki deneme de haliyle negatifti. Daha sonra yaş geçiyor paniği başladı. Mutsuz, umutsuz, asosyal biri oldum. İşim de kötü gitmeye başlamıştı.Zaten umrumda da değildi. Bir tek benim mi bu kadar yoğun ve olumsuz hislerim varken bir baktım ki pek çok kişi aynı şeyleri, hatta daha beterlerini de yaşıyor. Buradaki paylaşımların güzelliklerinden biri de bu zaten. Yalnız olmadığını biliyorsun.
Toplu terapi yeri gibi.
Kukacım ve Bensuzum bunları sizler için de yazıyorum.
Sebepsiz infertilite var bende. hep derdim ki bana biri sebep söylese, ve bu sebepten hiç olmayacak dese rahatlayacağım. Ama öyle değil işte. Sebebin olsa da aynı üzülüyorsun, olmasa da. Çünkü sebep ne olursa olsun sonuç aynı. Harcadığın çaba, girdiğin tedavi aynı. Sadece tedavi şekli ve ilaç miktarları farkediyor.
Aylarca ben hiçbir arkadaşımla zaman geçirmedim. Yalnızlığı istedim. psikologum bana ağır depresyon dedi. Ama rahatlamanın önemini anlattı. Çok enteresan bu kadar hızlı sonuç almak ama şimdi diyorum ki. Bir daha geri gelmeyecek en güzel yıllarım, sonucunu değiştiremeyeceğim çabalamalarım yüzünden geçip gidiyor. Ben uluslararası boyutta
tüp bebek öncesi tavsiye edilen ne varsa, tıp ve alternatif tıp olarak ne varsa yapıyorum.
Bundan sonrası elimde değil. İyi sonuçlanırsa çok mutlu olacağım ama kötü olursa yıkılmayacağım ve yılmayacağım. Tekrar deneyeceğim. Son yumurta kalana kadar savaşa devam ama ben benden gitmeden.
Yarın 2 günlük detoksa başlıyorum. Toksinlerden arınalım bakalım. Tedavi öncesi son 20 gündeyim, umarım herşey hepimiz için iyi olur. Aynı sükuneti tedavi ve 12 gün bekleme sürecinde de göstermeyi umuyorum :)
Sevgiler.