Tp Bebek ve Akupunktur

Toprakçım çok geçmiş olsun. İnşallah Salı günü güzel haberler alırsınız. Ama şimdi de iyiymiş neyse ki.
Bensunaz canm beslenmeyle ilgili son 1 yıldır neredeyse hergün 3-4 saatim okuyup araştırmakla geçti. Genellikle Amerika, Kanada, İngiltere ve Hindistan'daki fertiliteyi artırmak ve tüp bebekte başarıyı artırmak üzere merkezler var. Oralardan doktorların yazdığı makaleler ve Amerikan Ulusal Sağlık Örgütünden tek tek hangi yiyeceğin neye iyi geldiğini öğrenmeye çalıştım. Herşey yaşı ileri olan kadınlarda beslenme düzeni değişiklikleri ile neler başarılabildiğini okumamla başladı. Çok detaylara girmeyeyim karışık olabilir. Kısaca anlatayım.
Kahve, meşrubat, hazır meyve suyu, soda, vs yani hazırda satılan hiçbir içecek kesinlikle yok. Günde en fazla iki bardak açık çay içiyorum.
Yine hazır yemek, fast food, konserve, tatlandırıcı, hazır soslar, sebze tuzları, paketteki bisküvi, kurabiye, çikolata, kakao, cips, ve benzeri vs aklına buna benzer nitelikte gelebilecek veya içeriğinde katkı maddesi gördüğüm hiçbirşeyi yemiyorum.
Şeker kullanmıyorum, tuzu Himalaya kristal tuzunu alana kadar azaltmıştım, şimdi bu tuzu yemek sağlıklı olduğu için normal tüketebiliyorum. Amanormal tuz yok denecek kadar az.
Rafine hiçbir ürün yemiyorum.Beyaz pirinç, ekmek gibi. Çok tahıllı ekmek ve kaverengi kabuklu pirinç aksine çok yararlı.
Yulaf, başta nohut olmak üzere diğer bakliyatlar, yeşil sebze çok tüketiyorum. Bunlar çok önemli besinler.
Meyve suyunu evde hazırlıyorum. Katı meyve sıkacağında aklıma gelen tüm sebzeleri bir elmayla karıştırıp içiyorum.
Bal, polen arı sütü propolis karışımından hergün yiyorum.
Soğan, sarmısak selenyum içerdiği ve selenyum da fertilitede en önemlilerden biri olduğu için çok tüketiyorum.
Yemekle beraber ve bittikten yarım saat sonrasına kadar su içmiyorum. Besinlerin emilimi azalmasın diye.
Glisemik endeksi düşük gıdalar tüketiyorum. Kızartma hiçbirşey yemiyorum. 3-4 ayda bir patates kızartmasını saymazsak tabi.
Yoğurt ve tereyağını mutlaka organik kullanıyorum, organik olanlar küfleniyor. Küflenmiş bir yoğurt ve tereyağ görmeyeli yıllar olmuştu:)
Mevsim dışı sebze meyve tüketmiyorum. Soğuk su kullanmıyorum.
Genelde bunlar var. Bir de çok önemli vurgulanan şey fertility cleanse dedikleri ama esası karaciğer dtoksuna yönelik bir detoks uygulamak. Bunun zamanı da önemli. Tedaviye başlamadan önceki adet biter bitmez. Yani tedaviye 3 hafta kala. Bu detoksun özünde de şu var: En az 3 gün olmak üzere 3-7 gün arası sürüyor. Sebze suyu diyeti gibi. Günde 6-8 öğününü sebze suyu içerek, kalan sürede de su ve bitki çayları içerek geçiriyorsun. Sebzeler sapıyla kereviz, ıspanak, lahana, havuç, çok önemlisi pancar. Örnek: Bir havuç, iki pancar, bir avuç ıspanak ve bir elmayı karıştırıp içiyorsun. Karaciğer vücudu temizlediği için çok öenm veriyorlar buna.
Fertilitede en önem verilen besinler ise, brokoli, karnabahar, lahana, yulaf, bakliyat, esmer pirinç,.
Bitki çaylarından ısırgan otu ve yeşilçay. Ama bunları ovulasyondan sonra içmiyorsun.
Denizden öğrendiğim buğday çimini de araştırmıştım. Günde 5 gr ondan alıyorum takviye. 500 gr buğday çiminde 12,5 kg sebze karşılığı varmış. Kanı temizliyor.
Son olarak da günde 2 lt'den az olmamak şartıyla su. Ben ek olarak bazı bitkisel vitamin takviyeleri de alıyorum ama onları kullanmayı herkes istemeyebilir diye yazmadım. Sadece doğal beslenme çözümlerini yazdım yani. Atladığım birşeyler olabilir. Ama önemli ise yazarım yine. Umarım işine yarar. Ama eğer bir multivitamin alıyorsan içinde 15 mg çinko ve 100 mg kadar selenyum olanını al canım. Bunlar en önemli iki madde.
Sevgiler
eylül cnm bilgiler süper ..bende günde 2 3 saatimi nerdeyse bu konu üzerine geçiriyorum..yabancı forumları takip ediyorum.fertility cleanse hakkında bilgim yoktu..araştıracak yeni bişey daha buldum sayende:)çok sağol.bu kullandığın bitkisel vitamin takviyelerini öğrenebilirmiyim???birde sakıncası yoksa metni yumurta rezervinde azalma olup tüp bebekte başarılı olanlar topiginde senin adına paylaşabilirmiyim?yada sen copy paste edersen sevinirim.topic olarak kamptayız:))teşekkürler

Günaydın,
Starsuzie tabii ki paylaşabilirsin. Ama benden birşeyleri copy paste etmemi istemişsin. Valla ben bu sitede ne nasıl yapılıyor pek bilmiyorum. Benim yapmam gereken birşeyse tarif isteyeceğim. Yok değilse sen istediğini yapabilirsin canım.
Bu arada madem yabancı forumları da takip ediyorsun sana temel olacak ve printable version da olan bir site tavsiye edeyim. Burası aslında herşeyi anlatıyor ve özetliyor. Malesef ben o siteyi tüm bilgilerimi topladıktan sonra buldum. sitenin adı: Acubalance Wellness Centre - Acupuncture Chinese Medicine Treatment of Infertility, IVF (Vancouver Langley Surrey) . Orada "fertility diet" ve "how to prepare ivf" kısımlarında herşey var.
Neyse ben de burayı bulana kadarki araştırmalarla pişmiş domatesin çiğden daha faydalı olduğunu, havucun faydasını görmek için mutlaka zeytinyağı kullanmak gerektiğini, yemek pişirirken yağda birşey kavurmadan önce su koymak gerektiğini, otları falan öğrendim.
Canım ben neler kullanıyorum: B complex vitamin, ilave B12 (500 mg), folic plus, multivitamin olarak solgar female multiple veya lifetime multi female, 100 mg selenyum, calcium-magnezyum-zinc, e vitamini, omega 3, coenzyme q10.
Ne kadar miktarda kullanılması gerektiği daha detaylı olarak o sitede var. Örn: Omega 3 2000 mg, çinko 15mg, e vitamini 400 mg gibi.
İnşallah işine yarayacak.
Fertility cleanse yani aslında karaciğer detoksu çok önemli.
Bir de fertilite yogası var. Bunula ilgili DVD'ler de var. Çeşitli videoları internetten de izleyebilirsin. Valla ben her sabah 5:45'de kalkıp 45 dakika bunu yapıyorum. İnşallah faydasını görürüm. İnşallah herkesin emekleri karşılığını bulur.

kızlar mrb
dün kpss sorularına baktım netim malesef çok kötü öyle kazık sormuşlardı kusura bakmayın ama emegim boşa gitti hamile halimle ders dinliyodum nerden bulmuşlardı yaa :84::47:off offf agladım sinirimden dün akşam :43: neyse herks iyi inş,ü
senayda gelmiş canım kızların nasıl

denizcim canım çok sevindim ikinizinde iyi olmasına saglıkla büyüt canım yavrunuu maşallah sizee
nilcim parmagını mı emiyo eskiler parmak emenlere çok zeki olucak derler üzülme canım bizim akrabada vardı biraz büyüyünce bıırakyıolar
bluesucum bende özelden gönderiyom face i mi kızlar benimde face isteyen olursa özelden ismini yazsın ekleyim:42:

Selam kizlar
Gökcecim acayip parmagini emiyorr:20:yanina gelince nasil anliyor.Sipa gulup duruyor memesini agzina dayiyorum cekip aliyor.:18:
Birazdan doktora gidecez asimiz ve konrolumuz var disarisi -2 nasil soguk burda cook kar var yarin dahada siddetli yagacakmis hasta edrim diye cook korkuyorum neyse canim senin cimcimen nasil annesi maasallah tebarekallah cook tatli rabbim yavrularimizi korusun saglik vrsin insellahhh:emir_bebek::69:

Merhaba kızlar.Ece iyi olmuş.Göğsünde ki hırıltı geçmiş.Çok sevindim.Şenayın kızları ile benim kız aynı gün doğmuştu , Şenayın kızları da benim çizelgeden takip edebilirsiniz.Benim kıza da dedesi ile anneannesi bakıyor Şenay.7 ay ben baktım sonra çalışmaya başlayınca onlara emanet ettim.Allah razı olsun çok da iyi bakıyorlar.Denizcim süt gelecek sabır.Humana Still al iç.Ayva ve incir hoşafı yap ,iç.Bulgur pilavı ye , marul salatası yap ye.Aklıma gelen bunlar.

Günaydın,
Starsuzie tabii ki paylaşabilirsin. Ama benden birşeyleri copy paste etmemi istemişsin. Valla ben bu sitede ne nasıl yapılıyor pek bilmiyorum. Benim yapmam gereken birşeyse tarif isteyeceğim. Yok değilse sen istediğini yapabilirsin canım.
Bu arada madem yabancı forumları da takip ediyorsun sana temel olacak ve printable version da olan bir site tavsiye edeyim. Burası aslında herşeyi anlatıyor ve özetliyor. Malesef ben o siteyi tüm bilgilerimi topladıktan sonra buldum. sitenin adı: Acubalance Wellness Centre - Acupuncture Chinese Medicine Treatment of Infertility, IVF (Vancouver Langley Surrey) . Orada "fertility diet" ve "how to prepare ivf" kısımlarında herşey var.
Neyse ben de burayı bulana kadarki araştırmalarla pişmiş domatesin çiğden daha faydalı olduğunu, havucun faydasını görmek için mutlaka zeytinyağı kullanmak gerektiğini, yemek pişirirken yağda birşey kavurmadan önce su koymak gerektiğini, otları falan öğrendim.
Canım ben neler kullanıyorum: B complex vitamin, ilave B12 (500 mg), folic plus, multivitamin olarak solgar female multiple veya lifetime multi female, 100 mg selenyum, calcium-magnezyum-zinc, e vitamini, omega 3, coenzyme q10.
Ne kadar miktarda kullanılması gerektiği daha detaylı olarak o sitede var. Örn: Omega 3 2000 mg, çinko 15mg, e vitamini 400 mg gibi.
İnşallah işine yarayacak.
Fertility cleanse yani aslında karaciğer detoksu çok önemli.
Bir de fertilite yogası var. Bunula ilgili DVD'ler de var. Çeşitli videoları internetten de izleyebilirsin. Valla ben her sabah 5:45'de kalkıp 45 dakika bunu yapıyorum. İnşallah faydasını görürüm. İnşallah herkesin emekleri karşılığını bulur.

cnm çoook teşekkür ederim şimdi yazını bizim foruma aktarıyorum.buaraya girmeyen arkadaşlar varsa bilgi sahibi olsun....siteyi inceleyemedim ilk fırssata inceleyip üzerine konuşuruz...ben 35 yaşındayım fsh 10.utrasounda gözüken folikül 1yada 2 onlarda büyümüyor:(((

gunaydın kızlar...suzı ınş eylulun bılgılerı ısıne yarar ve moral depolarsın valla eylul kılon kac kuzum bu arada ..............yanı tek kelıme supersın .........emınım bebegın olsun oda böle beslenır harıka bende ınş kızlarıma ılk uç yas en azından cıps cola tarzı seyler elımden geldıgınce vermeme taraftarıyım .........oğlumda yapamadım kayınvalıde dede cantayı ıvırzıvır doldurup getırıyodu ama bu kez ınş kararlıyım bakalım cok onemlı gercekten.........rabbım emeklrınızı bosa cıkarmaz ınş .........cok saglıklı vucudun var bıde ısteklerıune engel olabılmek ıyı bı ırade ıster ıraden muthış bence.............ben bıle dayanamam ya soda mesela cok severım hazır bazı buskuvıler hepsı degıl ama su varkı ınsan bellı yastan sonra cocuklukta ısteduıklerını ıstemez oluyoo bıkıyoruz belkıde ev yemeklrı gıbı yok cıunku............
herkese yenıden gunaydın bız yıne erkencıyız bugun goz muayenemız var ınşş ıyı gecer kızlar...........
yenı anne nasıl........................
nıl usutmez canım sıkı sıkı sar hatta bu hava ıyı bıle gelır ıonemlı olan sar agzından nefes almasın soguk cekmesın yanı agzını sar cok ıyı olur aslında ...........yerım o parmakları ben ...........zamanla bırakacaktır sen ılgı gıostreme o emerken gormmemezlıkten gel ve bol bol sev annesı ye onu .........
kpss sınavına cok uzuldum canım ya hayırlısı olsun uzme kendını ............kazık olur tabı hele sımdı tam kaıtır halbıkı karsıyımya ne gerek varkı kaldırın bencede.......oku oku bıde yıne sınav.........
toprak ıyı olmasın a cok sevındım dıkkat edın canım yıne tekrarlamasın .........duzeltılmıs bızde on ayımız bıtecek............erkenden damlasalarda gelısım yonunden sızden bı ay buyuguz ınş ıkı yaslarında yakalıcaklar yasıtlarını...........

selam kızlar......toprakçım geçmiş olsun...kızın iyileşmiş maşallah....malesefki çocuk büyütürken olacak şeyler bunlar...keşke hiç hasta olmasalaer ama.......nilcim....oh ne güzel kar var oralarda desene....dışarı çıkartırken muallimin dediği gibi güzelce giydir ve ağzını sıkıca sar.....ağzından soğuk almazsa hiç birşey olmaz merak etme........gökçecim......face ekledim seni...kabul edersin...faceden görüşürüz inşşş.........eylül...maaşallah ne güzel besleniyorsun öyle......starsuze...inşşş...Allah senin uğraşlarınında karşılığını veriri.......muallim....kızlarının face deki fotolarına bayıldım...Allaha emanet olsunlar.....dün işe gelirken çocuk parkında bir anneyle 3 çocuğunu gördüm....ikisi kız,biri oğlan..sanırım 3 üzdüler...parkta oynuyorlardı.....sen aklıma geldin hemen.....muallimin çocuklarıda 3 ü birarada ne güzel oynuyorlardır dedim......:66::1::4:

selam kızlar hayırlı günler nasılsınız özledimyaziim size dedim muallim üçüzler nasıl iyisiniz inşşş bluem naber cnmmm

Selamlar
Arkadaslar burda felaket soguuuuk var.--5 bu soguklar yaknda kapinizi calar.Dun doktorumuza gittik asimizi olduk.dr amcamiz bizi coook sevdi maasallah ogluma 6 330 gr olmus 61 cm boyumuz:nazar: kilosu iyi demi teyzeleri bugun biraz nazliyiz.
Gece bir uyandik fiskiraraktan kusuyor birde ishal asi biraz sarsiyor sanirim sukur 6 ay daha asimiz yok aylik kontrollerimiz var.Hayirlisi bluessucum insallah tez gunlerde sende boyle ugrasirsin bunlar tatli ugraslar.
Bazen diyorum yavrum sen bukadar uzak yoldan geldin keske daha erken gelseydin deyip seviyorum.
Rabbim bu duygulari sizlerede yasatsininsallahhhh hepinizi öpüyoruz:54:

merhabalar..
sabah zar zor yazdim.oda silinmis
herkes iyidir insallah.
denizcim goZunaydin saglikla buyut.ilk zamanlar sut az oluyor zamanla artar..ayva kompostasi sicak banyo iyi gelir..
toprakcim gecmis olsun..diside cikmis gozunaydin:)erdem de grip oldu.gecen hafta gripli misafir vardi.2-3 gun emmedi mizmizlandi,uyumadi en son oksurere kusunca dokt gittik neyseki bademciklerde kizariklik cigerlere inmeden farkettik..ilac kullaniyoruz..boyle oyle buyuyecekler..
nil canim.masallah tostosuna..kilosu guzel annesi.erdemde gecen ay o civardaydi..parmak emme bizdede vardi emzikle mudahale ederek unutturmustu ama buaralar yine basladi..hangi parmagini denk getirise ozellikle iki bas parmaklarini ayni anda bogazina kadar ittiriyor denk gelirse emiyor.doktorumuz mudahale etmememi zamanla unutacagini soyledi..disi kasiniyordur dedi..basi cok terliyordu..dis cikarma doneminde olcak dikkat edin dedi..demir ilacini kesmistim gunde 1 e dusurduk simdilik bizden bu kadar..
gokce,aret,bluesu,bensunaz,eylul sizler nasilsiniz?

Selamlar
Arkadaslar burda felaket soguuuuk var.--5 bu soguklar yaknda kapinizi calar.Dun doktorumuza gittik asimizi olduk.dr amcamiz bizi coook sevdi maasallah ogluma 6 330 gr olmus 61 cm boyumuz:nazar: kilosu iyi demi teyzeleri bugun biraz nazliyiz.
Gece bir uyandik fiskiraraktan kusuyor birde ishal asi biraz sarsiyor sanirim sukur 6 ay daha asimiz yok aylik kontrollerimiz var.Hayirlisi bluessucum insallah tez gunlerde sende boyle ugrasirsin bunlar tatli ugraslar.
Bazen diyorum yavrum sen bukadar uzak yoldan geldin keske daha erken gelseydin deyip seviyorum.
Rabbim bu duygulari sizlerede yasatsininsallahhhh hepinizi öpüyoruz:54:
amiiiinnnnnn canım......

bluesu canim seninde yakin..insallah seneye bu zamanlar sende ugrasacaksin..ilaclara basladin dimi..hayirlisi olsun..topigimizin uguruyla anne olmayan kalmiycak.insallah seneye birlikte bebislerimizin durumunu paylascaz..
nil sonradan gordum..tostosunda fiskirarak kusma varsa reflu olabilir..bizdede olmustu..ilac veriyorum arada..doktoruna sorsaydin bi..gecmis olsun.

pınk rose.....................canım yaaaaaaaaaaaaaaa hosgeldın yaaaaaaaaaaaaaaaa nerdesın canım kukada sordu senı merak ettım hep nerdesın ..........nasılsın ..........yaz .......unutma ya ....neler yaptın ıyımısın.........cok sukur ben ve bebekler ıyıyız ....optum senı.................

nıl masallah ogluna............benımkıler ancak sekız gelıyodur .....opt senı ....ıyı bakın kendınıze kızlar...optıum herkesı ssagol buluesu canım darısı sana ..... ve tum ısteyene ınsss...

Günaydın,
Muallimcim kilomu sormuşsun. Boy 1.55. İki yıl önceki hamileliğe kadar 50-52 kiloydum. Ama sürekli yatarak bir hamilelik ve üstüne dvt nedeniyle yine yatmak zorunda kalınca, 56-57 kiloda kaldım. Ama açıkçası diyet fikrini hiç düşünmedim aklım sürekli tüp bebekte olduğu için. Aldığım besin takviyeleri nedeniyle şişme oluyor. Son tedaviye başlarken hepsini birden bırakınca, 3 haftada 2 kilo vermiş göründüm. Özellikle balık yağı ve ballı karışımım epey farkettiriyor. Sen de başlarsın bir diyete sebze suyu diyeti yaparsın, hem karaciğer detoksu oluyor iyi gelir, hem de 10 günde epey kilo gider.

Back
X