Toprakçım çok geçmiş olsun. İnşallah Salı günü güzel haberler alırsınız. Ama şimdi de iyiymiş neyse ki.
Bensunaz canm beslenmeyle ilgili son 1 yıldır neredeyse hergün 3-4 saatim okuyup araştırmakla geçti. Genellikle Amerika, Kanada, İngiltere ve Hindistan'daki fertiliteyi artırmak ve tüp bebekte başarıyı artırmak üzere merkezler var. Oralardan doktorların yazdığı makaleler ve Amerikan Ulusal Sağlık Örgütünden tek tek hangi yiyeceğin neye iyi geldiğini öğrenmeye çalıştım. Herşey yaşı ileri olan kadınlarda beslenme düzeni değişiklikleri ile neler başarılabildiğini okumamla başladı. Çok detaylara girmeyeyim karışık olabilir. Kısaca anlatayım.
Kahve, meşrubat, hazır meyve suyu, soda, vs yani hazırda satılan hiçbir içecek kesinlikle yok. Günde en fazla iki bardak açık çay içiyorum.
Yine hazır yemek, fast food, konserve, tatlandırıcı, hazır soslar, sebze tuzları, paketteki bisküvi, kurabiye, çikolata, kakao, cips, ve benzeri vs aklına buna benzer nitelikte gelebilecek veya içeriğinde katkı maddesi gördüğüm hiçbirşeyi yemiyorum.
Şeker kullanmıyorum, tuzu Himalaya kristal tuzunu alana kadar azaltmıştım, şimdi bu tuzu yemek sağlıklı olduğu için normal tüketebiliyorum. Amanormal tuz yok denecek kadar az.
Rafine hiçbir ürün yemiyorum.Beyaz pirinç, ekmek gibi. Çok tahıllı ekmek ve kaverengi kabuklu pirinç aksine çok yararlı.
Yulaf, başta nohut olmak üzere diğer bakliyatlar, yeşil sebze çok tüketiyorum. Bunlar çok önemli besinler.
Meyve suyunu evde hazırlıyorum. Katı meyve sıkacağında aklıma gelen tüm sebzeleri bir elmayla karıştırıp içiyorum.
Bal, polen arı sütü propolis karışımından hergün yiyorum.
Soğan, sarmısak selenyum içerdiği ve selenyum da fertilitede en önemlilerden biri olduğu için çok tüketiyorum.
Yemekle beraber ve bittikten yarım saat sonrasına kadar su içmiyorum. Besinlerin emilimi azalmasın diye.
Glisemik endeksi düşük gıdalar tüketiyorum. Kızartma hiçbirşey yemiyorum. 3-4 ayda bir patates kızartmasını saymazsak tabi.
Yoğurt ve tereyağını mutlaka organik kullanıyorum, organik olanlar küfleniyor. Küflenmiş bir yoğurt ve tereyağ görmeyeli yıllar olmuştu:)
Mevsim dışı sebze meyve tüketmiyorum. Soğuk su kullanmıyorum.
Genelde bunlar var. Bir de çok önemli vurgulanan şey fertility cleanse dedikleri ama esası karaciğer dtoksuna yönelik bir detoks uygulamak. Bunun zamanı da önemli. Tedaviye başlamadan önceki adet biter bitmez. Yani tedaviye 3 hafta kala. Bu detoksun özünde de şu var: En az 3 gün olmak üzere 3-7 gün arası sürüyor. Sebze suyu diyeti gibi. Günde 6-8 öğününü sebze suyu içerek, kalan sürede de su ve bitki çayları içerek geçiriyorsun. Sebzeler sapıyla kereviz, ıspanak, lahana, havuç, çok önemlisi pancar. Örnek: Bir havuç, iki pancar, bir avuç ıspanak ve bir elmayı karıştırıp içiyorsun. Karaciğer vücudu temizlediği için çok öenm veriyorlar buna.
Fertilitede en önem verilen besinler ise, brokoli, karnabahar, lahana, yulaf, bakliyat, esmer pirinç,.
Bitki çaylarından ısırgan otu ve yeşilçay. Ama bunları ovulasyondan sonra içmiyorsun.
Denizden öğrendiğim buğday çimini de araştırmıştım. Günde 5 gr ondan alıyorum takviye. 500 gr buğday çiminde 12,5 kg sebze karşılığı varmış. Kanı temizliyor.
Son olarak da günde 2 lt'den az olmamak şartıyla su. Ben ek olarak bazı bitkisel vitamin takviyeleri de alıyorum ama onları kullanmayı herkes istemeyebilir diye yazmadım. Sadece doğal beslenme çözümlerini yazdım yani. Atladığım birşeyler olabilir. Ama önemli ise yazarım yine. Umarım işine yarar. Ama eğer bir multivitamin alıyorsan içinde 15 mg çinko ve 100 mg kadar selenyum olanını al canım. Bunlar en önemli iki madde.
Sevgiler