Trabzon'da Tüp Bebek Yaptıranlar

10. haftaya gireceğiz henüz cinsiyetlerini öğrenmedik kalp atışlarını duyduk çok şükür... çok zor ikiz gebelik mide bulantısından kendime gelemedim çok ağır yaşıyorum bir de erken doğum riski var malesef ve kesin sezeryanla doğum... sen normal doğum mu yapacaksın bir de nerede doğum yapmayı düşünüyorsun?

Rabbim devamını da nasip eder inşallah canım, hayırlısıyla alırsın kucağına.. daha çok vaktin var şimdiden düşünme erken doğum sezeryan falan.sağlıcakla al kucağına da ha normal olmuş ha sezeryan farketmez.
Ben 16 haftadan sonra suleymen güvene gitmedim muayeneleri 300tlydi ya konuştuk bana yıldızlı güven de Barış Vurallı diye bir doktor var onu tavsiye etti o zamandan beri de o doktora gidiyorum. şuana kadar doktordan yana bir sıkıntım olmadı çok şükür. Allah nasip ederse doğumu da orda yapıcam. şuan için kızım (çok şükür rabbim nasip etti) normal doğum pozisyonunda eğer bir sorun yaşamazsam normal doğum istiyorum doktor biraz daha sezeryandan yana konuşuyor ama tüp bebek falan diye ben normal doğum istediğimi söyledim.37. haftada çatı muayenesi falan yapılacak bakalım nasip ne olacak.35.haftama girdim doğum iznini aktarabilmek için çalışıyorum ama çok zor oluyor. Rabbim tümmmm anne adaylarının yardımcısı olsun inşallah... Sende çok dikkat et kendine Allah'a emanet olun üçünüz de...

Rabbim sana da kolay doğumlar versin inşallah bende normal doğum isterdim ama olsun onlar sağlıklı olsunlar da... Benim tayinim eş durumundan Ardahana çıktı yaklaşık bir yıldır burdayım (eşim astsubay) Doktor konusunda o kadar sıkıntılı bir yer ki anlatamam.Kars araştırma hastanesine gidiyorum ama yol beni mahvediyor... İkili üçlü testler ikizlerde yapılmıyor o yüzden 12. haftada ense kalınlığına falan bakılması iç,n Erzurum şifa hastanesine gideceğim doğumu da orda düşünüyorum.Alternatifleri değerlendirmek istiyorum biliyorum şimdiden bunları düşünmek strese sokuyor ama endişeler bitmiyor bende :)
Kendini iyi hissediyorsan sıkıntı da yoksa çalışır raporu verirler aslında genelde sorun çıkarmıyorlar...35 haftalık olmuş zaten teyzesinin kuzusu... kendini kurtarmış artık ... Doğum sonrası sıkıntılı çok vakite ihtiyaç var,doğum izninden sonra rapor alırsın sonra heyet falan bi bakmışsın büyümüş bile
Herşey yolunda gitsin inşallah sizin için dua ediyorum Kendine çok dikkat et dinlenmeye bak yorma kendini çok öpüyorum...

Amin canim dualarinda unutma beni.Rabbim her seyin hayirlisini versin insallah ben aktardim zaten dogum iznimi calisiyorum okulun ilk baslari cocuklarin alisma donemi oldugu icin cok yorucu oluyo ama kizimla gecirecegim gunleri dusunup sabrediyorum.
Kotu olmus hastane olmamasi ama elden gelen bisey yok vardir bunda da bi hayir.sen calismaya devam ediyorsundur galiba dikkat et en onemli zamanlar bunlar hoş Allah nasip ettikten sonra hicbir sey olmaz..ben sadece ikili tarama yaptirdim onda sorun cikmayinca digerlerini istememisti doktor ikizlere yapilmadigini bilmiyordum ama..Hayirlisiyla gecer zaman insallah kavusursun evlatlarina ne guzel bir tasla iki kus :)
Allah'a emanet olun ucunuzde :) ara ara yaz hbrim olsun benimde opuyorum seni

Merhabalar ilk önce hayırlı olsun Allah bebeklerini sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin inşallah. Ben de pco hatasıyım eşimde hiçbir problem yok birçok ilaç ve iğne tedavisi sonucu sadece kist oluştu bir kere bile yumurtalarım istenilen boyuta gelmedi ki bu denemeleri farklı doktorlarda yaptım ufuk bey, hasan bey gibi clinart şafak bey aşılama dedi bana ama ben hem maddi açıdan hemde zaman kaybetmeden tüp bebek yaptırmak istiyorum ve açıkcası buraya (trabzona) çok fazla güvenemiyorum. İstanbulda umut tüp bebek merkezinin adını çok duydum ama çalıştığım için geniş zamanım yok prosedür ve ücret konusunda nasıllar ne yapmamız gerekli anlatabilirsen çok sevinirim.

canım ben de seninle aynı durumdayım. imperial dilek hanıma gidiyodum ama yumurta büyümediği için henüz aşılama bile olamadım.ben de umut tüp bebek merkezine gidip direkt tüp yaptırmak istiyorum ama bankada çalıştığım için nasıl gidicem bilemiyorum. sen ne yaptın gidebildin mi ?

Hayır canım daha gitmedim. Ben karadeniz hastanesinde hasan tahsin beye gidiyorum yine klomen başladı (yine tek doz) iğne tedavisini artık kullanmayacağını söyledi( kist oluşuyor) bir kaç klomen denemesinden sonra aşılama dedi ama ben direk istanbula gidip tüp bebek denemek istiyorum ama çalıştığım için hemen gidemiyorum. Maddi açıdan da henüz tam hazır değiliz hap tedavisi bitene kadar beklettim kendimi o zamana kadar toparlanmayı düşünüyoruz açıkçası işten çıkıp öyle gidicem (çünkü işim çok stresli) kendimi sadece tedavime odaklayıp huzurlu bir şekilde denemek istiyorum. Sende rapor falan alırsın birçok hastaneyle görüştüm maximum 20 gün sürüyormuş tedavi eşin ise 1 gün orada olması yeterliymiş. İnşallah hepimiz için hayırlısı olur Rabbim isteyen herkese hayırlısıyla nasip etsin evlat sevgisini.

seninle aynıyız canım ya ben klomen de kullandım iğne de kullandım ama bu ay iptal oldu.tam büyümedi yumurtalar.beklemek de istemiyorum güvenmiyorum burdaki doktorlara.ben de bi kaç ay içinde gitmek istiyorum.zaten merkezle görüştüm 20 gün diyolar. ben de işi bırakıp stresten uzaklaşmak istiyorum ama bakalım. adım fatoş bu arada.muhakkak haberleşelim canım

kızlar 11 yıl çocuk özlemi sürecinde 4 aşılama 1 tüp bebek denemesini gördüm ne çektiğimi o psikolojiyi ben bilirim. ama çok şükür ki Allahım tüp bebek denemesinden 2 ay sonra kendiliğinden hamileliği nasip etti. yani demek istediğim bu tedavileri gören sadece siz değilsiniz (yalnız değilsiniz).ve vakti geldiğinde oluyor. o nedenle moral bozmak yok. sabır ve kararlılıkla araştırmalarınızı ve tedavinizi yaptırmaya devam. Allahım kimsenin kucağını boş bırakmasın.dualarım sizlerle

ayy canım ne güzel bi duygudur kim bilir. Allah sağ salim kavuşmanı nasip etsin inşallah. darısı en kısa zamanda bize inşallahhhhhhhh

merhaba canım bende hasan beyin hastasıyım... 1 ay önce tüp bebek yaptırdık tutmadı maalesef zaten tutömayacağını transfer günü anladım 12 umurta toplandı 7 tanesi olgun çıktı 6 tane yumurta döllendi 3.güne bir tane orta kalite embiryo oluştu belliydi birşeylerin tesr gittiği... aralıkta ikinci tüp bebeği denemeyi düşünüyoruz ama çok korkuyorum ankara istanbul gibi yerlere gidecek durmumuz yok vakit açısından mecbur trabzonda yaptırcağım yine rabbim hepimize en kısa zamanda nasip eder inşallah... 2 negatif aşılama 1 negatif tüp bebek var rabbim hakkımızda hayırlı neyse onu versin inaşşalh

canım merhaba bende burdaki laboratuvar ortamına güvenmiyorum yeterli teknik yok o yüzden biraz başarı şansı düşüyor mesela ımsı tekniği çok iyi bir teknik karadeniz hastanesinde yok ... eğer imkanın varsa canım hiç durma burda iyi bir merkeze git... inşallah en kısa sürede bebeklerimize kavuşuruz 3 yuldır olmuyor bizim.... sizin kaç yıldır olmuyor canım sorun var mı yoksa sebepsiz infertilite mi??

Çok üzüldüm canım, hayırlısı demek ki daha zamanı gelmemiş öyle deyip motive edelim kendimizi Allah herşeyi bilendir sakın moralini bozma, inşallah 2. denemende olur Allah yardımcın olsun... Ben artık Hasan beyi bıraktım çünkü tedavimi durdurdu bir türlü uygun dozu verip yumurta elde edemedik. Eğer yumurtam gelişip çatlasa yada çatlamasada olurdu tutmamış olsaydı tamam derdim ama bir kere yaa bir kere bile insanın yumurtası gelişmez mi? Hasan bey de bıkmış olacak ki 3 ay şeker ilacı kullan 10 kilo ver öyle devam edelim tedaviye dedi ( ben zaten onda tedaviye ilk başladığımda şu anki kilomdan 14 kilo daha zayıftım, tedavi süresince istersen hastalıktan yada ilaçlardan de 14 kilo aldım şimdi dalga geçer gibi 10 kilo ver diyo onun için artık gitmemeye karar verdim.) İstanbula gitmeyi düşünüyorum tüp bebek için. Evet buraya göre pahallı burada 6500-7000 se tedavi orada 8000-10000 arası ama en azından içim rahat olur buradan giden herkes aynı şeyi söylüyor trabzon yetersiz tüp bebek konusunda. Çok uzun değil 20 günde işlemi bitiriyorlarmış ben yinede bir düşün derim canım.

Birde bütün tedavini Hasan bey de mi yaptırdın merak ettim. Hasan bey çok yavaş ilerliyor ağırdan alıyor bana öyle geldi açıkcası... Sen memnunmusun nasıl bir yok izledi merak ettim açıkcası...

Birde bütün tedavini Hasan bey de mi yaptırdın merak ettim. Hasan bey çok yavaş ilerliyor ağırdan alıyor bana öyle geldi açıkcası... Sen memnunmusun nasıl bir yok izledi merak ettim açıkcası...
Canım ben iki aşılama mı rize de yaptırdım tutmayınca tüp için adetin 3. Günü gittim hasan Tahsin e direkt başladık tedaviye bi sorun yoktu e2 hormon uma bakıldı kist olup olmadığına baktı. Gonal f 225 doz ile başladık ve yanında menapur kullndim adetim 14. Günü yum toplama oldu 12 tane yum toplandı doktordan yana bi sıkıntı yaşamadım memnunum benim takıldığim tek şey bir tane bile birinci kalite embiryo elde edilmedi bu embiryolog alakali bi durum canım... Üstelik eşimin değerleri iyi yani tüp bebek için ideal durumdaydik tüptutmadigindan çok tek takıldığim şey nasıl 1. Kalite embiryo olmaz. Sen yumurta takibi mi yaptırıyorsun canım kaç yıldır olmuyor

Evet canım Polikistik Over hastasıyım yumurta takibi yaptırıyorum 1 yıldır ama 9 aydır hasan beye gidiyrum hastalığımı öğrendiğimden bu yana neredeyse bütün doktorları gezdim ama içime en sinen hasan bey olmuştu o da bir tane yumurta bile elde edemeyince soğudum açıkcası...Bizim gibi hastalar için ilaç dozunun iyi ayarlaması çok önemli ama biz bir türlü başaramadık henüz tüp bebek denemem yok ama çevremde yaptıranlar var ve açıkcası henüz olumlu sonuçlanan yok ...Büyükşehire giden herkes aynı şeyi söyüyor buradaki imkanlar yetersiz malesef o yüzden denersem işten çıkıp istanbula gitmeyi düşünüyorum.

Canım benim transferimin olduğu gün birinin yumurtası toplanmıştı pko hastasıydı ilk tüp denemesinde farabi de 6 yumurta elde edilmiş ikinci tüp denemesini ufuk beye yaptırmış 27 yumurta toplandı çok şaşırdım sonucu ne oldu haberim yok ama... sanırım bu şeylerde sabır gerekiyor dışardan biri tüp bebek yapılınca hemen tutacağıni düşünüyor ama maalesef tüp bebek bile garanti değil kaç kere deneyen insanlar var her ay vücut ayrı tepki veriyor ... inşallah canım tüplere gerek kalmadan hamile kalırsın... Bol bol incir kurusu ye tatlım yumurta oluşumuna katkısı var

Evet canım biliyorum tüp bebekte şuanda %40-50 şans veriliyor hatta bir tanıdığım tam 18 kere tüp bebek yaptırdı ama olmadı nasip değilmiş sonra tabi yaş ilerledi adetleri gecikince çok umursamıyor menopoza giriyorum artık diye sonra yakınlarının ısrarıyla doktora gidiyor bir bakıyor kendiliğinden hamile kalmış anlayacağın bizim değil Allahın istemesiyle oluyor, o ol deyince olur...
Ben ufuk beye de gittim canım ve inan çok ilgisiz bir doktor seni muayene ediyor yan odaya hemşireye yönlendiriyor hemşire sana açıklama yapıyor yani ufuk bey muhatap olmamaya çalışıyor bişey sorarsan zar zor cevaplıyor ben açıkçası memnun kalmadım. Her şey nasip kısmet demek ki zamanı var şimdi kilo vermeye çalışıyorum bakalım hayırlısı

Yaa demek 18 kere denedi demek yazık yaa sonunda mutlu sona ulaşmış ama ne güzel rabbim inşallah bizleri o kadar uğraştırmaz... Tahsin beyde aynı tatlım ben sorarsam öyle cevap veriyor sadece muayane ettikten sonra durumun hakkında bilgi veriyor ilaç dozunun açıklamasını hemşireler yapıyor açıkça ilgi bakımdan çok iyi hiç beni merakta bırakmadılar kan sonucumu hiç beklemedim telefon ile haber verdiler hemşireler doktorlara göre daha ilgili canım. Ama inan bu her yerde aynı sanırım istanbulda ankara da tüp bebek yaptıran arkadaşlarım da aynı dertten muzdarip... Sen istanbulda tüp yaptırmaya kesin kararlı mısın canım yoksa trabzonda da yaptırma ihtimalin var mı?

canı naber?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…