- 6 Aralık 2015
- 10
- 2
- 1
- 35
Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. kontrolleri asistanlar mi yapıyor yoksa doktor mu bi de fakülte için tüp bebek yapımında doktorun dışında unv öğrencilerinin de muayeneye ve yumurta toplama işlemlerine katıldığını söylüyorlar doğru muRapor için gerekenler Arkadaslar :)
Erkek asistanlar değil mi ben bir aşılama geçirdim karadeniz orda sadece doktor oluyordu yumurta takibinde aşılama da bayan hemşireler vardı ama ona rağmen psikolojik olarak cok kötü oluyorumHep Dr ve hemşiresi bakıyor yumurta takibine..hiç asistan bakmiyo canim..
Peki yumurta toplama da anestezi ile mi yapıyorlar yoksa anestezisiz mi ve cok acı oluyor muYumurta buyumusmu buyumemis mi diye Dr bakarken yanında bi asistan gordum ama toplamada falan gormedim canim
Bence en iyisini yaptın orda imkanlar daha fazla ama pahalı özeller bir o kadar devlette yaptırmak daha kolay peki orda kalacak bir yer var mı çünkü gidip gelmenin yanında bir de kalma epey pahalıya patlarSelam arkadaşlar ben de Trabzon da tüp düşünüyordum malum. Trabzondan vazgeçtim. Oraya da gidiş geliş yapacağız zaten 3 saat uçakla İstanbul da 3 saat.
Marta kadar normal denemeye devam mart için İstanbul da tüpe karar verdim.
Ve inşallah tupe gerek kalmadan hamile kalırsın rabbim daha fazla zahmet çektirmeden rezil hallere düşmeden evlat sahibi yapsın inşallah herkesi şu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine bu arada bende martta burda fakültede düşünüyoruz bakalım hayırlısı belki şu bitkisel İlaçlar vesile olur ve tupe gerek kalmazSelam arkadaşlar ben de Trabzon da tüp düşünüyordum malum. Trabzondan vazgeçtim. Oraya da gidiş geliş yapacağız zaten 3 saat uçakla İstanbul da 3 saat.
Marta kadar normal denemeye devam mart için İstanbul da tüpe karar verdim.
Canım bizim maliyet zaten görüştüğüm merkezle 20 bine yakın çıkıyor cgh işlemi de olduğu için. Histereskopi de yapılacakmış 3 bin o. Embriyo başı 400 dolarlık cgh ücreti var en az 5 embriyo gönderiyorlar. Tüp zaten 5,5. İlaçlara 2000-2500 tutar diyorlar. Cgh yapıldıktan sonra dondurma ve sonrasında çözme işlemi hepsine 1-1.5 diyolar. Ve sonuç olarak benimki 20 bini buluyor ki ocaktan sonra zam da gelecekmiş. Yani kalacak yer parası devede kulak kalıyorBence en iyisini yaptın orda imkanlar daha fazla ama pahalı özeller bir o kadar devlette yaptırmak daha kolay peki orda kalacak bir yer var mı çünkü gidip gelmenin yanında bir de kalma epey pahalıya patlar
Benim bit arkadaşım geçen yıl hamile kaldı 3 aylık ti düştü kürtaj oldu sonra tekrar hamile kaldı ve ikiz di sonra önce biri sonra diğeri düştü onda da kürtaj oldu burda devlette sürekli gittiği doktoru vardı bütün araştırmaları yapmış hicbirsey çıkmamış ve strese bağlı demiş ve gerçekten de bu sene yeniden hamile ve işini değiştirdi şimdi 6 aylık galiba o kadar düşüktür sonra kimseye hamile olduğunu kaç aylık olduğunu hicbirsey demiyorHsg çekildim rahim kalp rahim (arkuat uterus) çıktı. Bir de rahim girişinde kürtaja bağlı bişeyler varmış. Önemli mi değil mi bilmiyorum. İstanbul à karar verdim ama merkeze emin değilim hala. Görüştüğüm yere tam güvenemedim açıkçası. 5 binden başlayıp bir anda 20 bine fırladı fiyat. Maddi olarak tamam desem de işlemlerin gerekliliğine tam emin değilim. Farklı görüş alacağım martta başlayalım dediğimde istanbulda görüşmeyi planladığım başka merkezler de var. Muayene ücreti bile 400 liradan fazla idi gittiğim yerin. Aklım karışık ama marta kadar tüp konusunu rafa kaldırıp doğal denemeye devam edeceğim.
3 düşükten sonra neden açıklanamamışsa %70 oranında sonraki gebelikte sağlıklı gebelik geçirme ihtimali varmış. Son bir doğal gebelik denemesi daha istiyorum inşallah marta kadar olur ve inşalah sağlıkla devamı gelir...
Bende geçen yıl hasan Tahsin beyde olumsuz aşılama geçirdim martta tüp bebek için aramisdim medikalpark ı bana raporlu 2500 raporsuz 3500 demişlerdi neden size o kadar dediler acaba ilk kez yaptığınız için mibirde rapora başvurmadık şüreç uzuyor diye ama böylede bayağı pahalı olacak 4250 + 2küsür ilaçlar tutuyormuş ve bu süreçte muayne ve test ücretleri de en az 500 tl ve biz rizeden git gel yapacaz en az 700 tl de benzin en az 8000 i bulacak şuanki ilaçlar 900 tl tutttu. bakalım devamı ne kadarı bulacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?