Trafikte kadın sürücü terörü

in vino veritas

in aqua sanitas
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2009
23.910
63.650
598
Evet başlığı görür görmez atlayıp taşlayacaksınız şimdi. Şu iki günde o kadar sinir bozucu şeyler yaşadım ki her türlü taşlamaya hazırım.

Dün izmirin bir ucundan diğerine gittim. Bir saat git bir saat dön toplam 2 saat trafikteydim. Ki ortalığın sakin olduğu saatlerdi. Önce bir hanım ablamızın kavşakta hangi yöne gideceğine karar veremeyip geri vitese takmasıyla sol farımı kıl payı kurtardım. Sonra yine bir güzel kızımızın otobanda yaklaşık 100-110 gibi bir hızla seyrederken yanından geçen kamyondan korkup frene abanmasıyla arkadan çarpmaktan zar zor kurtardım. Ardından tünele girdiği için sol şeritte hızını kağnı moduna getiren bir kardeşi sağlamak zorunda kaldım. Bunları atlatıp varacağım yere vardım. Ordaki hanım ablamız sen arabayı bırak benimkiyle devam edelim dediği için onun aracına bindim, binmez olaydım. 20 dakikalık yola gidene kadar bildiğim 3 duayi evire çevire okudum. İmana geldim resmen. Diğer sürücülerin töleransları olmasaydı ya bir otobüsün altına girmiştik ya da bir başka araçla burun buruna çarpışmıştık. Dönüşte de farlarını yakmayı unutmuş bir ablayla arkalı önlü seyrettik karanlıkta. En son artık eve geldim neredeyse derken bir hanım ablamızın sağa sinyal verip sola açılıp tekrar sağa kırmasıyla dumurlardan dumur beğendim.

Bugün de 10 dakikalık mesafedeki markete gittim az önce. Yine kavşakta sinyal vermeden dönüveren bir cici kızımız sayesinde kaldırıma çıktım. Tepem attı bu olaydan sonra. Ben de geldim burda içimi dökeyim dedim.

Burda mı çok kadın sürücü var, yoksa bana denk gelen kadın sürücüler mi bu kadar kötü anlamadım. Sürekli trafikte bu konuda sorun yaşıyorum. Artık abuk bir hareket yapan araç gördüğümüzde kesin kadındır diyoruz ve genelde doğru tahmin ediyoruz. Kurallara uymak, trafikte doğru araç kullanmak, kimsenin hayatını tehlikeye atmamak bu kadar zor değil. Ha zor geliyorsa bir zahmet kullanmayın o aracı. Bütün taksiler emrinize amade. Bütün toplu taşıma araçları kollarını açmış sizi bekliyor. Yapmayın gözünüzü seveyim. Bir hemcinsiniz olarak utanıyorum artık.

Son düzenleme:
Elbette herkes hata yapar, ama trafik en ufak bi hatayı bile kaldırmaz maalesef.

Söz konusu hem kendi canın, hem diğer canlar olunca iş değişiyor. Ben de dikkatsiz, kolay odaklanamayan biri olduğumdan araba kullanmak zor geliyor. Pratik yapsam veya alışkanlıklarımdan biri haline gelse belki durum değişir ama tecrübesiz bi halde trafiğe çıkmak vicdanımı rahatsız eder.

Kesinlikle katılıyorum.....
Kadınlar rezalet kullanıyor geçen bir kadın araba park edecek inanırmısın 1000 saat bekledım en son aracımdan inip camına tıklattım kadın indi arabadan park ettim ben. Yazık günah ya..
Yollar çok tehlikeli emin olmadan çıkmamak lazım..

Bunun kadını erkeği yok
Bayanim yıllardır araç kullanıyorum
Ne erkek surucu terörleri gördüm
Hem Cins ler inizi aşağılamak yerine kadın ayrımı yapmasa niz keske
Siz çok mu iyi şoför sunuz onu da merak ettim ama bu durumunu za toplum içinde "evet canım bi tek vajina sende var " deniyor :))))

Konyada ben pek rastlamadim.bende bayan surucuyum.esim eski direksyon ogretmeni.bu yuzden onayliyim:)
Konyada en fazla gereginden yavas giden bayan sofor ve sinyal vermeyenler cogunlukta.
Burda da erkekler beni deli ediyor.hele yasli amcalar.cok cok rahatlar

Hepsiyle aynı gün karşılaşmış olman bir tesadüf olmuş.
Ben en çok trafiğin ahengini bozan şerit ihlali yapan ve ısrarla 40 la giden kadınlara daha çok takıntılıyım. Madem yavaş kullanacaksın geç sağa..
Bunun yanında;
1.) lambalara varmama 50mt kala yeşil ışık yanıp sönüyorsa muhtemelen kırmızıya kalacağım belli olmasına rağmen arkadan ambulans misali gelip hem korna hem de sellektörle bas bas bağıran erkeleri kınıyorum...
2.) sinyal vermeden düz yolda pat diye dönen erkekleri hele daha çok kınıyorum. Kazadan dönmüşlüğüm var.
3.) bir yere 2dk erken yetişmek için trafiği birbirine katan canavar ruhlu erkekleri kınıyorum.
4.) dikiz aynasından orasını burasını karıştıran erkekleri de kınıyorum.
5.) kadınları taciz eden, dalga geçen, yol vermeyenler de cabası..
Bunlar daha vahim bence.

Eminim baskalaridasizin icin bunlari soyluyordur.

Yazdıklarınıza harfiyen katılıyorum.
Taşlayacaklarınada eminim fakat şöyle bir gerçek var ki kadınlarımızın çoğu berbat araç kullanıyor.
Kim ne derse desin..Doğamız gereği tedirginizdir.Her an panik içerisindeyiz.
Her an kaza yapabilecek düşüncesi ile araç kullanıyorlar.
Trafikte şu vardır.Bütün kurallara uyarsan sen kaza yaparsın.İyi gözlemleyeceksin.Araca bindiğinde uzay gemisi kullanıyormuş gibi hissedip kaskastı kesilmeyeceksin.
Bende bir bayanım ve bende bir sürücüyüm ve bende gördükçe bunları rahatsız oluyorum.
Örnekler vereceğim
* İzmir Altınyol'da trafiğin hızlı seyir durumu söz konusu ama arkadaş kağnı gibi gitmek ne yapacağına karar verememek kendisini değil herkesi tehlikeye sokuyor. (100 km'de akan trafikte 30 km yapıyorlar )
* Ters yöne girince çıkması çok kolay olduğu halde kornaları duyunca arabadan iniyor ve elleri ayakları titriyor.
* Ani bir kaza durumunda Gaz-Fren yönünü şaşırıyorlar.
* Yeşil ışık yandığında vitesli araçları olduğunda kaldırmak ne mümkün biraz bekleyeceksiniz.
* Aynaları kullanmadıklarına bizzat şahidim.

Velhasıl iyisi çok iyi ama kötüsüde çok kötü sürücü grubu.Bence kendisine gerçekten güvenen bayanlar araç kullansın.Çünkü trafik hata affetmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…