Trafikte kadın sürücü terörü

Sizde bi kadın sürücüsünüz genelleme yapmayın bence.
Daha dün karşımdan gelen bi araç kornayla durdurdu neymiş farım çok açıkmış, fakat kendi uzunları açık ablamızın...

Yaşadığım ilde pek öyle hatalı bayan sürücüye rastgelmedim.
Ama ben en çok uzun yolda sıkıştırmaya çalışan kamyon-tırlardan şikayetçiyim.
100-110 km hızla orta şeritte seyrediyorum. Önümde (sağ şeritteki) tır hemen sinyal verip orta şeride geçti. Eğer arkam boş olmasa veya o an ki refleks ile sol şeride kaymış olmasam kaza olacaktı.
Birkaç kezde yanından geçerken sinyal verip üstüme üstüme geldiklerine şahit oldum.

6-7 gün önce istanbulda 13 tane arabayı yakmışlar.
Yazık ya nasıl hasta ruhlu insanlar bunlar. Allah ıslah etsin.
Milletin malını çekemeyeceğine çalış sen de yap.
Artık arabaya da çok para vermeye korkuyor insan. Durduk yere adamın biri gelip çarpıyor, değerinden düşürüyor..

Bu da bence biraz ailedeki destekten geliyor. Arabası olan aile erkek çocuğuna erken yaşlarda mutlaka tecrübe ettirirler. Hatta bebeklikten babasının kucağında mahalle arasını gezenleri görüyoruz.
Ama kız çocukları bu konuda genelde desteklenmezler. Türk ailelerinde araba erkek işidir.

Geçen haftasonu istanbuldan izmite akşam sürüyordum yanımda eşim ve annem de vardı.Orta şeritteyim tırın biri nasıl korna çalışyor taciz ediyor bir de hatalı olan kendisi ağır vasıtalar sağ şeritten gitmesi gerekirken neyse buna yol verdim birde görmesin mi ben yavaş gitmiyorum önümde ki 2 araç yavaş gidiyormuş tabii onları sollayamadı selektör filan yaktı ama nafile onlar oralı olmadı ohh sağ şeritten devam etti ama eşim nasıl sinirlendi dedim ki onlar belalı en güzeli polisi arayacaksın şikayet edeceksin.Neyse aradı eşim hemen ilgileniyoruz dediler nerede olduğumuzu sordular eşim gebze gişelerine doğru gidiyoruz dedi 10 daika sonra gebze gişelerine gelmeden bir baktım polis otosu durmuş tırları sağa çekiyor .Çok sevinmiştim hızlı gidecem diye beni hata yapmaya sürüklüyor al işte polis çevirince görsün asıl zaman kaybını.

Valla katılıyorum ama çok fazla öküz erkek sürücü de var.O yüzden kadın erkek diye genelleme yapamıyorum.

Bende size katılıyorum bayan sürücüler sanırım daha benciller.Ben eşime dedim ki sizin yüzünüzden(erkekleri kastettim) bu durumdalar çünkü onlara sürekli yol vermeyip sıkıştırdığınız için artık onlarda sağa sola bakmadan bencilce kimseye yol vermeden yola atlıyorlar.Şimdi bu yaptığınızın cezasını çekin diyorum.

Ama şöylede bir şey var trafikte bunu yapan çok bayan şöför gördüm yolda akan trafikte kararsız olmayacaksın yanlış yola gir ama kararsız kalma
Bayan arkadaş sanki yol kendininmiş gibi yolda akıcı şekilde trafik akarken sanra pat diye duruyor yol onun ya nereye döneceğini hesaplıyor.Böyle yapan bayanla çok karşı karşıya kaldım .

Arkadaşa katılıyorum.

Bende şöförüm ama çoğunlukla aracı eşim kullanır. Bu arada bende çok hatalar yapıyorum onun için çok iyi kullanmayı öğrenmedikçe şehir trafiğine çıkmak istemiyorum, kimsenin vebaline girmek istemem.
Tamam erkeklerde hata yapıyor.
Ama bayanlar öyle hatalar yapıyor ki ben bile apışıp kalıyorum.
İlk aracı aldığımızda eşim diyordu şu kadınlardan çektiğim ne benim diye. Samsunda çok bayan sürücü var.
Bende diyordum kadınlarla alıp veremediğin ne. Ama aradan geçen 10 aydan sonra hatayı yapan sürücü erkek mi bayan mı hemen biliyorum ben bile! (Bu arada hatasız araç kullanan yok, keşke olsa)
Şu gözlerim 10 ayda neler gördü. Artık eşimle ti lerdeyiz. Ah diyorum bu erkek, aaaa bu kadın.Hatta eşimle iddaya giriyoruz bu kesin kadın bu erkek diye.

Hani örnek vermeye gelince aklıma ilk gelen; uzun yoldayız bayan sürücü en solda orta hızda seyrediyor. Eşim solda kaç kere sellektör yaptı. Hanım hiç istifini bozmuyor. Neyse sağa geçtik (3 şerit yol) bu bayanın ardına bir araba daha geldi. O da muhtemelen sellektör yaptı görmedi. Kornaya bastı sürücü, bu bayan aynasına bile bakmadan direk sağa kırdı bizim üstümüze. Eşim o an bir refleksle sağa kırmasa ve Allah esirgedi sağımızda da araç yoktu, biz artık ne halde olurduk bilemiyorum. Ben tabi çığlık attım elim ayağım titremeye başladı. Ve kadın bu olaydan sonra orta şeritte gaza basıp gitti.
Bu sol şeritte orta hızda giden tek kadın sürücü vakamız değil ayrıca. Erkeklerden yapan yok mu var. 60 yaş üstü bütün amcalarda bu şekilde ve babalarının malı sanki sol şerit. Sellektörler kornalar hiç işe yaramıyor. Duyuları bu kadar zayıf olan insanların trafiğe çıkmasını doğru bulmuyorum zaten ki kaldı ki trafik kurallarına zaten uymuyorlar sol şeritte sürekli seyrederek.

Bazı zamanlar artık aracı ben sürmezken sinir oluyorum, diyorum ki hani zaten şu an kurallara karşı geliyor kornaya bas yaptığı yanlışın farkına varsın. Aman diyor yok kornaya basarsam panik olur, sonrasına Allah muhafaza! Erkek sürücüde böyle bir korkumuz yok mesela

Burada mesele hemcinslerime muhalefet olmak değil ki. Hata yapan, özellikle de bunu insan hayatı üzerinde çok daha etkisi olan bir meselede bu kadar basitsiyerek yapan tüm insanlara kızıyorum.

Kusura bakmayın gençler, acil bir iş çıktı konuyla ilgilenemedim. Birazdan okuyacağım yorumları.

Taşlanacağımı bildiğimi yazmıştım zaten ilk başta. Şaşırmadım yani okuduğum bir kaç yoruma.

Erkekler süper kullanıyor kadınlar tü kaka gibi bir yorumum yok. Ama kadınların bu konuda beceriksiz olduğu konusunda da itiraz kabul etmiyorum. Çok kızdığım erkek sürücüler de var tabi ki. Hatta eşime bile kızıyorum zaman zaman. Ama bu kadar basit hataları yapanlar da kadınlar genelde. Üstüste gelince de tepem attı açıkçası.

Soranlar olmuş iyi araba kullanıp kullanmadığımı. Hiç bir zaman kandimi süper şoför olarak görmedim. Ama her geçen gün daha iyi olduğumdan eminim. İlk araba kullandığım andan itibaren kurallara uymaya özen gösterdim. En boş, trafik olmayan yolda bile sinyal vermeye dikkat ederim en basitinden. Kendi hatam olan hiç bir kaza yapmadım. Kaza bile yapmadım hatta allaha şükür, ufak tefek şeyler haricinde.

Az önce de kaldırıma çıktığım gibi indim. Bir hasarımız yok. Sadece oldukça sinir bozucu bir durumdu.

Onunla pek ilgisi yok, beyin fonksiyonlarıyla ilgili. Zaten beyin sinirleri arasındaki bağlantılar bile farklıymış bu sebeple olaylara tepkiler de farklı. Zamanında kız ve erkek çocuklarının çok farklı olduklarını görerek neden erkek çocuklarına hükmedemediğimi sorgulamış ve bayağı bir yazı/kitap okumuştum:)

Zaten küçükken araba kullanmaya istekli kızlar da nadir olur. Bu sebeple erkek çocukları bebeklikten itibaren hareketli oyuncaklara, arabalara, robotlara ilgi duyarken kızlar cicili bicili bebeklere falan ilgi duyar. Benim babam ben 8 erkek kardeşim 5 yaşındayken bizi kucağına oturtturur direksiyonu tuttururdu. Ben bir süre sonra sıkıldım, eğlenmedim ve devam etmedim bu oyuna. Kardeşim içinse çok büyük ve eğlenceli bir olaydı.

Elbette araba kullanmanın pratikle ilgisi var ancak erkeklerin bu konuda daha yatkın olduklarını düşünüyorum.

hepsi üstüste denk gelmişş.. buda eski sistemin yetersizliğinden bence. eskiden bi ileri git bi geri git 15 dk sınav ders tamam ehliyet senin.. ben bu sene yazıldım ama park etmeden tutunda aklınıza gelebilecek her şeyi yaptık ve en iyi şekilde öğrendik.. daha bir iki sene önce alanlar bile biz hiçbirini yapmadık diyolar.. ki zaten eskiden yapılan bu hatayı anlamış olmalılar ki stajyer ehliyet muhabbetini çıkardılar.. Allahtan şimdi sınavdada zaten ufacık bir hatada tekmeyi basıveriyolar. önceden beri yapılması gereken bir şeyin şimdilerde yapılmaya başlanması da trafik terörünü doğuruyor işte

Bunun da etkisi mutlaka var. Cinsiyetin genetik geçişleri yani.. Benim kızım da mesela 2 yaşında falan bebekle oynarken ona benim ona davrandığım gibi davranıyordu. Ya da normal şartlarda bir kız çocuğunu bir oyuncakçıya bırak bebeklere gider, erkek de tam tersi.

Ama bunun yanında çevresel ve kültürel etkinin de olduğu kaçınılmaz bir gerçek.

Mutlaka, kadınlar zaten son yıllarda araba kullanmaya başladı. İyi hatırlarız trafikte kadın sürücü görünce çok enteresan bir şey görmüş gibi bakıp sıkıştıranları.

Arabayı tanımak evet ben malesef bunu atlamışım. Dün aracına bindiğim abla arabayı bağırtmaktan helak oldu. Her seferinde vites değiştirmesi için ben uyardım. Be kadın gözünün önünde devir saati var, araba çılgın bir şekilde bağırıyor, hiç mi aklına gelmez vites. Elinde olsa bütün yolu ikinci viteste gidip gelecek.

Araba kullanan her insanın bilmesi gereken basit mekanik şeyler vardır araçla ilgili. Mesela suyunu kontrol etmek gerekirse eklemek, akü şarj etmeyi ya da vurdurmayi bilmek, lastik değiştirmek ekstrem bir durum olsa da en azından hava basmayı, o boyut lastiğe ne kadar hava basılacağını bilmek gibi basit şeylerden haberdar olmalı. Kaç tane kadın sürücü bunları biliyor? Araştırma yapsak % 1 falan çıkar eminim.

Bir de allah aşkına kadın erkek kıyaslamayın. Siz hiç "ben düz vites kullanamam" diyen bir erkek sürücü gördünüz mü? Ya da kendi aracından başkasını kullanamayan bir erkeğe rastladınız mı?

bu konudan anladığım tek şey izmirde trafiğin kadınların tekelinde olduğudur .. saygılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…