- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.232
- 498
- Konu Sahibi in vino veritas
-
6-7 gün önce istanbulda 13 tane arabayı yakmışlar.Allah beterinden saklasın. Kudaklıyorlar ya bir de.. Sonra uğraş dur sigortayla.
Yazık ya nasıl hasta ruhlu insanlar bunlar. Allah ıslah etsin.6-7 gün önce istanbulda 13 tane arabayı yakmışlar.
Bu da bence biraz ailedeki destekten geliyor. Arabası olan aile erkek çocuğuna erken yaşlarda mutlaka tecrübe ettirirler. Hatta bebeklikten babasının kucağında mahalle arasını gezenleri görüyoruz.Erkekler mekaniktir ve araç kullanma konusunda daha başarılılardır. Bu sebeple trafikte kadınlar daha güvensiz, panik halindeler, refleksleri güçlü değil.
Erkeklerin yaptıkları hatalar "ben bu yolları ustasıyım" modundan kaynaklanıyor.
Yaşadığım ilde pek öyle hatalı bayan sürücüye rastgelmedim.
Ama ben en çok uzun yolda sıkıştırmaya çalışan kamyon-tırlardan şikayetçiyim.
100-110 km hızla orta şeritte seyrediyorum. Önümde (sağ şeritteki) tır hemen sinyal verip orta şeride geçti. Eğer arkam boş olmasa veya o an ki refleks ile sol şeride kaymış olmasam kaza olacaktı.
Birkaç kezde yanından geçerken sinyal verip üstüme üstüme geldiklerine şahit oldum.
Bu da bence biraz ailedeki destekten geliyor. Arabası olan aile erkek çocuğuna erken yaşlarda mutlaka tecrübe ettirirler. Hatta bebeklikten babasının kucağında mahalle arasını gezenleri görüyoruz.
Ama kız çocukları bu konuda genelde desteklenmezler. Türk ailelerinde araba erkek işidir.
Bunun da etkisi mutlaka var. Cinsiyetin genetik geçişleri yani.. Benim kızım da mesela 2 yaşında falan bebekle oynarken ona benim ona davrandığım gibi davranıyordu. Ya da normal şartlarda bir kız çocuğunu bir oyuncakçıya bırak bebeklere gider, erkek de tam tersi.Onunla pek ilgisi yok, beyin fonksiyonlarıyla ilgili. Zaten beyin sinirleri arasındaki bağlantılar bile farklıymış bu sebeple olaylara tepkiler de farklı. Zamanında kız ve erkek çocuklarının çok farklı olduklarını görerek neden erkek çocuklarına hükmedemediğimi sorgulamış ve bayağı bir yazı/kitap okumuştum:)
Zaten küçükken araba kullanmaya istekli kızlar da nadir olur. Bu sebeple erkek çocukları bebeklikten itibaren hareketli oyuncaklara, arabalara, robotlara ilgi duyarken kızlar cicili bicili bebeklere falan ilgi duyar. Benim babam ben 8 erkek kardeşim 5 yaşındayken bizi kucağına oturtturur direksiyonu tuttururdu. Ben bir süre sonra sıkıldım, eğlenmedim ve devam etmedim bu oyuna. Kardeşim içinse çok büyük ve eğlenceli bir olaydı.
Elbette araba kullanmanın pratikle ilgisi var ancak erkeklerin bu konuda daha yatkın olduklarını düşünüyorum.
Mutlaka, kadınlar zaten son yıllarda araba kullanmaya başladı. İyi hatırlarız trafikte kadın sürücü görünce çok enteresan bir şey görmüş gibi bakıp sıkıştıranları.Bunun da etkisi mutlaka var. Cinsiyetin genetik geçişleri yani.. Benim kızım da mesela 2 yaşında falan bebekle oynarken ona benim ona davrandığım gibi davranıyordu. Ya da normal şartlarda bir kız çocuğunu bir oyuncakçıya bırak bebeklere gider, erkek de tam tersi.
Ama bunun yanında çevresel ve kültürel etkinin de olduğu kaçınılmaz bir gerçek.
İnsanlar arabalarını tanımadan, kursta aldığı yetersiz dersle ve tabiki trafik kurallarını bilmeden yola çıkıyor maalesef. Dün telefonla konuşurken araba kullanan ,avm yolunda sebepsiz pat diye duran bir kadına çarpıyordum az daha. Önünde araba yok, yol ortasında durdu.
Bugün ısiklarda yeşil yandığında arabayı kaldıramayan bir bayan yüzünden kırmızı yandı maalesef beklemeye devam ettik.
Benimde başıma çok geliyor bu ara yanlız değilsiniz.
Burdada konu açıldığında hep yazarım , ders alın, arabanızı tanıyın, trafiğin olmadığı saatlerde sakin yollarda pratik yapın diye. Yetmez çünkü kursta oğrenilen bu bir gerçek. Ben kurstan park etmeyi bile bilmeden ehliyetimi aldım , geneli böyle maalesef. Bir bütün araba kullanmak, park etmek, sinyal vermek, aynaları kullanmak, far yakmak, arabayı uygun viteste birakmak , seride uymak vs. Sadece arabayı kaldırıp yolun ortasından gitmekle araba kullanmış olmuyor kimse.
Yok canım hepsi benim olmasın ama hepsi senin de olmasın. Kardeş kardeş doğru bir şekilde paylaşalım yolları. Derdim bu.Farlarini yakmayi unutan benim. Al Sephora85 al hepsi senin olsun yollarin...
bu konudan anladığım tek şey izmirde trafiğin kadınların tekelinde olduğudur ..Evet başlığı görürgörmez atlayıp taşlayacaksınız şimdi. Şu iki günde o kadar sinir bozucu şeyler yaşadım ki her türlü taşlamaya hazırım.
Dün izmirin bir ucundan diğerine gittim. Bir saat git bir saat dön toplam 2 saat trafikteydim. Ki ortalığın sakin olduğu saatlerdi. Önce bir hanım ablamızın kavşakta hangi yöne gideceğine karar veremeyip geri vitese takmasıyla sol farımı kıl payı kurtardım. Sonra yine bir güzel kızımızın otobanda yaklaşık 100-110 gibi bir hızla seyrederken yanından geçen kamyondan korkup frene abanmasıyla arkadan çarpmaktan zar zor kurtardım. Ardından tünele girdiği için sol şeritte hızını kağnı moduna getiren bir kardeşi sağlamak zorunda kaldım. Bunları atlatıp varacağım yere vardım. Ordaki hanım ablamız sen arabayı bırak benimkiyle devam edelim dediği için onun aracına bindim, binmez olaydım. 20 dakikalık yola gidene kadar bildiğim 3 duayi evire çevire okudum. İmana geldim resmen. Diğer sürücülerin töleransları olmasaydı ya bir otobüsün altına girmiştik ya da bir başka araçla burun buruna çarpışmıştık. Dönüşte de farlarını yakmayı unutmuş bir ablayla arkalı önlü seyrettik karanlıkta. En son artık eve geldim neredeyse derken bir hanım ablamızın sağa sinyal verip sola açılıp tekrar sağa kırmasıyla dumurlardan dumur beğendim.
Bugün de 10 dakikalım mesafedeki markete gittim az önce. Yine kavşakta sinyal vermeden dönüveren bir cici kızımız sayesinde kaldırıma çıktım. Tepem attı bu olaydan sonra. Ben de geldim burda içimi dökeyim dedim.
Burda mı çok kadın sürücü var, yoksa bana denk gelen kadın sürücüler mi bu kadar kötü anlamadım. Sürekli trafikte bu konuda sorun yaşıyorum. Artık abuk bir hareket yapan araç gördüğümüzde kesin kadındır diyoruz ve genelde doğru tahmin ediyoruz. Kurallara uymak, trafikte doğru araç kullanmak, kimsenin hayatını tehlikeye atmamak bu kadar zor değil. Ha zor geliyorsa bir zahmet kullanmayın o aracı. Bütün taksiler emrinize amade. Bütün toplu taşıma araçları kollarını açmış sizi bekliyor. Yapmayın gözünüzü seveyim. Bir hemcinsiniz olarak utanıyorum artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?