- 29 Ekim 2007
- 2.174
- 1.026
- 698
- 41
- Konu Sahibi in vino veritas
-
Trafik terörü kadınlar tarafından da yapılıyor erkekler tarafındanda, sola sinyal verip sağa kıran çok erkek gördüm, arkasına yapışmış araba yüzünden panikleyip sağa sola bakınıp ne yapacağını bilemeyen rengi kirece dönmüş kadın sürücü de gördüm, en iyisini ben yapıyorum, şoför yanı koltukta son ses müzik açıp sağa mı gideyim, sola mı sinyal vereyim stresi yaşamadan bas gaza şoför götür beni gitmek istediğim yere diyorum, özel şoför herzaman iyidir
Bu yaşadıklarımı erkeklerle yaşasaydım emin olun erkek sürücü terörü diye başlık açardım. Bunu kabul etmek neden bu kadar zor anlamıyorum. Kadınların %80'i araç kul-la-na-mı-yor. Bunu kabul etmek neden bu kadar zor? Erkeklerin de %80i yemek yapamıyor mesela, ya da başka şeyler için de söylenebilir bu. Neden konu araba kullanmak olunca feminist damarlarımız kabarıyor? Başlığı açanın kadın olmasını sindirmek yerine kadınların trafikte gerçekten kötü olduğunu sindirmeye çalışsanız daha hayırlı olur bence.
Hayır burda karşı çıkanların çoğu da ya aktif sürücü değil ya da muhtemelen konunun en başında anlattığım türden hatalar yapan insanlar. Yapmayın allah aşkına. Karşı çıkacağınıza oturun bir düşünün neden böyle, düzeltmek için ne yapabiliriz diye.
Evet başlığı görürgörmez atlayıp taşlayacaksınız şimdi. Şu iki günde o kadar sinir bozucu şeyler yaşadım ki her türlü taşlamaya hazırım.
Dün izmirin bir ucundan diğerine gittim. Bir saat git bir saat dön toplam 2 saat trafikteydim. Ki ortalığın sakin olduğu saatlerdi. Önce bir hanım ablamızın kavşakta hangi yöne gideceğine karar veremeyip geri vitese takmasıyla sol farımı kıl payı kurtardım. Sonra yine bir güzel kızımızın otobanda yaklaşık 100-110 gibi bir hızla seyrederken yanından geçen kamyondan korkup frene abanmasıyla arkadan çarpmaktan zar zor kurtardım. Ardından tünele girdiği için sol şeritte hızını kağnı moduna getiren bir kardeşi sağlamak zorunda kaldım. Bunları atlatıp varacağım yere vardım. Ordaki hanım ablamız sen arabayı bırak benimkiyle devam edelim dediği için onun aracına bindim, binmez olaydım. 20 dakikalık yola gidene kadar bildiğim 3 duayi evire çevire okudum. İmana geldim resmen. Diğer sürücülerin töleransları olmasaydı ya bir otobüsün altına girmiştik ya da bir başka araçla burun buruna çarpışmıştık. Dönüşte de farlarını yakmayı unutmuş bir ablayla arkalı önlü seyrettik karanlıkta. En son artık eve geldim neredeyse derken bir hanım ablamızın sağa sinyal verip sola açılıp tekrar sağa kırmasıyla dumurlardan dumur beğendim.
Bugün de 10 dakikalık mesafedeki markete gittim az önce. Yine kavşakta sinyal vermeden dönüveren bir cici kızımız sayesinde kaldırıma çıktım. Tepem attı bu olaydan sonra. Ben de geldim burda içimi dökeyim dedim.
Burda mı çok kadın sürücü var, yoksa bana denk gelen kadın sürücüler mi bu kadar kötü anlamadım. Sürekli trafikte bu konuda sorun yaşıyorum. Artık abuk bir hareket yapan araç gördüğümüzde kesin kadındır diyoruz ve genelde doğru tahmin ediyoruz. Kurallara uymak, trafikte doğru araç kullanmak, kimsenin hayatını tehlikeye atmamak bu kadar zor değil. Ha zor geliyorsa bir zahmet kullanmayın o aracı. Bütün taksiler emrinize amade. Bütün toplu taşıma araçları kollarını açmış sizi bekliyor. Yapmayın gözünüzü seveyim. Bir hemcinsiniz olarak utanıyorum artık.
Şu an ehliyet almaya çalışan biri olarak konuşuyorum bi iş zorlaştı. Sürmeyi bilmeyenler artık trafikte olmayacak fakat kurallara uymayip sürekli panikleyen kadınlar için düşündüğüm tek şey bir psikolojik analiz De yapılsın ne erkeği ne kadını bu işi b3ceremeyecek olanlara verilmesin kadını erkeği yok cidden şu arkadan uzun açmalar sis takmalar sağ dan gecmeler insanı korkutuyorEvet başlığı görür görmez atlayıp taşlayacaksınız şimdi. Şu iki günde o kadar sinir bozucu şeyler yaşadım ki her türlü taşlamaya hazırım.
Dün izmirin bir ucundan diğerine gittim. Bir saat git bir saat dön toplam 2 saat trafikteydim. Ki ortalığın sakin olduğu saatlerdi. Önce bir hanım ablamızın kavşakta hangi yöne gideceğine karar veremeyip geri vitese takmasıyla sol farımı kıl payı kurtardım. Sonra yine bir güzel kızımızın otobanda yaklaşık 100-110 gibi bir hızla seyrederken yanından geçen kamyondan korkup frene abanmasıyla arkadan çarpmaktan zar zor kurtardım. Ardından tünele girdiği için sol şeritte hızını kağnı moduna getiren bir kardeşi sağlamak zorunda kaldım. Bunları atlatıp varacağım yere vardım. Ordaki hanım ablamız sen arabayı bırak benimkiyle devam edelim dediği için onun aracına bindim, binmez olaydım. 20 dakikalık yola gidene kadar bildiğim 3 duayi evire çevire okudum. İmana geldim resmen. Diğer sürücülerin töleransları olmasaydı ya bir otobüsün altına girmiştik ya da bir başka araçla burun buruna çarpışmıştık. Dönüşte de farlarını yakmayı unutmuş bir ablayla arkalı önlü seyrettik karanlıkta. En son artık eve geldim neredeyse derken bir hanım ablamızın sağa sinyal verip sola açılıp tekrar sağa kırmasıyla dumurlardan dumur beğendim.
Bugün de 10 dakikalık mesafedeki markete gittim az önce. Yine kavşakta sinyal vermeden dönüveren bir cici kızımız sayesinde kaldırıma çıktım. Tepem attı bu olaydan sonra. Ben de geldim burda içimi dökeyim dedim.
Burda mı çok kadın sürücü var, yoksa bana denk gelen kadın sürücüler mi bu kadar kötü anlamadım. Sürekli trafikte bu konuda sorun yaşıyorum. Artık abuk bir hareket yapan araç gördüğümüzde kesin kadındır diyoruz ve genelde doğru tahmin ediyoruz. Kurallara uymak, trafikte doğru araç kullanmak, kimsenin hayatını tehlikeye atmamak bu kadar zor değil. Ha zor geliyorsa bir zahmet kullanmayın o aracı. Bütün taksiler emrinize amade. Bütün toplu taşıma araçları kollarını açmış sizi bekliyor. Yapmayın gözünüzü seveyim. Bir hemcinsiniz olarak utanıyorum artık.
Tamam daha ne diyim cok iyi kullaniyosunuz biz kadinlar kotuyuz siz supersinizİnsan kendini bilir. Benim bir ablam kötü araba kullandığı için kullanmamayı tercih etti mesela. Kendi isteği, kendi kararıydı.
Bir de çevreden gelen tepkilerden anlıyorsunuz. "Ben sephoranın arabasına binince gözüm yolda olmuyor" diyenden tutun "sephora kullanıyorsa geç arkaya uyu" diyene kadar aldığım tepkiler iyi sürücü olduğum, güvenli kullandığım yönünde.
Ha bu arada kendimi övmek, ben süper sürücüyüm demek istemiyorum ama şu an bu konu benim nasıl bir sürücü olduğuma doğru gidiyor ve bu benim canımı sıkıyor. Sonra birileri de gelip kendini övüyorsun diyecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?