- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.235
- 823
- Konu Sahibi in vino veritas
-
Yoğun akan trafik teriminden haberiniz var mı? Yoksa burda onu da yazarak anlatmak için uğraşayım mı?
Takip mesafesi dediğiniz 55 metre oluyor 110 km hız için. Yoğun akan bir trafikte malesef o 55 metre bırakılmıyor arada. Bıraksak da araya giren araçlar nedeniyle yine kapanıyor mesafe. Bakın ben şehirlerarası otobandan bahsetmiyorum. İzmir çevre yolundan bahsediyorum bunun farkındasınız değil mi? Siz sanırım 100-110 civarı akan bir trafik görmediniz. Anlayabilirim tabi ki.
Kaldırıma bugün mahalle arasında çıktım. Elmalarla armutlar sizin kafanızda baya bir birbirine girmiş. İlk yazdıklarımı olayların akışını tekrar okuyabilirsiniz isterseniz. Kavşağın içinde pat diye dönmeye çalışan kadın suçlu değil, ona çarpmamak için kaldırıma çıkmak zorunda kalan ben suçluyum yani. Neden sırf kadınlar kötü araba kullanıyor dedim diye. Hıhı evet derim buna anca ben :)
140 la giderken aradaki o 45 metre takip mesafesi olmuyor malesef. Ya da kurtarmıyor ani frenden sizi. Sol şeride tır giriyor çevre yolunda. Sürekli kullanıyorsanız bilmeniz lazım. O trafikte gerçekten takip mesafesini ayarlayabiliyorsanız ne mutlu size. Araya da hiç araç girmiyordur eminim.ben de izmirliyim, biliyorum. tır trafiğinin yoğun olması da takip mesafesi bırakamayacğınız anlamına gelmiyor. işe giidp gelirken hergün kamyonlar arasında seyrediyorum. şehirlerarası yolda giidyorum sol şerit 200 le gidiyor.yüzlerce metre bırakmanıza gerek de yok. önceki mesajlarda konsuulduğu gibi 45 metre bırakılabilir. dibdibe 140 la gidilmediği apaçık ortada.
Valla tamamını bile okumadım yazdıklarınızın. Başına baktım aynı terane, ben de aynı şeyleri yazayım bari dedim. Hızı düşürmek istesem orta şeride sağ şeride geçerim. 100-110 civarı akan ama yoğun trafik vardı diyorum. Bunu anlamak neden bu kadar zor???? Defalarca da izah ettim halbuki. İçinde bulunmadığınız, görmediğiniz, şahit olmadığınız bir durum hakkında kendinizi haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz. Tebrik ediyorum sizi bu azminizden dolayı. Sıkıldım, daha fazla cevap vermeyeceğim size.Yoğun akan diyorsunuz pardon da yine dediğime çıkıyorsunuz o kadar uzun yazıyorum ama neyse artık. O zaman hızınızı düşüreceksiniz eğer yoğunsa dedim onu da yazdım görmediniz demek yani arkadaki arabaya bırakılır öndeki arabanın hızına, trafiğin yoğunluğuna göre değişir. Eğer yoğun trafikte mesafe bırakamıyorsanız ki çevre yolunda trafik yine akar trafik sıkışık da dememişsiniz ama neyse hadi, hızınızı düşürün öndeki ani fren yaptığında çarpmayacak şekilde olmalı hızınız zaten kadın hızlı gidiyordu bir anda fren yaptı demişsiniz demek ki hızlı gittiğine göre çok da sıkışık değilmiş. Dediğim gibi trafiğin durumuna göre ayarlamak sizin elinizde çevre yolu değil de normal bir yol da olabilir insanlar mecburen ani fren yapabilir dedim o zaman ne yapacaksınız. Yani özetle şu, trarik takip mesafesi bırakmaya müsaitse bırakacaksınız çevreyolunda gayet iyi bırakılır iş çıkış saatleri değilse yavaşlamaz, yok takip mesafesi bırakamayacak kadar sıkışıksa küçük bir frenle arabayı iyica yavaşlatacak ya da durduracak kadar hızla gitmelisiniz zaten. Bir insan trafik yoğunsa hızlı gitmiyorsa ani freninden nasıl etkileniyor anlamıyorum zaten sizinde hızınız düşüktü demektir. Kavşağın içinde dememişsiniz ki neyini okuyayım Allah aşkına. kavşak da olsa zaten kavşak yavaş dönülür kavşakta kaldırıma çıkma becerisi de size ait demek ki. Yani diyeceğim şu sinyal vermeyen, ani fren yapan, birden sizin hızınızda yüksekken önünüze geçen sizi zor durumda bırakan erkek sürücü hiç çıkmadı mı karşınıza. Nasıl ayarlıyorsunuz o zaman.
Aynen bende böyleyim :)Trafik terörü kadınlar tarafından da yapılıyor erkekler tarafındanda, sola sinyal verip sağa kıran çok erkek gördüm, arkasına yapışmış araba yüzünden panikleyip sağa sola bakınıp ne yapacağını bilemeyen rengi kirece dönmüş kadın sürücü de gördüm, en iyisini ben yapıyorum, şoför yanı koltukta son ses müzik açıp sağa mı gideyim, sola mı sinyal vereyim stresi yaşamadan bas gaza şoför götür beni gitmek istediğim yere diyorum, özel şoför herzaman iyidir
Ya bunun genel anlamda fırsatla falan ilgisi yok. Hayatında hiç direksiyona oturmamış bir arkadaşım tam 37 yaşında ilk arabasını aldı. Ehliyet yaklaşık 20 senelik bu arada. Direksiyona oturduğu anda kullanmaya başladı. Hata mutlaka yapmıştır, yanında değildim bilmiyorum ama trafiğe çıktı mı çıktı. Evet bu bir erkekti. Bu yaşlarda bir kadın ilk arabası almış olsa önce bir 30 saat özel ders alırdıdalga geçmiyorum, bende ilk arabamı aldıktan sonra özel ders aldım.
Bu tamamen yetenekle alakalı. Erkeklere mekanik yetenek var bizde genelde yok. Bazılarımızda az da olsa var. Onlardan biri olabilirsiniz belki.
Bu arada ben konuyu kadın erkek farklarına getirmek istemesem de geliyor. Verilen rahatsızlıktan dolayı özür dilerim feminist arkadaşlardan.
benzer şeyleri ben de yaşadım canım aşırı panik yapıp bağırıyor halbuki ben acemiliğime rağmen o kadar kasmıyorum kendimi - tabii bağırışlar insanı geriyor
ay bana da öğretsene :)
Bu yaşadıklarımı erkeklerle yaşasaydım emin olun erkek sürücü terörü diye başlık açardım. Bunu kabul etmek neden bu kadar zor anlamıyorum. Kadınların %80'i araç kul-la-na-mı-yor. Bunu kabul etmek neden bu kadar zor? Erkeklerin de %80i yemek yapamıyor mesela, ya da başka şeyler için de söylenebilir bu. Neden konu araba kullanmak olunca feminist damarlarımız kabarıyor? Başlığı açanın kadın olmasını sindirmek yerine kadınların trafikte gerçekten kötü olduğunu sindirmeye çalışsanız daha hayırlı olur bence.
Hayır burda karşı çıkanların çoğu da ya aktif sürücü değil ya da muhtemelen konunun en başında anlattığım türden hatalar yapan insanlar. Yapmayın allah aşkına. Karşı çıkacağınıza oturun bir düşünün neden böyle, düzeltmek için ne yapabiliriz diye.
Pardon?Bizi kendi capinda %80 lik kul-la-na-mi-yor grubuna koyarken seni kim %20 lik gruba koydu bi anlativer bakem??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?