Trafikte kadın sürücü terörü

Yoğun akan diyorsunuz pardon da yine dediğime çıkıyorsunuz o kadar uzun yazıyorum ama neyse artık. O zaman hızınızı düşüreceksiniz eğer yoğunsa dedim onu da yazdım görmediniz demek yani arkadaki arabaya bırakılır öndeki arabanın hızına, trafiğin yoğunluğuna göre değişir. Eğer yoğun trafikte mesafe bırakamıyorsanız ki çevre yolunda trafik yine akar trafik sıkışık da dememişsiniz ama neyse hadi, hızınızı düşürün öndeki ani fren yaptığında çarpmayacak şekilde olmalı hızınız zaten kadın hızlı gidiyordu bir anda fren yaptı demişsiniz demek ki hızlı gittiğine göre çok da sıkışık değilmiş. Dediğim gibi trafiğin durumuna göre ayarlamak sizin elinizde çevre yolu değil de normal bir yol da olabilir insanlar mecburen ani fren yapabilir dedim o zaman ne yapacaksınız. Yani özetle şu, trarik takip mesafesi bırakmaya müsaitse bırakacaksınız çevreyolunda gayet iyi bırakılır iş çıkış saatleri değilse yavaşlamaz, yok takip mesafesi bırakamayacak kadar sıkışıksa küçük bir frenle arabayı iyica yavaşlatacak ya da durduracak kadar hızla gitmelisiniz zaten. Bir insan trafik yoğunsa hızlı gitmiyorsa ani freninden nasıl etkileniyor anlamıyorum zaten sizinde hızınız düşüktü demektir. Kavşağın içinde dememişsiniz ki neyini okuyayım Allah aşkına. kavşak da olsa zaten kavşak yavaş dönülür kavşakta kaldırıma çıkma becerisi de size ait demek ki. Yani diyeceğim şu sinyal vermeyen, ani fren yapan, birden sizin hızınızda yüksekken önünüze geçen sizi zor durumda bırakan erkek sürücü hiç çıkmadı mı karşınıza. Nasıl ayarlıyorsunuz o zaman.

140 la giderken aradaki o 45 metre takip mesafesi olmuyor malesef. Ya da kurtarmıyor ani frenden sizi. Sol şeride tır giriyor çevre yolunda. Sürekli kullanıyorsanız bilmeniz lazım. O trafikte gerçekten takip mesafesini ayarlayabiliyorsanız ne mutlu size. Araya da hiç araç girmiyordur eminim.

Valla tamamını bile okumadım yazdıklarınızın. Başına baktım aynı terane, ben de aynı şeyleri yazayım bari dedim. Hızı düşürmek istesem orta şeride sağ şeride geçerim. 100-110 civarı akan ama yoğun trafik vardı diyorum. Bunu anlamak neden bu kadar zor???? Defalarca da izah ettim halbuki. İçinde bulunmadığınız, görmediğiniz, şahit olmadığınız bir durum hakkında kendinizi haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz. Tebrik ediyorum sizi bu azminizden dolayı. Sıkıldım, daha fazla cevap vermeyeceğim size.

bazı kadınlar bazı erkeklerden daha iyi araba kullanıyor.ama bu konuda kesinlikle arkasında durduğum bir konu varsa o da araba kullanmak zeka işi.ve kesinlikle ehliyet sınavlarında trafik ,ilk yardım, motordan ziyade IQ testide konmalı.beyni basmayanlar ehliyet almasın kardeşim

Trafik terörü kadınlar tarafından da yapılıyor erkekler tarafındanda, sola sinyal verip sağa kıran çok erkek gördüm, arkasına yapışmış araba yüzünden panikleyip sağa sola bakınıp ne yapacağını bilemeyen rengi kirece dönmüş kadın sürücü de gördüm, en iyisini ben yapıyorum, şoför yanı koltukta son ses müzik açıp sağa mı gideyim, sola mı sinyal vereyim stresi yaşamadan bas gaza şoför götür beni gitmek istediğim yere diyorum, özel şoför herzaman iyidir

ayyy yazmazsam içime dert olur. 1 ay önce sabah işe gidiyoruz arabayı şim kullanıyor. yol boş ve arkamızdan bir araba sürekli korna çalıyor ne oluyor dedik bir baktıkki bizim sağımızdan yavaşca süzülen bayan öfor bize kızıyor neden aceba diyoruz hatun 10 metre sonra sağa döndü. sonra anladıkki hatun sağ şeritte bizim arkamızda giderken ve 10 metre ileride sağa dönecekken bizim şeridimizi değiştirmemiz içi kornaya basıyor. eee ne diyeyim bayan sürücü işte...

Aynen bende böyleyim :)

peki siz ilk trafige cıktıgınızda
nasıldınız sizin içinde hanım abla şöyle sürmeseydin diyen olmuştur
trafige cıkmadan araba ögrenilmiyor malesef dikkatli sürerek ögrenilecek bu başka çıkarı yok!

Biraz algıda seçicilik elbette her genellemede olduğu gibi vardır mutlaka.

Ama kararsızlıktan kaynaklanan hatalar genelde kadın sürücüler tarafından, sabırsızlıktan kaynaklanan hatalar ise erkek sürücüler tarafından yapılıyor diye gözlemliyorum.

Ama karakter bazında elbette çılgınca kullanan kadınlar ve aheste aheste giden erkekler de var.

Başta dediğim gibi, biraz algıda seçicilik, biraz da toplumsal role bağlı diye düşünüyorum.

Adam 20 sene evvel ehliyet almış , hiç direksiyona oturmamış ve oturur oturmaz bir anda kullanıp trafiğe çıkmış , bir de hata mutlaka yapmıştır diye sanki büyük marifet yapmış gibi yazmışsınız . Adam resmen milletin canını tehlikeye atmış ama önemli değil nasılsa erkek . Hata yapma payı çok düşük size göre . Doğuştan şöför.
Gerçekten çok tarafsızsınız .

Kadınları kötü şöför diye suçlayıp , yolları sadece erkeklere ve kendine (kadın) layık görenler selamlar size .

Son düzenleme:
benzer şeyleri ben de yaşadım canım aşırı panik yapıp bağırıyor halbuki ben acemiliğime rağmen o kadar kasmıyorum kendimi - tabii bağırışlar insanı geriyor
ay bana da öğretsene :)

Gel bebegim gel ogretirim valla usul usul yavasca gideriz iste. Panige gurultuye hiiiiic luzum yok :)

Pardon?Bizi kendi capinda %80 lik kul-la-na-mi-yor grubuna koyarken seni kim %20 lik gruba koydu bi anlativer bakem??

Bide telefon görüşmesi yapan sürücüler var. Ah onlar yokmu onlar ! Kadın erkek fark etmez. Ne yapacağını bikmez şerit değiştirir yavaş yavaş gider yol ağzında bekler. Trafik canavarları.

erkekler de çok kötü.
öküz gibi önüne kırıyorlar insanın, nasılsa kaza yapmamak için duracaksın ya. insan olmak lazım önce ehliyet verirken buna önem vermiyorlar sanırım.

Hayır %80 ini araba kullanamıyor derken neye göre değerlendiriyorsunuz. Sinyal vermemesine, kamyondan korktuğu için ani fren yapması yavaş gitmesi mi bu gibi şeyler o anlık da olabilir kaldı ki trafikte herkesin başına gelen şeyler erkek kadın farketmiyor yani konu açıp kadın sürücü terörü demeniz saçma çıkın dışarı erkek kadın onlarca kişi sinirinizi zıplatır zaten o zaman erkeklerinde %80 ini araba kullanamıyor tespiti yapmak lazım yaşadıklarınızdan yola çıkıyorsanız. Bu arada siz kendiniz çok iyi araba kullandığını iddia ediyorsunuz sanırım ama sizin yorumunuza göre şöyle de olabilir bir an sinyal vermeyi unutabilirsiniz, siz de bir anda önünüze çıkan bir araçtan korkup ani fren yapabilirsiniz ya da bir an hız düşürebilirsiniz o zaman bir başkası da size kötü sürücü diyebilir değil mi. Tüm gün boyunca kötü süren sizi çileden çıkaran erkek sürücünün karşınıza çıkmaması da daha enteresan işte böyle kadınlara yaftalar yapıştırıldığı için yeni yola çıkanlar kendilerine güvenemiyorlar en ufak yanlış da erkekler tarafından ne işin var be kadın trafikte diyebiliyorlar bunu bir de hemcindimiz yapıyorsa daha da felaket ben ehliyet almak için başvurduğumda sürücü koltuğuna bile oturmamıştım sayısız hata yaptım hocam mükemmeldi en ince ayrıntısına kadar öğrendim. Ehliyetimi aldığımda çok da güzel hatta bir çok erkekten iyi kullanabilir durumda olduğumu hocam söylemişti ama trafikte hatalar yapabiliyorum tabii ki insan hayatını tehlikeye atmayacak hatalar anlattıklarınız da arkadaki araç kurallara uyduğu sürece tehlikeye atacak şeyler değil.

Erkek sürücüler kadınlardan fazla. Aslında erkeklerin de kadınların da rezil olanları var. Mesela bir kaza olmuşsa ve şoför erkekse, sadece kaza olmuş gözüyle bakıyoruz. Ama eğer kazayı yapan kadınsa, hem kaza olmuş hemde kazayı kadın yapmış gözüyle bakıyoruz.

Aslında iş araba sürmeye gelene kadar, yolda yürümesini bilmeyen insanlar bile var. Üstüne üstüne yürüyen, ne tarafa geçeceğini bilemeyen... Bu insan birde şoför koltuğuna geçince, saçma sapan hatalar, dikkatsizlikler kaçınılmaz oluyor. Ama trafik ne yazık ki, bir saniyelik ihmalliği en ufak hatayı bile kaldırmıyor.

Genel olarak bakınca, kadınlar erkeklere göre biraz daha evhamlı oldukları için bazen ne yapacaklarını bilmiyorlar. Sonuç kaçınılmaz oluyor.

Trafiğe çıkıp araba sürülecekse, o şoför koltuğuna oturulduysa eğer, artık trafiğin kadını erkeği olmamalı. Araç kullanmayı iyi öğrenmeden de trafiğe çıkılmamalı. Ben ne kadar iyi kullanırsam kullanayım öküzün biri acemiyse eğer, ben yine tehlikedeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…