- Konu Sahibi in vino veritas
-
Yok canım ya ben 18imde alacaktım 26 yaşına kadar bekle diye oyaladı şimdi de direksiyon kabiliyetin zayıf diyorAyy baba deme ya. Babayla araba kullanilir mi hic? Dayi amca kuzen varsa onlarla cik. Yok babalar dayanamiyor kizlarinin kullanmasina galiba.
Yok canım ya ben 18imde alacaktım 26 yaşına kadar bekle diye oyaladı şimdi de direksiyon kabiliyetin zayıf diyordedim oturduğum yerden iyi tecrübe edinirim
şu an araba kullanma şansım sıfır o yüzden en yakın zamanda arabamı almak istiyorum
Evet başlığı görür görmez atlayıp taşlayacaksınız şimdi. Şu iki günde o kadar sinir bozucu şeyler yaşadım ki her türlü taşlamaya hazırım.
Dün izmirin bir ucundan diğerine gittim. Bir saat git bir saat dön toplam 2 saat trafikteydim. Ki ortalığın sakin olduğu saatlerdi. Önce bir hanım ablamızın kavşakta hangi yöne gideceğine karar veremeyip geri vitese takmasıyla sol farımı kıl payı kurtardım. Sonra yine bir güzel kızımızın otobanda yaklaşık 100-110 gibi bir hızla seyrederken yanından geçen kamyondan korkup frene abanmasıyla arkadan çarpmaktan zar zor kurtardım. Ardından tünele girdiği için sol şeritte hızını kağnı moduna getiren bir kardeşi sağlamak zorunda kaldım. Bunları atlatıp varacağım yere vardım. Ordaki hanım ablamız sen arabayı bırak benimkiyle devam edelim dediği için onun aracına bindim, binmez olaydım. 20 dakikalık yola gidene kadar bildiğim 3 duayi evire çevire okudum. İmana geldim resmen. Diğer sürücülerin töleransları olmasaydı ya bir otobüsün altına girmiştik ya da bir başka araçla burun buruna çarpışmıştık. Dönüşte de farlarını yakmayı unutmuş bir ablayla arkalı önlü seyrettik karanlıkta. En son artık eve geldim neredeyse derken bir hanım ablamızın sağa sinyal verip sola açılıp tekrar sağa kırmasıyla dumurlardan dumur beğendim.
Bugün de 10 dakikalık mesafedeki markete gittim az önce. Yine kavşakta sinyal vermeden dönüveren bir cici kızımız sayesinde kaldırıma çıktım. Tepem attı bu olaydan sonra. Ben de geldim burda içimi dökeyim dedim.
Burda mı çok kadın sürücü var, yoksa bana denk gelen kadın sürücüler mi bu kadar kötü anlamadım. Sürekli trafikte bu konuda sorun yaşıyorum. Artık abuk bir hareket yapan araç gördüğümüzde kesin kadındır diyoruz ve genelde doğru tahmin ediyoruz. Kurallara uymak, trafikte doğru araç kullanmak, kimsenin hayatını tehlikeye atmamak bu kadar zor değil. Ha zor geliyorsa bir zahmet kullanmayın o aracı. Bütün taksiler emrinize amade. Bütün toplu taşıma araçları kollarını açmış sizi bekliyor. Yapmayın gözünüzü seveyim. Bir hemcinsiniz olarak utanıyorum artık.
benzer şeyleri ben de yaşadım canım aşırı panik yapıp bağırıyor halbuki ben acemiliğime rağmen o kadar kasmıyorum kendimi - tabii bağırışlar insanı geriyorBenimki tam tersiydi. Beni zorladi kullaniyim diye. Asiri baski yapti. Aylarca arabaya binemedim. Trafikte en ufak hatamda hakaretler falan.
Bu adamlarin ortasi yok mu ya cidden meraktayim :)))
Kendi sürücülüğümü övmüyorum ama istisna olduğuma inanmama az kaldı.
Aktif bir sürücü müsünüz? Takip mesafesini öne sürmenizden aktif olmadığınız varsayımına ulaştım. Takip mesafesi dediğiniz şey 45 metre. Büyükşehirde ana arterlerde bu mesafeyi korumak mümkün değil. Öndeki araçla aranızda 45 metre mesafe bırakırsanız o aralığa en az üç araç girer ve sizin önünüzdeki araçla mesafeniz yine 3 metreye düşer. Onunla da arayı 45 metre açmak için yavaşlamanız gerekir ve bu kısır döngü sonucunda yolun ortasında durmanız gerekir. O dediğiniz uzun yol için geçerli ki orda bile uygulamak çok zor.
Bir ekleme yapayım. Trafikte kurallara uymak kadar trafiğin seyrine uymak da çok önemli. Seyri aksatan araç olursanız ya sıkıştırılırsınız ya da bir kazaya sebebiyet verirsiniz.
istambul sıkışık trafikten bahsediyorsunuz değil mi ? arkadas 110 la gidiyordum fren yapınca zar zor durdum demiş. 110 la gidilen trafik ile bahsettiğiniz trafik çok farklı değil mi ?Araçla aranıza mesafe koyun diyen bayanlar şuan istanbuldan size sesleniyorum.
İşten çıkacağım bakalım sizin dediğiniz kadar mesafe bırakınca eve kaçta varacağım,Ne kadar korna ve küfür yiyeceğim.
Kulaklarınız çınlar ise bilin ki benden.
İyi akşamlar bayanlar
Bu yaşadıklarımı erkeklerle yaşasaydım emin olun erkek sürücü terörü diye başlık açardım. Bunu kabul etmek neden bu kadar zor anlamıyorum. Kadınların %80'i araç kul-la-na-mı-yor. Bunu kabul etmek neden bu kadar zor? Erkeklerin de %80i yemek yapamıyor mesela, ya da başka şeyler için de söylenebilir bu. Neden konu araba kullanmak olunca feminist damarlarımız kabarıyor? Başlığı açanın kadın olmasını sindirmek yerine kadınların trafikte gerçekten kötü olduğunu sindirmeye çalışsanız daha hayırlı olur bence.Rezil araba kullanan bir suru erkek var, niye kimse Erkek Surucu Teroru diye baslik acmiyor?
Ben ayrima karsiyim, her turune.
Kadinlar hata yapinca dimdirek haber/baslik/onem tasiyan konu oluyor, kadinlari asagilayici cumleler kullaniliyor. Erkekler hata yapinca hatalar olur denip hosgorulup geciliyor. Yani herhangi bir konuda cuvallayan kadin-erkek yuzdesi esit, ama kadinlar goze batiyor, erkekler hemcinslerimizi asagilama firsatlarinin ustune atliyor. Ayni konuda cuvallayan 100lerce erkek olsa bile, 1 tanecik kadin hata yapsa adi kadinlar o isi beceremez oluyor. 100 tane cuvallayan erkek asla istatistik olusturmuyor, ama cuvallayan o kadin cok onemli bir veri!?
Erkek kafasi boyleyken bu basligi acanin bir kadin olmasini sindiremiyorum.
Otobanda elimizi kolumuzu sallaya sallaya arada yüzlerce metre bırakarak gidebileceğimizi düşünmüyorsunuz herhalde. Otoban dediğimiz çevre yolu ve öğlen saatinde bile trafik olan bir güzergah. Özellikle tır trafiği çok yoğun olur. Genel akış hızı 130-140 civarıdır. Takip mesafesi bırakamıyoruz malesef, biz bıraksak da diğer araçlar buna fırsat vermiyor. Şehir içi ya da ara sokak olması şart değil trafiğin yoğun olması için. Büyük şehir burası.söyledikleriniz doğru ancak arkadan vuruyordum dediğiniz otobanda 110 la giderken olan durum. orda bi zahmet takip mesafesini koruyun. şehir içi trafik olsaydı dediğinizx hak verirdim
Feministliğim bu konuda tutuyor zira erkek kardeşlerime/kuzenlerime/arkadaşlarıma tanınan fırsat bana tanınsaydı usta şoförüm diyen birçok erkekten daha iyi araba kullanırdım bu konuda kendime güvenim tam ama maalesef bu toplumda kadın hep ikinci sınıf muamelesi görüyor. Ha kullanamayan hemcinslerimiz elbette var ama biz kadınlar olarak kurallar konusunda daha dikkatli olduğumuzu düşünüyorum. Saygılar...Bu yaşadıklarımı erkeklerle yaşasaydım emin olun erkek sürücü terörü diye başlık açardım. Bunu kabul etmek neden bu kadar zor anlamıyorum. Kadınların %80'i araç kul-la-na-mı-yor. Bunu kabul etmek neden bu kadar zor? Erkeklerin de %80i yemek yapamıyor mesela, ya da başka şeyler için de söylenebilir bu. Neden konu araba kullanmak olunca feminist damarlarımız kabarıyor? Başlığı açanın kadın olmasını sindirmek yerine kadınların trafikte gerçekten kötü olduğunu sindirmeye çalışsanız daha hayırlı olur bence.
Hayır burda karşı çıkanların çoğu da ya aktif sürücü değil ya da muhtemelen konunun en başında anlattığım türden hatalar yapan insanlar. Yapmayın allah aşkına. Karşı çıkacağınıza oturun bir düşünün neden böyle, düzeltmek için ne yapabiliriz diye.
söyledikleriniz doğru ancak arkadan vuruyordum dediğiniz otobanda 110 la giderken olan durum. orda bi zahmet takip mesafesini koruyun. şehir içi trafik olsaydı dediğinizx hak verirdim
Feministliğim bu konuda tutuyor zira erkek kardeşlerime/kuzenlerime/arkadaşlarıma tanınan fırsat bana tanınsaydı usta şoförüm diyen birçok erkekten daha iyi araba kullanırdım bu konuda kendime güvenim tam ama maalesef bu toplumda kadın hep ikinci sınıf muamelesi görüyor. Ha kullanamayan hemcinslerimiz elbette var ama biz kadınlar olarak kurallar konusunda daha dikkatli olduğumuzu
Otobanda elimizi kolumuzu sallaya sallaya arada yüzlerce metre bırakarak gidebileceğimizi düşünmüyorsunuz herhalde. Otoban dediğimiz çevre yolu ve öğlen saatinde bile trafik olan bir güzergah. Özellikle tır trafiği çok yoğun olur. Genel akış hızı 130-140 civarıdır. Takip mesafesi bırakamıyoruz malesef, biz bıraksak da diğer araçlar buna fırsat vermiyor. Şehir içi ya da ara sokak olması şart değil trafiğin yoğun olması için. Büyük şehir burası.
Valla kusura bakmayın bu dediğinize katılamıcam burada yazan kadınları araba kullanmıyor sanıyorsunuz sanırım. Size yüzlerce metre takip mesafesi bırakın diyen yok otobanda da zaten öyle dip dibe gidecek trafik pek olmaz kaza filan olmadığı sürece. Zaten otobanda her hız için şeritler var değil mi. Herkes bir anda fren yapabilir hele ki otobanda o kadar hızlı giderken ki dediğiniz gibi 130-140 civarıdır hız en iyi takip mesafesi çevre yolu ve otobanlarda verilir asıl şehir içinde zordur. Bir insan mecburi olarak da ani fren yapabilir bunu hesap etmeniz lazım. Hem 130-140 civarıdır hız diyorsunuz hem sıkışık oluyor takip mesafesi bırakamıyoruz diyorsunuz. Mesela şöyle örnek vereyim eşimle Balıkesir'e gidiyorduk Bursa otobanına girdik bir kamyonun filan demek ki lastiği mi patlamış neyse adam değiştirmiş ama lastik de yolun ortasında biz o an göremedik ve son anda frene asıldı eşim arkadakiler takip mesafesini korumasa zincirleme kaza olurdu herhalde neden oluyor kazalar işte bu mesafeler korunmadığından. Yani çok tezat yazıyorsunuz. Öndeki araba her an birşeyle karşılaşabilir bunu unutmayın insan çıkar hayvan çıkar. Önceki sayfada da dediğim gibi siz mesafeyi koruyacaksınız çünkü kaza olduğunda her daim arkadan vuran suçludur ha trafik olduğu zamanda zaten hızımız oldukça düşüyor o insan ani fren bile yapsa vuracak kadar hızımız olmadığı için fren ile hemen durabiliyor araba yani yine siz ayarlayacaksınız takip mesafenizi koruyamadığınız kadar sıkışık trafikte hzınızı düşürün kaldırıma çıkmak zorunda kalmayın yoksa asıl erkekler sinyal vermeden dönüyor dikkat etmesek ne kazalar yaparız kadınlara indirgemek olmamış yanii.
Otobanda elimizi kolumuzu sallaya sallaya arada yüzlerce metre bırakarak gidebileceğimizi düşünmüyorsunuz herhalde. Otoban dediğimiz çevre yolu ve öğlen saatinde bile trafik olan bir güzergah. Özellikle tır trafiği çok yoğun olur. Genel akış hızı 130-140 civarıdır. Takip mesafesi bırakamıyoruz malesef, biz bıraksak da diğer araçlar buna fırsat vermiyor. Şehir içi ya da ara sokak olması şart değil trafiğin yoğun olması için. Büyük şehir burası.
Peki sol seritten 110 la giderken bi anda önünüze 50 le giden biri cikarsa ve siz o mesafeyi korumaniza ragmen takkk diye ani fren yaparsa(önüde bombos) o zaman arkadan vurmama sansiniz sizin kabiliyetinize kaliyor..hergun boyle yuzlerce kaza oluyor ve her zaman arkadan vuranlar suclu oluyor ama genelinde ondekinin yaptigi ani fren yuzunden oluyor bu kazalar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?