Trafikte kadın sürücü terörü

Ayy baba deme ya. Babayla araba kullanilir mi hic? Dayi amca kuzen varsa onlarla cik. Yok babalar dayanamiyor kizlarinin kullanmasina galiba.
Yok canım ya ben 18imde alacaktım 26 yaşına kadar bekle diye oyaladı şimdi de direksiyon kabiliyetin zayıf diyor dedim oturduğum yerden iyi tecrübe edinirim
şu an araba kullanma şansım sıfır o yüzden en yakın zamanda arabamı almak istiyorum

Benimki tam tersiydi. Beni zorladi kullaniyim diye. Asiri baski yapti. Aylarca arabaya binemedim. Trafikte en ufak hatamda hakaretler falan.

Bu adamlarin ortasi yok mu ya cidden meraktayim :)))

erkekler özgüveninden, kadınlar şaşkınlığndan hata yapıyo..
genel gözlemim..
ama en kıl olduğum şeyler erkeklerin sinyalsiz ani hareketleri,
kadınların da yol sadece kendilerinin gibi tey tey ortalayıp gitmeleri..
lakin her nekadar kıl olsam da ilk bi kaç haftada trafiği katletmişliğimden ötürü empati kurup, çok zoruma giderse de yarım ağızla küfür edip yoluma bakıyorum...

Benimki tam tersiydi. Beni zorladi kullaniyim diye. Asiri baski yapti. Aylarca arabaya binemedim. Trafikte en ufak hatamda hakaretler falan.

Bu adamlarin ortasi yok mu ya cidden meraktayim :)))
benzer şeyleri ben de yaşadım canım aşırı panik yapıp bağırıyor halbuki ben acemiliğime rağmen o kadar kasmıyorum kendimi - tabii bağırışlar insanı geriyor
ay bana da öğretsene :)

Rezil araba kullanan bir suru erkek var, niye kimse Erkek Surucu Teroru diye baslik acmiyor?

Ben ayrima karsiyim, her turune.

Kadinlar hata yapinca dimdirek haber/baslik/onem tasiyan konu oluyor, kadinlari asagilayici cumleler kullaniliyor. Erkekler hata yapinca hatalar olur denip hosgorulup geciliyor. Yani herhangi bir konuda cuvallayan kadin-erkek yuzdesi esit, ama kadinlar goze batiyor, erkekler hemcinslerimizi asagilama firsatlarinin ustune atliyor. Ayni konuda cuvallayan 100lerce erkek olsa bile, 1 tanecik kadin hata yapsa adi kadinlar o isi beceremez oluyor. 100 tane cuvallayan erkek asla istatistik olusturmuyor, ama cuvallayan o kadin cok onemli bir veri!?

Erkek kafasi boyleyken bu basligi acanin bir kadin olmasini sindiremiyorum.

söyledikleriniz doğru ancak arkadan vuruyordum dediğiniz otobanda 110 la giderken olan durum. orda bi zahmet takip mesafesini koruyun. şehir içi trafik olsaydı dediğinizx hak verirdim

Bu işin kadını erkeği pek kalmadı zira Konya' da araba kullanmak ipte yürümek kadar cambazlık isteyen bişey. Allah hepimizi korusun o erkekli kadınlı topluluktan.

istambul sıkışık trafikten bahsediyorsunuz değil mi ? arkadas 110 la gidiyordum fren yapınca zar zor durdum demiş. 110 la gidilen trafik ile bahsettiğiniz trafik çok farklı değil mi ?

Bu yaşadıklarımı erkeklerle yaşasaydım emin olun erkek sürücü terörü diye başlık açardım. Bunu kabul etmek neden bu kadar zor anlamıyorum. Kadınların %80'i araç kul-la-na-mı-yor. Bunu kabul etmek neden bu kadar zor? Erkeklerin de %80i yemek yapamıyor mesela, ya da başka şeyler için de söylenebilir bu. Neden konu araba kullanmak olunca feminist damarlarımız kabarıyor? Başlığı açanın kadın olmasını sindirmek yerine kadınların trafikte gerçekten kötü olduğunu sindirmeye çalışsanız daha hayırlı olur bence.

Hayır burda karşı çıkanların çoğu da ya aktif sürücü değil ya da muhtemelen konunun en başında anlattığım türden hatalar yapan insanlar. Yapmayın allah aşkına. Karşı çıkacağınıza oturun bir düşünün neden böyle, düzeltmek için ne yapabiliriz diye.

Oooo bu konu tam benlik olmuş.. in vino veritas yazilanlar harfi harfine dogru yüzde yüz katılıyorum sana hatta dayanamicam bi o kadar da eklicem..simdi ben hergün 70 km yol yapiorm ve sirf geneli hemcinslerim yüzünden asabi sinir sahibi bi insan oldum! Simdi birincisi burada seni kadin dusmani ilan eden, yok erkeklerde soyle boyle kullaniyo diyenler varya ha iste bunlar onlar! Evet erkeklerde de kadinlardan beter araba kullanan cok ama yani trafikteki 5 kadindan sadece birisi iyisede(o da en iyimser oran) demekki bu isi kadinlar beceremiyor ya da becermek istemiyor.. Bi kere ben ilk 3 ay deli gibi direksiyon calisip(cok dik yokusta geri geri araba parketmeyi her ciktigimda en az 1 saat yapiodm mesela) bu ise ciddiyet verip ondan sonra trafige ciktiktan sonrada iyi kullanana kadar sagdan ve trafigin akisini bozmayacak bicimde hareket ettiysem bunu sizde yapabilirsiniz! Aslinda kötü araba kullanan kadinlarin hepsi tembel ve umursamaz zaten alisveris merkezlerindeki iki kisilik yerlere tek kisi parketmelerinden bunu acikca anlayabilirsiniz! Suan annem araba aldi ve dedimki kesinlikle bu arabanin hakkini vermeden trafige cikmiosun gerekirse gunde 3 saat calisacak ancak hazir oldugunda trafige cikacak!! Ha sen eminim kendini cok ii zannediosundur diye soranlara 5 senedir aktif araba kullaniyorum ve artik erkeklerin %70inden profesyonel oldum babam bile uzun yola bi senle cikarim diosa zaten bu is bitmistir! Son olarak tüm hemcinslerimden empati yapmalarini, 50 yle soldan gitmemelerini, sinyal vermelerini ve park etmek icin mümkünse bi kac manevra fazla yapip digerlerinin haklarini yememeyi, ve daha fazla pratik yapmalarini rica ediyorum.. evet bu bizim genlerimize uygun degil ama calisarak ustesinden gelecegimiz hic birsey yok evet biraz da uzun oldu kusura bakmayin ve bana kizmayin niyetim herkes iyi olsun artik daha mutlu olalim şu trafikte öpüyorum siziii :)

Malesef ülkemizde oturmuş bir düşünce kadınlar araba kullanamaz ne yazıkki ben her yerde bu düşünceye sahip insanlarla karşılaşmaktan çok sıkıldım.
erkeklerdende deli gibi sürüp dikkat etmeyen var bir trafikte en az 100 kere bi erkek sürücüye küfürler yağdırmayı biliyorsunuz ama kadınların tek bir hatası gözlerinize çok çarpıyor.
Araba sadece erkek işi değil olmayacakta. Kadınları trafikten ve arabadan soğutmaktan vazgeçin artık.

söyledikleriniz doğru ancak arkadan vuruyordum dediğiniz otobanda 110 la giderken olan durum. orda bi zahmet takip mesafesini koruyun. şehir içi trafik olsaydı dediğinizx hak verirdim
Otobanda elimizi kolumuzu sallaya sallaya arada yüzlerce metre bırakarak gidebileceğimizi düşünmüyorsunuz herhalde. Otoban dediğimiz çevre yolu ve öğlen saatinde bile trafik olan bir güzergah. Özellikle tır trafiği çok yoğun olur. Genel akış hızı 130-140 civarıdır. Takip mesafesi bırakamıyoruz malesef, biz bıraksak da diğer araçlar buna fırsat vermiyor. Şehir içi ya da ara sokak olması şart değil trafiğin yoğun olması için. Büyük şehir burası.

Feministliğim bu konuda tutuyor zira erkek kardeşlerime/kuzenlerime/arkadaşlarıma tanınan fırsat bana tanınsaydı usta şoförüm diyen birçok erkekten daha iyi araba kullanırdım bu konuda kendime güvenim tam ama maalesef bu toplumda kadın hep ikinci sınıf muamelesi görüyor. Ha kullanamayan hemcinslerimiz elbette var ama biz kadınlar olarak kurallar konusunda daha dikkatli olduğumuzu düşünüyorum. Saygılar...

Peki sol seritten 110 la giderken bi anda önünüze 50 le giden biri cikarsa ve siz o mesafeyi korumaniza ragmen takkk diye ani fren yaparsa(önüde bombos) o zaman arkadan vurmama sansiniz sizin kabiliyetinize kaliyor..hergun boyle yuzlerce kaza oluyor ve her zaman arkadan vuranlar suclu oluyor ama genelinde ondekinin yaptigi ani fren yuzunden oluyor bu kazalar..

Aslında biz kadınlar çok daha dikkatli fakat bir o kadar da paniğiz trafikte. Ve erkek sürücülere guvenemedigimiz için paniği tavan yaptırıp, elimizi ayagimiza dolastiriyoruz :)

Ya bunun genel anlamda fırsatla falan ilgisi yok. Hayatında hiç direksiyona oturmamış bir arkadaşım tam 37 yaşında ilk arabasını aldı. Ehliyet yaklaşık 20 senelik bu arada. Direksiyona oturduğu anda kullanmaya başladı. Hata mutlaka yapmıştır, yanında değildim bilmiyorum ama trafiğe çıktı mı çıktı. Evet bu bir erkekti. Bu yaşlarda bir kadın ilk arabası almış olsa önce bir 30 saat özel ders alırdı dalga geçmiyorum, bende ilk arabamı aldıktan sonra özel ders aldım.

Bu tamamen yetenekle alakalı. Erkeklere mekanik yetenek var bizde genelde yok. Bazılarımızda az da olsa var. Onlardan biri olabilirsiniz belki.

Bu arada ben konuyu kadın erkek farklarına getirmek istemesem de geliyor. Verilen rahatsızlıktan dolayı özür dilerim feminist arkadaşlardan.

Valla kusura bakmayın bu dediğinize katılamıcam burada yazan kadınları araba kullanmıyor sanıyorsunuz sanırım. Size yüzlerce metre takip mesafesi bırakın diyen yok otobanda da zaten öyle dip dibe gidecek trafik pek olmaz kaza filan olmadığı sürece. Zaten otobanda her hız için şeritler var değil mi. Herkes bir anda fren yapabilir hele ki otobanda o kadar hızlı giderken ki dediğiniz gibi 130-140 civarıdır hız en iyi takip mesafesi çevre yolu ve otobanlarda verilir asıl şehir içinde zordur. Bir insan mecburi olarak da ani fren yapabilir bunu hesap etmeniz lazım. Hem 130-140 civarıdır hız diyorsunuz hem sıkışık oluyor takip mesafesi bırakamıyoruz diyorsunuz. Mesela şöyle örnek vereyim eşimle Balıkesir'e gidiyorduk Bursa otobanına girdik bir kamyonun filan demek ki lastiği mi patlamış neyse adam değiştirmiş ama lastik de yolun ortasında biz o an göremedik ve son anda frene asıldı eşim arkadakiler takip mesafesini korumasa zincirleme kaza olurdu herhalde neden oluyor kazalar işte bu mesafeler korunmadığından. Yani çok tezat yazıyorsunuz. Öndeki araba her an birşeyle karşılaşabilir bunu unutmayın insan çıkar hayvan çıkar. Önceki sayfada da dediğim gibi siz mesafeyi koruyacaksınız çünkü kaza olduğunda her daim arkadan vuran suçludur ha trafik olduğu zamanda zaten hızımız oldukça düşüyor o insan ani fren bile yapsa vuracak kadar hızımız olmadığı için fren ile hemen durabiliyor araba yani yine siz ayarlayacaksınız takip mesafenizi koruyamadığınız kadar sıkışık trafikte hzınızı düşürün kaldırıma çıkmak zorunda kalmayın yoksa asıl erkekler sinyal vermeden dönüyor dikkat etmesek ne kazalar yaparız kadınlara indirgemek olmamış yanii.

Yoğun akan trafik teriminden haberiniz var mı? Yoksa burda onu da yazarak anlatmak için uğraşayım mı?
Takip mesafesi dediğiniz 55 metre oluyor 110 km hız için. Yoğun akan bir trafikte malesef o 55 metre bırakılmıyor arada. Bıraksak da araya giren araçlar nedeniyle yine kapanıyor mesafe. Bakın ben şehirlerarası otobandan bahsetmiyorum. İzmir çevre yolundan bahsediyorum bunun farkındasınız değil mi? Siz sanırım 100-110 civarı akan bir trafik görmediniz. Anlayabilirim tabi ki.

Kaldırıma bugün mahalle arasında çıktım. Elmalarla armutlar sizin kafanızda baya bir birbirine girmiş. İlk yazdıklarımı olayların akışını tekrar okuyabilirsiniz isterseniz. Kavşağın içinde pat diye dönmeye çalışan kadın suçlu değil, ona çarpmamak için kaldırıma çıkmak zorunda kalan ben suçluyum yani. Neden sırf kadınlar kötü araba kullanıyor dedim diye. Hıhı evet derim buna anca ben :)

ben de izmirliyim, biliyorum. tır trafiğinin yoğun olması da takip mesafesi bırakamayacğınız anlamına gelmiyor. işe giidp gelirken hergün kamyonlar arasında seyrediyorum. şehirlerarası yolda giidyorum sol şerit 200 le gidiyor.yüzlerce metre bırakmanıza gerek de yok. önceki mesajlarda konsuulduğu gibi 45 metre bırakılabilir. dibdibe 140 la gidilmediği apaçık ortada.

kesinlikle öyle. o bahsettiğiniz durum farklı bu durum farklı. konuda bahsedilen durumd araç zaten bayanın önğndeymiş. bir de bahsettiğiniz orta şeritten sola geçip üstelik 50 yle sonrada tak diye fren yapan psikopat kim acaba merak ettim. verdiğiniz sadece bir örnek tabi ama böyle abes bişeyi yapan kişi hakkında tabiki sövebilirsiniz söveriz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…