Transfer sonrası eşimle kavga

hacer3426

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2015
1.082
580
123
ben dün tüp bebek transferi oldum. Annemler de uzakta sadece eşim var yanımda ve güya işleri yapacak ve ben de yatıp dinlenecektim. Noldu?? Eşimden bir şey istiyorum ya 2 saat sonra yapıyor yada göz devirerek sakatmısın ki yapamıyorsun diyor. Bugün de bağıra çağıra geçmişte yaşadıklarımızı kafama kakmalar, yürüyüş yapalım dedim adam sokak ortasında sen şunu yapmıştın anan bunu demişti. Ben ağlıyorum ama adamın Psikolojisi bozulmuş yıllardır ben bozmuşum hayatını mahvetmişim falan filan neden bunları diyor dediğim tek şey bana kahvaltı hazırlamadın saat 2 olmuş uyuyor. Neyse güya transferden sonra stres olmamalı ben dünden beri yaşıyorum bu embriyo stresten nasıl etkilendi belki de onun yüzünden tutmayacak. Yazık değil mi bide git ananın yanına boşanıyor musun napıosun demeler... geçmişte yaşadığımız sıkıntıları atlattık da evlendik ama hala evlilik öncesi konuları 5 yıl sonra ısıtıp ısıtıp önüme koyuyor canı birisine mi sıkıldı yada kızdı hadi bakalım bana bağla tüm olayları.tamam belki evlenmeden öncede sorunları hastalıkları olanlar yüzünden çok çekti hala da uğraşıyor onlarla ama benim transfer günümün ertesinde bu yapılır mı? tutup tutmayacağı belli olmayan bebeğimle konuştum biraz ve karar verdim. Eğer tutmazsa ayrılacam.Bu hayat bu kadar kolay batırılamaz. çocuk olsun diye bir sürü para döktük tüp bebeğe ,çok istedi o benden çok ve sonrada Allah’a şükür transferimi oldum ama adamın yaptığı insafsızlığa bak. Ya ağlıyorum sus artık bak kötü olacak diyorum yok durmuyor dırdırdır sen 5 yok önce şunu Demiştin.... şimdi de dışardan geldi yumuşamış yanıma gelip bişey olmamış gibi konuştu.... benim gibi transfer sonrası süreç yaşayan yoktur sanırım. Okuduğum kadarıyla el bebek Gül bebek bakılmış herkes😔

Uzuldum senin adina. Insallah hakkinizda hayirlisi olur. Bi anlik siniri bi nebze anlarim ama surekli surekli biseyler basa kakiliyosa altinda ciddi bi durum vardir. Eger tutmazsa bebeginiz uzulme hayirlisiymis de. Zamanla belki baska seyler yasicaksindir. Hayri baska yerde karsina cikacaktir

Kusura bakmayın tüp bebekte nasıl davranılması gerektiğini bilmiyorum ama .yürüyüşe cikabiliyorsaniz kendinize saat ikiye kadar kahvaltıda hazirlayabilirdiniz .yani bikacparca kahvaltılık bir yumirta kırmak yürüyüşten zor olmasa gerek.adami bunalttinizmi acaba

Kusura bakmayın tüp bebekte nasıl davranılması gerektiğini bilmiyorum ama .yürüyüşe cikabiliyorsaniz kendinize saat ikiye kadar kahvaltıda hazirlayabilirdiniz .yani bikacparca kahvaltılık bir yumirta kırmak yürüyüşten zor olmasa gerek.adami bunalttinizmi acaba
Ayy ben onu kahvalti hazirlamadi diye adam kadina kizmis diye anladim o_O

Şöyle anlatacağım kendisi dün gelirken ben herşeyi yapacam dedi sen sadece yat. Yürüyüşe çıkan çıkıyor ama her dr ayrı bir şey söylüyor. Ayrıca insan biraz ilgi istiyor. Yani hormonların da etkisi var.

İlk gün kahvaltı hazırlamasan daha iyi ilk 2-3 gün hareketlere dikkat etmek lazım eğil kalk dolaplara uzan filan kaldı ki stres olmaman lazım sen sonuna kadar haklısın geçmişte haksız olsan da bugün yanlış davransan da bunların konuşulacağı zaman yanlış olmuş.ama bebeğin tutacağı varsa tutuyor merak etme 🙏🏼

Transferden sonra yerinden kalkma mı dedi doktorun. Bende tüp bebek yaptım. Normal hayatıma döndüm kafama takmadım sadece yüksek yerlere uzanmak ağır şeyler kaldırmamak konusunda uyarmıştı doktorum. Ve bebeğim tuttu doğdu büyüyor. Bu tür konular yüzünden birbirinizi neden geriyorsunuz. Eşin biraz odun. Şu an böyle yaparsa birde bunun doğumu var lohusalığı var. Sana en büyük destek ondan gelmeli ki mutlu büyütebilesiniz. Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin. Kendini üzme üzüntü stres iş yapmaktan daha tehlikeli.

Şöyle anlatacağım kendisi dün gelirken ben herşeyi yapacam dedi sen sadece yat. Yürüyüşe çıkan çıkıyor ama her dr ayrı bir şey söylüyor. Ayrıca insan biraz ilgi istiyor. Yani hormonların da etkisi var.
Tamam haklısın ama daha bismillah 9 ay var çok yapar ilk günden baslanmazki..Dr kesinlikle yataktan kalkmamalisin der ok ama yürüyüşe cikabiliyorsun kahvaltıda hazirlayabilirisn .daha uzun süre var adamı ilk günden bunaltma😀

Çok üzüldüm allah yardımcınız olsun. İnşallah bir an önce karı koca iç huzurunuzu sağlarsınız.

Tamam haklısın ama daha bismillah 9 ay var çok yapar ilk günden baslanmazki..Dr kesinlikle yataktan kalkmamalisin der ok ama yürüyüşe cikabiliyorsun kahvaltıda hazirlayabilirisn .daha uzun süre var adamı ilk günden bunaltma😀
Bu değişebilen bir durum yani yürü diyen dr da var yat dinlen diyen de. Ben sakat değilim tabiki iş yaparım ama transferin ertesi günü insan ister istemez dikkat etmek istiyor ya da ilgi alaka görmek istiyor. Ayrıca yürüyüş 10 dk yaptım ama kahvaltı hazırlarken arkadaşın dediği gibi yükseğe uzanmak yada yere eğilmem gerekiyordu dolap kapağı açmak için.yani burda düşünceli olmak gerekliydi bence. Daha hassas davranmak hiç yoktan dediklerini ilk günden yapmamaya başlamasaydı yoksa ben ger işimi kendim yaparım Allah’a şükür.

İlk gün kahvaltı hazırlamasan daha iyi ilk 2-3 gün hareketlere dikkat etmek lazım eğil kalk dolaplara uzan filan kaldı ki stres olmaman lazım sen sonuna kadar haklısın geçmişte haksız olsan da bugün yanlış davransan da bunların konuşulacağı zaman yanlış olmuş.ama bebeğin tutacağı varsa tutuyor merak etme 🙏🏼
Yani insan çekiniyor hareket etmeye özellikle gerinmek yükseğe uzanmak eğilmek gibi. Bu günde yapılmaması gereken herşeyi yaptı yani . Dahası iftar hazırladım sonrasında herşeyi de ben topladım yine. Geçtim yattım yorgunluktan 2 saat uyumuşum. Sonra yanıma gelio birşey yok gibi konuşuyor. İyi davranıyor yat dinlen diyor mutfağı toplamam bittiğinde. E bu bebek tutmazsa benim mi suçum ?

Transferden sonra yerinden kalkma mı dedi doktorun. Bende tüp bebek yaptım. Normal hayatıma döndüm kafama takmadım sadece yüksek yerlere uzanmak ağır şeyler kaldırmamak konusunda uyarmıştı doktorum. Ve bebeğim tuttu doğdu büyüyor. Bu tür konular yüzünden birbirinizi neden geriyorsunuz. Eşin biraz odun. Şu an böyle yaparsa birde bunun doğumu var lohusalığı var. Sana en büyük destek ondan gelmeli ki mutlu büyütebilesiniz. Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin. Kendini üzme üzüntü stres iş yapmaktan daha tehlikeli.
Her ihtimale karşı insan biraz dikkatli olmak istiyor sonuçta yeni transfer olmuşum. Belki bişey olmayacak ama ne bileyim biraz yavaş hareket ettim ve genellikle yatıp dinleneyim istedim bugün. İlgi de görmek istiyor insan, yapayalnız hissettim sayesinde. Şimdi insana dönmüş sakinlemiş ama bu gün yapılacak iş değildi. Hamilelikte de tabiki yine yardım etmesi gerekir ama biz daha o seviyeye gelemedik ilk önce bir tutunsun bebeğim ondan sonra ben yine kendi başımayım biliyorum.

Canım çok üzüldüm senin adına.. daha geçen gün yazıştık seninle hatırlarsan..
Moralini yüksek tutmaya çalış hakkında hayırlısı olsun inşallah...

Evet canım, şimdi hiç bişey olmamış gibi iyi. Ama içim affetmiyor.üzüldüm ozmn.

Transfer zamanı insan o kadar hassas oluyor ki o yüzden çok haklısın . Sonrasında acaba onu yaptım o yüzden mi olmadı diye kendini yemekten korkuyor insan ...

Konu sahibi sonucta transfer olalı az zaman olmıs ilk 4-5gun bence dıkkat etmeli moralde önemli duygu değişikliği cok fazla oluyor insan. İnsanız sonucta esın baya odun seni Bırkac gun hoş tutsa ölürmüydü, okadar iğne ye toplaması transferi zor aşamalar. İçini dökmesi ıcın tam zamani değil kusura bakmasın tedavi görüyorsun eşinin hoş görülecek yanini göremedim, üzme kendini hakkında hayılrısı olsun.

Konu sahibi sonucta transfer olalı az zaman olmıs ilk 4-5gun bence dıkkat etmeli moralde önemli duygu değişikliği cok fazla oluyor insan. İnsanız sonucta esın baya odun seni Bırkac gun hoş tutsa ölürmüydü, okadar iğne ye toplaması transferi zor aşamalar. İçini dökmesi ıcın tam zamani değil kusura bakmasın tedavi görüyorsun eşinin hoş görülecek yanini göremedim, üzme kendini hakkında hayılrısı olsun.
Teşekkürler yorum için. Ben de öyle düşünüyorum, gereksiz üzüldüm. O zamanlar psikolojisi kötüydü. Bana patladı hiç olmayacak bir zamanda. Şu an iyi ama transfer ertesi günü daha dikkat edilmeli sonuçta.

Valla kocanız tam bir öküzmus kusura bakmayın. Durmuş durmus bunları söylemek için transfer olduğunuz zamanı mı bulmuş ? Kahvaltı hazırlamak sadece kadının işi mi kendi yapamıyor mu ? Ufak yürüyüş yapabilirsiniz doktorlar zaten öneriyor fakat uzun yuruyuslerden ve kendinizi tırnaktan kaçının

Kahvaltı hazırlamak sadece kadının işi değil ki kendi de yapabilir ve kendisi yapmalı. Doktorlar zaten kısa yürüyüş öneriyor kan akışı için. Bu süreçte çok daha hassas davranılmalı. Sorun sadece kahvaltı değil ki adam durmus durmuş kadının en hassas zamanını bulmuş konuşmak icin

Back
X